Jump to content

Yine Musk, Elon Musk...

Holydao
 Paylaş

Tavsiye Edilen Mesajlar

Tamam biraz yanlış yorum yapmışım, ne olmuş yani? Tabi ki bütçenin tamamı tek firmaya gitmez. 10'da 1'i gitsin senede $2Milyar yine iyi para. O parayı bana versinler ben Satürn turu düzenlerim, barlara da 24 hatunla girip çıkarım : )

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

1 dakika önce, Revivo73 :

Tamam biraz yanlış yorum yapmışım, ne olmuş yani? Tabi ki bütçenin tamamı tek firmaya gitmez. 10'da 1'i gitsin senede $2Milyar yine iyi para. O parayı bana versinler ben Satürn turu düzenlerim, barlara da 24 hatunla girip çıkarım : )

Abartı olmuş sadece :D Ben şahsen o parayı sana vermelerini çok isterim :D Bir taşla iki kuş vurmuş olursun, hem Satürn turu düzenler hem de dünya düz mü değil mi onu görmüş olursun :D 

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

• 4 yıl sonra ...

Elon Musk'ın net serveti $300 milyara yaklaşmış.  Bu rakamla Elon Musk'ın serveti Microsoft Bill Gates'in servetinin iki katını geçmiş.

https://www.wsj.com/articles/elon-musks-net-worth-approaches-300-billion-11635348772?st=em28j20d91i60da&reflink=desktopwebshare_permalink

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

• 3 ay sonra ...

15 Şubat 2022 tarihli Wall Street Journal haberine göre Elon Musk 2021 senesinde $5.7 milyar tutarında Tesla hissesini hayır kurumlarına bağışladı.  Bu meblağ onu 2021 için ikinci en yüksek bağışçı yapıyor.  2021'de en yüksek bağış $15 milyar ile Bill ve Melinda Gates olarak veriliyor.

ABD'de gerek kurumların gerekse bireylerin yaptığı bağışlar ilgili senenin vergi meblağından düşülüyor.  Bu ABD hükümetinin ülke genelinde bağışları teşvik etmek için senelerdir yaptığı bir uygulama.  ABD'de bireyler her sene kendi vergi beyanlarını hazırlayıp IRS (Internal Revenue Service)'e gönderiyorlar.  Başka bir deyişle bireyler her sene kendi ödedikleri vergilerde kendi inisiyatiflerini de kullanıyorlar.  Hemen her birey bağış yaptığı için vergi meblağı değişebiliyor.

Elon Musk 2021 senesinde toplam $11 milyar vergi ödeyecek (bağışlar düşüldükten sonra).

Haberin detayları aşağıdaki linkte:

https://www.wsj.com/articles/elon-musk-gave-5-7-billion-of-tesla-shares-to-charity-last-year-11644900584?st=j0qjgp7wjsia0tt&reflink=desktopwebshare_permalink

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

• 1 yıl sonra ...

Şüphesiz Elon Musk dünyanın en zengin insanlarından biridir.  O çok farklı 3 şirketin sahibi, bunlar Twitter, SpaceX ve Tesla.

Çok fazla risk alabilmesi ile tanınıyor.  "Eğer şans sizden yana ise, olabildiğince fazla karar vermelisiniz." diyor.  Las Vegas'daki kumarhanelerin her zaman totalde kazandığı bilinir.  Bunları örnek vererek, "Bu Vegas'ta kumarhane olmaya benzer.  Kainatta en güçlü kuvvet olasılıktır, bu nedenle kumarhane her zaman kazanır.  Kumarhane olun." diyor.

Onun 2002'de kurduğu roket üreten Space Exploration Technologies Corporation isminde (kısaca SpaceX diye bilinen) bir şirketi var.  Bazılarınızın bildiği gibi bu Perşembe günü Starship ismindeki roket yerden 24 mil yükseldikten sonra havada patladı.  Allahtan içinde insan yoktu.  Patlamanın ardından saniyeler sonra bir kamera Elon Musk'ın yüzündeki ince bir gülümsemeyi yakaladı.  Patlamadan saatler sonra da Elon Musk şu tweet'i attı:

"Birçok yönden enfes bir gün."

https://www.wsj.com/articles/in-24-hours-elon-musk-reignited-his-reputation-for-risk-711f29b8?st=coz4s66aees1tky&reflink=desktopwebshare_permalink

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

• 2 hafta sonra ...
  • 1 yıl sonra ...

Bildiğiniz gibi ABD'de halka açık olan tüm şirketler (Tesla gibi) üst düzey yöneticilerine ödedikleri ücretleri mutlaka halka da (daha doğrusu şirketin hisse sahibi ortaklarına) açıklamak zorundadır.  Bugünkü bir Wall Street Journal makalesine göre, ABD'de önemli bir tartışma konusu olan Tesla CEO'su Elon Musk'a ödenecek toplam ücret (CEO'lar hem senelik astronomik ücretle birlikte her sene ciddi miktarda şirket hissesi alıyor), ABD'nin Delaware eyaletindeki bir duruşmada reddedildi.  Yani Delaware mahkemesi Elon Musk'a ödenecek bu astronomik ücreti yasa dışı buldu.

Tesla Elon Musk'a birkaç senedir toplamda $100 Milyar (yanlış okumadınız, yüz milyar ABD doları) borçlu bulunuyor.  Tesla Yönetim Kurulu ise şirketin bu meblağı mutlaka CEO Elon Musk'a ödemesi gerektiğini, eğer bu meblağ ödenmezse Musk'ın Tesla'ya katkılarının riske girebileceğini savunuyor.  Bu durumda CEO Elon Musk'ın Tesla'dan ücret alması tehlikeye giriyor.  Elon Musk ise şirket CEO ücretlerini yargıçların değil, sadece hisse sahiplerinin kontrol edebileceğini vurguladı.

Makalenin son paragrafında Tesla'nın mahkemeden ücretin yeniden belirlenmesini isteyebileceğini yazıyor ve şöyle bitiriyor:  Bir süpermarkete girip hırsızlık yaptıktan sonra tutuklandığınızda, beni içeri atamazsınız çünkü ben çaldığım herşeyi geri vereceğim, diyemezsiniz.

Aşağıdaki Ingilizce makale bu hikayenin tüm detaylarını basamak basamak açıklıyor.

https://www.wsj.com/business/autos/elon-musk-tesla-pay-explained-16edb662?st=fX5ACx&reflink=desktopwebshare_permalink

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

• 2 hafta sonra ...

Elon Musk, Amerikan Forbes tahminlerine göre toplam net varlıkları $400 milyar sınırını aşan ilk insan oldu (tahmini $428 milyar).  Sahibi olduğu Tesla, SpaceX ve xAI gibi şirketlerin hisseleri arttıkça bu rakam da artıyor.

Musk, Tesla'nın % 13, SpaceX'in % 42 ve xAI'nın % 54 hisselerini elinde tutuyor.  Musk ile dünyanın 2. zengin insanı Amazon şirketinin sahibi Jeff Bezos arasındaki fark ise sürekli açılıyor.  Uzmanlar Musk'ın uzun bir süre bu lider konumunu sürdüreceği konusunda hemfikir.  Musk, politikada da desteklediği Donald Trump'ın seçim kampanyalarına şimdiye kadar toplam $200 milyon kadar bağış yaptı.  Bu konuda da en fazla bağış yapan kişi oldu.

Banner Day For Elon Musk As Higher SpaceX Valuation Puts His Net Worth Over $400 Billion

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

• 1 ay sonra ...

yalnız bu başlığın ilk ve son yorumlarını okumak güzel oldu. 2017 de bile @Tarahumara nın teslacı olacağı belliymiş :D ben adamı ilk çıktığından beri seviyorum, zaten yukarıdaki cevabımda da belirtmişim :) . şu an elektrikli arabalara halen karşı olmamın sebebi hep söylediğim gibi güvenliğin halen yetersiz olduğunu düşünmem.

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

Paylaş

• Yeni Oluştur...