Jump to content

Yeni Mazda CX-5 Fiyatı Belli Oldu

Mümin
 Paylaş

Tavsiye Edilen Mesajlar

Mazda, 2017 Temmuz'da Türkiye'de satışa çıkacak yeni kasa CX-5 modelinin fiyatını duyurdu.

Yeni Mazda CX-5 Fiyatı Belli Oldu

Mazda Türkiye, Japon üreticinin Skyactiv teknolojisi ve Kodo tasarım anlayışı ile şekillenen ilk modeli olan CX-5'in ikinci jenerasyonunu ülkemiz yollarına çıkarmaya hazırlanıyor. Genel hatlarına sadık kalınarak baştan aşağı yenilenen CX-5, 2012 yılından beri piyasada olan ilk neslin başarısını sürdürmeyi hedefliyor. Bugüne kadar 120 ülkede 1.5 milyondan fazla satılan CX-5, markanın satışlarını dörtte birini oluşturmasıyla önem arz ederken, ülkemizde Temmuz ayında 50- 70 adetlik satış hedefiyle yollara çıkacak. Avrupa pazarında 195 hp güç üreten 2.5 litrelik benzinli Skyactiv ve 150 hp veya 175 hp alternatiflerine sahip 2.2 litrelik dizel motorlarına sahip olmasına karşın yeni Mazda CX-5 ülkemizde sadece 2.0 litrelik benzinli motor ile sunulacak. Araçta görev alan SKYACTIV-G 2.0 litre motor 160 beygir güç ve 4000 devirde 208 Nm tork üretiyor. Bu motor, SKYACTIV DRIVE otomatik şanzımanla birlikte ve Mazda’nın yeni nesil i-ACTIV AWD dört çekişli sistemi ile sunuluyor.

LowRes%20(1).jpeg

Ülkemizde 179.105 TL'den satılan güncel versiyonun yerini alacak yeni kasa Mazda CX-5 fiyatı Power donanım seviyesi ile 183.552 TL’den başlayacak. Metalik renk için 2.105 TL, özel kristal kırmızı renk içinse 2.632 TL ve White Leather paket için ise 1.000 TL ekstre bedel ödemek gerekecek. 

Tüm haberi görüntüle

• Beğen 3
Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

Hiç kârsız hesapladığımızda 21bin dolara tr ye girmesi lazım. Mümkün mü böyle bir şey? 

Biz niye araba üretmiyoruz ? Çünkü böylesi daha kârlı [emoji1]
Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

• 3 hafta sonra ...

Yeni kasa olmasına rağmen fazla fiyat farkı koymamaları iyi olmuş. Alınabilir ama 2. eli çok değer kaybediyor..En güzeli 2. el almak.. fiyatı baya düşüyor 1 yılda..

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

• 1 ay sonra ...

Yeni kasa cx 5 çok güzel olmuş.bugün test ettim muğla bayide. koltuklarda baldır desteği daha geniş ve konforlu yapılmış.2017 öncesi kasadan biraz farklı. İç döşemelerdeki deri de premium kalitede. Ön ve orta konsolda deri döşeme işçiliği ile gözüme çarptı. Ortada ve kapı kollarında aluminyum görünümlü, fırça yapılmış tarzdaki trimler gözüme çok hoş göründü çok beğendim.işçiliği konuşturmuşlar diyebilirim.

Active display ekran kalkmış tamamen ön cama yansıtma mevcut. Konforu bence sportif sürüşle beraber bir suvdan beklenenden fazla. 4çeker konusunda yorum yapamam o konuda tecrübem yok. kısa bir test oldu. İzolasyon ve sürüş konusunda başarılı. Parke yollarda ses mazda 6ya göre çok çok daha az. İçeride yolun bozulduğunu yol sesi, lastik gürültüsü ve titreşim ile anlamak kendi aracıma göre daha zor. (Suv bir araç tabiatı gereği belki böyle olmalı ama kıyaslamayı maalesef en iyi bildiğim araba ile yapabilirim benimkisi sadece basit bir karşılaştırma prof düzeyde değil).

Bir de adaptif hız sabitleyici aracı önündeki araç durduğunda cx 5 i de durdurabiliyor.auto hold özelliği de güzel. Durduktan sonra da hafifce gaz pedalına basıp bırakınca kendisi öndeki trafiğe uyarak hızlanıyor.

Eski kasada var mıydı bilmiyorum bagaj kapağı araba anahtarının üzerindeki düğmeyle ile tamamen açılıyor bagaj kapağı alt kısımdaki düğmeye bir kere basmakla da kendiliğinden tamamen kapanıyor.aklımda kalanlar bunlar. Fikirlerimi paylaşmak için yazdım değerlendirip kıyaslamak için daha tecrübeliler bu anlattıklarımı daha da detaylandıracaktır. 

• Beğen 1
Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

Allah rızası için, şu internet sitesini adamakıllı yapan birine emanet edin, veya kontrol edeni siz bir daha kontrol edin !!!

Elbette sitemizde bilgileri çok daha önce aldık ama yine de resmi sitesinden almak çok daha güvenilir diye mazda.com.tr ye girdik. Sahip oldukları özelliklere şöyle bir göz gezdirelim ve diğer mevcut modeller ile arasında ki farkları karşılaştıralım dedik.Girmez olaydık >:(

CX-5 in diğer rakibi ile karşılaştırma gafletinde bulundum. (evet her ikisinin farklı segmentlerde ve SUV/binek gibi değişik statülerde olduğunu biliyorum ama fiyat / özellikler vb benzerlikler taşıdığı da malum) .

MOTOR bölümüne giriyorum aaaa !!! maksimun güç ; CX-5 kısmı boş Mazda 6 da ise 165 / 6000 PS / dd   yazıyor

PERFORMANS bölümünde karşımıza çıkıyor CX-5 in özellikleri o da 118 / 6000 PS / dd olarak

eeeee !!!! hani nerede kaldı tanıtım yazısında ki 160 beygirlik güç ? Acaba kW cinsinden yazmış olabilirler mi ? öyleymiş :) birim çevirici vasıtası ile çevirdik ve bu sonuca ulaştık. O halde neden her iki modeli de aynı birim cinsinden yazmıyorsunuz ? ( sadece CX-5 KW cinsinden yazılmış) Ne oldu bu uygulama yeni mi geldi ? (80 lerden bu yana vardı zaten) böyle bir zorunluluk mu getirildi * bu zorunluluk sadece bu modele mi özgü ? diğer modelleri de ona uydursaydınız ya...

Bitti mi internet sitesinin karşılaştırma bölümünün saçmalıkları ? bitmedi...

Birinde EMNİYET VE GÜVENLİK kısmında yer alan özellik diğerinde DIŞ DONANIM da

Birinde EMNİYET VE GÜVENLİK kısmında yer alan özellik diğerinde KONFOR VE RAHATLIK da

vb vb vb.vb.

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

Allah rızası için, şu internet sitesini adamakıllı yapan birine emanet edin, veya kontrol edeni siz bir daha kontrol edin !!!
Elbette sitemizde bilgileri çok daha önce aldık ama yine de resmi sitesinden almak çok daha güvenilir diye mazda.com.tr ye girdik. Sahip oldukları özelliklere şöyle bir göz gezdirelim ve diğer mevcut modeller ile arasında ki farkları karşılaştıralım dedik.Girmez olaydık [emoji35]
CX-5 in diğer rakibi ile karşılaştırma gafletinde bulundum. (evet her ikisinin farklı segmentlerde ve SUV/binek gibi değişik statülerde olduğunu biliyorum ama fiyat / özellikler vb benzerlikler taşıdığı da malum) .
MOTOR bölümüne giriyorum aaaa !!! maksimun güç ; CX-5 kısmı boş Mazda 6 da ise 165 / 6000 PS / dd   yazıyor
PERFORMANS bölümünde karşımıza çıkıyor CX-5 in özellikleri o da 118 / 6000 PS / dd olarak
eeeee !!!! hani nerede kaldı tanıtım yazısında ki 160 beygirlik güç ? Acaba kW cinsinden yazmış olabilirler mi ? öyleymiş [emoji4] birim çevirici vasıtası ile çevirdik ve bu sonuca ulaştık. O halde neden her iki modeli de aynı birim cinsinden yazmıyorsunuz ? ( sadece CX-5 KW cinsinden yazılmış) Ne oldu bu uygulama yeni mi geldi ? (80 lerden bu yana vardı zaten) böyle bir zorunluluk mu getirildi * bu zorunluluk sadece bu modele mi özgü ? diğer modelleri de ona uydursaydınız ya...
Bitti mi internet sitesinin karşılaştırma bölümünün saçmalıkları ? bitmedi...
Birinde EMNİYET VE GÜVENLİK kısmında yer alan özellik diğerinde DIŞ DONANIM da
Birinde EMNİYET VE GÜVENLİK kısmında yer alan özellik diğerinde KONFOR VE RAHATLIK da
vb vb vb.vb.

Web sitesi İngiltere'de yapılıyor. Bütün dillerde tek yerden yapılıyor , brexit bunlara yaramadı galiba :)
Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

Türkiye'deki vergi sistemine dayalı olarak söylüyorum fiyatı normal gözüküyor. Arabanın kalitesi ve az bulunurluğu bence satışını arttırabilir. Sonuçta bir f-pace te çok az var :) Biraz reklam ile iyi satılacağını düşünüyorum.

• Beğen 1
Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

"otomobil dünyam" test etmiş aracı.. yine bir sürü saçmalamış.. bu adamın tüm mazda videoları insana kafayı yedirtir..:)

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

"otomobil dünyam" test etmiş aracı.. yine bir sürü saçmalamış.. bu adamın tüm mazda videoları insana kafayı yedirtir..:)

Ne demiş, ne demiş ? :) altyazı olmayınca anlamıyorum da :)
Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

tüy dikmiş resmen. bu kadar yanlı araba testi mi olur? Syn Eren Tekin sanki aracı zoraki test etmiş. gerçi etmese daha iyi olurdu ya neyse? Vw Tiguan dedi 5.30 da dayanamadım kapattım.

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

3 dakika önce, vethekim :

tüy dikmiş resmen. bu kadar yanlı araba testi mi olur? Syn Eren Tekin sanki aracı zoraki test etmiş. gerçi etmese daha iyi olurdu ya neyse? Vw Tiguan dedi 5.30 da dayanamadım kapattım.

çok birşey kaybetmemişsiniz..bıraktığınız yerden sonra 10 dakika da motordan bahsetmiş..yuvarlak kelimeler ve çelişkilerle dolu atmosferik anlatımından sonra anladığımız basınca çok bağırıyor ve çok yakıyormuş..

• Beğen 1
Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

Yanlış bişe yok bağırıyor ve performans hissi turbo araçlara nazaran düşük. Bunda yanlış bir yorum yok. 

0-100 11 sn nedir yani. 160 bg araç bu. 

Ateca 8.6 sn. 150bg. 

Kaliteli, sorunsuz, arıza vermeyen araç diyor. 

Çoğu yorumu doğru...

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

ateca demişsiniz de biraz ona takıldım.  0-100 km hıza kaç saniyede çıktığının tek başına bir anlamı yok. en azından benim için. ben mazda cx-5 ile aynı kefeye koyamıyorum ne atecayı, ne kodiakı nede tiguanı. bu kasaların hacmi 1.4 motor değil. ama malum ülke şartları. zevkler ve renkler diyelim. ayrıca örnek verdiğiniz aracın az yaktığınıda sanmıyorum. 

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

31 dakika önce, vethekim :

ateca demişsiniz de biraz ona takıldım.  0-100 km hıza kaç saniyede çıktığının tek başına bir anlamı yok. en azından benim için. ben mazda cx-5 ile aynı kefeye koyamıyorum ne atecayı, ne kodiakı nede tiguanı. bu kasaların hacmi 1.4 motor değil. ama malum ülke şartları. zevkler ve renkler diyelim. ayrıca örnek verdiğiniz aracın az yaktığınıda sanmıyorum. 

Sizin için bir önemi olmayabilir, bir başkası için önemlidir. 0-100 tek başına olmasa da performanslı araç kullanmak isteyenler vardır.

Aynı kefeye koymak ayrı bir tartışma konusu. Sonuçta aynı sınıf araçlar. 

Bu araçların hacmi 1.4 değil diyorsunuz neden dolayı?  Performans, çekiş, ara hızlanma, dağ tırmanma??

Örnek verdiğim aracı biraz araştırın az yaktığını göreceksiniz :) 

• Beğen 1
Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

Paylaş

• Yeni Oluştur...