Jump to content

Farı Komple Değiştirmektense, Far Camını Değiştirmeye Ne Dersiniz?

quiteguide
 Paylaş

Tavsiye Edilen Mesajlar

Selam arkadaşlar,

Bu ara farın içine angel/demon eye uygulamayı iyice kafaya koydum.

Farlar açılacak, hazır far camları/shell farlardan ayrılacağı için uygulama bittikten sonra toplamayı, yeni camlarla yapmayı düşünüyorum.

Yeni camı nereden bulacaksın sorunusu duyar gibiyim. Aha da burada. Satıcı, 2006-2014 arası 1. ve 2. Nesil Mazda 3 organik cam farı temini yapıyor.

Elemanı kafaladım.

Gönderi dahil çiftini 70 $'a bırakıyor.

Forumdan sipariş vermeyi düşünen arkadaşlar olursa ödeme yapmadan satıcıyla iletişime geçsinler aynı fiyattan satıcı yardımcı olacak.

Komple far değişikliği yapmayı gerektiren, far camı kaynaklı(kırılma,bugu,sararma,solma) durumlar için en mantıklı çözüm bu cam değişimi gibi görünüyor, tabi ki profesyonel ellerde.

HTB1QosdKFXXXXauXXXXq6xXFXXX9.jpg

• Beğen 2
Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

cam değişikliği  benim naçizane onayladığım bir durum değil.. orijinal camlar kadar kaliteli değil yan sanayi camlar....  

orjnal camların iç yüzünde  yansımayı azaltan  buğu tutmayan bi kaplama var.. dışı solmaya sararmaya dayanıklı..   yan sanayi çabuk kararıyor..

açıp kapatma konusunda ise  asla su almaz. aldırtmam =)..     farları kapattıktan 1 gün sonra  direk arabaya takmadan  tüm ek yerlerine basınçlı su tuttum..  sıfır hata

• Beğen 2
Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

17 dakika önce, Zealot :

cam değişikliği  benim naçizane onayladığım bir durum değil.. orijinal camlar kadar kaliteli değil yan sanayi camlar....  

orjnal camların iç yüzünde  yansımayı azaltan  buğu tutmayan bi kaplama var.. dışı solmaya sararmaya dayanıklı..   yan sanayi çabuk kararıyor..

açıp kapatma konusunda ise  asla su almaz. aldırtmam =)..     farları kapattıktan 1 gün sonra  direk arabaya takmadan  tüm ek yerlerine basınçlı su tuttum..  sıfır hata

Seninle Ufuk'un Garajı adıyla bir video/program hazırlayıp Youtube'ye yüklemek lazım.. Acayip sükse yaparsın vallahi. :D

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

4 dakika önce, Mehmet Özdemir :

ne garajı abi, banyoda tuvalette çalışıyor :D

İyi olan tarafı da bu ya..

Adam yoktan var ediyor..Kısıtlı imkanlarla, olağanüstü işler çıkarıyor. 

Garajı zaten olmasın. Garajda yatar kalkar. :D

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

48 dakika önce, Zealot :

Isıya dayanıklı sıvı conta da mı keramet, yoksa başka bir şey demi?

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

Şimdi, Zealot :

butil çekeceksiniz..   ısıya dayanıklı olan veya olmayan sıvı conta olmaz. bir daha açamazsınız.

cahilliğimi bağışla, biraz daha bilgi verebili rmisin? nedir bu butil

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

ısınınca gevşeyen , soğuyunca kemikleşen polibüten bazlı mastiktir..  google da " butil mastik " adı altında bulabilirsiniz..

nötr veya emsali silikonla da kapatabilrsiniz ama açamazsınız..

• Beğen 1
Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

58 dakika önce, Mehmet Özdemir :

geçen bizim @Zealot da açıyordu farlarını. cam değişikliğine gitmedi yalnız o

başlığı da biraz kısalttım :)

Google aramalarda önde çıksın diye uzatmıştım :D 

2 dakika önce, Zealot :

ısınınca gevşeyen , soğuyunca kemikleşen polibüten bazlı mastiktir..  google da " butil mastik " adı altında bulabilirsiniz..

Bu hayati bilgi için minnettarım.

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

1 dakika önce, Zealot :

Peki ısındığında gevşiyorsa bu bir sorun değil mi ? Güneş altında kalan araç yeri geliyor 40 küsürlü sıcaklara maruz kalabiliyor. Akaobinde aracı yıkama - suya girme - yağmur vs durumunda su alma ihtimali yok mu ?

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

200 derecede gevşemeye başlıyor.. yumuşuyor.. tabi bu öle çekince gelecek anlamında değil.. ciddi kuvvetle anca geliyor.. tüm gücünüzle çekmeniz lasım.. araya tornavida sokmak lazım.  öyle kolay ayrılmıyor yani..

bir de kasa ile camı birbirine mekanik olarak tutan da klipsler var..   onlar varken zaten yerinden oynamaz..

___

farları açarken video çektim de,  kesin sövmüşümdür diye koyamıyorum =)

• Beğen 1
Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

Şimdi, Zealot :

200 derecede gevşemeye başlıyor.. yumuşuyor.. tabi bu öle çekince gelecek anlamında değil.. ciddi kuvvetle anca geliyor.. tüm gücünüzle çekmeniz lasım.. araya tornavida sokmak lazım.  öyle kolay ayrılmıyor yani..

bir de kasa ile camı birbirine mekanik olarak tutan da klipsler var..   onlar varken zaten yerinden oynamaz..

Far üreticilerinin,, üretim esnasında cam ile far kısmını birbirine tutturdukmada kullandıkları madde bu o zaman.

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

Şimdi, quiteguide :

Far üreticilerinin,, üretim esnasında cam ile far kısmını birbirine tutturdukmada kullandıkları madde bu o zaman.

evet. kesinlikle bu..  ,)

• Beğen 1
Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

elle yaparsan kolların  çok yorulur  ve baya sürer..

zımparayı elle ama   cilayı devirli matkap ile atıyorum.. far sürtünmeden de ısınıyor iyice içine işliyor cila..

*bizim videoyu seyrettiniz mi.. mazdaclubtr far temizleme

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

Cila için tavsiye ettiğin ürün nedir hocam?

Bu arada anladığım kadarıyla far camının hem içine hem dışına zımpara ve cila işlemi yapmışsın.

İç kısımda kullandığın zımpara kalınlığı 3000 üzeri miydi? 4000 5000 grit gibi?

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

Paylaş

• Yeni Oluştur...