Jump to content

Cam Filmi Artık Serbest

İlhan
 Paylaş

Tavsiye Edilen Mesajlar

"Yetkili yer" ve "uygun gorulen film"den kasitlari nedir acaba? Nereler bu işi yapmaya yetkili?

Onu da cam filmi yapan yere sormuştum. Belgeyi almak zor değilmiş. Ama gidip uğraşmak zor geliyor anlaşılan. Eski sistemle devam. Yakalanmamak gerek.

Tapatalk kullanarak iPhone aracılığıyla gönderildi
Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

Onu da cam filmi yapan yere sormuştum. Belgeyi almak zor değilmiş. Ama gidip uğraşmak zor geliyor anlaşılan. Eski sistemle devam. Yakalanmamak gerek.

Canım Türkiyem [emoji16]
  • Beğen 1
Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

20 saat önce, İlhan :

Bostancı diye filtre olunca maalesef..

5-6 Km yakınlıkta Şerifali Sonax Akademi'yi tavsiye edebilirim. Gitmeye karar verdiğinize bana haber verirseniz, iletişim kuracağınız kişi konusunda yada sizinle ilgilenmeleri konusunda yardımcı olmaya çalışırım..

Hocam selam

Fiyat alma şansınız var mı acaba?Ön iki cam sadece.

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

9 dakika önce, Bora Yetkin :

Hocam selam

Fiyat alma şansınız var mı acaba?Ön iki cam sadece.

Fiyat listesi şu şekilde;

http://www.sonax.com.tr/uygulamalar/fiyat-listeleri.html

İletişim bilgileri;

http://www.sonax.com.tr/istanbul/y-dudullu-merkez-servis.html

Siz görüşüp fiyat aldıktan sonra kafanıza yatarsa, devreye girerim. Böylelikle sağlanacak avantajı karşılaştırma yapıp değip değmeyeceği konusunda emin olmuş olursunuz.

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

3 saat önce, İlhan :

Fiyat listesi şu şekilde;

http://www.sonax.com.tr/uygulamalar/fiyat-listeleri.html

İletişim bilgileri;

http://www.sonax.com.tr/istanbul/y-dudullu-merkez-servis.html

Siz görüşüp fiyat aldıktan sonra kafanıza yatarsa, devreye girerim. Böylelikle sağlanacak avantajı karşılaştırma yapıp değip değmeyeceği konusunda emin olmuş olursunuz.

Listede 270tl olan Carbon güneş cam filmini nakit 250tl yaparız dediler.İsterseniz sizde bir fiyat sorun,haturu sayılır bir indirim olmayacaksa zaten çingenelik etmem hiç:)

teşekkürler.

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

• 1 ay sonra ...

Ön cama sözde 0,5 numara yaptırmıştım.. 4 ay dayanabildim gece sürüşüne.. söktürdüm geçen.. uzun yolda karanlık yollarda resmen kör gidiyorsun.. belli markaların özel filmleri hariç (sıfır numara diye tabir edilen) kesinlikle ön cama filmi tavsiye etmiyorum..

• Beğen 1
Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

Bir saat önce, Montimpex :

Ön cama sözde 0,5 numara yaptırmıştım.. 4 ay dayanabildim gece sürüşüne.. söktürdüm geçen.. uzun yolda karanlık yollarda resmen kör gidiyorsun.. belli markaların özel filmleri hariç (sıfır numara diye tabir edilen) kesinlikle ön cama filmi tavsiye etmiyorum..

+1

Yan ve arka camlar bile yeri geliyor sıkıntı yaratıyor ki, ön camı düşünemiyorum. Mümkün mertebe renk tonlarını açık tutmak lazım. Aracın görünümünden önce, bence güneş ışınları ve ısısının kesilmesi  öncelikli olmalı.

Yakın zamanda bir arkadaşım Sonax bayisine komple cam yaptırmak istedi ön cam dahil. Bayi ön cama uygulama yapmadıklarını, sürüş esnasında sıkıntı yarattığını ve bunun yasal olmadığını söylemişler. Parasıyla değil mi  ? ben yaptırmak istiyorum muhabbeti bile olmuş aralarında. Kibarca biz yapmıyoruz yapmak isterseniz başka yerde yaptırabilirsiniz diye geri çevirmişler. :fiuw:

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

9 dakika önce, İlhan :

+1

Yan ve arka camlar bile yeri geliyor sıkıntı yaratıyor ki, ön camı düşünemiyorum. Mümkün mertebe renk tonlarını açık tutmak lazım. Aracın görünümünden önce, bence güneş ışınları ve ısısının kesilmesi  öncelikli olmalı.

Yakın zamanda bir arkadaşım Sonax bayisine komple cam yaptırmak istedi ön cam dahil. Bayi ön cama uygulama yapmadıklarını, sürüş esnasında sıkıntı yarattığını ve bunun yasal olmadığını söylemişler. Parasıyla değil mi  ? ben yaptırmak istiyorum muhabbeti bile olmuş aralarında. Kibarca biz yapmıyoruz yapmak isterseniz başka yerde yaptırabilirsiniz diye geri çevirmişler. :fiuw:

ben yaptırırken özellikle sormuştum sürüşü etkiler mi diye ama bana hayır birşey olmaz dediler..3M ve Llumarın ön cama özel filmleri var.. onlar gece görüşünü kesinlikle etkilemiyor ama fiyatı epey tuzlu.. muayenedende etkilenmiyor..

ben geçen polis çevirmesinde uyarı alınca bir de gece rahat etmediğim için bu bahane ile söktürüp attım.. sökümüde ayrı bir bela, altta iz birakıyor..1 saat uğraştı oto yıkamacılar..en dipte elin girmediği yerlerde biraz kaldı yine..

ön cama yukarda bahsettiğim marka ve modelleri hariç cam filmi akıl işi değil bence..

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

ben yaptırırken özellikle sormuştum sürüşü etkiler mi diye ama bana hayır birşey olmaz dediler..3M ve Llumarın ön cama özel filmleri var.. onlar gece görüşünü kesinlikle etkilemiyor ama fiyatı epey tuzlu.. muayenedende etkilenmiyor..
ben geçen polis çevirmesinde uyarı alınca bir de gece rahat etmediğim için bu bahane ile söktürüp attım.. sökümüde ayrı bir bela, altta iz birakıyor..1 saat uğraştı oto yıkamacılar..en dipte elin girmediği yerlerde biraz kaldı yine..
ön cama yukarda bahsettiğim marka ve modelleri hariç cam filmi akıl işi değil bence..

Arabanın hiç bir yerine hiç bir şey yapıştırmıyorum :) illaki iz kalıyor zamanı geçtiyse.
Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

• 1 ay sonra ...

Vay be...Geçtigimiz sene arkadasımın Passat CC aracının 3 numara cam filmi var diye aracı baglamıstı trafik polisi...Olur mu demeyin oldu...Filmleri sökelim baglama aracı dedik ama polis nemrut biriydi ve bagladı...Artık böyle durumlarla karsılasmayacagımızı bilmek sevindirici...Tabii kurallar çerçevesinde O0

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

• 1 ay sonra ...

Yassak kardes. ;D

Gerci daha bugun biriyle kavga edecektim az daha. Bordo bir dogan oncam dahil zifiri karanlik. Icindekileri gormeyi birak icerden disarisini gorebildiklerini sanmiyorum. Gunduz vakti kafadan bodoslama carpiyordu az daha. Trafikte ne kadar manyak varsa polisin sucu adamin dibinde apart ekzosla geciyor, farar zenon , camlar siyah tik yok. Sokak aralarinda spin atarak gidiyorlar. Kendilerini gectim baskalarinin canina ve malina zarar veriyorlar en cok ona kiziyorum.Ceza meza hak getire bunlara :kafa:

2018 butcesi icin ceza gelirlerini bu okuzlerden tahsil etsinler. Tuzak ladar kurup normal vadantasa kesmelerinden iyidir herhaldeO0

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

Forumumuzdan bir çok arkadaşın ve hatta tüm Türkiyenin merak ettiği bir konu olan otomobil camlarının renklendirilmesi, cam filmi uygulanması, orjinallik durumu, polisin ceza kesme sebebi, gibi konular

Öncelikle söylemek isterim ki Polis cam filmine istedikleri gibi müdehale edebilirler, bunun sebebi bu camların belirli bir standartta olması gerekliliği ve araç camına uygulanan film işleminin bu standardı bozmasıdır. Bu sadece siyah renk için geçerli değildir. Camınıza şeffaf bir film bile çekseniz, polis size bu film için görüşü bozduğu sebebiyle ceza kesebilir. Buradaki amaç sürücünün görüşünü bozacak her türlü önlemi almak ve trafiği tehlikeye sokacak unsurları ortadan kaldırmakdır.

Polis bu kararı kendi kafasına göre uygulamıyor, sanayi bakanlığının uyguladığı standartlara göre cam üzerindeki işaretlerden bu aracın üzerindeki cam sınırlar içerisinde mi değil mi bunu görüyor ve buna göre hareket ediyor. 

Birçoğumuzun bildiği gibi otomobil camları belirli bir standarta göre üretilmektedir. Öyleki, otomobillerin ön camlarında uygulanan eğim bile insan gözünün yanılmasını engellemek için bazı standartlar ile üretilmektedir. Aynı durum aracın yan camları içinde geçerlidir. 

Camların üzerindeki işaretler ve semboller camın hangi standartlarda üretildiği hakkında bize bilgi verir. Kanuna göre 

R43 Regülâsyonunun 2.13.1 ve 2.18.2 maddelerindeki tariflerin kapsamında olmayan emniyet camının; ışık geçirgenliği % 70’in altında ise muhtelif deney işleminden geçmesi ve buna Sanayi ve Ticaret Bakanlığından ulusal tip onayı alınması gerekmekte olup, tip onayı düzenlenen bu tür renkli camların “E” veya “e” işaretinin yanında “V” sembolü ile gösterilmesi zarureti bulunmaktadır.

Yukarıdaki yazıdan'da anlaşılacağı gibi orjinal renki araç camları sanayi bakanlığı tarafından onay almış ve cam üzerinde "V" işareti olan camlardır. 
Bu camların üzerindeki işaretlerde E yada "e" işaretinin yanında birde "V" İşareti bulunmaktadır. Polis bu işareti gördüğünde bu camın sanayi bakanlığının onay verdiği cam tipi olduğunu kabul eder ve size herhangi bir cezai işlem uygulamaz, Fakat siz renkli camın üzerine bir kat daha film kaplatırsanız polis yine sürücünün görüşünü bozduğumuz için size cezai işlem uygulayabilir. 

20171023_180014.jpg

• Beğen 1
Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

Peki arka camlar renkli ön yan camları R43 V ve e sertifikasyonlu renkli nerden buluruz.

Alalım takalım kafamız rahat etsin. 150TL söktürme parasını yeni takılacak camın işçiliğine say.

Tekrar film yaptırmak 200TL desek . r43 renkli kaça patlar?

Cezasız kafamız rahat gezeriz trafikte.. 2 arkadaşım ceza yedi birinin camındaki filmi polis anahtarla kanıttırıp yırtmış. böyle bir durumla karşılaşmak istemiyorum açıkcası.

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

30.10.2017 at 20:04, volcano2K :

Peki arka camlar renkli ön yan camları R43 V ve e sertifikasyonlu renkli nerden buluruz.

Alalım takalım kafamız rahat etsin. 150TL söktürme parasını yeni takılacak camın işçiliğine say.

Tekrar film yaptırmak 200TL desek . r43 renkli kaça patlar?

Cezasız kafamız rahat gezeriz trafikte.. 2 arkadaşım ceza yedi birinin camındaki filmi polis anahtarla kanıttırıp yırtmış. böyle bir durumla karşılaşmak istemiyorum açıkcası.

Servislere sormak lazım. Bu konuda @dr_azoom, @okkko, @Özgül Çağlı yardıncı olabilir sanırım

• Beğen 1
Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

Misafir
Bu konu yorumlara kapatılmıştır.
 Paylaş

• Yeni Oluştur...