Jump to content

Test Günlüğü: 2016 Mazda MX-5 2.0

Zealot
 Paylaş

Tavsiye Edilen Mesajlar

Test günlüğü serimizde sıradaki aracımız 2016 model Mazda MX-5 2.0 160ps 

MazdaClubTR'nin 10. yılı şerefine geçtiğimiz hafta sonu @Ali arkadaşımıza emanet ettiğimiz aracı,  şimdi MazdaClubTR ekibi olarak detaylı incelemeye alacağız. 

Türkiye'ye şimdilik sadece 1 adet getirilen 2.0 motorlu Miata'nın 1.5 ten başlıca farkları,  

neredeyse 30sn civarında 200km hıza çıkabiliyor olması..  

Kilitli diferansiyel,

Billstein süspansiyonlar

ve

17" jantlar.. 

Araç ile ilgili merak ettiklerinizi şimdiden sorabilirsiniz..  

Benim ön inceleme için yarım saat civarı kullandığım hızlı roadster hakkında en çok merak ettiğim şeylerin başında,  yolda RX-8 e karşı nasıl bir performans sergileyeceği..  

RX-8 sahibi ateşli arkadaşları h.sonu bi çay içmeye bekleriz =)

Ayrıca mx-5 testimizde konuk olarak katılmak isteyen arkadaşların, "sağ koltuğa kendi rızamla oturdum  ve başıma geleceklerden mazdaclubtr sorumlu değildir" yazılı noter imzalı belgeyi ek'te yükleyerek konuya cevap atmalarını rica ederim..   O0

• Beğen 5
Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

Hem RX-8 hem de MX-5 2.0 ı kullanmış biri olan Ufuk'un söylemleri beni meraka sürükledi. Acaba 0-100 , 0-150 hızlanmalarında hangi yönde ne kadar farklılıklar var ?

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

34 dakika önce, Zealot :

Test günlüğü serimizde sıradaki aracımız 2016 model Mazda MX-5 2.0 160ps 

MazdaClubTR'nin 10. yılı şerefine geçtiğimiz hafta sonu @Ali arkadaşımıza emanet ettiğimiz aracı,  şimdi MazdaClubTR ekibi olarak detaylı incelemeye alacağız. 

Türkiye'ye şimdilik sadece 1 adet getirilen 2.0 motorlu Miata'nın 1.5 ten başlıca farkları,  

neredeyse 30sn civarında 200km hıza çıkabiliyor olması..  

Kilitli diferansiyel,

Billstein süspansiyonlar

ve

17" jantlar.. 

Araç ile ilgili merak ettiklerinizi şimdiden sorabilirsiniz..  

Benim ön inceleme için yarım saat civarı kullandığım hızlı roadster hakkında en çok merak ettiğim şeylerin başında,  yolda RX-8 e karşı nasıl bir performans sergileyeceği..  

RX-8 sahibi ateşli arkadaşları h.sonu bi çay içmeye bekleriz =)

Ayrıca mx-5 testimizde konuk olarak katılmak isteyen arkadaşların, "sağ koltuğa kendi rızamla oturdum  ve başıma geleceklerden mazdaclubtr sorumlu değildir" yazılı noter imzalı belgeyi ek'te yükleyerek konuya cevap atmalarını rica ederim..   O0

Sol koltuk yazsak olmaz mı :)

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

araba ve şöför tek parça gelirse senedi geri veriyoruz ama ..  

araba gelir şöför gelmezse, cenaze masrafları bizden.

araba gelmez şöför gelirse, mazdaclubtr avukatları vasıtası ile senedi işleme koyarız.. 

ikisi de gelmezse bilmiyorum naparız =)

• Beğen 4
Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

esp kapatılınca devreden tamamen ve on yapana kadar iptal oluyor mu?

kapatmadan el freni bir tık çekince de anlık olarak devreden çıkıyor mu?

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

esp kapatılınca devreden tamamen ve on yapana kadar iptal oluyor mu?
kapatmadan el freni bir tık çekince de anlık olarak devreden çıkıyor mu?

Ben denedim, sınırlı çıkıyordu. El freni vs o beni aşar :)
Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

20 saat önce, Zealot :

ön incelememizi  şuradan görebilirsiniz.. 

videodan da anlaşlacağı üzere  esp tamamen kapanıyor..  

Yakında bu video yüzünden show haberde göreceğiz bizi :D Çılgın gençler trafiği bir birine kattı.  

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

11 saat önce, Ali :

Yakında bu video yüzünden show haberde göreceğiz bizi :D Çılgın gençler trafiği bir birine kattı.  

Aklıma geldi de @Ali her kanalın ana haberinde whatsapp ihbar hattı var, oraya göndersek kesin yayınlanır ;D

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

2 dakika önce, Osman Örengül :

Aklıma geldi de @Ali her kanalın ana haberinde whatsapp ihbar hattı var, oraya göndersek kesin yayınlanır ;D

abi bu benimde aklıma geldi.  o yüzden ilk babama gönderdim.. her türlü habere hazırlıklı olsunlar die =)

• Beğen 3
Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

2 dakika önce, Zealot :

abi bu benimde aklıma geldi.  o yüzden ilk babama gönderdim.. her türlü habere hazırlıklı olsunlar die =)

Valla yayınlanırsa benden bilmeyin :D Ben sadece fikir babasıyım, telif istemiyorum

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

O değil bütün olay bana en yakın benzin istasyonunda geçiyor, 2 gün sonra aracı teste aldığımızda eninde sonunda geçeceğiz o istasyon önünden , amca ve pompacılar hiç suçum olmadığı halde saydıracaklar bana :D 

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

5 dakika önce, Burak :

O değil bütün olay bana en yakın benzin istasyonunda geçiyor, 2 gün sonra aracı teste aldığımızda eninde sonunda geçeceğiz o istasyon önünden , amca ve pompacılar hiç suçum olmadığı halde saydıracaklar bana :D 

Çamura yatarsın @Burak abi, Japonya' dan dün getirttim sizin gördüğünüz bu araba değildi dersin :D İnşallah plakayı almamışlardır :rolleyes:

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

Paylaş

• Etiket tabanlı benzer içerikler

• Burak
      Yazan: Burak
      Test Günlüğü serimize kaldığımız yerden devam ediyoruz arkadaşlar. Serinin bu bölümünde 2017 Mazda 3  ü test edeceğiz. Araç ile ilgili merak ettiklerinizi buradan iletirseniz hafta sonu boyunca gerçekleştireceğimiz test sırasında bunara cevap aramaya çalışacağız.

• Yeni Oluştur...