Jump to content

App Plakalı Araçlara Kesilen Trafik Cezası

Koray74
 Paylaş

Tavsiye Edilen Mesajlar

İlhancım merhaba Tapatalk'ta konuyu bulamadım taşımanı rica ederim.

Dün akşam eve dönerken polis çevirdi ve plakamın app olması nedeniyle 427 tl ceza kesti. Bu ara sıkı takip var forumda app plakası olan varsa değiştirmelerini tavsiye ederim.

Tapatalk kullanarak iPhone aracılığıyla gönderildi

• Beğen 1
Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

Geçmiş olsun. Yapacak işleri güçleri yok aylak bakkal gibi boş işlerle uğraşıyorlar. O değilde @Zealot ile öyle mi değil mi diye tartışmasını yaptık. Şimdi bu plaka app mi değil mi? Eğer app ise @okkko abi nettin bize :D

qbnv2q.jpg

Ly8Dg1.jpg

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

Trafikten bastırıldıysa sorun olacağını zannetmiyorum. Bazı cemiyetler app plakaya mühür basıyor ama geçersizmiş.

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

1 dakika önce, Koray74 :

Trafikten bastırıldıysa sorun olacağını zannetmiyorum. Bazı cemiyetler app plakaya mühür basıyor ama geçersizmiş.

Mühüre bakarak anlaşılabilecek bir şey mi bu. Trafikten basılmıştır heralde. Ben app plaka olması için bir işlem yapmadım. Aracı Muğla Gören Oto'dan aldım. Bu şekilde geldi. @okkko abi bizi bilgilendirir heralde.

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

Bende aracı ordan aldım ama benim orijinal plakalar sizin gibi kalın değil daha ince basılmış harf ve rakamlar resim atarım birazdan.

Plakam 21823f2c97d64c29fa3befc0fd420062.jpg

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

Cezalı plakada mühür yoktu. Dışarıda basıldığı için.

926ae81dd20f7b35a599fe9e334ce344.jpg
App plaka

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

İlhancım merhaba Tapatalk'ta konuyu bulamadım taşımanı rica ederim.

Dün akşam eve dönerken polis çevirdi ve plakamın app olması nedeniyle 427 tl ceza kesti. Bu ara sıkı takip var forumda app plakası olan varsa değiştirmelerini tavsiye ederim.

App ve mühürlü var bende sıkıntı olur ku ki? [emoji31][emoji31][emoji36][emoji58]
Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

Banada merser bayi gönderdi plakamı , aracımı ordan almıştım , app olmayan plaka bile tek mühür vuruyorlar ama bende hangisi var

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

Servise sormanda fayda var. Onlar trafikten bastırmış olmaları gerek.

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

Bir saat önce, Tarahumara :

Geçmiş olsun. Yapacak işleri güçleri yok aylak bakkal gibi boş işlerle uğraşıyorlar. O değilde @Zealot ile öyle mi değil mi diye tartışmasını yaptık. Şimdi bu plaka app mi değil mi? Eğer app ise @okkko abi nettin bize :D

qbnv2q.jpg

Ly8Dg1.jpg

Bunlar app plaka değil sanki, orjinal plakalara işlem yapılmış gibi duruyor ama bu da yasaksa bilmiyorum. Örnegin arka plakanin tiner ile koselerini temizlemisler ve on ve arka plakanin boya ile harflerini rakamlarini kalinlastirmislar. 

hocam merak ettim arastirdim bu videoyu buldum. Sanirim sizin o plakalar da yasak. Cunku memur bey standardi degistirilmis plaka ve app plaka yasaklanmistir diyor.

• Beğen 1
Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

4 saat önce, Tarahumara :

Mühüre bakarak anlaşılabilecek bir şey mi bu. Trafikten basılmıştır heralde. Ben app plaka olması için bir işlem yapmadım. Aracı Muğla Gören Oto'dan aldım. Bu şekilde geldi. @okkko abi bizi bilgilendirir heralde.

Senin @Tarahumara plakalar da @Koray74 plakalarında yasal. Koray bey aracı aldığında plakaları bu kalıpla (eski) basıyorlardı, sen aldığında yeni kalıba geçilmişti. Ama çerçeveyi silmek konusu tartışmaya açık. Her iki eski ve yeni tip plakalarda da mühür var ve yasal. Problem yok. Koray bey sonradan plakayı sanırım app ile değiştirmiş. O sebeple cezai işlem uygulanmış. Bende başka şoförler odasından resimdeki plakaları bastırdım. Bu da yasal. Polis durdurdu bunlar app dedi. Yersen... bunları falanca şoförler odası bastı dedim 4e dikkatli bak yuvarlak dedi ama gerçekten şoförler odası basmıştı bunları. tamam o zaman dedi. Biraz da tanıdıktı yırttık ama normalde yazıyoruz buna da dedi benim plakalar için.

IMG-20160905-WA0008.jpeg

• Beğen 4
Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

Plakamı yeni değiştirdim, eski plakamdaki harfler italik tipi eğimli yani asortik falan idi, Ama ben özellikle istemedim, onlar öyle verdiler. Ayrıca 4 Rakamı bu şekilde olacak (4) açık olmayacak, bir çok yerde ceza yazmaya başlamışlar, özellikle bunun için durdurmuyorlar, fakat kontroller esnasında veya örnek yanlış park yaptın ise park cezası hariç plaka standardı olmadığı için standarda uymayan plaka ceza kesiyorlar, Şöförler cemiyetine kanunun çıkması ile 30 Kasım itibari ile yeni kalıplar göndermişler, N.Cüzdanı örneği, Ruhsat fotokopisi ve mevcut plakanızı söküp, Emniyet tescil bölümüne başvuruyorsun, size bir dilekçe imzalatıyorlar, işlemler bitince bir makbuz verip Ş. Cemiyetine gönderiyorlar, 50 TL ödüyorsunuz yeni plakanız hayırlı olsun.

• Beğen 1
Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

Vatandaşa Tedesle cezayı yağdırdilar sonra sözde suçlu app plaka ve plakanın arasındaki zavallı vidalar oldu.Canim Türkiye'm.

Lenovo X2-EU cihazımdan Tapatalk kullanılarak gönderildi

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

Bu cezadan ben de yedim. Tamamen saçmalık. Öncelikle BAHANE ŞU: Teröristler bombalı eylemlerini yaparken veya örgütler suç işlerken bu şekilde APP plakalı araçlarla yapıyormuş. Ondan böyle bir uygulama gelmiş. Soruyorum:

- Bomba patlatmak isteyen adam bombayı janjanlı plakalı arabayla mı patlatır? 

- O bombayı hazırlamak için gereken kimya fizik veya her ne ise mühendislik bilgisine sahip olan o terörist 2mm sacdan yapılan plakanın aslına benzeyenini yapamayacak mı? 

- Benim plakam cemiyet mühürlüydü ve gayet DEVLET in yetki verdiği KURUM dan alınmıştı. Bunun yanlış olduğunu BEN bilmek zorunda mıyım? Burada ceza bana mı kesilmeli yoksa onu yanlış basan kuruma mı? 

Bizim olay aynen şöyle oldu. Gece 01:30 sularında bu yeni yapılan avrasya tünelinin girişinde çevirme yapan sayın memur beyler önce durdurdu. Alkol testi yapacaklarını söyledi. Tabi durmadan önce aracımın ışıklarını yaktım. Evraklarımı hazırladım. Vs vs. Sanıyorum ki bakacak salacak. Sonra araçtan indim.  Bir adet memur bey geldi kafasını eğdi plakaya baktı ve "bu app" dedi. Dedim mühür var, hayır app dedi. Bu yasaya uygun değil dedi. Ben daha ne olduğunu anlamadan elime imzalamam gereken formu getirdiler ve imzaladık. Burada bir ayrıntı vermem gerekli, ben aracımı aldığımda arabanın önü yere basılmış, egzozu ve katalitik konvektörü sökülmüş, ön plakası hiç yoktu ve arkada kocaman bir kanat vardı. Aracın devrini aldıktan sonra ilk işim egzozcuda orijinal egzozunu takmak olmuştu @Zealot şahidimdir. Kanat zaten satıcıda kaldı, yaylarında orijinalini büyük bir çaba ile bulup takmıştım. Ön plakayı da egzozcuda cırt kelepçeyle geçici olarak tutturup evime gelince direk orijinal yerinden sabitledim. Bunu söylemeye utanıyorum zaten görevimiz ama kurallara elimden geldiğince uyan, vergimi veren, devletin hakkını kimseye yedirmeyen, kimsenin hakkını yememeye özellikle itina gösteren bir insanım. Neyse cezayı kestiler, bana da dediler ki uzatma bak arabanın ön tamponu orijinal değil, araban yere basık vs vs. hepsine itiraz ettim açayım ofikal siteden resmini göstereyim bu orijinali dedim vs vs. Dedim ki ben bunu bilmek zorunda değilim aldığımda böyleydi, bana uyarı mahiyetinde bir belge verin düzelttireyim. Zaten verdik 400küsür olan ceza 1 haftada düzeltmezsen 800küsür olacak araç trafikten men edilecek dendi. O zaman getir alkol üfleyeyim dedim alkol için durdurmuştunuz dedim. Gerek yok dedi. 

20 dakika sonra bir çevirmeye daha denk geldim. Daha nazik ve kibar bir Memur bey yaklaştı belgelerimi yine direk verdim. Eksik var mı dedi ben de yok biliyordum ama varmış memur bey dedim bu plakalar app imiş ne demek app dedim. Aslında öyle bir şey yok yasaya uygun olmayan plaka var dedi. Plakanızın etrafındaki siyah şerit yok, Yazı puntaları değişik dedi. Bu cemiyetin verdiği plaka dedi. Fakat cezai işlem oto sahibine uygulanır dedi ben orada aydınlandım. Ağzınıza sağlık başınızı şişirdim dedim ve ayrıldım. Yasanın maddelerine değineceğim. 

Sonrası daha vahim ama anlatmayacağım her anlattığımda içim burkuluyor. Cezaya Akşehir de tanıdığım bir polis abimizin hatrına itiraz etmedim. Paşa paşa ödedim hakkım öbür dünyaya kalsın dedim en Emin yere havale ettim. Bundan sorumlu kim varsa tek dileğim cezasını çekerken beni görsün yaptığı haksızlığı görsün. Hakkımı helal etmiyorum çünkü:

- Plakayı ben basmadım cezayı ben çektim, ceza suçluya ödetilir. Diyorum ki cemiyet mührü var utanmadan diyor ki onu sanayide basıyorlar. E be adam git sanayide basanın ümüğüne bas benim cebimden ne istiyorsun?

- Diyorlar ki bu yasa teröristlere engel olmak için çıkarıldı. Bana de ki senin gibi standart dışı plaka kullananlar yüzünden teröristleri yakalayamıyoruz, yüzümüz kızarmazsa anında değiştirmezsek NAMERTİZ zaten bilsem gider normalini taktırırım. Ben plaka eksperi miyim normal plaka işte. Teröristi yakalayacağım diye beni küstürmenin manası ne? Bu ceza neyin cezası amaç üzüm yemek mi bağcı soymak mı? Adım Fatih Ertürk benim kim olduğum hüviyetimde tescilli. 

işte bizim APP(!) plakamız:

58fd35966ef3b_WhatsAppImage2017-04-24at02_11.27(2).thumb.jpeg.575f1ddf7ae40dacfd9e86c3b35c21f0.jpeg58fd3598155be_WhatsAppImage2017-04-24at02_11.27(1).thumb.jpeg.502c67a870e0eb8d30747539884748e5.jpeg58fd3599a5879_WhatsAppImage2017-04-24at02_11_27.thumb.jpeg.b10d405b4eef12d5af2a25dd4f4ee441.jpeg58fd359b5816b_WhatsAppImage2017-04-24at02_11.27(3).thumb.jpeg.8c42571bd38c8ebc6a435afb62724a86.jpeg

Takdir okuyanındır. Çok dışarıda yaptırılmışa benziyor değil mi? 
Tabi boş durmadım hemen yasayı araştırdım. 

s.thumb.jpg.f1fb3973d92ccd0b2024ab2428924781.jpg

Yönetmelikte Plakanın boyutu yazıtipi hatta plakanın kenarındaki çerçevenin kalınlığı bile belirtilmiş. Eğer plaka buna aykırı ise sürücü cezayı yiyor. Yönetmeliği bulamadım şimdi. 

O zamanlar neler düşündüm bir bilseniz. O yönetmelikteki kriterlere uymayan resmi araçların mı fotosunu çeksem yoksa piyasadaki bütün APP lerin fotosunu mu çeksem dedim ama nafile. Nalet olsun içimdeki insan sevgisine. 

Eğer plakanız standartın dışındaysa moral bozmaya gerek yok direk gidin normal efendi gibi plakanızı alın benden söylemesi. 

iyi forumlar...

• Beğen 4
Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

DÖRDÜNCÜ BÖLÜM

Tescil Plakaları

Burada en önemli sorun son zamanlarda plakalığın kenarlarında kabartma ve siyah boya olmaması.

Nitelik ve Ölçüleri

Madde 53- (Değişik:RG-9/9/2011-28049)

Tescil plakalarının niteliklerine ve ölçülerine ait esaslar aşağıda gösterilmiştir.

a) Nitelikleri

Tescil plakaları, 0.97 mm. kalınlığında DIN 1745 standardına uygun AL 99,5 F11 ½ sertlikte, gerilme kuvveti 100-150 N/mm, % 0.2 akıcılık sınırı, en az 90 N/mm, uzama direnci en az % 6 (a 10) standardında dikdörtgen biçiminde alüminyumdan yapılır.

Harf ve rakamlar ile plaka kenarları preste en az 1, en çok 3 milimetre kabartılır ve köşeleri 1 santimetre yarıçapla yuvarlatılır. Plaka kenarları (bordürü) genişliği 5 milimetre olur.

Geçici plakalardan gümrük plakaları ile altı güne kadar verilen plakalar, plastik veya karton kâğıttan yapılabilir. Bunların üzerinde ayrıca sol üst köşeden sağ alt köşeye doğru 2 santimetre genişlikte beyaz renkli bir bant bulunur.

B) Ölçüleri

1) Motorlu bisiklet, motosiklet, yük motosikleti ve lastik tekerlekli traktörlerde 15x24 santimetre,

2) (Değişik:RG-21/3/2012-28240) Otomobil, kamyonet, minibüs, kamyon, çekici ve otobüslerde ön plaka 11x52, arka plaka 11x52 veya 21x32 santimetre; plaka yerlerinin bu ölçülere uymaması halinde ölçüler 15x30 santimetre,

en ve boyda olur.

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

Paylaş

• Yeni Oluştur...