Jump to content

Lastik Ebatları Hakkında

lastikal
 Paylaş

Tavsiye Edilen Mesajlar

Satin almayi düsündügünüz lastigin yan duvarinda bir TRACTION degeri bulunur.  Bu deger (iyiden kötüye dogru) AA, A, B, C olabilir.  Sizin hedefiniz TRACTION AA olsun.  Eger AA bulamazsaniz ikinci olarak TRACTION A da olabilir.  Bu deger önemlidir.  Lastigin yol tutusunu belirler.  Bazi lastik markalari bunu yan duvara yazmiyorlar.  Bence bunlardan almayin.

UTQG 2 Traction.jpg

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

4 saat önce, Katil Balina :

benim de merak ettiğim misal bizdeki  215/45/r18 yerine takılan 225/45/r18 lastiklerin basınç durumu.

aracın kilosuna ağırlık dağılımına şuyuna buyuna göre değişecek şeyler olması lazım. 

şahsen bu ebadı kullanan herhangi bir araçta optimal basınç şeysini de bulamadım.

ol bu sbepten sıklıkla kullanılan bu ebatın 3. nesil için durumu nedir, nasıl bir matematik ile net sonuç bulunabilir bilmiyorum. 225/45/r18 ebadı kullanan araçlardaki kilo farkı basıncı etkiliyorsa kesin sonucu içler dışlar yaparak bulabilir miyiz:)))

bir allahın kulu 225/45/r18 kullanılan bir aracın resmi basıncını paylaşsın..

benim mazda 3 skyactiv 'im olsa,  üreticinin değerlerini dinlemem  önlere 33 arkalara 31 psi basarım.   

225 lastik takarsanız XL- RF  gibi destekli yanak , almanızı tavsiye ederim. yoksa balon yaptırabilirsiniz. W veya Y serisi de kolay balon yapmaz ama baya sert olur üzer.

lastik marka modeline göre de basınç değişiyor..    jant genişliğiniz 7inç  olduğu için lastik genişliği olarak da 225 üst sınırın son noktası .. 225 tercih ederseniz mümkün mertebe, destekli yanak, spor lastik takmanız gerekir. yoksa yanaklar çok esner. fazla konforlu olur. ama sert çukurda balon yapabilir.

öncelikle siz konfora ve performansa %kaçar  (%80 konfor. %20perf.  gibi.. )   önem verdiğinizi söyleyin.. yerli ithal lastik tercihinizi söyleyin. ben size marka model basınç vs. değerlerini spesifik olarak belirteyim..

• Beğen 1
Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

3 saat önce, Zealot :

benim mazda 3 skyactiv 'im olsa,  üreticinin değerlerini dinlemem  önlere 33 arkalara 31 psi basarım.   

225 lastik takarsanız XL- RF  gibi destekli yanak , almanızı tavsiye ederim. yoksa balon yaptırabilirsiniz. W veya Y serisi de kolay balon yapmaz ama baya sert olur üzer.

lastik marka modeline göre de basınç değişiyor..    jant genişliğiniz 7inç  olduğu için lastik genişliği olarak da 225 üst sınırın son noktası .. 225 tercih ederseniz mümkün mertebe, destekli yanak, spor lastik takmanız gerekir. yoksa yanaklar çok esner. fazla konforlu olur. ama sert çukurda balon yapabilir.

öncelikle siz konfora ve performansa %kaçar  (%80 konfor. %20perf.  gibi.. )   önem verdiğinizi söyleyin.. yerli ithal lastik tercihinizi söyleyin. ben size marka model basınç vs. değerlerini spesifik olarak belirteyim..

teşkkürler hocam. ben zaten kışlık 225 45 18 dunlop winter ice 02 aldım birkaç aydır kullanıyorum. onun basıncı için sordum. benim bildiğim lastik hacim olarak büyüyünce basınç düşüyor. gerçi kar mar da yağmadı havalar da soğumadı boş boş kışlık lastik eskitoyoruz ya neyse.

yaza da kendi ebadı olan 215 45 18 almayı düşünüyorum.

şahsen performans %0 konfor %100 odaklı kullanmayı tercih ediyorum. yerli ürün kullanmayı da düşünmüyorum. continental michelin falan olmuş zaten bin lira. falken tavsiye etti @İlhan hoca. ufak ufak bakınıyorum. eğer ortalama ayarda lastik tavsiyeniz olursa severek uygulamak isterim. teşekkürler

• Beğen 1
Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

ben sevmiom ki olm falken i   @zoptrik

kumho lar varken   it gibiydi araba..  180-200  ile bıçak gibi 2 şerit değiştiriyordu.  makas slalom vs. çok iyiydi

falken ler hediye geldi taktık, şimdi pufuduk pufuduk Miami Vice arabaları gibi geziyorum.  emekli lastiği

• Beğen 1
  • Haha 1
Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

12 dakika önce, Zealot :

falken ler hediye geldi taktık, şimdi pufuduk pufuduk Miami Vice arabaları gibi geziyorum.  emekli lastiği

tam benlik:)

• Haha 1
Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

6 saat önce, Zealot :

16 jant lastik vereyim, 18 jant lastik verin z takas =) 

ben almiim hocam:)

bu arada bir set de 16 jant lastik kışlık yapacaktım olduramadım. daha doğrusu sk mazda jantları getiremedi havalar soğuyunca ben de kışlık 18 aldım. artık birkaç yıl bu şekil devam edecem. ama varsa temiz 18 yazlıklar talibim:)

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

06.03.2018 at 03:31, zoptrik :

Petlas kötü lastik üretmiyor. 225 45 18 alın orijinal ebat bence. Ama illa yanak dar olsun diyorsanız 235 40r18 tabanı genişletebilirsiniz. Ben bu şekilde kullanıyordum. Madem konfordan ödün vereceksiniz taban genişlesin bari :D 

235 45 18 sorun çıkarır mı acaba?

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

8 saat önce, Katil Balina :

ben almiim hocam:)

bu arada bir set de 16 jant lastik kışlık yapacaktım olduramadım. daha doğrusu sk mazda jantları getiremedi havalar soğuyunca ben de kışlık 18 aldım. artık birkaç yıl bu şekil devam edecem. ama varsa temiz 18 yazlıklar talibim:)

Temiz 18 yazlık var da, süper spor abi,   

Sana 18"  de bulabilirsen 

pirelli cinturato

Micheli primacy 3

Conti Premium contact 5

Goodyear Efficent grip  falan lazım.. 

Pzero, pilot sport, assymtric, csc5  gibi modeller,  sert spor, sana gelmez... öncelik olarak mutlak stabilitedüşünülerek tasarlanan lastikler.  

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

2 saat önce, Zealot :

Temiz 18 yazlık var da, süper spor abi,   

Sana 18"  de bulabilirsen 

pirelli cinturato

Micheli primacy 3

Conti Premium contact 5

Goodyear Efficent grip  falan lazım.. 

Pzero, pilot sport, assymtric, csc5  gibi modeller,  sert spor, sana gelmez... öncelik olarak mutlak stabilitedüşünülerek tasarlanan lastikler.  

hocam bahsini ettiğiniz lastikler olmuş bin lira. ben daha orta sınıf bir lastikle geçiştirmeyi düşünüyorum. falken vs gibi..

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

21 saat önce, MayLife :

235 45 18 sorun çıkarır mı acaba?

çıkarmaz. kullanabilirsiniz. jantlarınız 8j 245 bile girer zorlasanız ama tavsiye etmem.

• Beğen 1
Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

• 1 ay sonra ...

Katil Balina hocam, ben de çok uzun süredir 215 45 18 yazlık lastik araştırıyorum, F/P olarak TOYO Proxes C1S serisi lastiklerin senin ihtiyacını karşılayacağını düşünüyorum. Forumlarda hakkında hiç negatif yorum okumadım. Mevcut Michelin Pilot Sport 3 leri elimden 800TL civarına çıkarabilseydim kesinlikle bu lastikleri alacaktım. Kışlıklarım da 215 45 18 Falken, oldukça memnunum diyeceğim ama Ankarada bu sene kar buz olmadığı için biraz yersiz bir yorum olacak :) Ama bir iki defa kuru yolda sert fren denemelerim oldu, herhangi birşey devreye girmeden durabildim. Ben de senin gibi konfor düşkünüyüm ve yalıtımı çok başarılı olmayan bu araçlarda Pilot Sport 3 vari lastikler çok sesli geliyor.

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

• 5 ay sonra ...

Merhaba,

Yaklaşık 6 ay önce 2014 Mazda 3 sahibi oldum, aracın üzerinde orijinal Dunlop lastikler var ve km şu anda ~53500. Mersin'de olduğum için kış lastiklerine gerek kalmıyor, yaz lastikleri her zaman kullanılabiliyor. Lastik ebatları 215/45/18 ve standart değerleri olduğu için lastik ebatlarını değiştirmeme taraftarıyım (Tecrübeli arkadaşların yorumlarına da açığım). Fiyatların oldukça yüksek olduğu bu dönemi de gözönünden bulundurarak, önerebileceğiniz bir fiyat / performans lastiği var mıdır?
Teşekkürler

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

31 dakika önce, mazda_user :

Merhaba,

Yaklaşık 6 ay önce 2014 Mazda 3 sahibi oldum, aracın üzerinde orijinal Dunlop lastikler var ve km şu anda ~53500. Mersin'de olduğum için kış lastiklerine gerek kalmıyor, yaz lastikleri her zaman kullanılabiliyor. Lastik ebatları 215/45/18 ve standart değerleri olduğu için lastik ebatlarını değiştirmeme taraftarıyım (Tecrübeli arkadaşların yorumlarına da açığım). Fiyatların oldukça yüksek olduğu bu dönemi de gözönünden bulundurarak, önerebileceğiniz bir fiyat / performans lastiği var mıdır?
Teşekkürler

225/40R18'e geçebilirsiniz, ne yanak ne de taban ölçüsü fazla değişmiyor, dış çapta 1.3cm gibi göz ardı edilebilecek bir fark oluyor. Ben kış lastiklerimi 225/40R18 kullanıyorum, göstergede dahi bir fark göremedim, sürüşte zaten hemen hiç fark yok. 225 önerme sebebim fiyat avantajı olması ve seçenek bolluğu. 

11 kasımdaki N11 kampanyasını bekleyin, ara ara girip kuponlara bakın, 2000tl üzeri alışverişte 250-300tl indirim gibi kuponlar çıkabiliyor bazen. Lastik modeli olarak beklentinizi bilmeden kesin bir öneri yapmam mümkün değil ancak konfor odaklı bir beklentiniz varsa en optimum seçenek Fm800 gibi,

https://urun.n11.com/oto-lastik/dunlop-225-40-r-18-sp-sport-fm800-92w-xl-yaz-lastigi-P165611538

Bunlar aracınızın üzerinde Sportmaxx'lara göre daha konforlu, yanağı ve hamuru yumuşak lastiklerdir. Çankırıda üretiliyor.

Fiyat ön planda ise, Sava uygun fiyatları lastikler içinde en iyilerden biri, tyrereviews'a bakabilirsiniz, Intensa'yı kullananlar memnun genelde. (benim kış lastiklerim de Sava ve baya başarılılar)

https://urun.n11.com/oto-lastik/sava-2254018-92y-intensa-uhp-2-xl-P284159822

Viraj performansı, omuz bloklarında rijitlik, yani direksiyona keskin cevaplar, hassas iz takibi vb nitelikler arıyorsanız, ultra yüksek performans lastiklerine bakmanız şart, Michelin PS4'de en iyi tercihlerden biri,

https://urun.n11.com/oto-lastik/22540-zr18-92y-extra-load-tl-pilot-sport-4-mi-P167794914

Yine performans lastiği olarak çok uygun fiyata Bridgestone S001 var, bunlar da çok iyi lastiklerdir ama bu fiyata 2018 üretimi olacağını sanmıyorum, satıcıya bir sorun isterseniz,

https://urun.n11.com/oto-lastik/bridgestone-22540r18-s001-92y-xl-yaz-lastigi-P267930191

• Teşekkürler 1
Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

Değerli bilgiler için teşekkür ediyorum. Benim için sanırım konfor daha önemli, aracı her zaman sakin ve stabil sürmeye çalışıyorum.
Fiyat konusunda ise esneğim, tabi ki çok pahalı bir ürün almak istemiyorum ama kalitenin de bir bedeli olduğunu biliyorum. O yüzden fiyatı yüksek de olsa eğer doğrusu budur gibi bir yönlendirme alırsam ona yönelebilirim. Sonuçta lastik araç için çok önemli ve kendimizden ziyade araçta çoğu zaman çocuklarımız da oluyor. Önerdiğiniz ebatlarda da gerçekten çok daha fazla ve uygun seçenek varmış, acaba lastik ömrü, muayene veya benzeri bir konuda sıkıntı yaşar mıyız ebat değiştirince?

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

16 dakika önce, mazda_user :

Değerli bilgiler için teşekkür ediyorum. Benim için sanırım konfor daha önemli, aracı her zaman sakin ve stabil sürmeye çalışıyorum.
Fiyat konusunda ise esneğim, tabi ki çok pahalı bir ürün almak istemiyorum ama kalitenin de bir bedeli olduğunu biliyorum. O yüzden fiyatı yüksek de olsa eğer doğrusu budur gibi bir yönlendirme alırsam ona yönelebilirim. Sonuçta lastik araç için çok önemli ve kendimizden ziyade araçta çoğu zaman çocuklarımız da oluyor. Önerdiğiniz ebatlarda da gerçekten çok daha fazla ve uygun seçenek varmış, acaba lastik ömrü, muayene veya benzeri bir konuda sıkıntı yaşar mıyız ebat değiştirince?

Hiçbir sorun yaşamazsınız, siz ölçünün değiştiği söylenmese anlamazsınız bile. Zaten kayda değer bir ölçü değişimi de yok.

Açıkcası çoğunlukla konfor odaklı, sakin bir sürüş stiliniz varsa aşırı bütçeler ayırmaya hiç gerek yok, Sava ıntensa Uhp2 işinizi fazlasıyla görür. Islak zemin etiket değeri "A" bu arada, premium lastikler seviyesinde etiket değerleri, öyle herhangi bir ucuz lastik değil,

https://www.sava-tires.com/sava/tr/tires/passenger/intensa-uhp-2/

• Teşekkürler 1
Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

Paylaş

• Yeni Oluştur...