Jump to content

Ebay - Paypal üyelik ve Ebay alışveriş [Resimli Anlatım]

SWeeT6six6
 Paylaş

Tavsiye Edilen Mesajlar

that`s very nice to hear that! I`ve used ebay several times it worked fine for me but there`s always a doubt like "what if my items got stuck @ customs"

normally if the value of the transportation is higher than $100. USD , than they keep that item @ customs and call you for paying extra extra costs and taxes..

if you`ve different ways to get the parts here (using NATO sources maybe) than pls let me know  ^-^

Pretty much all my stuff gets shipped directly.  I have to go to "our" post office..but I ordered shoes from Beijing, China...I was worried..but got them no problem.

I just ordered my big brake kit & roll bar camera mount from Ebay.  I will let you know.

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

• Yanıt 130
  • Oluşturuldu
  • Son yanıt

Bu Konuda En Çok Yanıt Verenler

• Burak

15

• Selman

8

• SWeeT6six6

21

Bu Konuda En Çok Yanıt Verenler

• 3 hafta sonra ...
  • 1 ay sonra ...

Başka bir forumdan alıntı bu, doğruluk payını bilmiyorum, ebay kullananların bilgisine....

Ebay ürün listelemesinde javascript kullanılmasına izin veriyor. Bunun sonucu olarak bir satıcı, 0 olan değerlendirme notunu, javascript sayesinde 120 olarak göstererek kullanıcıları kandırıyor. Aşağıdaki linkte durum anlatılıyor.

http://www.nextbigleap.com/blog/bizarre/am...ing-javascript/

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

Selman Abi sayfa açılmıyo...

Ama ben öyle bişey olacağını sanmıyorum, eBay şu anda en büyük online satıcı (daha doğrusu aracı) durumunda. Alıcıların o veya bu şekilde dolandırılmalarına müsade etmez. Belki ilk başta fark edilene kadar biraz olmuştur...

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

• 1 ay sonra ...

arkadaşlar ben daha önce e-bayden hiç alışveriş yapmadım şu aralar alışveriş yapacağım ilk kez..şimdi almam gereken bir sürü ürün var bunların hepsini aynı anda alırsam gümrükte filan bir sorun yaratırmı ;D

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

Guest uyumsuzelement

arkadaşlar ben daha önce e-bayden hiç alışveriş yapmadım şu aralar alışveriş yapacağım ilk kez..şimdi almam gereken bir sürü ürün var bunların hepsini aynı anda alırsam gümrükte filan bir sorun yaratırmı ;D

aynı anda alman önemli degil satıcıya alışverişi yaparken not düş tutarı az yazsın yada hiç yazmasın hediye desin yoksa gümrüklü paketler müdürlüğüne gider alırsın ama bi sürü abuk prosedür işte5-6 kez alışveriş yaptıp sonuncusu takıldı onuda 1.3 ytl ardiye parası verip aldım
Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

aynı anda alman önemli degil satıcıya alışverişi yaparken not düş tutarı az yazsın yada hiç yazmasın hediye desin yoksa gümrüklü paketler müdürlüğüne gider alırsın ama bi sürü abuk prosedür işte5-6 kez alışveriş yaptıp sonuncusu takıldı onuda 1.3 ytl ardiye parası verip aldım

bu işlerden pek anlamam ama bir şey soracağım ben ankaradaym ve aldığım herhangi bir şey gümrükte takılırsa ne olacak??taa gümrüğe gisip almak içinmi uğraşacağım yani :'( :P

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

Guest uyumsuzelement

bu işlerden pek anlamam ama bir şey soracağım ben ankaradaym ve aldığım herhangi bir şey gümrükte takılırsa ne olacak??taa gümrüğe gisip almak içinmi uğraşacağım yani :'( :P

gümrüklü paketler diye bi yer vardır gider alırsın,lakin gecen gümrük mevzuatına göz gezdirdim daha fiyatlı parcalar getirmek için, 100-500 euro arası internetten sipariş edilen parcaların durumu biraz muallak geldi bana özetle ordaki amcayla ne derece kanka olacagına baglı zira gelen her koli açılıyor bakılıyor adam kıllık edip paketin üstündeki fiyatı kabul etmeyip takdir yetkisine dayanarak daha fazla kabul edebilir yada sana alışveriş dekontunu getir diyebilir tabi bu pahalı parçalar için ufak tefekte sorun olmaz  varmı gümrükte tanıdık amcası olanlar :D
Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

gümrüklü paketler diye bi yer vardır gider alırsın,lakin gecen gümrük mevzuatına göz gezdirdim daha fiyatlı parcalar getirmek için, 100-500 euro arası internetten sipariş edilen parcaların durumu biraz muallak geldi bana özetle ordaki amcayla ne derece kanka olacagına baglı zira gelen her koli açılıyor bakılıyor adam kıllık edip paketin üstündeki fiyatı kabul etmeyip takdir yetkisine dayanarak daha fazla kabul edebilir yada sana alışveriş dekontunu getir diyebilir tabi bu pahalı parçalar için ufak tefekte sorun olmaz  varmı gümrükte tanıdık amcası olanlar :D

durumu çok iyi özetlemişsin ;D sağol:)

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

gümrüklü paketler diye bi yer vardır gider alırsın,lakin gecen gümrük mevzuatına göz gezdirdim daha fiyatlı parcalar getirmek için, 100-500 euro arası internetten sipariş edilen parcaların durumu biraz muallak geldi bana özetle ordaki amcayla ne derece kanka olacagına baglı zira gelen her koli açılıyor bakılıyor adam kıllık edip paketin üstündeki fiyatı kabul etmeyip takdir yetkisine dayanarak daha fazla kabul edebilir yada sana alışveriş dekontunu getir diyebilir tabi bu pahalı parçalar için ufak tefekte sorun olmaz  varmı gümrükte tanıdık amcası olanlar :D

abi eer o amcalardan birini bulursan banada haber ver, jant işini erteleyip senin bulduun navigasyonu yapabilirim 8:) tabi tek basıma olmaz, yaparsak beraber yaparız, yanarsa 2mizinde parası yanar :D anca beraber kanca beraber..

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

• 5 ay sonra ...

Ebay da satış yapmak için ne gerektiğini bilen var mı? Bu paypal üyeliği dışında bir sistem yok mu bizim gittigidiyor daki gibi kredi kartı ya da havale ile?

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

öncelikle hesap acman gerekiyor.sonrada satici olarak teminat göstermen gerekecek.buda ya kullandigin kredi karti bilgileri veya paranin yatirilacagi hesap bilgileri üzerinden oluyor.ayrica özel veya ticari kisi diyede aciklama getirmen gerekiyor.ama türkiye üzerinden satis yapmak zor.1.sebep alicinin ödemesi gereken posta ucreti.2.si ise uzun kargo suresi.

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

tabii birde su sorun karsina cikar.nasil bizler polonyali veya rusa para konusunda güvenmiyorsak onlarinda maalesef bizlere karsi güven sorunu olabiliyor.

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

sorun degil.ayrica ufak tefek biselere ihtiyaciniz oldumu benim sürekli gelip gidenim var.ufak parcalari cantaya koyup getirtebiliriz.ne bileyim pedal seti ,tasinabilir navi  vb seyler.sordugunuz taktirde yardimci olmaya calisirim:)

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

Paylaş

• Yeni Oluştur...