Jump to content

2. Nesil Mazda 6 Sunroof Fitili Değişimi

67Bulent1976
 Paylaş

Tavsiye Edilen Mesajlar

Sunroof fitilinden su sızdırdı ve su tahliye kanalları da tıkandığı için ön yolcu kol tutacağı üzerinden içeri su sızdı biraz.Durumu hemen farkettim ve oto elektrikçi tanıdığıma su tahliye kanallarını açtırdım.Sanroof fitili Mazda servislerinde KDV dahil 290 TL işçilik hariç.Fitili değiştirmeden bir çözümü var mı? Fitil değişirken üst tavan döşemesi komple sökülüyor mu bilgisi olan var mı nasıl değişimi?Sunroof su tahliye kanalları açık arabanın içine su almıyor ama aşırı yağmurda yine sunroof fitilinden su alır değişmediği için..

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

Sunroof fitilleri için bakım spreyi kullanmıştım eski Mazda6 aracımda ama bu duruma gelmeden. Belki bir bu denenebilir zira sertleşmiş ve sızdıran bir fitil için çok yapacak bir şey var mı emin olamadım.

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

Öncelikle fitillerde sertleşme-yırtılma-çatlak mevcut mu bakmak lazım. Eğer yırtıksa maalesef servisten başka garanti alternatif yok. 

Eğer yırtık yoksa fitilleri balata spreyi (veya yağsız herhangi bir çözücü) ile güzelce temizledikten sonra silikon sprey iş görür. Fitilleri formunu bozmadan dolgunlaştırır ses varsa sesi keser, bir nebze sızdırmazlık sağlar. Maalesef (benim aracım dahil) sunroofların bir çoğu yapısı gereği su alır ve tahliye kanalları açık olmak zorundadır. Giren az miktarda su da tahliye kanalından tahliye olur biz bunu hissetmeyiz. Tahliye kanalı açıldıysa korkacak bir şey yok bence. 

Dediğim gibi önce yırtık-çatlak var mı ona bakmak lazım. 

Geçmiş olsun. 

• Beğen 1
Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

6 saat önce, zoptrik :

Öncelikle fitillerde sertleşme-yırtılma-çatlak mevcut mu bakmak lazım. Eğer yırtıksa maalesef servisten başka garanti alternatif yok. 

Eğer yırtık yoksa fitilleri balata spreyi (veya yağsız herhangi bir çözücü) ile güzelce temizledikten sonra silikon sprey iş görür. Fitilleri formunu bozmadan dolgunlaştırır ses varsa sesi keser, bir nebze sızdırmazlık sağlar. Maalesef (benim aracım dahil) sunroofların bir çoğu yapısı gereği su alır ve tahliye kanalları açık olmak zorundadır. Giren az miktarda su da tahliye kanalından tahliye olur biz bunu hissetmeyiz. Tahliye kanalı açıldıysa korkacak bir şey yok bence. 

Dediğim gibi önce yırtık-çatlak var mı ona bakmak lazım. 

Geçmiş olsun. 

Sunroof fitili üstündeyeken sökülmeden mi bu sprey işlemleri yapılıcak? Balata spreyi ve slikon spreyi kaportaya gelmemesi mi gerekiyor? Tşekkürler yardımlar için ..

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

Üstündeyken ve açıkken yapın. Balata spreyi boyaya zarar vermez. Yine de iş bittikten sonra bezle temizlenebilir. Zaten saniye 30 direk uçuyor :D Orada önemli olan silikon sprey. 

Bu kanalların resmi varsa atarsanız sevinirim. Belki birinin işine yarar. 

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

• 1 yıl sonra ...
16.05.2017 at 11:26, zoptrik :

Üstündeyken ve açıkken yapın. Balata spreyi boyaya zarar vermez. Yine de iş bittikten sonra bezle temizlenebilir. Zaten saniye 30 direk uçuyor :D Orada önemli olan silikon sprey. 

Bu kanalların resmi varsa atarsanız sevinirim. Belki birinin işine yarar. 

Silikon spreyi deneyip sonucu söylerim. Su yok ama ses çok. Olmazsa değişim yaptıracağım. Servisten başka değiştirtme mi diyorsun? Dışarıdaki sunroofçular yapamaz mı?

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

Dışarıdan fiyat ve nasıl yapılacağı hakkında bilgi alınabilir ama ben olsam serviste değiştirirdim herhalde. Sunroofun sızdırmazlığı konumu gereği önemli. Yine de dışarıdan teklif alın nasıl yapacaklarını yazın değerlendirelim. 

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

8 saat önce, zoptrik :

Dışarıdan fiyat ve nasıl yapılacağı hakkında bilgi alınabilir ama ben olsam serviste değiştirirdim herhalde. Sunroofun sızdırmazlığı konumu gereği önemli. Yine de dışarıdan teklif alın nasıl yapacaklarını yazın değerlendirelim. 

Hafta sonu ilgilenecem konuyla bilgilendiririm. Tşkler 🙏

• Beğen 1
Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

13 saat önce, zoptrik :

Açıkçası silikon sprey sıkmaya korktum. Bi forumda Silikon spreyi kapı fitillerine sıkan biri eskiden gelmeyen trim sesleri gelmeye başladı demiş. Ürünün özelliği gereği kayganlaştırıcı yanı var sanırım. gelmeyen trim sesi silikon sprey sıkınca gelirse sıkıntı. Servis 380₺ fiyat verdi fitile. Sunroof ustasına bi göstereyim ben. Onu da aradım, sunroof fitili kolay kolay deforme olmaz dedi. Araban japon, 9 senelik fitil deforme olmaması lazım dedi. Teste çıkalım bakalım dedi. Cumartesi yazarım artık. 

• Beğen 1
Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

12.03.2019 at 13:17, tansu87 :

Açıkçası silikon sprey sıkmaya korktum. Bi forumda Silikon spreyi kapı fitillerine sıkan biri eskiden gelmeyen trim sesleri gelmeye başladı demiş. Ürünün özelliği gereği kayganlaştırıcı yanı var sanırım. gelmeyen trim sesi silikon sprey sıkınca gelirse sıkıntı. Servis 380₺ fiyat verdi fitile. Sunroof ustasına bi göstereyim ben. Onu da aradım, sunroof fitili kolay kolay deforme olmaz dedi. Araban japon, 9 senelik fitil deforme olmaması lazım dedi. Teste çıkalım bakalım dedi. Cumartesi yazarım artık. 

Fitiller tozlanmaya bağlı hava geçirebiliyor. Silikon sprey yerine bakım sütü öneririm. Arada silindiğinde çıkan pisliği görünce şaşırırsın. Aynı zamanda yan camların girdiği fitillerin iç kısmı da çok toz topluyor.

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

silikon spreyı sıkmayın beş para etmez Ben LıqıoMoly  aldım harıka kesınlikle tek gecerım Würth mürt de hikaye. 4 5 ayda bır fitillerı temızlemek lazım. Bimde satılan makyaj temızleme pedlerı var 2-3 tl onlarla güzel oluyor uygulama

Bu ürünün kıyamı böyle mukoza gibi ya da jöle gıbı. Öyle su gıbı değil. MAkyaj pamuguna bı damla damlatsan bı kapının fıtılını komple temızlersın 2 sene kullan kullan bıtmez. 10 damla ile komple bagaj kapı cam cıtaları sunroff hepsını yaptım

1538-1-500x500.jpg

12.03.2019 at 13:17, tansu87 :

İşçilikle ne kadar oluyormus  İşçilikle mi 380 tl ?

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

Bir saat önce, Mutlu Tekir :

Fitiller tozlanmaya bağlı hava geçirebiliyor. Silikon sprey yerine bakım sütü öneririm. Arada silindiğinde çıkan pisliği görünce şaşırırsın. Aynı zamanda yan camların girdiği fitillerin iç kısmı da çok toz topluyor.

Yani sunroof tam kapanıyor. Silmeyi denemedim hiç. tozdan dolayı boşluk kalıp rüzgar sesi gelmesi çok olası gelmiyor ama bi silerim abi. Belki de ondandır yani. 

17 dakika önce, ozgur35 :

silikon spreyı sıkmayın beş para etmez Ben LıqıoMoly  aldım harıka kesınlikle tek gecerım Würth mürt de hikaye. 4 5 ayda bır fitillerı temızlemek lazım. Bimde satılan makyaj temızleme pedlerı var 2-3 tl onlarla güzel oluyor uygulama

Bu ürünün kıyamı böyle mukoza gibi ya da jöle gıbı. Öyle su gıbı değil. MAkyaj pamuguna bı damla damlatsan bı kapının fıtılını komple temızlersın 2 sene kullan kullan bıtmez. 10 damla ile komple bagaj kapı cam cıtaları sunroff hepsını yaptım

1538-1-500x500.jpg

Yine aynı toz pislik konusu. Yani tozu pisliği çıkarmak için özel spreye gerek yok ama fitili yumuşatıp biraz daha orijinal günlerine geri döndürecekse kullanılabilir tabi. Ama sorun fitil eskimesi ise sanırım çözüm olmaz. Cumartesi bakacağız artık. 

21 dakika önce, ozgur35 :

1538-1-500x500.jpg

Sadece fitil 380. Normalde 420. %10 indirim yaparım sana dedi. Bu ara fazla uğradık servise :)

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

Paylaş

• Yeni Oluştur...