Jump to content

Lastik Ebatları Hakkında

lastikal
 Paylaş

Tavsiye Edilen Mesajlar

17 saat önce, isa83 :

205 55 r16 ile 215 55 r16 arasında ne fark var? Taban genişliğinin avantaj ve deZavantajları neler? Direksiyon sanırım bir miktar sert gibi bende ama yol konforu daha iyi gibi ama taban arttığından lastik uğultusu daha fazla oluyor.

205/55R16 ile 215/55R16 arasında toplam çapta büyüklük farkı vardır. Lastik çapı 631.9 mm den 642.9 mm ye çıkar. Yani 11 mm çap büyür.

Bunun sebebi, yanak yüksekliği diye bilinen 55 rakamının mm cinsinden bir değer olmayıp taban genişliğinin yüzdesel değeri olmasıdır. Yani 205 in %55 i ile 215 in %55 i arasındaki farktan dolayıdır.

Avantaj ve Dezavantajlara bakacak olursak.

Orijinal ebat 205 iken 215 e geçtiğinizi kabul ederek yazıyorum.
Lastik çapınız büyüdüğü için aracınızın yol bilgisayarı değerleri bozulur. Gerçek değerler ile arasında fark oluşur.
Lastik taban genişliği arttığı için yerle temas, yani sürtünme artar ve yakıt tüketiminiz bir miktar artış gösterebilir. Bununla birlikte yol tutuş biraz daha iyileşebilir.
Yol tutuşta artma olacağından fren mesafesi biraz daha iyi olabilir.

Screenshot_13.jpg

13 saat önce, Mazda41 :

Jant degismek istiyorum 2. Nesil Mazda 3 icin suan orjinal 16 jant var 205 55 16 olmasi lazim 18 yada 19 jant olur mu ne onerirsiniz

2. Nesil Mazda3 için kullanabileceğiniz lastik ölçüleri ve jant değerleri aşağıdaki gibidir. 19" jant için fabrikanın belirlediği lastik ölçüsü bulamadım. Büyük ihtimalle de yoktur, bu nedenle tavsiye etmiyorum. 17" veya 18" e kadar geçiş yapabilirsiniz.

Lastik Ebatları     Jant Değerleri         Bijon Aralığı
195/65R15           6Jx15 ET50           5x114.3
205/55R16           6.5Jx16 ET50        5x114.3    
205/50R17           7Jx17 ET50           5x114.3    
225/40R18           7.5Jx18 ET48        5x114.3

• Beğen 3
Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

18 inc orjinal rx8 janti bulunur. =)

Mazda 3 ve 6 ya sorunsuz uyar.

9kg civarı ağırlıkta olduğu için, replika ürünler ile mukayese edilemez 

19 da, 235 35 19 uyar, ama mazda 3 malesef çeviremez. 

• Beğen 1
Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

http://www.mutlulastik.com.tr/faydali-bilgiler/lastik-nedir/lastik-jant-hesaplama-modulu/

@Mazda41 Aracınıza en uygun ölçü 225 40r18 ET değerini de verirseniz tam ölçü söylenebilir. Bu ebatla araba kütük gibi olur. Düz yolda yol tutuşu artar virajlar daha keskin olur FAKAT engebeli yolda çekilmez olur, 0-100 süreniz uzar, araç otomatik vites ise zaten gitmiyor hiç gitmez. Yakıt tüketimi artar. 

large.5889d4efa7198_WhatsAppImage2016-10

Bu jantlar da benden. Halen duruyor. 5x114.3 , 67.1 , ET38 , 9.2kg BBS üretimi orijinal Mazda Rx8 40. yıl jantları. Fiyat 2250tl 

Bir çok mazda modeline tadilatsız uyar. Selamlar...

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

9 dakika önce, Zealot :

Aynı jantlardan bende de var 2100 e veririm, =) 

Boyasının rengi bile aynı :D Hatta aynı jant, jantın kendisi. 

Onlar benim jantlar zaten. Güzel günlere saklıyorduk. Omega'yı sevdim. Mazda hayali bir başka bahara, satalım dedim. @Zealot bir zahmet Jantın fotosunu da koysan arkadaşlar görse. Bir de 2100 olmass. Aldığımız fiyat belli. Laaan satma jantlarımı benden habersiz. Spacer yapacaz daha :D 

• Beğen 1
  • Haha 1
Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

28.06.2017 at 17:36, isa83 :

205 55 r16 ile 215 55 r16 arasında ne fark var? Taban genişliğinin avantaj ve deZavantajları neler? Direksiyon sanırım bir miktar sert gibi bende ama yol konforu daha iyi gibi ama taban arttığından lastik uğultusu daha fazla oluyor.

İki lastik ebadı arasında lastik çapı olarak %1.71 fark vardır. Bu da yaklaşık olarak 1.1 cm demektir.

Aynı yanak yüksekliğinde daha geniş bir lastiğe geçerseniz lastik çapı büyür, sürtünme artacağından dolayı yakıt sarfiyatı artar, fren mesafesi azalır, direksiyon sertleşir. 

Tabi bunlar teknik olarak olabilecek ihtimaller, siz bunları ne kadar hissedersiniz bilemem. Araç üreticisinin 16" lastik için tavsiye ettiği ebat dışına çıkmamanızı tavsiye ederim. Kullandığınız arabanın üreticisinin tavsiye ettiği lastik ebatlarına www.lastikebatlari.com sitesinden bakabilirsiniz.

ebat.jpg

• Beğen 1
Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

14 saat önce, isa83 :

Peki 205 55 16 orjinali 

215 50 16 yapsam tavsiye edermisiniz.

%-1.68 ve -10.5 mm toplam lastik çapında azalma olacak. Bu çok problem olur gibi gözükmüyor. Bu değişikliği neden yapmak istiyorsunuz hocam.

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

• 7 ay sonra ...
22.06.2017 at 11:20, lastikal :

Selamlar; Mazdanızın lastikleri hakkında merak ettiğiniz her türlü soru için bu konuyu oluşturuyorum. 20 yıldan fazla lastik sektörü tecrübemiz var. Arabanın orijinal lastik ebatları, değiştirebileceğiniz ebatlar, tüm markaların tüm modelleri ile ilgili merak ettiğiniz tüm konular için tecrübemizin yettiği kadarıyla sizlere destek olmak isterim. Yaz lastikleri, kış lastikleri, 4 mevsim lastikler, yeni çıkan lastik teknolojileri, desenler, lastik fiyatları özetle Lastik hakkında hiçbir sınırlama olmadan kafanıza takılan her türlü sorularınızı sorabilirsiniz.

Merhaba 
225 45 r18  Mazda rx8 lastik bakıyorum.Biraz daha konfor için ebatta nasıl bi deişiklik yapmam gerekir.Bir de extra markaya para vermek istemiyorum.Yardımcı olursanız çok mutlu olurum :)

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

8 dakika önce, MayLife :

Merhaba 
225 45 r18  Mazda rx8 lastik bakıyorum.Biraz daha konfor için ebatta nasıl bi deişiklik yapmam gerekir.Bir de extra markaya para vermek istemiyorum.Yardımcı olursanız çok mutlu olurum :)

@zoptrik  & @Zealot eminim vardır tavsiyeleriniz..

• Beğen 1
Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

Ben lastik ebadlari hakkinda biraz konservatif (tutucu) düsünüyorum.  Bence orijinal lastik ebadlarini koruyun ama satin alabileceginiz en iyi lastikleri alin.  Bu bile ciddi anlamda arastirma gerektirir.  Kaldi ki ebad degistirmek basli basina bir istir.

• Beğen 1
Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

yapacağınız süspansiyon seçeneği , runflat olanı yada olmayanı başka alternatif yok . Artı Hız performans grubu yanak olarak her zaman sert olmak zorundadır , buradaki mantık lastiğin aldığı gücü sadece tabana yaymaktır . Bunun pek çok açıklaması var uzun hikaye . En basit örnek keskin dönüşte lastiğe aktarılan güç daha fazla olduğu için ince yanak dönüşlerde jantın altına doğru kavis alır ilk girdiği çukurda jant lastiği yanaktan keser . Taban genişliği 235 olur 225 olur 245 olur ama yanak kısmı 45 in üzerine çıkınca sizin için tehdit olur .

• Beğen 1
Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

4 saat önce, MayLife :

Merhaba 

225 45 18 den daha konforlu lasti oolaz rx e. 

V serisi bulabilirseniz konforlu olur. 

W sert olur. 

Y  serisi direk rayda gidiyormuş gibi 

• Beğen 1
Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

Cevaplar için çok teşekkürler.

Ufak bir değişiklik sorun çıkarmaz diye düşündüm ama sanırım yanlış düşündüm.En iyisi daha yumuşak bi lastik alıp orjinal ölçüleri korumak,ama yine de çok para harcamadan lastik işini halletmek istiyorum.Zaten hafta da 1 en fazla 2 kere kullanıyorum.
Beni üzmeyecek ucuz bi marka varsa değerlendirebileceğim,yardımcı olursanız gerçekten çok sevinirim. :)

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

3 saat önce, MayLife :

Cevaplar için çok teşekkürler.

Ufak bir değişiklik sorun çıkarmaz diye düşündüm ama sanırım yanlış düşündüm.En iyisi daha yumuşak bi lastik alıp orjinal ölçüleri korumak,ama yine de çok para harcamadan lastik işini halletmek istiyorum.Zaten hafta da 1 en fazla 2 kere kullanıyorum.
Beni üzmeyecek ucuz bi marka varsa değerlendirebileceğim,yardımcı olursanız gerçekten çok sevinirim. :)

Ucuz lastikler konfor suz olur, sert olur.. Daş olur 

• Beğen 1
Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

1 saat önce, Zealot :

Ucuz lastikler konfor suz olur, sert olur.. Daş olur 

Açıkcası Türk malı kullanmak istiyorum.Kış lastiğini dacia için petlas aldım,hiç bir sorun yaşamadım..Şimdi bir de performans alcam (rx8 için).Bir şans vermek istiyorum.Zaten öyle deli gibi performanslı kullanmıyorum.

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

Petlas kötü lastik üretmiyor. 225 45 18 alın orijinal ebat bence. Ama illa yanak dar olsun diyorsanız 235 40r18 tabanı genişletebilirsiniz. Ben bu şekilde kullanıyordum. Madem konfordan ödün vereceksiniz taban genişlesin bari :D 

• Haha 1
Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

benim de merak ettiğim misal bizdeki  215/45/r18 yerine takılan 225/45/r18 lastiklerin basınç durumu.

aracın kilosuna ağırlık dağılımına şuyuna buyuna göre değişecek şeyler olması lazım. 

şahsen bu ebadı kullanan herhangi bir araçta optimal basınç şeysini de bulamadım.

ol bu sbepten sıklıkla kullanılan bu ebatın 3. nesil için durumu nedir, nasıl bir matematik ile net sonuç bulunabilir bilmiyorum. 225/45/r18 ebadı kullanan araçlardaki kilo farkı basıncı etkiliyorsa kesin sonucu içler dışlar yaparak bulabilir miyiz:)))

bir allahın kulu 225/45/r18 kullanılan bir aracın resmi basıncını paylaşsın..

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

Paylaş

• Yeni Oluştur...