Jump to content

Mazda 2'ye Aisin 500 Supercharger

jamesjay
 Paylaş

Tavsiye Edilen Mesajlar

20 dakika önce, zoptrik :

@Reicht bore strok yeterli mi simulasyon için ne gerekiyor tam olarak? Ve bize ne verebilir? Ne için kullanıyorsunuz? Uygulamadan örnekler verirseniz bir şeyler çıkabilir ortaya. 

Hocam aslında çok kapsamlı bir program GT Suit. İctenyanmali motor dizayn dersinde göstermişlerdi şimdi de isim icabı programı öğrenmeye çalışıyorum ama daha tecrübeli arkadaşlardan var. Tek bore stroke yeterli değil. Hava emiş kutusundan egzoza kadar tüm motoru modelleyebilorsiniz. Bu iş için gerekli minimum bilgiyi araştırıp öyle dönüş yapayım size. Program ne veriyor diyorsanız kısaca herşeyi diyebilirim. Yanma basıncı sicaklikgi nox co miktarlarını devir aralığında verebilecek gücü yanma verimini vs. Bu programı kullanmayan motor imalatçısı yoktur diyebilirim . Programın crackli halide var istenirse paylasabilirim. GT power diye google araştırmasıyla bazı bilgilere erisebilirsiniz. Biz bu programı motor tasarımı için kullanacağız 

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

30 dakika önce, zoptrik :

Ne işle meşgulsünüz? Türkiye de motor üretmeye çalışan mı var? Gözlerim fırladı yerinden :blink: Ayrıntıları paylaşabilir misiniz? 

Çekilin ben doktorum...

• Beğen 1
Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

Bir saat önce, Reicht :

Program ne veriyor diyorsanız kısaca herşeyi diyebilirim.

Programın herşeyi vermesi için,  herşeyi bilmesi lazım,  örneğin momenti krank kaldıracağız mi bilmek için, öncelikle bizim arabanin krank ölçüsünü girip çizip, bir de mazda nin hangi malzeme yi kullandığını öğrenmek, içine neler katarak hangi alaşımı oluşturduğunu öğrenmek ve programa girmek lazım.  

Veya üst kapak contasi, oluşacak Kompresyon u kaçırır mi, bilmek için, kapak saplamalari neyden nasıl yapılmış, kaça sıkılmış, conta nin teknik özelliklerini girmek lazım. Kapak alasım malzemesine bilmek ve ölçülerini bilmek lazım.... 

Bunun gibi binlerce veri girmek lazım. Çok veri girmek lazım,  çok.  ÇOK. 

Ha program, mazdanin motoruna database inde sahipse, ölçülerini ve malzeme özelliklerin kendisi biliyorsa,   o zmn bakarız 

• Beğen 2
Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

8 dakika önce, quiteguide :

Motoru ele alma durumu da olabilir demeyeydin <<<(google translate düşünsün) iyiydi :D

O durum benimle alakalı... o kadar amatör değil motoru ele almaz o, işini bilir...

• Beğen 2
Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

11 dakika önce, Zealot :

Ha program, mazdanin motoruna database inde sahipse, ölçülerini ve malzeme özelliklerin kendisi biliyorsa,   o zmn bakarız 

Bizim şirketteki çocuklar da bu tür programları kullanıyorlar, motor aktarma organları ekibi de var ama projelerden pek kafalarını kaldıramıyorlar.

Buna benzer programların kurulumlarına ilgimi çektiğinden bazen ben de eşlik ediyorum ve söylediğin gibi bir çok arabanın özellikleri db lerinde yüklü geliyor. Aslında bu programların amacı mümkün olduğunca kullanana en az işi yaptırmak istemeleri. Bu programda yoksa bile mutlaka bir eklenti paketi vardır. Ciddi ciddi bu işe dalıyorsanız alternatif programları da sordurabilirim.

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

7 dakika önce, M.E.G :

o kadar amatör değil motoru ele almaz o, işini bilir...

Ondan hiç bir kuşkum yok. Muhabbet ine soyledim.

Konuyu Mazda 2 sahibi arkadas açtı ama olay Mazda 3'e de bulaşacak gibi. Sticker ini bile buldum. :D Arkada hoş durur.

IMG-20170519-WA0000.jpg

• Beğen 2
Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

11 dakika önce, quiteguide :

Konuyu Mazda 2 sahibi arkadas açtı ama olay Mazda 3'e de bulaşacak gibi. Sticker ini bile buldum. :D Arkada hoş durur.

IMG-20170519-WA0000.jpg

Benim bakarken bile içim gider mesela arabanın motorunu açsalar ama ufuk kendi açıyor topluyor, rektefe yaptırıyor falan... Servisteki ustalar benden nefret ediyor :D 

• Beğen 1
Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

8 saat önce, quiteguide :

IMG-20170519-WA0000.jpg

Hangi arabaya yaptigimiz onemli degil. Yeter ki basariyla altindan kalkilsin bu isin ve yapilan islemleri, sorunlari, gerekenler listesi ile fiyatlari aktaracak deneyim sahibi birileri olsun^-^

• Beğen 1
Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

Satıcı son fiyat $188 + $94 (Ems gonderi): $282 diyor. Gümrük vergisiyle $330-40 bulur toplam maliyet.

Bu arada aliexpressde ki bütün ürünler rebuilt, sadece bu eleman özellikle belirtmiş durumu, belli ki dürüst adam.

Rebuilt olayına  ne diyorsunuz 3-5k sonra elimize almayalım aisini.

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

49 dakika önce, quiteguide :

Satıcı son fiyat $188 + $94 (Ems gonderi): $282 diyor. Gümrük vergisiyle $330-40 bulur toplam maliyet.

Bu arada aliexpressde ki bütün ürünler rebuilt, sadece bu eleman özellikle belirtmiş durumu, belli ki dürüst adam.

Rebuilt olayına  ne diyorsunuz 3-5k sonra elimize almayalım aisini.

Ems olmasi iyi. Ptt'ye duser. Gumruk cok daha uyguna gelir diget kargo sirketlerinden. Rebuilt olayini bilemiyorum. Sadece aisini alacaksak elimize problem degil de motoru komple alirsak sikinti:2funny:

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

Yurtdışından ikinci el parça getirilmesi yasak. Gönderen üzerine NEW yazmalı. Eğer GIFT olarak gönderirse gümrük çıkmama ihtimali de var. Gümrükçünün insafına. AMR500 ün içi inanılmaz basit. rebuild i de basit rebuild olmayanı bile bulursak olur ben onu burada sıfırından güzel yaparım :D 

Bu kadar basit. Aslında aklımda mercedes kırmızı motor kompresörü var ama onu bulmak neredeyse imkansız. 

• Beğen 1
Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

9 saat önce, zoptrik :

Yurtdışından ikinci el parça getirilmesi yasak. Gönderen üzerine NEW yazmalı. Eğer GIFT olarak gönderirse gümrük çıkmama ihtimali de var. Gümrükçünün insafına. AMR500 ün içi inanılmaz basit. rebuild i de basit rebuild olmayanı bile bulursak olur ben onu burada sıfırından güzel yaparım :D 

Bu kadar basit. Aslında aklımda mercedes kırmızı motor kompresörü var ama onu bulmak neredeyse imkansız.

Calisma prensibi ve sistemi cok basit zaten. TR'deki gumrugu bilmiyorum ama Kibris'ta sikinti olacagini sanmam bu tip seyleri getirtmenin. Bugune dek buraya belki de 30 parca getirttim buyuklu kucukli, etrafimdakiler de getirtiyor. Cikma araba parcasi getiren de cok var.

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

10 saat önce, zoptrik :

Bu motoru ele alma olayı, Zealot un belirttiği değerlerin dışına çıkmadıktan sonra çok zor/imkiansız gibi.

Acaba sorun olabilecek olasılık scnın yağ kaçırması ve gaz kelebeğine hava ile birlikte yağ püskürtmesi olabilir mi?

Tamamen varsayımsal olarak soruyorum bunu. 

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

Emişten yağ gönderse bile hiçbirşey olmaz. Supercharger in kendi yağı var en kötü yağı biter kendisi sarar kitler. Motora parça atmadığı sürece zarar vermez. Kolay ve az riskli iş aslında sadece sonuçlarını tam olarak bilmiyoruz :D 

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

Paylaş

• Yeni Oluştur...