Jump to content

Mazda 6 Tekleme ve Yığılma Sorunu 2009

RSBurak
 Paylaş

Tavsiye Edilen Mesajlar

• 1 yıl sonra ...

Merhabalar benzer durum bende de var subap değişimi sonrası  p0012 hata kodu ve sadece motor soğuk iken ilk çalışmada D iken silkeleme oluyor sonra geçiyor onun harici rölantide dalgalanma, aşırı motor sesi vs yok.

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

Aşağıdaki alıntı iş görür mü acaba ?

Bu diyagnostik hata kodu (DTC), genel bir aktarma organı kodudur

P0012 kodu, VVT (değişken valf zamanlaması) veya VCT (değişken eksantrik mili zamanlaması) bileşenleri ve aracın PCM (aktarma organı kontrol modülü) veya ECM (motor kontrol modülü) ile ilgilidir. VVT, motorda farklı çalışma noktalarında daha fazla güç veya verimlilik elde etmesini sağlayan bir teknolojidir.

Büyük olasılıkla bir P0012 DTC aşağıdakilerden biri ile sonuçlanır:

*    zor başlangıç

*     zayıf rölanti ve / veya

*     stop

Bir P0012 DTC sorun kodu aşağıdakilerden biri veya daha fazlası tarafından kaynaklanabilir:

*     Yanlış eksantrik zamanlaması

*     Giriş zamanlama kontrol vanası kontrol solenoid sisteminde kablolama sorunları (kablo demeti / kablolama)

*    VCT piston odasına sürekli yağ akışı

*    Arızalı zamanlama valfı kontrol solenoidi (açık kalmış)

Kontrol edilecek en önemli şey VCT solenoidinin çalışmasını doğrulamaktır. Kirlenmenin neden olduğu yapışan veya sıkışmış bir VCt solenoid valfine bakıyorsunuz. VCT ünitesi için bileşen testleri yapmak için araca özel onarım kılavuzuna bakın. Notlar: Bayi tekniklerinin gelişmiş araçları ve bir tarama aleti kullanarak bileşenleri test etme yeteneği dahil olmak üzere ayrıntılı sorun giderme adımlarını takip etme yeteneği vardır.

Kaynak : https://www.obd-codes.com/p0012

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

2 saat önce, Arabalar :

Aşağıdaki alıntı iş görür mü acaba ?

Bu diyagnostik hata kodu (DTC), genel bir aktarma organı kodudur

P0012 kodu, VVT (değişken valf zamanlaması) veya VCT (değişken eksantrik mili zamanlaması) bileşenleri ve aracın PCM (aktarma organı kontrol modülü) veya ECM (motor kontrol modülü) ile ilgilidir. VVT, motorda farklı çalışma noktalarında daha fazla güç veya verimlilik elde etmesini sağlayan bir teknolojidir.

Büyük olasılıkla bir P0012 DTC aşağıdakilerden biri ile sonuçlanır:

*    zor başlangıç

*     zayıf rölanti ve / veya

*     stop

Bir P0012 DTC sorun kodu aşağıdakilerden biri veya daha fazlası tarafından kaynaklanabilir:

*     Yanlış eksantrik zamanlaması

*     Giriş zamanlama kontrol vanası kontrol solenoid sisteminde kablolama sorunları (kablo demeti / kablolama)

*    VCT piston odasına sürekli yağ akışı

*    Arızalı zamanlama valfı kontrol solenoidi (açık kalmış)

Kontrol edilecek en önemli şey VCT solenoidinin çalışmasını doğrulamaktır. Kirlenmenin neden olduğu yapışan veya sıkışmış bir VCt solenoid valfine bakıyorsunuz. VCT ünitesi için bileşen testleri yapmak için araca özel onarım kılavuzuna bakın. Notlar: Bayi tekniklerinin gelişmiş araçları ve bir tarama aleti kullanarak bileşenleri test etme yeteneği dahil olmak üzere ayrıntılı sorun giderme adımlarını takip etme yeteneği vardır.

Kaynak : https://www.obd-codes.com/p0012

Şuan bunlar arasından vct selenoidinin arızalı olması seçeneği çok olası görünüyor. Stuck open olma durumu olabilir fakat bunların araçta ne gibi bir belirtileri var bilmek lazım. Benim yaşadığım durum motor ikaz ışığı yanıyor  ve  motor rölantide 650 gibi bir seviyede çalışıyor ve sadece ilk 10 dk vites D iken frene bastığımda hafif salınım yapıyor ve araç iyice ısınınca bu da ortadan kalkıyor yaşadığım sorun bu. Aracımın üst kapağı söküldü subaplar değişti montaj sonrasında bu hatayı aldım. Gaz kelebeğinden kaynaklı bir durum da olabilir mi? Pek bilgim yok o yüzden yardımınıza ihtiyacım var teşekkürler.

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

Bugün tekrar araca açıp baktı usta sorun düzelmedi devam ediyor ustanın en son dediği zincirinde gevşeme olduğu ve bu set olarak değişirse düzeleceği yönünde açıkçası çok da güvenmiyorum.

849EA3F7-841B-4E6C-A6B8-B0E44E49DB63.jpeg

Arıza kodu p0012 ve p0661 devam ediyor kalkışta ilk çalıştırmada frene basınca salınım oluyor o kadar.

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

Yakında aracınızda asgari 3bin tl değerinde bi masraf oluşacak ve yolda kalıp çalışmayacak. Olduğu yerde kalacak. Sorunu çözene Kullanmamanizi tavsiye ederim. 

Gerek özel mesaj yoluyla gerek burada size verdiğim cevapları önemsemediğiniz için, artık bende gelişmeleri sadece takip ediyorum. Geçmiş olsun inşallah, siz motora zarar vermeden ustanız çözer 

• Teşekkürler 1
Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

4 saat önce, Zealot :

Yakında aracınızda asgari 3bin tl değerinde bi masraf oluşacak ve yolda kalıp çalışmayacak. Olduğu yerde kalacak. Sorunu çözene Kullanmamanizi tavsiye ederim. 

Gerek özel mesaj yoluyla gerek burada size verdiğim cevapları önemsemediğiniz için, artık bende gelişmeleri sadece takip ediyorum. Geçmiş olsun inşallah, siz motora zarar vermeden ustanız çözer 

Cevaplarını önemsiyorum burada yazılan herşeyi okuyup değerlendirip göz önünde bulunduruyorum emin olun teşekkür ediyorum yardımlar için. şuan vvt selenoid ve vacuum Control valf değiştirildi daha sonra arıza sadece p0012 verdi p0661 arızası gitti. Şuan kullanımda hiç sıkıntı YÖK .YouTube gördüğüm bir videoda bu arızayı akünün eksi kutbunu söküp takan birinin geçirdiğini gördüm onu da deneyeceğim. Fakat fotoğrafta belirttiğim zincir gergisi nasıl başta ses yapıyor gibi sonra geçiyor değiştirilmesi daha mı iyi olur? Ne dersiniz araç 230.000 kilometrede

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

• 3 hafta sonra ...

Aynı sorun bende de olmuştu sağolsun @zealot Ufuk abimin bi akşam misafiri olduk yardımcı oldu. 2009 Mazda 6 larda yanlış hatırlamıyorsam subapların acılıp kapanmasını gaza göre ayarlayan bi mekanizma var hatta direk plastik motor kapağını kaldırdığınız zaman solda duruyor. Ufuk abiyle bunu kontrol etmiştik elektrik geliyor pim hareket ediyordu ama araba arıza ışığını tekrarlıyordu ve gaza tepkileri cok sağırdı. Lakin subap yapan ustamıza götürdük yanlış conta mı taktın diye biraz tartıştık sorun conta yada pim cıkmadı. Motoru yapan ustalar yağ karterini açtılar yağ süzgecinin tıkalı olduğunu bunu temizleyip yeniden yağ bakımı yapacaklarını söylediler. Yağ süzgecini temizlediler yağ bakımını yaptılar sorun ortadan kalktı suanda herhangi bi problem yok.

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

24.12.2018 at 20:11, Brkcn54 :

Aynı sorun bende de olmuştu sağolsun @zealot Ufuk abimin bi akşam misafiri olduk yardımcı oldu. 2009 Mazda 6 larda yanlış hatırlamıyorsam subapların acılıp kapanmasını gaza göre ayarlayan bi mekanizma var hatta direk plastik motor kapağını kaldırdığınız zaman solda duruyor. Ufuk abiyle bunu kontrol etmiştik elektrik geliyor pim hareket ediyordu ama araba arıza ışığını tekrarlıyordu ve gaza tepkileri cok sağırdı. Lakin subap yapan ustamıza götürdük yanlış conta mı taktın diye biraz tartıştık sorun conta yada pim cıkmadı. Motoru yapan ustalar yağ karterini açtılar yağ süzgecinin tıkalı olduğunu bunu temizleyip yeniden yağ bakımı yapacaklarını söylediler. Yağ süzgecini temizlediler yağ bakımını yaptılar sorun ortadan kalktı suanda herhangi bi problem yok.

Peki siz de rölantide ilerlerken salınım oluyor muydu bir süre ben vvt selenoid valfi ve vacuum control valfini değiştirip arabayı kullandım fakat sorun hala devam etti.

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

Bir saat önce, Mutlu Tekir :

Mazda 3 aracım subap sorununu baş göstermeden hemen önce Rölantide ilerlerken öne arkaya sarsıntı oluyordu bende. 

Subap değişimi sonrasında bu sorun baş gösterdi

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

Paylaş

• Yeni Oluştur...