Jump to content

Mazda RX-8 Alacağım Tavsiyeleriniz Nelerdir?

ea1338
 Paylaş

Tavsiye Edilen Mesajlar

02.06.2017 at 17:42, ea1338 :

Kompresyon testinde odacıklar arası kaç bar fark olmalı  yada   Kompresyon test sonucun ne olması lazım orta seviye rx8 için 

Yetkili Servisten aldığım bilgi vardı onu bulamadım ama @Zealot da bu konuda bilgili ona güvenirim ;

• Beğen 1
Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

• 4 hafta sonra ...

Temiz Rx-8 bulmak özellikle Seri I temiz bulmak zor diyordum. Ancak arada sırada gerçekten temiz denk geliyor, en azından görünüş ve ilan edilen bilgiler açısından. Resimde görülen 2007 Otomatik RX-8 gayet temiz görülüyor. Otomatik old için 192HP ve o yüzden motoru 231HP'ler kadar zorlanma ihtimali düşük, sert ve kötü kullanma ihtimali az.  Biraz istisnai araç. Normalde otomatik viteslerde motor yüksek devirde çalışsa fazla benzin yer, düşük devirde kalınca hafif te olsa vuruntu yapar ancak Rotary  yapısı gereği (uygun oktanda benzin kullanmak şartıyla!) düşük devirde dahi hiçbirşekilde vuruntu yapmayan bir motor ve  yüksek devire çıksa da sorun yok cunku Rotary yüksek deviri seven bir motor. SS'e sığmadı fakat altta değişensiz ve boyasız diyor, anck ilan sahibi hem firma hem kendi adı ve resmiyle ilan vermiş, o yüzden dediği şey oldukça doğru olmalı. Araçta jant ve kapılardaki beyaz şerit çalışması sonradan yapılmış ancak güzel durmuş. Spoiler da 2010 RX-8'lerdeki takılmış olmalı ancak o da güzel durmuş.

Bu gönderim tavsiye amaçlı değildir.  Fikir verme amaçlıdır.

RP3GPZ.jpg

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

Bu araç İzmir de bir deniz subayının aracı idi. Yurtdışından girdi ülkeye. Arka spoiler orijinal. Yanlardaki şeritler de yapıştırma değil bildiğimiz boya. TR deki araçlardaki 6 port rotary bu araçta mevcut değil. (otto daki variable valve , vtec olayı) 4 port rotary mevcut. 7500 de kesiciye girer. Bu araç 45 bin tl ye kadar düştü çok düşündük almayı. Fakat şanzumanı arıza verdiğinde servisten başka alternatif yok. Rx8 in manuel şanzumanı motorundan pahalıdır bunu düşünemiyorum bile. Bunun dışında hız sabitleyici var, deri koltuk yerine kumaş koltuk keyifli bir arabadır diye tahmin ediyorum. 

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

192HP ve otomatik ve limitörlü olduğu için de bu kadar temiz kalabilmiş olmalı. Ancak o kadar para verdikten sonra spor kullanamayınca sadece çok yakan bir otomobilden ibaret kalıyor, güzel ve düzgün görüntü de kurtaramıyor.

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

Daha önce de bu arabanin muhabbeti yapılmıştı, o zaman da söylemiştim,  direksiyon arkasında vites değiştirme pedalı olan, 6 ileri otomatik vitesli modeller 215 hp olması lazım,  192 değil,

4 ileri otomatik ler 192 hp.  İlanda ki araç muhtemelen 6 ileri otomatik.

kapalı wiki de bu konu söyle ifade edilmiş 

• 6-speed automatic with manual paddle-shifting option (introduced in the U.S. with the 2006 model, replacing the 4-speed automatic of '04-'05) developing 158 kW (215 PS; 212 hp) and 159 lb·ft (216 N·m) of torque with a redline at 7,500 rpm.[4] This was the revised standard RENESIS, now with two extra intake ports like the high power version. The '06 automatic RX-8 also was given a second oil cooler, as was standard in the manual transmission model.
Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

• 3 ay sonra ...

Selamlar bir ara bahsi geçen İZMİR de olan 40.yıl RX-8 ön camı çatlak ve hasar kaydı olduğu halde 65+bin gibi bir fiayta satılımıştı alan kişi ise yine İZMİR den. Araba satıldıktan sonra çiğli sanayide yandan darbe yemiş şekilde sanayiye gelip yaptırıldı.Şimdi ise bu alan kişi aracı satıyor ve bu sefer daha yüksek bir fiyata bu nasıl bir iş böyle ?

https://www.sahibinden.com/ilan/vasita-otomobil-mazda-emsalsiz-temizlikte-rx8-tramer-yok-degisen-yok-489295423/detay

NOT: Benim RX-8 alma durumum kardeşim doğucağı için bir kaç ay ertelenmek zorunda kaldı.

1a.jpg

WhatsApp Image 2017-10-07 at 17.27.48.jpeg

WhatsApp Image 2017-10-07 at 17.27.48 (1).jpeg

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

demek ki kapıya temizlik boyası yapmışlar :P

kazaya rağmen fiyat artışı manasız olmuş, pazarlıkla 65 e düşer muhtemelen

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

1 saat önce, SweepeR :

demek ki kapıya temizlik boyası yapmışlar :P

kazaya rağmen fiyat artışı manasız olmuş, pazarlıkla 65 e düşer muhtemelen

Satılmadan önce hasar kaydı vardı satıldıktan sonra kaza yapılmış ve her kazada fiyat artıyor :2funny:

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

• 1 ay sonra ...

Herkese merhaba,bende uzun bir süredir rx8 arıyorum.R3 fiyat ve ilerde motor rektefiyesi yapılma ihtimalinden ötürü(gerçi her parçası hemen hemen 2 katı fiyatı) 2006 08 model arıyorum.Bir ilan var yayında ama ondan da ümitli değilim.Bu aracı bilen arkadaşlar varsa,umarım yardımcı olur.İlan numarası  https://www.sahibinden.com/ilan/vasita-otomobil-mazda-sahibinden-satilik-bakimlari-tam-rx-8-2007-model-469986408/detay

@Revivo73 geçen sene de çok yardımcı olmuştun,bıktırdık biliyorum abi ama yardımcı olursan çok sevinirim.

•  
  •  
Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

6 saat önce, MayLife :

Herkese merhaba,bende uzun bir süredir rx8 arıyorum.R3 fiyat ve ilerde motor rektefiyesi yapılma ihtimalinden ötürü(gerçi her parçası hemen hemen 2 katı fiyatı) 2006 08 model arıyorum.Bir ilan var yayında ama ondan da ümitli değilim.Bu aracı bilen arkadaşlar varsa,umarım yardımcı olur.İlan numarası  https://www.sahibinden.com/ilan/vasita-otomobil-mazda-sahibinden-satilik-bakimlari-tam-rx-8-2007-model-469986408/detay

@Revivo73 geçen sene de çok yardımcı olmuştun,bıktırdık biliyorum abi ama yardımcı olursan çok sevinirim.

•  
  •  

Aracı Biliyorum YouTube de görmüştüm tüm rx8 videolarını izleyip araçların nasıl kullanıldığını inceledim az çok :D 

Bana göre bilinçsiz gibi sende izle fikir edin (tüm RX-8 videolarını da)

Not: Motoru yeni diyor kötü kullandıysa bile şuan iyi bakıyodur umarım...

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

Çok alınabilir durmuyor en azında bu fiyat da uygundeyil  egsoz v.s ıvır zıvır işler yapılmış kat iptali varez falan yazmış açıklamaya ben oem seviyorum oynanmış araba bence sıkıntıya açık fiyat 45-47 aralığında olsa belki olabilir  hasar geçmişi nedir bakım v.s  onlarda önemli.

07.10.2017 at 20:00, ea1338 :

Satılmadan önce hasar kaydı vardı satıldıktan sonra kaza yapılmış ve her kazada fiyat artıyor :2funny:

sen aldın mı araba :) 

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

Siyah rx8

O2 sensörü takılı olmadığı için, araba default verilerle çalışıyor, aşırı zengin karışım, egsoz dan alev atması da ondan. Motor arıza lambası da o2 den yanıyor. 

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

4 saat önce, Karsiyakaliozi :

sen aldın mı araba :) 

Hayır abi westpark outlet i  biliyosundur orada da mağaza açmayı düşünüyoruz ve kardeş doğdu derken benim iş kaldı ocak şubat gibi bir tarihe. ama alıcaaamm 2018 de RX-8 ile devam edicem  :D 

• Beğen 1
Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

Paylaş

• Yeni Oluştur...