Jump to content

Mazda CX-3 Hakkında

neyzen
 Paylaş

Tavsiye Edilen Mesajlar

Merhaba, hosgeldiniz.  Ben de bir makine mühendisiyim.  Mazda CX3 hakkinda özel bir bilgim yok ama baska alternatifleriniz de varsa tümünü karsilastirip size bir yol gösterebilirim.  Japon araçlari genel olarak güvenilirlik ("reliability") açisindan gerek Amerikan gerekse Avrupali rakiplerinden daha ileridedir.  Küçük SUV dalinda bence CX3 için tek rakip Subaru Forester gösterilebilir.  Bunlarin her ikisi de birbirini zorlayan rakiplerdir.  Onun disinda hiçbir Amerikan (Jeep, vs) veya Avrupa (VW, Benz, vs) Mazda CX3 rakibi olamaz.  Tüm bu bahsettigim yorumlar "güvenilirlik" bazindadir.  Bir araç satin alirken birinci sirada güvenlik ("safety") gelirse, ikinci sirada da güvenilirlik ("reliability") gelir.  Mazda CX3 ile ilgili Car and Driver degerlendirmesi asagidadir.

http://www.caranddriver.com/mazda/cx-3

• Beğen 3
Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

Cevabınız için teşekkür ederim Akayhan. Mazdanın sağlamlığı konusunda herkes hemfikir. Ama alayım deyince aman piyasası yok aman parçası sıkıntı aman servisi yok diye aklımı karıştırıyorlar. Kullana sormak istiyorum hakikaten öyle mi diye ama kullanan bulamıyorum bir türlü

Alternatifleriyle detaylıca kıyasladım. Dizel otomatik bu özelliklerde bu sınıfta 4x4 olan bu kadar güzel bir araç yok.bu özelliklere göre fiyatı da iyi. 

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

İstanbul - Ankara gibi büyük şehirlerde olsanız hiç dert etmeyin servisi parçayı diyeceğim ama Van'a en yakın 2 servisten birisi Erzurum ( ~400 km ) diğeri Diyarbakır'da ( ~370 km ). Bu açıdan biraz sorun teşkil edebilir doğruyu söylemek gerekirse ama yıllık bakımları olası bir seyahatinize denk getirirseniz çok da problem yaşamazsınız diye düşünüyorum.

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

Türkiye'de maalesef bu servis eksikligi sorunu var.  Bence bunun önemli nedeni fiyatlar nedeniyle otomobilin ülkemizde hala lüks olmasidir.  Bir baska deyisle otomobil bizde yeterince satilamayan bir üründür.  Böyle olunca da Van'da bir Mazda servisi bulunmuyor.  Sizin adiniza sanssiz bir durum.  Bence yine de hemen pes etmeyin.  Servisi bol diye bir Fransiz araci veya bir Fiat satin almak yapabileceginiz büyük bir hata olur.  Otomobilden anladiginizi (bizler gibi) belli edin.  Güvenilir ("reliable") bir araç satin alin.  "Piyasasi yok" yorumuna da hiçbir zaman itibar etmeyin.  Türkiye'de maalesef piyasasi olan araçlar güvenilir olmayan araç markalaridir (yukarida bahsettigim gibi).  Bu zincirleme gidebilen bir durumdur.  Herkes "piyasasi olan" Fransiz otomobilleri satin alirsa ülkemiz bir araç çöplügüne döner.  Buna izin vermeyin, vermeyelim.  Bilinçli tüketici olalim.  :-)

• Beğen 3
Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

‎07‎.‎04‎.‎2017 at 03:40, AKayhan :

Türkiye'de maalesef bu servis eksikligi sorunu var.  Bence bunun önemli nedeni fiyatlar nedeniyle otomobilin ülkemizde hala lüks olmasidir.  Bir baska deyisle otomobil bizde yeterince satilamayan bir üründür.  Böyle olunca da Van'da bir Mazda servisi bulunmuyor.  Sizin adiniza sanssiz bir durum.  Bence yine de hemen pes etmeyin.  Servisi bol diye bir Fransiz araci veya bir Fiat satin almak yapabileceginiz büyük bir hata olur.  Otomobilden anladiginizi (bizler gibi) belli edin.  Güvenilir ("reliable") bir araç satin alin.  "Piyasasi yok" yorumuna da hiçbir zaman itibar etmeyin.  Türkiye'de maalesef piyasasi olan araçlar güvenilir olmayan araç markalaridir (yukarida bahsettigim gibi).  Bu zincirleme gidebilen bir durumdur.  Herkes "piyasasi olan" Fransiz otomobilleri satin alirsa ülkemiz bir araç çöplügüne döner.  Buna izin vermeyin, vermeyelim.  Bilinçli tüketici olalim.  :-)

Çok güzel bir tespit. Teşekkür ederim

• Beğen 2
Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

Yorumlarınız için tekrardan teşekkür ederim. Piyasa vs hakkında düşündüklerin de tam olarak buydu aslında. Yıllık bakımları yapılırsa bana çok sıkıntı çıkarmayacağını da düşünüyorum. Tekrar duymak iyi oldu sizlerden. En çok merak ettiğim şu aslında. Buralarda yol şartları bozuk. Araçları yoruyor yollar. Mazdanın hep taş gibi olduğunu söylüyorlar. Aracın yürüyen aksamı korkutuyor beni en çok. Buralarda sıkıntı yaşarsam ne yaparım bilmiyorum. Aklım da gönlüm de mazdadan yana. Vereceğim karar olumlu ya da olumsuz. İkisi de zor olacak

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

Paylaş

• Yeni Oluştur...