Jump to content

Mazda 2. El fiyatı diğer araçlara göre neden ucuz kalıyor ??

rubin
 Paylaş

Tavsiye Edilen Mesajlar

33 dakika önce, İlhan :

@Zealot Yedek parçası Deposu konusunda sen bayağı bir tecrübe yaşamış olsan gerek. İstanbul Kartal'da Mazda Yedek Parça Deposu yokmuydu ?

Bu parçayı/parçaları hiç @okkko (Muğla Gören) veya İstanbul Evo/Merser servislere sordunuz mu ?

Yukarıdaki Aks kafası hariç, tüm parçalar aracımda değişti.  Baskı balatam değişti, sabah verdim aracımı akşam teslim aldım. 

Turbo hortumumda kılcal çatlak/yarık oluşmuş. Evo'nun elinde yok / Merser'den alıp getirttirler. Aynı gün içinde aracımı yapıp teslim ettiler.

Triger kayışım değişti, aynı gün araç servisten çıktı.

Bazı parçalar gerçekten Focus ile bir bir uyumlu. Sarf malzemeleri arasında örneğin Hava filtresi uyumlu. Diğer büyük maliyetli parçalar arasında. Benim dizel guzuda örneğin "Turbo" birebir Focusla aynı "Turbo". Hatta servisimin teklifiydi, yarın bir gün Turboya bir şey olursa, gider Ford'dan alırız. Çünkü fiyatı bizden/Mazda'dan daha hesaplı demişlerdi.

Yaşadıklarımdan bir iki örnek daha vereyim.

Her iki arka kapım değişti, parça beklemedim ellerinde vardı. Değişim boya 1,5 günde aracı teslim aldım.

Arka stopum kırıldı, servis stoğunda vardı aynı gün değişim yaptırdım.

Belki İstanbul'daki servislerin avantajları bunlar. Kaldı ki her seferinde bunu forumda dile getiririm. İstanbul dışında bir şehirde yaşıyor olsaydım, büyük olasılıkla Mazda kullanmaya cesaret edemezdim..

"İstanbul dışında bir şehirde yaşıyor olsaydım, büyük olasılıkla Mazda kullanmaya cesaret edemezdim.."

vay biz ölelim o zaman abi :) 

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

Şimdi, NeW3 :

"İstanbul dışında bir şehirde yaşıyor olsaydım, büyük olasılıkla Mazda kullanmaya cesaret edemezdim.."

vay biz ölelim o zaman abi :) 

Kimse ölmesin, herkes sağlıkla, sıhhatle, mutlulukla, huzur içinde yaşasın inşallah. :dua:  :D

Ama gerçek öyle kardeşim. Yani bulunduğum şehirde Mazda servisi olmasa, yahut olup bir tane olsa ama uzak olsa..Aracımın bakımı için kalkıp bir başka şehre km'lerce yol gitme ihtimalim yok benim. Tamam severim, sayarım Mazda'yı ama...Birazdıkta onlar bizi sevsinler / saysınlar.. :D Bayi açsınlar / servis açsınlar..:tey:

• Beğen 2
Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

57 dakika önce, İlhan :

Tamam severim, sayarım Mazda'yı ama...Birazdıkta onlar bizi sevsinler / saysınlar.. :D Bayi açsınlar / servis açsınlar..:tey:

Aynen bu lafı dikkate alsın  artık mazda :))

• Beğen 1
Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

1 saat önce, İlhan :

@Zealot 

@okkko 

Yukarıdaki Aks kafası 

Turbo hortumumda kılcal çatlak/yarık oluşmuş. Evo'nun elinde yok / Merser'den alıp getirttirler.

Ya sizinki büyük şans ya da Bursa'yı bize sanayi şehri diye yutturuyorlar. Ben bu hortumu sadece Mazda parçacıları değil aynı motoru kullanan bütün markaların parçacıları ve yetkili servislerine sordum hiç birinin elinde yoktu. Ama mesela Ford 2 günde getiriyor bizimki en az 10 gün. 

Hemen bulunan ya da Ford ile uyumlu olan parçaları buraya yazmaya kalksam sayfa olur ama işte bulunmayan 1 tanesi beni 2 Haziran'dan beri arabasız bırakmaya yetiyor..:(

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

1 dakika önce, MjR :

Ya sizinki büyük şans ya da Bursa'yı bize sanayi şehri diye yutturuyorlar. Ben bu hortumu sadece Mazda parçacıları değil aynı motoru kullanan bütün markaların parçacıları ve yetkili servislerine sordum hiç birinin elinde yoktu. Ama mesela Ford 2 günde getiriyor bizimki en az 10 gün. 

Hemen bulunan ya da Ford ile uyumlu olan parçaları buraya yazmaya kalksam sayfa olur ama işte bulunmayan 1 tanesi beni 2 Haziran'dan beri arabasız bırakmaya yetiyor..:(

Siz bu durumu İnallar'da yaşıyorsunuz dimi ? Bu konuda mutabık mıyız ?

• Beğen 1
Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

Araç şu an İnallar'da değil. Kasko anlaşmalı özel bir serviste. Ama İnallar'ın elinde olsa herhalde oradan gidip alırlardı temin işi nasıl oluyor bilmiyorum ki?

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

1 dakika önce, MjR :

Araç şu an İnallar'da değil. Kasko anlaşmalı özel bir serviste. Ama İnallar'ın elinde olsa herhalde oradan gidip alırlardı temin işi nasıl oluyor bilmiyorum ki?

Yok şimdi işin rengi ve boyutu değişti. Siz ilk belirtmeniz gereken en önemli şeyi en son belirttiniz !

Dışarıdaki Mazda ile hiç bir bağı/ilgisi olmayan yeri - Mazda yetkili servisleri ile mukayese edemezsiniz. Hele ki bu duruma sigorta şirketleri dahil olursa, bu süreç daha da uzayabilir. Çünkü Sigorta şirketle minimum maliyetle aracınızı yaptırma çalışır. Haliyle parça tedariği ve aracınızın onarımının süreci uzayabilir.

• Beğen 1
Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

5 saat önce, İlhan :

Yok şimdi işin rengi ve boyutu değişti. Siz ilk belirtmeniz gereken en önemli şeyi en son belirttiniz !

Dışarıdaki Mazda ile hiç bir bağı/ilgisi olmayan yeri - Mazda yetkili servisleri ile mukayese edemezsiniz. Hele ki bu duruma sigorta şirketleri dahil olursa, bu süreç daha da uzayabilir. Çünkü Sigorta şirketle minimum maliyetle aracınızı yaptırma çalışır. Haliyle parça tedariği ve aracınızın onarımının süreci uzayabilir.

İyi de ben servisleri mukayese etmedim ki. O başka bir konu, isterseniz edeyim. Şu an bahsettigim servisteki en ucuz araba benimki. 500 bin liralık araç sahibi de herhalde biliyordur yetkili servisinin yolunu. Bursa'da kendini kanıtlamış esnaf varken yetkili servisi tercih edemem çünkü servisin öyle bir derdi yok. Ki servisi aradım onların da elinde yok yurtdışı sipariş 10 iş gününü bulabilir dediler. (Fiyatı da 704 tl)

Parça tedariği konusu sigorta şirketinin insiyatifinde ve vakit kaybettiren seçimleri olabilir ki anladığım kadarıyla orjinal parça getirilmiş.

Ben genel olarak bazı parçaların ha deyince bulunamadığı durumlar olabiliyor demek istiyorum sadece. Mazda'mı ben de sizin kadar seviyorum ve yerine koyacak araba bulamadığımı hep söylüyorum. Ama seviyorum diye cefasını görmezden gelemem. Almayı düşünen arkadaşlar da sonra başlarına geldiğinde vay demesinler.

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

Mazdanın ikinci eli neden düşük bilmiyorum ama bu durumdan son derece memnunum. Yoksa 40 bin liraya 2009 model bu konforda bu kalitede başka bir arabaya binemezdim. Arabamı uygun fiyata aldım uygun fiyata satarım. Uygun fiyata yine bir Mazda alırım. dokunmayın piyasaya :)

• Beğen 1
Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

3 saat önce, yusufî :

Mazdanın ikinci eli neden düşük bilmiyorum ama bu durumdan son derece memnunum. Yoksa 40 bin liraya 2009 model bu konforda bu kalitede başka bir arabaya binemezdim. Arabamı uygun fiyata aldım uygun fiyata satarım. Uygun fiyata yine bir Mazda alırım. dokunmayın piyasaya :)

Katılıyorum bende 45 bin liraya bugün bazı markaların opsiyonel olarak bile sunamadığı  özellikleri olan aracımı aldım seve seve biniyorum.  Arkadaşlarım veya bir yabancı aracıma binip özelliklerini fiyatını duyunca şaşırıyor. Bence ucuz değil sadece bazı fiyatını haketmeyen markalar gibi popüler değil. 

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

Paylaş

• Yeni Oluştur...