Jump to content

Yine Musk, Elon Musk...

Holydao
 Paylaş

Tavsiye Edilen Mesajlar

Tamam biraz yanlış yorum yapmışım, ne olmuş yani? Tabi ki bütçenin tamamı tek firmaya gitmez. 10'da 1'i gitsin senede $2Milyar yine iyi para. O parayı bana versinler ben Satürn turu düzenlerim, barlara da 24 hatunla girip çıkarım : )

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

1 dakika önce, Revivo73 :

Tamam biraz yanlış yorum yapmışım, ne olmuş yani? Tabi ki bütçenin tamamı tek firmaya gitmez. 10'da 1'i gitsin senede $2Milyar yine iyi para. O parayı bana versinler ben Satürn turu düzenlerim, barlara da 24 hatunla girip çıkarım : )

Abartı olmuş sadece :D Ben şahsen o parayı sana vermelerini çok isterim :D Bir taşla iki kuş vurmuş olursun, hem Satürn turu düzenler hem de dünya düz mü değil mi onu görmüş olursun :D 

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

• 4 yıl sonra ...

Elon Musk'ın net serveti $300 milyara yaklaşmış.  Bu rakamla Elon Musk'ın serveti Microsoft Bill Gates'in servetinin iki katını geçmiş.

https://www.wsj.com/articles/elon-musks-net-worth-approaches-300-billion-11635348772?st=em28j20d91i60da&reflink=desktopwebshare_permalink

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

• 3 ay sonra ...

15 Şubat 2022 tarihli Wall Street Journal haberine göre Elon Musk 2021 senesinde $5.7 milyar tutarında Tesla hissesini hayır kurumlarına bağışladı.  Bu meblağ onu 2021 için ikinci en yüksek bağışçı yapıyor.  2021'de en yüksek bağış $15 milyar ile Bill ve Melinda Gates olarak veriliyor.

ABD'de gerek kurumların gerekse bireylerin yaptığı bağışlar ilgili senenin vergi meblağından düşülüyor.  Bu ABD hükümetinin ülke genelinde bağışları teşvik etmek için senelerdir yaptığı bir uygulama.  ABD'de bireyler her sene kendi vergi beyanlarını hazırlayıp IRS (Internal Revenue Service)'e gönderiyorlar.  Başka bir deyişle bireyler her sene kendi ödedikleri vergilerde kendi inisiyatiflerini de kullanıyorlar.  Hemen her birey bağış yaptığı için vergi meblağı değişebiliyor.

Elon Musk 2021 senesinde toplam $11 milyar vergi ödeyecek (bağışlar düşüldükten sonra).

Haberin detayları aşağıdaki linkte:

https://www.wsj.com/articles/elon-musk-gave-5-7-billion-of-tesla-shares-to-charity-last-year-11644900584?st=j0qjgp7wjsia0tt&reflink=desktopwebshare_permalink

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

• 1 yıl sonra ...

Şüphesiz Elon Musk dünyanın en zengin insanlarından biridir.  O çok farklı 3 şirketin sahibi, bunlar Twitter, SpaceX ve Tesla.

Çok fazla risk alabilmesi ile tanınıyor.  "Eğer şans sizden yana ise, olabildiğince fazla karar vermelisiniz." diyor.  Las Vegas'daki kumarhanelerin her zaman totalde kazandığı bilinir.  Bunları örnek vererek, "Bu Vegas'ta kumarhane olmaya benzer.  Kainatta en güçlü kuvvet olasılıktır, bu nedenle kumarhane her zaman kazanır.  Kumarhane olun." diyor.

Onun 2002'de kurduğu roket üreten Space Exploration Technologies Corporation isminde (kısaca SpaceX diye bilinen) bir şirketi var.  Bazılarınızın bildiği gibi bu Perşembe günü Starship ismindeki roket yerden 24 mil yükseldikten sonra havada patladı.  Allahtan içinde insan yoktu.  Patlamanın ardından saniyeler sonra bir kamera Elon Musk'ın yüzündeki ince bir gülümsemeyi yakaladı.  Patlamadan saatler sonra da Elon Musk şu tweet'i attı:

"Birçok yönden enfes bir gün."

https://www.wsj.com/articles/in-24-hours-elon-musk-reignited-his-reputation-for-risk-711f29b8?st=coz4s66aees1tky&reflink=desktopwebshare_permalink

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

• 2 hafta sonra ...
 Paylaş

• Yeni Oluştur...