Jump to content

Uçan Araba PAL-V

Misafir
 Paylaş

Tavsiye Edilen Mesajlar

Sürücüsüz araçlara dilimizi alıştırmaya çalışırken birde ne görelim, uçan araçların  2018 yılının sonunda Avrupa'da satışa sunulacağından bahsediliyor. Fiyatlarda 300.000 -500.000 € arasında.

Gerçek mi değil mi bilmiyorum ama kulağa hoş geliyor.

airport.jpg?mtime=20170211101435

country-house1drive-copy.jpg?mtime=20170

enjoy-the-flight.jpg?mtime=2017021112091

garage-copy.jpg?mtime=20170211120556

TECHNICAL SPECIFICATIONS EU

Capacity:

2 persons

Mass Empty:

664 kg

Maximum Take-Off Weight (MTOW):

910 kg

Fuel type:

Euro 95, Euro 98, E10 **

Fuel capacity:

100 l

Dimensions Drive-mode:

4m L x 2m W x 1.7m H

Dimensions Flight-mode:

6.1m L x 2m W x 3.2m H (Rotor diameter is 10.75m)

Maximum baggage load:

20 kg

** Unleaded automotive fuel, with max. 10% ethanol (E10), EN 228 specification, min RON 95 (min AKI 91)

DRIVE MODE EU

Max Speed:

160 km/h

Top speed acceleration (0-100 km/h):

<9 seconds

Engine power:

100 hp

Fuel economy:

7.6 l/100km

Range:

1315 km

FLIGHT MODE EU

Economic cruise speed:

140 km/h

High cruise speed (90% range):

160 km/h

Maximum speed:

180 km/h

Min speed for level flight:

50 km/h

Engine power:

200 hp

Maximum operating altitude:

3500m

Useful load:

246 kg

Take-off roll (MTOW, MSL):

180m

Take-off distance (+ 15m obstacle clearance) (MTOW***, MSL****):

330m

Landing roll distance:

30m

Fuel economy:

26 l/h

Max Range (with ½ hour reserve fuel*, MTOW):

400 km

Max Range (with ½ hour reserve fuel, single person operation, MSL):

500 km

Max endurance (with ½ hour reserve fuel, MTOW):

4.3 hours

* ½ hour reserve fuel is 100-150 km of fuel left for driving

*** Maximum Take-off Weight

**** Mean Sea Level

Kaynak :  https://www.pal-v.com/

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

Yalnız bu çok uzun yıllardır testleri yapılan ve olumlu sonuç alınan bir konsept. Geleceğe Dönüş serisindeki gibi uçan araçlar 2018 de piyasaya çıkacak derseniz inanmam ama buna inanırım, çünkü hali hazırda seri üretime geçmemiş olarak kullanılanları var diye hatırlıyorum.

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

4 dakika önce, SweepeR :

Yalnız bu çok uzun yıllardır testleri yapılan ve olumlu sonuç alınan bir konsept. Geleceğe Dönüş serisindeki gibi uçan araçlar 2018 de piyasaya çıkacak derseniz inanmam ama buna inanırım, çünkü hali hazırda seri üretime geçmemiş olarak kullanılanları var diye hatırlıyorum.

İlgili sitede  imalat atölyesinden yada tesisten hiç fotoğraf olmayışı ve tüm resimlerin bilgisayar ortamında hazırlanmış olması kuşkuları artırıyor. 

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

3 dakika önce, Arabalar :

İlgili sitede  imalat atölyesinden yada tesisten hiç fotoğraf olmayışı ve tüm resimlerin bilgisayar ortamında hazırlanmış olması kuşkuları artırıyor. 

Bu firma esinti yapıyor olabilir, fakat birçok belgesel kanalında insanlar bu tür cihazlara bindiler ve uçuş gerçekleştirdiler. Bunun jet motorlusunu yapmak zor olabilir ama neredeyse helikopter ile aynı olan bir teknoloji 2017 de atla deve değil.

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

Şimdi, SweepeR :

Bu firma esinti yapıyor olabilir, fakat birçok belgesel kanalında insanlar bu tür cihazlara bindiler ve uçuş gerçekleştirdiler. Bunun jet motorlusunu yapmak zor olabilir ama neredeyse helikopter ile aynı olan bir teknoloji 2017 de atla deve değil.

Almalı o halde bunlardan. Trafik sıkışınca açarız kanatları :)

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

bize baya lazım ama normal araba kullanımları bile ilginç olduğundan bununla neler yapmazlar diye düşünmeden edemiyorum :) 

Kızlara hava atmak için tepe taklak uçmaya çalışanlar mı yoksa taciz etmek için dibine kadar giren mi, sinirlendiğinde karşısındakini düşürmeye çalışan mı heralde çok enteresan vakalar yaşanır :) 

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

Deniz kenarında araç parkedili iken ve havalandıktan sonraki resimlerde bulutların şekilleri aynı bu da  araç resimleri fotoşopla konulmuş olma ihtimalini kuvvetlendiriyor :  )

Ancak fiyat ta yüksek. space x 100bin dolara ay etrafında tur attırıyor, günümüzde havacılık ve uzay işleri cok ucuzladı, o yüzden ortalama 400bin avro biraz yüksek kalıo. Belki cep telefonu gibidir, piyasaya çıktıktan birkaç ay sonra ucuzlar.

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

1 saat önce, Arabalar :

Bu aracı almaktan vazgeçtim @Revivo73 Ömer bey. Onun yerine 100.000 $ 'a Space X' e bineceğim. En azından dünyaya bakarım düz mü yuvarlak mı diye :) 

:D tehlikeli sularda yüzüyorsun

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

Bir saat önce, Arabalar :

Yüzmek denince aklıma  kaptansız personelsiz gemi projesinin de olduğu geldi. Doldur yükünü sal okyanusa gitsin :)

Bence bu konu çok daha mantıklı, denizdeki sığlık alanlar zaten belli sonarla sürekli su taranırsa yakında bir cisim olup olmadığı da anlaşılır.

Ve evet, yelkenli ile 3-4 kez denizde eğitim alma dışında zerre bilgim yok yoğun atıyorum şu an :D

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

Sürücüsüz ve dahası personelsiz olunca denizde dahi sorunlar bitmiyor tabiki.

Örneğin;

*   Yazılım kalitesi ve algoritmaları

*   Siber güvenlik ve iletişim sisteminin güvenliği

*   Aynı anda hem insanlı hem insansız deniz trafiği

*   Uzaktan algılayıcılar.

*   Tüm ortamlarda sensörlerin ve sistemlerin güvenilirliği

*   Uzak bölgelerdeki sistem arızaları

*   Güvenlik ve çevre sorunları ile ilgili endişeler

*   Altyapı gereksinimleri ve maliyetleri

*   Kıyı tabanlı uzaktan kumanda personeli için eğitim

*   Sorumluluk ve yükümlülük konuları

*   Düzenleyici kısıtlamalar ve yardım sunma görevi

*   Römorkör hizmetleri, demirleme ve sigorta maliyetleri

Velhasıl şimdilik insansız gemi projesi de saldım çayıra Mevla’m kayıra kıvamına gelmemiş.

Şimdilik denizde havada vedene özellikle karada  “kick down” yapmaya devam :)

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

12 saat önce, SweepeR :

denizdeki sığlık alanlar zaten belli

orası pek belli değil, İstanbul un 50 mt açığında bile durmadan yatlar batıyor Çekmece marina çıkışı sığlıkta..

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

Kanatlı modellere göre daha verimsiz olan gyrocopter tipi kullanılmış. Böylece daha kısa mesafede kalkış yapılabiliyor. Fakat  bu da yakıt tüketimine olumsuz etki ediyor.

15 yıldır 2 seneye uçan arabalar piyasada diye haberler yapılıp duruyor. İnanmamak gerek. Bunlar sadece konsept.

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

" Yozgat'taki atölyesinde motorunu ve pervanesini yurt dışından getirdiği hava aracına 'Gyrocopter' ismini veren Dr. Levent Ceylan, aracını yaklaşık 2 yılda yaptığını ve 60 bin liraya mal olduğunu söyledi." 

5743461d4967842ce4770b79

Levent bey olayı çözmüş lakin dümeni fazla ergonomik yapmış :)

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

Paylaş

• Yeni Oluştur...