Jump to content

3. Nesil Jant Değişikliği

drsb
 Paylaş

Tavsiye Edilen Mesajlar

mazda 6 nın kendisinden ne kadar memnun isem malum 19 inç jantları ile üzerinde gelen bridgestone lastiklerinden o kadar memnun değilim. lastik ebatları 225/45 r19 olunca seçenekler az. lastik aradığımda 225/40 r19 olunca da bolca seçenek oluyor. ebat küçültünce de aracın güvenlik ekipmanlarının ayarları konusunda sıkıntı olacağını öğrendim. bir de yere 5-10mm daha yakın olacak. ayrıca bir seçenek de jant değişikliği ile 17inç jant tavsiye edildi. ama bu sefer de lastik seçenekleri sınırlı sayıda. 225/55 r17 ölçülerinde kaliteli lastik pek yok. sizlerin düşüncesi ne olur?

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

13 saat önce, drsb :

ebat küçültünce de aracın güvenlik ekipmanlarının ayarları konusunda sıkıntı olacağını öğrendim. bir de yere 5-10mm daha yakın olacak.

Ben buraya takıldım daha çok. Güvenlik elemanları hep mesafe ölçme eylemine göre hareket ediyor diye düşünüyorum. Tekerlek çapı ile nasıl bir ilgisi olabilir sensörlerin? Bunu hangi kaynaktan öğrendiniz acaba?

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

Lastik basınç sensörü, esp sensörü lastik turuna göre değerlendiriyor örneğin.

2 dakika önce, Devrim Babacan :

Ben buraya takıldım daha çok. Güvenlik elemanları hep mesafe ölçme eylemine göre hareket ediyor diye düşünüyorum. Tekerlek çapı ile nasıl bir ilgisi olabilir sensörlerin? Bunu hangi kaynaktan öğrendiniz acaba?

13 saat önce, drsb :

mazda 6 nın kendisinden ne kadar memnun isem malum 19 inç jantları ile üzerinde gelen bridgestone lastiklerinden o kadar memnun değilim. lastik ebatları 225/45 r19 olunca seçenekler az. lastik aradığımda 225/40 r19 olunca da bolca seçenek oluyor. ebat küçültünce de aracın güvenlik ekipmanlarının ayarları konusunda sıkıntı olacağını öğrendim. bir de yere 5-10mm daha yakın olacak. ayrıca bir seçenek de jant değişikliği ile 17inç jant tavsiye edildi. ama bu sefer de lastik seçenekleri sınırlı sayıda. 225/55 r17 ölçülerinde kaliteli lastik pek yok. sizlerin düşüncesi ne olur?

Bridgestone lastikleri bu araca takanlara yazıklar olsun gerçekten. Hem çok ses yapıyor hem de yol tutmuyor. Kışlık lastikle yol tutuşu muazzam olan aracın yazlık lastiğe döndüğümde her sert girdiğim virajda önden açılıyor. Berbat bir lastik, değiştirmeye kalksak 1000 tl lastik başı en az para harcayacaksın falan.

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

9 dakika önce, M.E.G :

Lastik basınç sensörü, esp sensörü lastik turuna göre değerlendiriyor örneğin.

Yine de kesin veri olarak girilmiş bir lastik çapı değerine göre mi işlem yapıyor acaba ESP? Çünkü lastiğin esnemesi, yıpranması vb. bir sürü durum var. Neden sorup duruyorum? Kışın aracımdaki Sport'lardan kurtulmak için 215/45/18 olan lastikleri Sava 225/40/18 ile değiştirdim de. :)

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

Çapınız 6.75 mm küçülmüş. Çok da bir şey değişeceğini sanmam. Ben de 225 45r18 lerin yerine 235 40r18 takmıştım. Sıkıntı çıkmadı. 

• Beğen 1
Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

7 saat önce, Devrim Babacan :

Yine de kesin veri olarak girilmiş bir lastik çapı değerine göre mi işlem yapıyor acaba ESP? Çünkü lastiğin esnemesi, yıpranması vb. bir sürü durum var. Neden sorup duruyorum? Kışın aracımdaki Sport'lardan kurtulmak için 215/45/18 olan lastikleri Sava 225/40/18 ile değiştirdim de. :)

Lastik ebatları giriliyor fakat % kaç oynama yapılabileceğini bilmiyorum. %7 dir belkide :) 

• Beğen 1
Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

Paylaş

• Yeni Oluştur...