Jump to content

Yine Musk, Elon Musk...

Holydao
 Paylaş

Tavsiye Edilen Mesajlar

Biz nerdeyiz bunlar nerde... Aynı gezegende mi yasiyoruz, ayni problemlere mi sahibiz anlamak güç...
Logan filminde bir ornegi vardi bu kamyonlarin, kasitli yerlestirilmis bir reklam mi acaba diye dusunmeden edemedim.

Elon Musk Tesla’nın elektrikli kamyonundan ilk görsel ipucunu paylaştı

Elektrik gücünü yeni bir sınıfa taşımaya hazırlanan Elon Musk, Tesla Semi’den teaser niteliğinde bir görsel paylaştı.

Elon Musk’ın yaklaşık 15 gün önce resmi Twitter hesabı üzerinden tanıtım etkinliğinin eylül ayı içerisinde gerçekleşeceğini duyurduğu tamamen elektrikli kamyon modelinin tasarım çizgileriyle ilgili meraklı bekleyiş devam ediyor. Bu zaman kadar bağımsız tasarımcıların üzerinde çeşitli tasarım projeleri geliştirdiği bu modelin teknik değerleri kadar dış hatları da Tesla’nın geleceği için şüphesiz oldukça önemli. Tanıtım organizasyonu için geri sayımını sürdürdüğümüz modelle beklenen ilk detay nihayet Musk’tan geldi. Musk Kanada’nın Vancouver şehrinde katıldığı bir organizasyon sırasında merakla beklenen kamyonla ilgili ilk görseli paylaştı.

Teslatruck.jpg

Musk’ın konuşmasıyla ilgili video henüz resmi kaynaklardan yayınlanmazken etkinlikle ortaya çıkan Semi’nin tek kare görseli video ortaya çıkana kadar modelle ilgili şimdilik işimizi görecek gibi gözüküyor. L formlu LED farlarıyla öne çıktığını gördüğümüz Semi oval gövde yapısıyla aerodinamik açıdan ciddi oranda zengin olduğunun ilk sinyallerini veriyor. Musk, günümüz kamyonlara göre özellikle güvenlik açısından ciddi geliştirmelere sahip olduğunu belirttiği kamyonla birlikte Tesla modellerinin Amerika boyunca tamamen otonom modda kullanılabilmesi için çalıştıklarını da belirtti. Teknik detayları da halen oldukça kısıtlı olan modelle ilgili gelişmeleri LOG.com.tr üzerinden takip edebilirsiniz.

http://www.log.com.tr/elon-musk-teslanin-elektrikli-kamyonundan-ilk-gorsel-ipucunu-paylasti/

• Beğen 4
Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

Bana izin versinler Mars'a kimyasal bomba atayım ve orayı da yaşanılabilir bir gezegen haline getireyim diyen adamdan da bunlar beklenir.

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

3 saat önce, Mümin :

Bana izin versinler Mars'a kimyasal bomba atayım ve orayı da yaşanılabilir bir gezegen haline getireyim diyen adamdan da bunlar beklenir.

Tamam hayal gücü önemli de o da bir yere kadar. İyice uçmuş amcam :)

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

17 dakika önce, Burak :

Tamam hayal gücü önemli de o da bir yere kadar. İyice uçmuş amcam :)

Sen biraz arastir abi bu adami :D hatta hayat hikayesini falan oku o zaman anlarsin aslinda adamin yapamayacagi seyleri hayal etmedigini.

• Beğen 1
Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

8 dakika önce, Tarahumara :

Sen biraz arastir abi bu adami :D hatta hayat hikayesini falan oku o zaman anlarsin aslinda adamin yapamayacagi seyleri hayal etmedigini.

Tabii biraz araştırayım ama olsun o iş o kadar kolay değil. En başta uzay diye bir şey olduğunu ispat etmesi lazım :D

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

23 saat önce, Burak :

Tabii biraz araştırayım ama olsun o iş o kadar kolay değil. En başta uzay diye bir şey olduğunu ispat etmesi lazım :D

Space X adında havacılık şirketi var bu adamın. Uzaya füze gönderdiler ve dönüşü paraşütle yapmadılar. Aynı rampaya geri döndü füzeleri. Tabi ki 3-5 deneme yaptılar. Sınırları zorlamayı çok seven bir adam.

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

Uzaya füze gönderdiler ve dönüşü paraşütle yapmadılar. Aynı rampaya geri döndü füzeleri.

Yalnız bu olay uzay ve havacilik alaninda çığır açan bir yenilik olarak tarihe gecti. Yani her ne kadar bizim algimiz disinda kalan bir gelisme de olsa muazzam bir basari olarak goruluyor.
Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

6 dakika önce, Holydao :

Yalnız bu olay uzay ve havacilik alaninda çığır açan bir yenilik olarak tarihe gecti. Yani her ne kadar bizim algimiz disinda kalan bir gelisme de olsa muazzam bir basari olarak goruluyor.

Geri dönüşün son aşamasını araç üstü değil de dışarıdan gösteren bir video var mı ? Burada çok belli olmuyor

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

Bir saat önce, Mümin :

Space X adında havacılık şirketi var bu adamın. Uzaya füze gönderdiler ve dönüşü paraşütle yapmadılar. Aynı rampaya geri döndü füzeleri. Tabi ki 3-5 deneme yaptılar. Sınırları zorlamayı çok seven bir adam.

Kişi başı $100.000'e ay etrafında tur düzenleyeceklermiş bu SpaceX ile. Trump , geçenlerde SpaceX'e ayrılan $20Milyarlık bütçeyi imzaladı ve sanat evlerine ayrılan bütçeyi kaldırdı. Uzayda tur atıp ayın arka tarafını seyretmek dururken sanat galerisindeki yağlıboya resme kim bakar dedi Trump. Vizyon budur işte. Hep astronotlar mı gitcek uzaya biraz ben de gideyim yani, seviyorum bu Musk'u Trump'ı.

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

hem teknolojiyle uğraşıp, hem de hanımların gözdesi olmak zor. her şeye vakit ayırabiliyor demek ki :) Amber Heard ile bir fotosu

1493085762289.jpg

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

Amerika Başkanı bana $20 Milyarlık bütçe imzalasın masayı hatunlarla donatırım, hepsine de vakit ayırırım. Aya değil, Satürn halkaları üstünde sörfe götürürüm  : )

• Beğen 1
Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

43 dakika önce, Revivo73 :

Kişi başı $100.000'e ay etrafında tur düzenleyeceklermiş bu SpaceX ile. Trump , geçenlerde SpaceX'e ayrılan $20Milyarlık bütçeyi imzaladı ve sanat evlerine ayrılan bütçeyi kaldırdı. Uzayda tur atıp ayın arka tarafını seyretmek dururken sanat galerisindeki yağlıboya resme kim bakar dedi Trump. Vizyon budur işte. Hep astronotlar mı gitcek uzaya biraz ben de gideyim yani, seviyorum bu Musk'u Trump'ı.

O bütçe NASA için imzalanmış olmasın ;) SpaceX özel bir kuruluş Trump ona bütçe imzalayamaz :) 

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

18 dakika önce, Burak :

O bütçe NASA için imzalanmış olmasın ;) SpaceX özel bir kuruluş Trump ona bütçe imzalayamaz :) 

Haberlerde Trump'ın imzaladığı şey  Transition Authorization Act of 2017 olarak geçiyordu, nedir diye baktığımda özel uzay firmalarına geçiş faaliyetleri onayı diyordu. Ben buna özel firmalara bütçe imzalamak derim. SpaceX o alanda en önde geldiğine göre bu bütçenin önemli kısmı SpaceX'e gider.

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

12 dakika önce, Revivo73 :

Haberlerde Trump'ın imzaladığı şey  Transition Authorization Act of 2017 olarak geçiyordu, nedir diye baktığımda özel uzay firmalarına geçiş faaliyetleri onayı diyordu. Ben buna özel firmalara bütçe imzalamak derim. SpaceX o alanda en önde geldiğine göre bu bütçenin önemli kısmı SpaceX'e gider.

Okuduğunu bilerek mi saptırıyorsun yoksa anlam mı çıkartıyorsun bilmiyorum ama bu National Aeronautics and Space Administration Transition Authorization Act of 2017 diye geçiyor. Yani temel olarak NASA'nın 2017bütçesi ki hangi alanlarda kullanılacağı en alttaki linkte var.

Sen ise sanki 20 milyar $ sırf SpaceX e aktarılmış izlenimi yaratmaya çalışıyorsun.

http://www.businessinsider.com/nasa-law-budget-president-trump-2017-3

https://www.congress.gov/bill/115th-congress/senate-bill/442/

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

Amerika Başkanı bana $20 Milyarlık bütçe imzalasın masayı hatunlarla donatırım, hepsine de vakit ayırırım. Aya değil, Satürn halkaları üstünde sörfe götürürüm  : )

Satürn'de sörf yapılıyor mu hocam ? Dalgalı mi oralar ?
Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

Elon Musk hakkında konuşulan hiçbir saçmalığa aldırmadan insan ırkı için bir üst seviye olan gezegenler arası yaşamın ilk adımı olan Mars ta kolonileşme için elinden geleni yaptı ve yapmaya devam edecektir. Dikine inen roket bunun için çok önemli bir adımdı, şimdiye kadar yapılamayanı yaparak roket bilimine de çağ atlattı.

Adam Tesla arabalarıyla elektrikli arabalara inanılmazı başardığı gibi bu işte de başarılı olacaktır.

Böyle bir adam masasına güzel bir kadın almış çok mu :) Ben onun yaptıklarını yapsam her gittiğim yerde 12 kişilik masayı doldururum.

• Beğen 2
Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

3 saat önce, Burak :

Okuduğunu bilerek mi saptırıyorsun yoksa anlam mı çıkartıyorsun bilmiyorum ama bu National Aeronautics and Space Administration Transition Authorization Act of 2017 diye geçiyor. Yani temel olarak NASA'nın 2017bütçesi ki hangi alanlarda kullanılacağı en alttaki linkte var.

Sen ise sanki 20 milyar $ sırf SpaceX e aktarılmış izlenimi yaratmaya çalışıyorsun.

http://www.businessinsider.com/nasa-law-budget-president-trump-2017-3

https://www.congress.gov/bill/115th-congress/senate-bill/442/

Saptırmak mı? Yorumluyorum sadece.

Amerikan resmi gazetesindeki NASA bütçe maddesinde  5 farklı yerde özel sektör / özel firma / özel yatırımları geçiyor :) Aşağıdakiler gönderdiğin linkten direkt alıntıdır:

1- private sector companies

2- should be continued so as to leverage state and private investments
(kamu ve özel yatırımları ilerletmek için devam edilmedilir)

3- commitment to the use of a commercially developed, private sector launch and delivery system
(ticari olarak geliştirilmiş, özel sektör fırlatma ve dağıtım sistemine destek)

4- partner with other federal agencies, universities, private industry,

5- evaluate opportunities for the private sector
(özel sektör için fırsatları değerlendirmek)

Ancak NASA 'ya ayrılan bütçenin ticari uzay turlarına destek için arttırıldığını, bu artışın en cok Musk'a yarayacağını konuyla ilgilenen herkes biliyor zaten. Trump görev süresi boyunca diğer yıllarda bu bütçeyi $20milyar civarı belirledi, haberde o da geçiyor.

Bir saat önce, Fotifoti :

Satürn'de sörf yapılıyor mu hocam ? Dalgalı mi oralar ?

Mecazi anlamda yani. $20Milyarın 1'ini bana ver ben sana 2. Satürn yapayım.

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

20 Milyar $ bütçe ayrılan bir devlet kurumunun özel şirketlere yaptırılacak projeler karşılığında bu paranın bir kısmını harcayacağını söylemek bir yorum, tüm bütçesini bir şirkete aktaracağını iddia etmek ise saptırmaktır @Revivo73

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

Paylaş

• Yeni Oluştur...