Jump to content

1992 Mazda 323 Motor Yağı Tavsiyesi ve Yağ Tahliye Tapası

awarahoon82
 Paylaş

Tavsiye Edilen Mesajlar

konu biraz karışmış.toplamaya çalışalım

öncelikle motorunuzun yağını

http://www.castrol.com/tr_tr/turkey/services/motor-yagi-secici.html

http://www.mobiloil.com.tr/Turkey-Turkish-LCW/carengineoils_which-oil.aspx

gibi sayfalarda bulabilirsiniz.(benzer başka sayfalarda olabilir)

eğer yağı kendiniz değiştirmişseniz.kontrol etmeyi unutmayın.bunuda değişimi yaptıktan sonra bir kaç dakika arabayı çalıştırın yağ motora gitsin biraz yağlama yapsın ve motoru durdurup yağın süzülmesini bekleyip kontrolünüzü yapın.işinizi garantiye alın.

not:yola çıktığınızda bir problem hissederseniz mutlaka vakit kaybetmeden ustanıza gidin

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

14 saat önce, MFSX :

Ne oluyo yaw? :))) arkadaşım özür dilerim ama biraz fazla deneme - yanılma olmadı mı bu iş? :))) miktar ve diger olmazsa olmaz detaylardan emin olmadan girismeseydin keşke. Finalde, konunun tamamında okuduklarimdan "full sentetik olmayan, sadece satıcı tavsiyeli motor yağını ; Şanziman yağını boşalttıktan sonra zaten eskisi ile dolu olan motora ekledin.. Hatta Yag filtre ve contasini değiştirmedin bile" gibi bir anlam çıkardım))) N'olur yanlış anlamışsın de)))

Iphone 6S cihazımdan Tapatalk kullanılarak gönderildi

Bende daha önce 98 model  clio vardı. Yağını hep  böyle değiştirmiştim ayrıca  bisan motorum var onuda böyle değiştiririm. Fakat burada yanlışlık nedir çözemedim.

Alttakiyi tapayı açtığımda zaten eski yağ aktı tapayı kapatıp üstten ekledim

Zaten en başında 10w 60 tavsiye ettiler ama bulamadım 10w40 aldım

Sorun şurada sanırım benim boşalttığım tıpadan akan eski yağ motorun yağı değilmi? 

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

tamam arkadaşlar ben bu sabah çözdüm galiba karışıklığı ben tapaları karıştırmışım

IMG_20170417092722.jpg

yukarıdaki karter tapası

IMG_20170417092734.jpg

yukarıdaki şanzuman tapası

doğrumudur

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

• 2 ay sonra ...

Arkadaş lar bende castrol magnatec 10w-40  kullanıyorum hız olarak 120 km geçince aracın içine inceden bi yanık kokusu geliyor .Bu normalmi  yoksa yağ danmı 10w60 mı kullanmalıyım ?

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

Paylaş

• Yeni Oluştur...