Jump to content

Wana Crypt0r 2.0 Saldırısı

Oziyal
 Paylaş

Tavsiye Edilen Mesajlar

17.05.2017 at 06:51, Devrim Babacan :

Vay arkadaş. Bir zamanlar CIH vardı, şimdi nerelere geldik. :)

Genişlet  

Grip virüsünün evrim geçirmesi gibi bunlarda değişime uğruyor :) Önlemi alınan her virüs pazar payı düşen ürünler gibi bence, sonuçta virüs de antivirüs de bir ticaret kapısı. Güncel virüsler sayesinde antivirüsler satılıyor :) 

• Beğen 1
Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

Bu konuda ilginç bir bilgi İngiltere'de bilgi güvenliği bir uzmanın saldırıyı  kapatma anahtarını bularak durdurduğu yönünde. Kodun için rastgele yazılmış bir domain e erişim sağlamaya çalıştığını fark eden bu kişi b domain ismini etkilenen bilgisayar sayısını öğrenmek amaçlı kaydedip bir sunucusuna yönlendirmiş ve bu virüsün kendini kapatmasına sebep olmuş :D

Tabii bunun farkına varan hackerlar yeni sürümlerde bu açığı kapatıp daha agresif saldırabilirler. Bu yüzden de savaş hiç bitmeyecek. Gerçek dünyada olduğu gibi filler tepişecek çimler ezilecek :) 

Genişlet  

CIH da çok pis bir virüsdü yahu. Günler sürmüştü temizlemek :) 

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

Genişlet  

Aynen hocam ya. CIH virusu sayesinde simdi nerelere geldik ! :) 

O donem Bilgisayar Muhendisligi okuyan ben ve bir arkadasim daha home office mantigini gelistirdik :D  donemin cakal  "bilgisayarci" lari daha cok kazanmak icin direkt anakart degisimi + format + isletim sistemi yukleme ye 1 saatten fazla vakit ayirip ortalama 250-300 Usd kazanirken , biz internetten yararlanip 1 gunde kendi yaptigimiz "eprom kopyalama" aleti ile piyasadaki anakartlarin %80 inden fazlasinin sadece BIOS unu 50 Dolar'a  guncelliyorduk. Evde 5 dk suren bu islem in ardindan anlasmali "bigisayarcilar" a yonlendirerek indirimli Windows yuklenmesini sagliyor bir de oradan  20 Dolar komisyon kazaniyorduk. Herkesin cebinden daha az ciktigi icin alan memnun satan memnun du. Eee  ,1 oda dolusu bilgisayar olup 20 dakika arayla zil calinca  annem evden kovdu bizi. Sagolsun babam elimizden tuttu da sahip oldugu tekstil konfeksiyon atolyesinin 2. katinda bir oda verdi bize. Esnaf esnafin halinden anliyor tabi!

Valla ne diyeyim.. Kendime ait ilk arabam 99 model Vw Polo 'yu 19 yasimda o zaman aldim ben )))  Daha sonra 3 internet cafe acmistik arkdasla. Bize basit kacinca bu is (o zamanlar  ISDN falan.. number 1 dik gerci! :) ) cok karli sekilde tarla satip oglu is sahibi olsun diye yalvaran bi amcaya devredip cafe leri parayi server lara yatirdik, hosting isine girdik... 

Ne diycem finalde.. 

Simdi "aman bi de bunla ugrasmayalim" diye antivurus update i yaparken farkettim de.. Ne bilgisayar muhendisligi, ne bilgisayar ne de teknoloji ile aram kalmamis :D   Meger o virus bize ticareti ogretmis o zaman ! 

Bu virus bisey ogretmesin! yakalanirsam da cani sagolsun yapanin basarim 300 Dolar i bitcoint ine ))) ee, hakkini vermek lazim )) 

• Beğen 1
Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

17.05.2017 at 08:04, MFSX :

Bu virus bisey ogretmesin! yakalanirsam da cani sagolsun yapanin basarim 300 Dolar i bitcoint ine ))) ee, hakkini vermek lazim )) 

Genişlet  

İnşallah yakalanmazsın zira parayı ödeyen de kurtaramıyor bilgileri haberin olsun :D 

Virüsler virüs zedeler doğururken virüs zadeler de doğruyormuş onu anladık :D  Senin genlerde varmış ticaret belli ki. O zaman da Rusya'da mıydın sonradan mı gittin oraya ?

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

17.05.2017 at 08:09, Burak :

İnşallah yakalanmazsın zira parayı ödeyen de kurtaramıyor bilgileri haberin olsun :D 

Virüsler virüs zedeler doğururken virüs zadeler de doğruyormuş onu anladık :D  Senin genlerde varmış ticaret belli ki. O zaman da Rusya'da mıydın sonradan mı gittin oraya ?

Genişlet  

Bu kadar para kazandik ezelim biraz diye guney e indik. Sahil ,deniz, kizlar .. Ruslar! 

E tabi dogamiz geregi tum guzellikleri derinlemesine arastirmak isteyince solugu Moskova'da aldik. Kaynagina inmek lazim dediydik!

Ava geldim avlandim anlayacagin iste yaa :D 

Arkadas daha akilli cikti USA'ya gitti O. Hala bilgisayar, kod ,mod !

Ama AMG ye binerken Aston Martin 'e yan gozle bakan benim yine de  :tey:

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

17.05.2017 at 08:18, MFSX :

Arkadas daha akilli cikti USA'ya gitti O. Hala bilgisayar, kod ,mod !

Ama AMG ye binerken Aston Martin 'e yan gozle bakan benim yine de  

Genişlet  

Zaten ticaret ap ayrı bir dünya. Riski de çok geliri de. Allah daha çok versin ;) 

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

Öyle. Ama gözü tok ve Allah'tan korkan bir kulsan, işini de özveri ile yapıp prestij i on plana koyuyorsan force major durumlar dışında zarar edilmez bence ticarette. "Fırsatı şansa çevirmek.." Benim CIH virüsü hikayemde de anlatmaya çalıştığım prensibim buydu)).

Allah herkese yetecek, muhtaç olmayacak kadar nasip etsin.

• Beğen 2
Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

Valla helal olsun :)  Moskova, güzellikler bir de aston martin eklenince neden ben değil diye sorasım geldi :D Umarım daha iyilerine sahip olursun.

Bu arada olayı çözen elemanın yaptığı olay süper gerçekten. WannaCry daha önceki crypto locker gibi bulaştığı anda bir server a gidip kendini tanıtıp oradan aldığı şifre ile dosyaları şifreliyor sanırım. Crypto locker da bitcoin alıp dosyayı aç dediğimizde exe nin hemen oluşturulup tarafımıza gönderilmesi ancak bu yüzden olabilir. O yüzden internet olmayan bir cihaza usb gibi bir yolla girince internet e bağlanana kadar bir şey anlaşılmıyor. Bu konuya özellikle dikkat etmek gerekli, benim cihazım temiz dedikten sonra internete girip aklının gitmesi durumu fena olur.

• Beğen 1
Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

Paylaş

• Yeni Oluştur...