Jump to content

Ebay - Paypal üyelik ve Ebay alışveriş [Resimli Anlatım]

SWeeT6six6
 Paylaş

Tavsiye Edilen Mesajlar

Tabii 100Euro'yu aşarsa toplu gönderimde mallar gümrükte takılıyor. Bende sizi firmamızın AHL şubesi veya Dudullu merkez'e yönlendiriyorum :))

aynen.. ben Amerikada yken bu sekilde bi alısveris yapmıstım onu sölemedik tabi burası Türkiye :D

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

• Yanıt 130
  • Oluşturuldu
  • Son yanıt

Bu Konuda En Çok Yanıt Verenler

• Burak

15

• Selman

8

• SWeeT6six6

21

Bu Konuda En Çok Yanıt Verenler

1) Ebayden geçen sene iki alışverişim oldu. Biri 100€ üstündeydi.İkimciyi tam hatılamıyorum ama biraz altında idi sanırım. ikisi de kapıma kadar geldi. gümrüğe falan takılmadı . Birisi şu an kolumda olan SEIKO velatura chronograph saat, diğeri şu an gözümde olan OAKLEY numaralı gözlük çerçevesi..

Ebay ile ilgili en büyük sorun tabii ki taklit, kullanılmış mal çokluğu..

2) Birden fazla ürün alınmak isteniyorsa satıcı ile irtibat kurun ve sadece sizin için tek bir item olarak koysun. Yani atıyorum 2 hoparlör, 1 tweeter, 2 yan sinyal, 2 arka far aynı adamdan alacaksanız bunların hepsinin yeraldığı ve fiyatı ona göre olan bir başlık açsın hemen alın.

Eklemek istediğim tek şey. biz AB vatandaşı olmadığımız için AB'nde KDV (ingilizcesi VAT) ödeme zorunluluğumuz yok. Bu sebeple satıcı VAT dahil diyorsa mesaj atın pek çoğu KDVyi düşüyor. Siz gene normal fiyattan bid koyup alırsınız ama ödeme mailini KDV hariç deyip yolluyorlar. ben en azından böyle yapmayandan almıyorum...

Tabii AB dışındakiler bu işe pek olumlu bakmıyor. ben ingiltere için konuşuyorum..

eğer

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

abi tam olarak bi sınır yok ama 100€ civarına ve ürüne bakıyolar genelde.. üzerinde hediye yazıyorsa ve 100€ civarında ve kutunun boyutları fazla büyük degil ise genelde bisey demiyorlar.. 55-60 dolar civarında bi bilgisayar kasası büyüklüğündeki kutuya sahip olan bi araba parcası takılmıstı alamadım vermediler.. bazen de şansa kalmıs bi durum mesela Bülent Abi bilmem kac yüz dolarlık mazda 3 icin üretilmis 7" ekranlı navigasyon getirtti ki kutusu da büyüktür ama bi tanesi kapısına kadar gelirken bi tanesi gümrüge takıldı.. ufak tefek şeylerde fiyat 100€ civarında ve pakette gift yazıosa gümrüge takılması düsük bi ihtimal ama oldu da takıldı gidip alabilirsiniz..

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

Guest uyumsuzelement

abi tam olarak bi sınır yok ama 100€ civarına ve ürüne bakıyolar genelde.. üzerinde hediye yazıyorsa ve 100€ civarında ve kutunun boyutları fazla büyük degil ise genelde bisey demiyorlar.. 55-60 dolar civarında bi bilgisayar kasası büyüklüğündeki kutuya sahip olan bi araba parcası takılmıstı alamadım vermediler.. bazen de şansa kalmıs bi durum mesela Bülent Abi bilmem kac yüz dolarlık mazda 3 icin üretilmis 7" ekranlı navigasyon getirtti ki kutusu da büyüktür ama bi tanesi kapısına kadar gelirken bi tanesi gümrüge takıldı.. ufak tefek şeylerde fiyat 100€ civarında ve pakette gift yazıosa gümrüge takılması düsük bi ihtimal ama oldu da takıldı gidip alabilirsiniz..

irfan pakette ne olursa olsun adamlar açıp bakıyorlar gelen paketlerin tamamı açılmış daha sonra kapatılmış, gümrüğe takılan zaten gümrük memuru bu ürün üstünde beyan edilen fiyata olmaz diye reddettiğinden takıldı gidip beyan verdik yani kutu ebadı ya da üstündeki fiyat çok etkilemiyor tamamen o an kontrolü yapan memurun ruhsal durumuyla alakalı
Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

teşekkürler ilginize arkadaşlar , alacağım parçalar aksesuar kapı ,ayna gibi yerlere plastik üzeri krom kaplama şeyler aslında  yakışacakmı yoksa abartılımı duracak bilmiyorum ama bi denemek adına alıcam  kargo hariç fatura değeri 80 dolar gibi .Bu akşam ebay da çokk çalışmam lazım çokk malumunuz baya acemiyim bu konuda.

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

http://cgi.ebay.com/ebaymotors/08-09-MAZDA-6-MAZDA6-CHROME-HEADLIGHTS-LAMP-TRIM-COVER_W0QQcmdZViewItemQQ_trksidZp4634Q2ec0Q2em14Q2el1262QQhashZitem380092479950QQitemZ380092479950QQptZMotorsQ5fCarQ5fTruckQ5fPartsQ5fAccessories

umarım iyi bir araştırma yapmışsındır, çünkü satıcılar genelde ya fiyattan kar alırlar yada kargodan :) yukarıdaki ilanda satıcı türkiye için kargo ücreti almıyor..

ama daha ucuza bulduysan oradan al tabi, ama güvenilirliğe dikkat et amann..

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

Guest uyumsuzelement

http://cgi.ebay.com/ebaymotors/08-09-MAZDA-6-MAZDA6-CHROME-HEADLIGHTS-LAMP-TRIM-COVER_W0QQcmdZViewItemQQ_trksidZp4634Q2ec0Q2em14Q2el1262QQhashZitem380092479950QQitemZ380092479950QQptZMotorsQ5fCarQ5fTruckQ5fPartsQ5fAccessories

umarım iyi bir araştırma yapmışsındır, çünkü satıcılar genelde ya fiyattan kar alırlar yada kargodan :) yukarıdaki ilanda satıcı türkiye için kargo ücreti almıyor..

hakan kimse kolay kolay güvenilirliğini sarsmak istemez adamlar iyi yorum alabilmek için çırpınıyolar
Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

teşekkürler, uyarını dikkate aldım.Ucuz dediğim satıcı pek güven vermedi, tavsiye ettiğin satıcı ile irtibat kurdum güzel bi indirimde yaptı kısmetse bu akşam siparişi vericem.  O0

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

• 9 ay sonra ...

ebay olayına ben de girmiş bulunuyorum :D Ben de araba parçası alıyorum ama benim aldığım araba parçaları biraz ufak :D

İlk etapta Selim'e Lego Technic getirtmeye başladım :) Şimdiden başlasın mekanikerliği öğrenmeye :D

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

ebay olayına ben de girmiş bulunuyorum :D Ben de araba parçası alıyorum ama benim aldığım araba parçaları biraz ufak :D

İlk etapta Selim'e Lego Technic getirtmeye başladım :) Şimdiden başlasın mekanikerliği öğrenmeye :D

Eti senin kemiği benim yapmadan meslek öğrenmek zor  :D
Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

Babası paraya kıydıktan sonra RC'de de yapacak abi. Lastik değiştir motor değiştir zart değiştir zurt değiştir. Küçük yaşta modifiye aşılamak lazım ki bol para kazanacak çalışmalara yönelsin :D

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

Emre Deler uğraştı mı hiç :D

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

Mazdaclubtr üyelerinin Ebay’dan bazen aksesuar vs. getirmek istediğini ancak bunu nasıl yapacaklarını bilmedikleri için; yapamadıklarını gördüm. Bunun üzerine; bu başlık altında; Ebay’a ve Paypal’a nasıl üye olunacağını ve alışverişin nasıl gerçekleştirileceğini resimli olarak anlatmaya çalışacağım. Ancak alışveriş yapmadığım için son birkaç aşama eksik kalmış olabilir.

yasaluyaribn0.gif

Ebay ve Paypal güvenlidir. Tavsiye olarak; Ebay’da Paypal dışında bir yöntemle (örneğin direk kredi kartı vererek) alışveriş yapmayın. Paypal ödemesi kabul etmeyen kullanıcılardan alışveriş yapmayın. Ürün tanıtımında Paypal logosu varsa, satıcı Paypal ödemesi kabul ediyor demektir. Zararlı kişiler; bilgilerinize ancak sizin bilgisayarınız üzerinden erişebilir. Bir aksilik yaşamamak için bilgisayarınızın güvenli olduğundan emin olunuz ve kesinlikle internet cafe, okul gibi toplu kullanıcıların bulunduğu ya da ağ ile bilgisayarların birbirine bağlı olduğu yerlerden bu işlemleri gerçekleştirmeyin.

Birkaç yoldan üyeliğinizi gerçekleştirebilirsiniz. Ben en kolayı olduğunu düşündüğüm yöntemi izledim. Ayrıca Ebay’da açık artırmalar da oluyor. Bu yöntem daha karışık olduğu için belirtilen fiyattan satın alma yöntemini anlatacağım.

Arkadaşlar bir kaç şey de ben eklemek istiyorum. Tamamen iyiliğiniz için (en azından bilmeyenler olabilir). Kredi kartınızın bilgisini bir internet sitesi üzerinden verirken o sayfada https yoksa kesinlikle bilginizi paylaşmayın. İnternet üzerinden google dan bir site aratarak kesinlikle kontör yüklemeyin, kart bilgilerinizi alıp başka yerlerden işlem yapıyorlar, banka genel olarak da karşılamaz bu meblağları. POS cihazını herzaman yanınıza isteyin ya da kartı garsona vermeden siz götürün,orda işlem yapın. Malum papağan adı verilen cihazlar çok yaygın. Saniyesinde gözünüz bile görmeden kopyalarlar kartınızı. Kartınız ATM de kalırsa direk kendi telinizden Çağrı merkezini arayarak iptal ettirin (geçici iptal). Gaza geldim galiba :) Hergün bunlarla uğraşmaktan bıktım, herkes bilsin istiyorum artık :)

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

Paylaş

• Yeni Oluştur...