Jump to content

Ravenol Protect FL22 Türkiye'de

zoptrik
 Paylaş

Tavsiye Edilen Mesajlar

ah be abiim ... burak beyim   revenol FL22  diye bişi yok .   revenolun ürün yelpazesi oldukça geniş. geliştirdikleri bir ürün içinde , fl22 yerine kullanılabilir demişler.  bunada bir sözümüz yok. zira fl22 bir çok araçta kullanılabiliyor..  yerinede revenol kullanılabilir .. Fakat revenolun wankel motorda kullanılmasını doğru bulmuyorum ..orta avrupa ülkelerinde çok yaygın olarakta kullanıyorlar, normal araçlarda bir sıkıntı yok. fakat rotaryde ne yazıkki sorun yaşıyorlar. ..

Neyse abi bu konu uzayıp gider böyle . amacım kimsenin ticari faliyetine müdahale etmek değil. sadece bilgilendirmek..wankele FL22 haricinde kullanılacak her sıvı uzun vadede zarar veriyor... wankel haricindekilerine bir lafım yok.. 

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

Bir tarafta orjinal mazda marka soğutma sıvısı 

Diğer tarafta yan sanayi muadili. 

Rx8 gibi özel bir araçta, ben olsam mazda marka soğutma sıvısı kullanırım. Tıpkı mazda marka  motor yağı kullandığımız gibi.. 

• Beğen 2
Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

Kutusunda kullanıma hazır veya su ile karışım yazanlara uymalı. su ile karışmak üzere üretileni saf halde koyarsanız kaynama derecesi düşer, su kaynatır hararet yaptırırsınız. Kullanma talimatına uymalıdır.

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

İlginç bir konu ve ilginç bir ürün. Daha önce RX8 lere merak salmıştım. Araştırırken çok özel bir araç olduğunu aileye de pek uygun olmadığını görüp pek hayal kurmamam gerektiğini şayet ekstra param olursa ilerleyen zamanlarda binebileceğimi düşünüp vaz geçmiştim ama araştırırken sanayi kafasıyla 10/40 yağ kırmızı antifriz 10 bin de bir bakım yapıp rahat rahat binemeyeceğimi özel yağlar ve bakım malzemelerinin yanısıra özel bir de antifrizi olduğunu okumuştum. Antifriz derken FL22 den bahsediyorum servislerinde bulunmadığını RX8 sahiplerinin damlasını bile israf etmemeye gayret etmesi gerektiğini falan okumuştum. Ama bu sıvının özellikleri hakkında da bir bilgi okumamıştım. Normal araçlarda da kullanılabileceği ve kaynama derecesinin çok yüksek olması gibi de güzel özellikleri ve de uzun ömürlülük gibi çok daha güzel bir özelliğinin olması da cezbetmedi değil. Fiyat belli olursa ve uygunsa ve de bu sayılan özelliklere sahipse bende almak isterim. Konuyu takipteyim. [emoji106]

Tapatalk kullanarak iPhone aracılığıyla gönderildi

• Beğen 1
Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

Arkdaşlar farklı  bilgiler dönmüş gene noktayı koymak istiyorum ... Ravenol FL22 'nin mazda servisindenkinden en ufak farklı yok ...  Daha öncede bunun konstantre bir ürün olduğunu belirtmiştik. 

YANİ KONSANTRE NE DEMEKTİR ??? 1,5 LİTRE RAVENOL FL22 yi 1,5 LİTRE SU İLE KARIŞTIRACAKSINIZ VE EKLEYECEKSİNİZ !!!

Mazda'nın sattığı da bu karışımı kendilerinin yapmış olduğu karışım ... 

Ravenol FL22 ürünü KDV DAHİL 58 TL ye satmaktadır ... Güvenle araçlarınıza koyabilirsiniz ... Tüm dünya'da bu ürün kullanılmaktadır... Ha ayrıca ek bilgi olarak =) 

RX-8 motoruna ille "DEXELIA" koyacaksınız, ille "FL22" koyacaksınız diye bir şeyde yok ... 

Antifrizlerin renkleri tamamen motor tipine göre belirlenmektedir. Yeşil farklı, mavi farklı, kırmızı farklı tiplerde motorlarda kullanılmaktadır.

Yeşil herhangi bir antifriz koyabilirsiniz ancak FL22 yapısı ve derecesi gereği Renesis motora en uygun ve en uzun ömürlü olanıdır ... 

Birazcık araştırma yaparsanız, yurtdışında "dünyanın en dev firmalarının" örneğin PAC PERFORMANCE,RE-AMEMİYA etc. bu firmaların araca DEXELIA değil örneğin Castrol EDGE 20W-50 (Turbo beslemeli), Castol Magnatec 10W-40, Idemitsu, Re-amemiya 20w-50 gibi yağlar koyduğunuda görürsünüz ...

DEXELIA nın üretim amacı ki bunuda TOTAL üretiyordu eskiden aracın daha ekonomik olmasıdır ...  RX-7 lerde 10W-40 önerilmekteydi ... DEXELIA koymassan motor kırılır vs. tamamen "HAYAL ÜRÜNÜ" dür ... Azıcık okuyun araştırın

Fiiyatı daha öncede belirttiğim gibi KDV DAHİL 58 TL "FİRMA SATIŞ FİYATI"

1,5 Litre konsantre olarak satılıyor ... Yani 1 kutusu 3 Litre %50 %50 su ile birlikte FL22 anlamına geliyor ... 

2.jpg

1.jpg

Bu arada firma yetkilisinide davet ettim ...Ürün içeriği vs. gibi her konuda 1. ağızdan bilgilendirmede bulunacak ... Bu sayede "doğru" bilgiye ulaşmış olacaksınız ...Ürünle ilgili birçok test yapıldı ... Kulaktan dolma bilgiler ile "TİCARİ" amaçlı ürün kötülemektense doğru bilgileri almak iyi olacaktır. 

Burak tarafından düzenlendi
Lüfen yazılarınızda kimseye söz hakkı doğuracak şekilde hitaplara bulunmayın
Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

Resmi'de incelerseniz bu ürünün ne kadar su ile kaç derecede çalışacağını görebilirsiniz ... RX-8 için ideal olan %50 SU %50 FL22 karışımıdır ... Buda -37 dereceye denk geliyor... 

24-04-2017 13-07-45.jpg

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

Merak ettiğim bir nokta var. Bizim hem subaru hem mazdamız var.
Subaruda yokuş çıkarken yüklenince hafif hafif hararet ibresi çıkıyor. Çözüm olarak ya yokuşta yüklenmeyeceksin ya büyük radyatöre geçeceksin. Bu ürünün kaynama derecesi antifrize göre çok daha yüksek denilmiş. Yani o özelliği gerçekten taşıyorsa benim sorunuma çözüm olacaktır diye düşünüyorum. Doğru mu düşünüyorum acaba?

Tapatalk kullanarak iPhone aracılığıyla gönderildi

• Beğen 1
Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

@Cherkess  hayır yanlış düşünüyorsunuz.. 

kaynama noktası suya göre yüksek ama  zaten tüm antifriz lerin suya göre yüksek..  

hararetin yükselmesi soğutma sıvısının ısınmasından kaynaklanıyor.  kaynamasından dolayı değil.   zaten basınç altındaki sıvı da 100 derece'de kaynamaz. örneğin 1.3 bar da 107 derecede kaynar.  saf etilen glikol 193 derecede kaynar.  hazır antifiriz 163 derece civarındadır.    

yani zaten kaynama probleminiz yok..  aracaınızdaki sıvının ısınması- soğuması için büyük radyatör şart..

tabi aracınızda standart bir hazır antifirz olduğunu varsayıyorum

• Beğen 2
Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

20.04.2017 at 19:45, Zealot :

Bir tarafta orjinal mazda marka soğutma sıvısı 

Diğer tarafta yan sanayi muadili. 

Rx8 gibi özel bir araçta, ben olsam mazda marka soğutma sıvısı kullanırım. Tıpkı mazda marka  motor yağı kullandığımız gibi.. 

Birşey sormak istiyorum :) Senelerdir yetkili servisler FL22 yerin  "PETROL OFİSİ" Yada bunun gibi "YEŞİL" antifrizler koyuyorlar ... 

Özellikle "Rx8 gibi özel bir araçta, ben olsam mazda marka soğutma sıvısı kullanırım" demişsiniz bunu tekrar belirtmek istedim ... 

yetkili servislerin yıllardır satmadığı ürün için ne gibi bir yorumunuz olacak gerçekten merak ediyorum ...

Ki YAN SANAYİ olarak belirtmiş olduğunuz ürünün bütün testleri, vs. si yapılmış bu şekilde satışına başlanmış... @Bluelubricant bu konuda'ki bütün belgeleri, testleri vb. gerekli bütün gerekli dökümanları paylaşabilir... 

Acaba bu testler yada bunun gibi gerekli belgeleri, @Ekrem Usta RX-8 yada siz paylaşabilirmisiniz ??? 

Acaba yetkli servisin getiremediği bu ürünü "Not EVO ve MERSER getirdik diyorlar" yıllardır nasıl nereden ve hangi belgeler ile getirip satıyorlar ???? 

Bu ürünün Türkiye'ye girişi yıllardır yasak... Yasak olan bir ürün nasıl satılıyordu ??? Özel olarak geldi ise yukarıda'da belirttiğim gibi belgeleri nerededir ??? Hangi Labaratuar'da "ORJİNAL FL22" olduğuna dair testleri yapıldı ???

@Ekrem Usta RX-8 sattığınız FL22 lerin orjinal olduğuna dair labratuar testlerini görmek istiyorum ... Türkiye'ye 2 yıldan beri yetkili servisler bu ürünü sokamıyorlar izin alamadıkları için ... Ama siz satıyorsunuz ... Acaba sattığınız ürünün "ORJİNAL" olduğununu kanıtı varmıdır ??? Testleri yapılmışmıdır ??? 

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

Dünyada hiç bir ülkede genuine mazda cooling fluid type fl22   satılmıyor zaten...  

neyse vazgeçtim mazda'dan. lanet olsun mazda'ya,  hamdolsun ravenol var..

• Beğen 1
Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

6 dakika önce, Zealot :

Dünyada hiç bir ülkede genuine mazda cooling fluid type fl22   satılmıyor zaten...  

neyse vazgeçtim mazda'dan. lanet olsun mazda'ya,  hamdolsun ravenol var..

Yanlışınız var

Dünyanın bir çok ülkesinde bu ürün satılmakta ... 

https://www.amazon.com/s/ref=nb_sb_noss?url=search-alias%3Daps&field-keywords=fl22 

Amazon'daki ufak bir arama ile bile çıkıyor ... Ki yunanistan'da satıldığını ben bizzat biliyorum bildiğiniz gibi aracıda orada yaptırdım. 

Hatta özellikle resme dikkat ederseniz ;

TYPE FL22 ;

FL22 bir Antifriz türü yani 

24-04-2017 15-24-38.jpg

%55 FL22 / %45 Su ile karışım yapılmış ... Çok zor bir karışım değil yani ...  Ha şunuda belirteyim FL22 sadece ROTARY araç üretilmiş bir antifriz değildir ... Bu hertür mazda aracında kullanılabilir ... Aynı ürünün Ford'da ve birkaç firmada daha kullanıldığını biliyorum farklı isimler ile

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

2 saat önce, Setre :

RX-8 motoruna ille "DEXELIA" koyacaksınız, ille "FL22" koyacaksınız diye bir şeyde yok ... 

O zaman , Ravenol FL22 yi satma çabası neden ? Dexelia yağ koymak zorunda değilsek Mazda'nın bunu önermesi, tüm kapakların üzerine koca koca FL22 yazısını koyması boşuna mı ?

Yetkili servislerin her yaptığının doğru algılanması çok yanlış. Ben yıllarca RX-8 e A1 5w30 konulduğunu biliyorum. Sonra sonuçlar ortada.. Allah'tan Mazda Dexelia yağ getirdi de insanların en azından bildiği bir yanlışı düzeltme şansı doğdu..

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

mazda genunie cooling fluid type fl22  orjinal   yukardaki üründen  isteyene

ücreti mukabilinde yurt dışından temin edecek arkadaşlar tanıyorum  =) 

• Beğen 1
Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

1 dakika önce, Burak :

O zaman , Ravenol FL22 yi satma çabası neden ? Dexelia yağ koymak zorunda değilsek Mazda'nın bunu önermesi, tüm kapakların üzerine koca koca FL22 yazısını koyması boşuna mı ?

Yetkili servislerin her yaptığının doğru algılanması çok yanlış. Ben yıllarca RX-8 e A1 5w30 konulduğunu biliyorum. Sonra sonuçlar ortada.. Allah'tan Mazda Dexelia yağ getirdi de insanların en azından bildiği bir yanlışı düzeltme şansı doğdu..

Her otomobil firması kendi aracına yağ satıyor değilmi ??? Bu araca bunu koyun bu uygundur diyorlar ... 

Rotary'nin motor sıcaklığında akışkanlığını kaybetmeyecek, özelliğini yitirmeyecek doğru yağlar bulunması lazım... "İLLE" bunu kullanacaksınız, en doğrusu budur diye bir durum söz konusu değil ... 

FL22'nin en büyük özelliği "UZUN ÖMÜRLÜ" olması ve sıcaklığının, oksitlenme yapmama özelliğinin çok iyi olması ... Ancak ne yazıkki bu ürünü yıllardır Türkiye'de bulmak mümkün değil ...

Örneğin Merser yıllardır araçlara Petrol Ofisi yeşil antifriz koymakta ... Evo ise Castrol idi galiba bu antifrizden koymakta ... Madem FL22 dışında birşey koymak %100 motoru bozuyor ?

Türkiye'nin en iyi ödüllü 2 yetkili servisi bu hatayı nasıl yapabiliyor ??? Yaptıkları hata değil çünki sebep basit ... 

Yıllardır gözümüzü korkutuluyor tamamen bilgisizlikten .... Özel yağ, özel sıvı yoksa kırılır ... Böyle bir şey yok ... Araçlar yağsız kalmaktan, antifrizsiz kalmaktan kırılıyor.

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

Daha 2 gün öncesine kadar FL22 bulamıyorduk şimdi elimi sallasam FL22 ye diyecek :D

2 dakika önce, Setre :

Yıllardır gözümüzü korkutuluyor tamamen bilgisizlikten .... Özel yağ, özel sıvı yoksa kırılır ... Böyle bir şey yok ... Araçlar yağsız kalmaktan, antifrizsiz kalmaktan kırılıyor.

O zaman bu konuyu da kapatıp kaldırabiliriz yani :) 

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

Bence çok kitlenmemek lazım, isteyen ravenol isteyen mazda alır. İş test e gelirse manasız olarak uzar, birisi de çıkar der ki ravenol ün benim aldığım şişesinin içinden örnek alınıp test edilmesini istiyorum. Yani bu işin sonu yok, @Ekrem Usta RX-8 ya güvenimiz de bu şekilde sarsılmayacağı gibi bluelubricant firmasını da bu şekilde sevemeyiz. Kullanıp yorum yapanlara göre belirliyoruz, kişisel deneyimlerimizi göz önünde bulunduruyoruz.

Benim abim Total de çalışıyor, ELF 5w-30 yağ getirdi kullanmadım. İçeriklerine bakarsa dexelia ile aynı ama ben orjinali kullanmayı sevdiğimden hiç uğraşmadan dexelia aldım. Yani bu işler tamamen zevk meselesi.

• Beğen 1
Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

2 dakika önce, Setre :

Örneğin Merser yıllardır araçlara Petrol Ofisi yeşil antifriz koymakta ... Evo ise Castrol idi galiba bu antifrizden koymakta ...

yetkili servis bakımlı araç da alınmaz demekki 

• Beğen 1
Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

Misafir
Bu konu yorumlara kapatılmıştır.
 Paylaş

• Yeni Oluştur...