Jump to content

Mazda 2'ye Aisin 500 Supercharger

jamesjay
 Paylaş

Tavsiye Edilen Mesajlar

1 dakika önce, quiteguide :

Manuellerin, 0-100 hızlanmalarının da 1 snye felan hızlı olması, aradaki 500 rpmden kaynaklı demek. Otomatikler maça direk 0-1 başlıyor.

yok yok bundan değil.. otomatik viteste aşırı güç kaybı var ve 4 ileri olması oranların uzun olması  tekerlekte düşük güç elde etmemizi sağlıyor

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

Şimdi, Zealot :

yok yok bundan değil.. otomatik viteste aşırı güç kaybı var ve 4 ileri olması oranların uzun olması  tekerlekte düşük güç elde etmemizi sağlıyor

Aşacağız hepsini Ufuk & Fatih usta. 

• Beğen 1
Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

Bir saat önce, quiteguide :

Manuellerin, 0-100 hızlanmalarının da 1 snye felan hızlı olması, aradaki 500 rpmden kaynaklı demek. Otomatikler maça direk 0-1 başlıyor.

Usta'sın.

Otomatikte aynı devirde kesiciye giriyor, manuelde. 6750-6800 civarı. 0-100 hızlanma farkı şanzıman verimsizliği.

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

15 dakika önce, M.E.G :

Otomatikte aynı devirde kesiciye giriyor, manuelde. 6750-6800 civarı. 0-100 hızlanma farkı şanzıman verimsizliği.

2010 model impressive aracımda devir saatinde red line 6500 rpm de başlıyor, hangi viteste olursa olsun devir kesiciye kadar zorladığımda, devir saatinde 6700-6800, dashcommand da 6300 deviri geçmişliğim yok, daha dogrusu görmüşlüğüm yok, olamaz da zaten.  

Saat 6750 vurdun, bingo diyor ama, aracın beyni öyle demiyor.

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

Bana kızmazsanız eğer sizinle birşey paylaşacağım arkadaşlar. Ben Kıbrıs'ta tanıtım filmleri, klipler çekiyorum aslında. Fırsat bulduğumda da bir arkadaşımla otomobil videoları çekiyoruz. Bir süre önce çektiğimiz SLK200 videosunun montajını yeni bitirdim. Sıcağı sıcağına hazır konu süperşarj iken sizinle de paylaşayım istedim. Eksikler, aksaklıklar olacaktır bu henüz 2. videosu projenin. Sizden de olumlu olumsuz eleştri almak isterim.

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

http://superchargersunlimited.com/specs.html

1:2 oranda 5 psi basar diyor amr500 için. ancak kompesör devrine göre basacağı basınç diyagramı buldunz mu bir yerlerde?

Bir saat önce, jamesjay :

Bana kızmazsanız eğer sizinle birşey paylaşacağım arkadaşlar. Ben Kıbrıs'ta tanıtım filmleri, klipler çekiyorum aslında. Fırsat bulduğumda da bir arkadaşımla otomobil videoları çekiyoruz. Bir süre önce çektiğimiz SLK200 videosunun montajını yeni bitirdim. Sıcağı sıcağına hazır konu süperşarj iken sizinle de paylaşayım istedim. Eksikler, aksaklıklar olacaktır bu henüz 2. videosu projenin. Sizden de olumlu olumsuz eleştri almak isterim.

sanırım camlar açık. rüzgar yüzünden tüm konuşma gitmiş anlaşılmıyor. 20 dak. boyunca izleyen az çıkacaktır. bir de bazı teknik veirleri alt yazı olarak geçin derim. faydalı oluyor.

toplam video süresi de bence çok uzun internette sörf yapana

• Beğen 1
Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

8 dakika önce, Çağlar Bayur :

http://superchargersunlimited.com/specs.html

1:2 oranda 5 psi basar diyor amr500 için. ancak kompesör devrine göre basacağı basınç diyagramı buldunz mu bir yerlerde?

sanırım camlar açık. rüzgar yüzünden tüm konuşma gitmiş anlaşılmıyor. 20 dak. boyunca izleyen az çıkacaktır. bir de bazı teknik veirleri alt yazı olarak geçin derim. faydalı oluyor.

toplam video süresi de bence çok uzun internette sörf yapana

Sadece camlar degil komple tavan da acik :) Bu videonun oyle cekilmesi gerekiyordu. Cok rahatsiz etmedigini dusunmustum ses konusunun. Tesekkurler ilginize.

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

05:10 da şanzımanın adını bile duyamadım ilerisini izlemedim itraf.. ses gidip geldikçe.. tavan açınca daha iyi olmuş ama clk nın başarısı :D

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

10 saat önce, Çağlar Bayur :

05:10 da şanzımanın adını bile duyamadım ilerisini izlemedim itraf.. ses gidip geldikçe.. tavan açınca daha iyi olmuş ama clk nın başarısı :D

Canınız sağolsun. Aerodinamiği ile yalıtımı güzel aracın. SLK başarısı doğru :) 

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

Merhabalar, zamanında ben de kendi mazda2'm için turbo takmayı düşünmüştüm. Yabancı forumlarda karşıma böyle bir başlık çıkmıştı, belki sizlere de yardımcı olur.

https://www.mazdas247.com/forum/showthread.php?123824858-AN7-s-Mazda-2-1-5-Turbo-Build-Log

• Beğen 1
Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

AN7 nickli üye siz misiniz? Valla azım açık izledim.

Yine ve yine ve yine stok ecu ile mi yapmış yazılım mı yapmış bilmiyoruz. Anca mekanik anca mekanik ezberledik mekaniğini motorun bu işin püf noktasını denemeden öğrenmek bu kadar zor olmamalı. İSYAAAAnnnn

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

Bir saat önce, zoptrik :

Yine ve yine ve yine stok ecu ile mi yapmış yazılım mı yapmış bilmiyoruz. Anca mekanik anca mekanik ezberledik mekaniğini motorun bu işin püf noktasını denemeden öğrenmek bu kadar zor olmamalı. İSYAAAAnnnn

Yoo hayır, ben değilim. Sadece turbo takılır mı acaba derken bu başlığa denk gelmiştim.:rolleyes:  Stock ECU olması lazım ilk denemesinde, ama göreceğiniz üzere motoru dağıtmış maalesef turbonun ekstra gücü ile ve Mazda3 motoru alıp bu sefer yeniden toplamış.

• Beğen 1
Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

Evet gördüm. Kendi motorumu toplamaktan daha uzuca geldiği için mazda 3 1.6 motor almış takmış direk. Acaba onda da mı stock ecu var? Yazılımla da mı oynamadan yapıyor bunları? 

Bu işin çok derinliği var. RX8 için konuşayım, S1 ile S2 arasında ecu farkı var. S1 in stock ECU suna istediğiniz haritayı atabiliyorsunuz. S2 (tr de r3 olarak bilinen model) ECU su buna izin vermiyor. Sebebini ve ayrıntılarını bilmiyorum. Ama bu böyle onu biliyorum. 

@quiteguide SC dan haber var mı? 

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

2 saat önce, zoptrik :

Ben tüm sayfaları okudum. 

Piggyback Harici ecu var. İki ecu aynı anda çalışıyor. Haritayı kendi hazırlamış. Mecburen  Vtec devre dışı kalmış.

En son 1 bar basmış . Kol çıkartmış. Yeniden motor almış. Mazda 3 1,6. Bu daha sağlammış 

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

http://www.ebay.com/itm/GREDDY-E-MANAGE-ULTIMATE-PIGGYBACK-ENGINE-MANAGEMENT-SYSTEM-ECU-EMU-FAST-SHIP-/111932161731?hash=item1a0fad3ec3:g:55wAAOSwvgdW4goH&vxp=mtr

Para var huzur var. Versinler MS3 ü biz de basalım 1 bar ne var bunda. MS3 ün sadece kendisi 1500 dolar idi. 

Bu arada MS3 water-methanol , NOS gibi uygulamaları da destekliyor. Bilginize :D Çatlayın...

http://www.ebay.com/itm/Megasquirt-MS3Pro-ULTIMATE-ECU-INCLUDES-8-UNIVERSAL-FLYING-LEAD-HARNESS-/132182689678?hash=item1ec6b3c78e:g:5XQAAOSwPh5ZDXqC&vxp=mtr

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

6 saat önce, Zealot :

Ben tüm sayfaları okudum. 

Piggyback Harici ecu var. İki ecu aynı anda çalışıyor. Haritayı kendi hazırlamış. Mecburen  Vtec devre dışı kalmış.

En son 1 bar basmış . Kol çıkartmış. Yeniden motor almış. Mazda 3 1,6. Bu daha sağlammış 

Vtec in asıl amacı üst devirlerde daralan zamanda pistona daha fazla hava girişi sağlamaktır. Turboda vtec e gerek yok zaten düzgün bir setup istenilen devirde basar havayı. 

@Mehmet Özdemir MS3 gibi bir proje kaç sene sürer? 

;D:2funny:

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

19 dakika önce, zoptrik :

;D:2funny:

Bir gülüşü var, kelebek görse ömrü uzar.

: ))

Gülerken 500. mesajda nickim morardi.

quiteguide tarafından düzenlendi
Edit
  • Beğen 1
Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

Yaw şu forumda öyle adamlar tanıyorum ki imkan verilse marsa uçar yeterli vakit ve imkanda. Ondan da keyif alır. Ama maalesef herkes hayatın akışında boğulmuş.(Ben dahil) Kimisi geçim derdinde. Kimisi bıkmış hayattan ağzından cımbızla alırsın lafı. Ufak bir kıvılcımda bak milletten neler dökülüyor. Seviyorum bu ortamı. 

İyi forumlar. @M.E.G

• Beğen 2
Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

Paylaş

• Yeni Oluştur...