Jump to content

Takata İflas Başvurusunda Bulunmuş

MsquL
 Paylaş

Tavsiye Edilen Mesajlar

Honda, Ford, Toyota, Volkswagen, Mercedes, BMW, Audi, Mazda, Mitsubishi, Chrysler gibi pek çok otomotiv devi için hava yastığı üreten ve tedarik eden Japon devi Takata'nın iflas başvurusunda bulunduğu belirtildi.

Yastığın açılma mekanizmasına ait pompada amonyum nitrat kimyasalı kaynaklı yaşanan patlamalar nedeniyle, dünya genelinde 16 ve ABD içerisinde de 11 kişi hayatını kaybetmiş ve 180'den fazla kişi de yaralanmıştı. Hatalı hava yastıkları söz konusu firmaların 2013 yılından bu yana milyonlarca aracı geri çağırmasına yol açmıştı. Sadece ABD içerisinde 19 otomobil üreticisine ait 42 milyon aracın, tüm dünyada da 100 milyon hatalı hava yastığının geri çağırılması firmaları büyük zararlara uğratmıştı. Japon devi Takata da resmi soruşturma geçirmenin yanı sıra kurbanların ardı ardına açtığı davalarla yüzleşmek zorunda kalmıştı.Şubat ayında mahkemece sağlanan anlaşmada 1 milyar dolar cezaya çarptırılan Takata, kurbanlara da 125 milyon dolar ödemeye mahkum edildi. Gerekirse mal varlıklarını elden çıkarmayı kabul eden Takata'nın ekonomik yükümlülüklerini yerine getirmekte zorlandığı için resmen iflas başvurusunda bulunduğu belirtiliyor.

Takata'nın ürettiği hava yastıklarını kullanan otomotiv devleri Toyota, BMW, Mazda ve Subaru, toplam 553 milyon dolar ödemeyi kabul etmiş durumda )

• Beğen 2
Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

3 dakika önce, Revivo73 :

üretim hatası olan havayastığı oranı kaç o belli mi? yani kazada açılan havayastıklarının % kaçı hatalı şekilde açıldı?

Sadece ABD içerisinde 19 otomobil üreticisine ait 42 milyon aracın, tüm dünyada da 100 milyon. civarında bir bilgi paylaşılmış

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

42 milyon aracon 1% i havayastığı açacak şekilde kaza yapmış olsa 420.000 kazada 11 ölümcül hata oranı. İflasa sürükledi demek.

Bir de nemli ve sıcak iklimlerde havayastığı hata oranı artıyor diye biliyorum.

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

Harakiri yapmamışlar mı? Takatuka olmuş yazık olmuş . Türkiye'de olsa kimse sallamazdı. 3 kere binlerce asker zehirlendi , anca 4.'de uyandılar . Ölen de öldüğü ile kaldı :(

• Beğen 3
Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

diğer firmalar kendileri mi yapıyor? yapmıyorlarsa anlaştıkları firmalar neler ve onlarda oran nedir? bu türden referanslar olmadan bir şey söylemek zor.  bir yıl falan önce amcamın honda civic'i airbag ile ilgili çağırmışlardı mesela.  listede honda var mı bilemedim.

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

3 saat önce, katil balina :

diğer firmalar kendileri mi yapıyor? yapmıyorlarsa anlaştıkları firmalar neler ve onlarda oran nedir? bu türden referanslar olmadan bir şey söylemek zor.  bir yıl falan önce amcamın honda civic'i airbag ile ilgili çağırmışlardı mesela.  listede honda var mı bilemedim.

Listede honda var evet fotifoti'ninde dediği gibi bu ( takatukalar ) bir çok köklü firma için hava yastığı üreticisi konumunda olan bir firma. Abd yok olmasını istediği firmaları bi dürtüyo devamı domino misali patır kütür VW emisyon olayı gibi ;)

15 saat önce, Revivo73 :

42 milyon aracon 1% i havayastığı açacak şekilde kaza yapmış olsa 420.000 kazada 11 ölümcül hata oranı. İflasa sürükledi demek.

Bir de nemli ve sıcak iklimlerde havayastığı hata oranı artıyor diye biliyorum.

11 ölümcül hata 1.2 milyar $ a mal olmuş. Rüyamızda bile göremediğimiz bir rakam :tey:

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

Paylaş

• Yeni Oluştur...