Hyundai Kona Tanıtıldı
-
Etiket tabanlı benzer içerikler
-
-
-
Yazan: EgeG
Yeni Hyundai i30 tanıtıldı.
Şahsen bu sefer beğenmedim. Dış tasarımda arabaları birbirlerine benzetme mantığını doğru bulmam ama arka kısmı egea Hb'e çok benzettim. İç tasarımda modaya uyum sağlanmış; tabletimsi ekran kullanılmış. Halbuki Hyundai'nin eski tasarım dili çok daha güzeldi bence. Resimlerde lastikler ufak kalmış gibi gözüktü bana.
Bir de spor versiyonu tanıtılacak. Bakalım gerçekte görünce beğenecek miyim
-
Yazan: Mursel_Balci
Merhaba Arkadaşlar,
Malumunuz yaklaşık 3 senedir 91 model mazda 626 kullanıyordum. Bu araçla alakalı da elimden geldiğince bazı değişiklikler yapıp forumda paylaşmıştım. Bu aracı bir arkadaşıma satıp yerine Hyundai Sonata NF 2,4 aldım. Aslında eski bir Hyundaici olarak tekrar Hyundai markasına dönüş yaptım diyebilirim. İlk aracım 96 model Accent 1,5 gls idi yaklaşık 2 seneye yakın kullandıktan sonra satıp 2005 Hyundai Elantra 1,6 gls model araç almış ve üzerinde ciddi manada değişiklikler yapmıştım 3 seneye yakın bu aracı kullandıktan sonra ev alma niyetine girip satmıştım. Uygun fiyatlı klimalı hidrolik direksiyonlu bir araç bakarken karşıma 91 Mazda 626 çıkmıştı. Ev işi olmayınca 3-5 ay kullanır satarım derken aracı beğendim ve en uzun kullandığım araç oldu diyebilirim. Yeni araç arayışındayken Mazda 6 ve Sonatalara bayağı baktım. Kafama yatan bir mazda 6 bulamayınca eski sahibini de tanıdığım Sonata marka aracı almaya karar verdim. Mazdayı ilana koyup satmayı düşünürken arkadaşım ablamlar araba alacak onlara alalım dedi ve 626 ilana bile koyulmadan satıldı.
Bunlar ilk aldığım hali diyebilirim
Öncelikli olarak parklar beyaz ledle değiştirildi
Arka plaka aydınlatmaları beyaz lede çevrildi
Klima gazı eksikti tamamlandı.
Yağı yağ filtresi polen filtresi değişti.
Yanlış bağlanan lpg su bağlantıları düzeltildi.
Arkadaşım Köksal tarafından bir güzel temizlendi derilere bakım yapıldı.
Aracın standart özellilkleri
2,4 motor standart 166 Beygir fakat bu araçta yazılım mevcut 180 beygir civarı
Dijital Klima,
Hidrolik direksiyon
Deri döşeme
elektrikli koltuk
Tam otomatik triptonik vites
Hız Sabitleme
Direksiyon Kumandası
Sunroof
Kabataslak bir yapılacaklar listesi hazırladım
Bagaj Aydınlatma
Tavan aydınlatma
Ayak Aydınlatma
Marine aydınlatma
Ayna altı aydınlatma
Kapı kolu (iç+dış) aydınlatma
İç ışıklandırma renk değişimi
Ayna içi sinyal
Katlanır ayna
Far sensörü
Follow me home
Viraj aydınlatması
Geri viteste sağ ayna indirme
Ön park sensörü
Otoban sinyali
Ani fren ikazı
Cam Kaldırma + Sunroof kapatma
Orjinal LPG düğmesi
Geri görüş kamerası
f2.4s yazısı
Çift çıkış egzos
Led Stop
Gündüz Ledi
Araç 2,4 motor olmasına rağmen kasko diliminden dolayı 2,0 vergisi ödeniyor.
Yakıt tüketimi olarak uzun yolda 140-150yi geçmezseniz 10 litre civarı lpg tüketiyor
Eğer 180-200 civarı giderseniz 15 litreye kadar çıkıyor
İstanbul Şehir içi normal kullanım 13 litre civarı lpg tüketimi oluyor
Şehir içi yoğun trafik sürekli kısa mesafe 15-16 litrelere çıkabiliyor.
Yani şöyle söyleyeyim ben aldığımdan beri 4 depo şehir içinde bitirdim bunlardan 3 tanesi 13 litre civarı çıktı 1 tanesi 15 litre civarı çıktı. Lpg yi 1,89 dan alıyorum.
Gelişmeler oldukça burdan paylaşmaya devam edeceğim.
-
Yazan: İlhan
Hyundai'nin ülkemizde üretilen i20 Active modelinin Türkiye fiyatları açıklandı. Yeni Hyundai i20 Active fiyatı 61.800 TL'den başlıyor.
Hyundai, yeni nesil Elantra modelinin, yanında yeni i20 Active modelini de ülkemiz pazarına sunuyor. Kore'li üreticinin İzmit Ali Kahya'da yer alan tesislerinde üretilmesi ile öne çıkan i20 Active, plastik gövde kaplamaları, metal ön ve arka tampon plakaları ve gümüş renkli tavan rayları ile standart i20'lerden ayrılıyor. İlk kez geçtiğimiz yılın son aylarında yapılan Frankfurt Otomobil Fuarı'nda Avrupa pazarı için tanıtılan yeni i20 Active, ülkemizde sadece Active Elite donanım seviyesi ve iki farklı motor alternatifi ile sunuluyor. Otomatik şanzımanlı i20 Active tercih edenler için, 1.4 litrelik atmosferik benzinli motor ve 4 kademeli tam otomatik şanzıman birlikteliği 62.400 TL'den sunuluyor. Günümüz teknolojilerinin gerisinde kalan şanzıman teknolojisi ile dikkat çeken bu seçeneği dışında, modern 1.0 litrelik turbo benzinli T-GDI motor ve manuel şanzıman birlikteliği bulunuyor. Yeni Hyundai i20 Active Elite 1.0 T-GDI ise 61.800 TL fiyat ile sunuluyor. 1.4 litrelik MPi motor 100 hp, 1.0 T-GDI motor ise 120 hp güç çıkışı sağlıyor.
Yeni Hyundai i20 Active Teknik Özellikleri;
1.4 100 hp 1.0 T-GDI 100 hp 1.0 T-GDI 120 hp 1.4 crdi 90 hp Motor Hacmi 1368 cc 998 cc 998 cc 1396 cc Silindir Sayısı 4 3 3 4 Motor Gücü 100 hp / 6000 d/d 100 hp / 4500 d/d 120 hp / 6000 d/d 90 hp / 4000 d/d Maks Tork 134 Nm / 3500 d/d 171.6 Nm / 1500 d/d 171.6 Nm / 1500 d/d 240 Nm / 1500 - 2500 d/d 0- 100 km/s 11,9 sn 10,9 sn 10,3 sn 12,3 sn Maksimum Hız 178 km/s 176 km/s 183 km/s 170 km/s Ortalama Tüketim 5.6 - 5.8 l/100 km 4.6 - 4.8 l/100 km 5.0 - 5.2 l/100 km 4.2 - 4.3 l/100 km
-
Tavsiye Edilen Mesajlar