Jump to content

Lastik Ebatları Hakkında

lastikal
 Paylaş

Tavsiye Edilen Mesajlar

Ben bir araçta hep orijinal lastik ebadlarini korumaktan yanayim.  Miktar ve kalite gerçekte birbirinden bagimsiz iki ayri kavramdir.  Kaliteli lastik daha makbul olandir, büyük lastik degil.  Size önerim, bir web arastirmasi yapin.  Bu konuda Internet'te inanilmaz derecede bilgi var.  Örnegin, Google'da "tire brand report card" sözcüklerini girebilirsiniz baslangiç olarak.  Bu size lastik markalarinin (modellerinin degil) bir siralamasini verecektir.  Veya "best car tires" ifadesini girebilirsiniz.  Bu da belirli lastik modelleri verecektir.  Ben az once Consumer Reports 2018 lastiklerle ilgili bir makalesini buldum.

https://www.consumerreports.org/tires/best-car-tires-of-the-year/

ABD'de lastik denince ilk akla gelen firmalardan biri Tire Rack olmustur.  Dilerseniz bunlarin web sitesine gidip bir arastirma yapabilirsiniz.  Belki buradan lastik siparis edemezsiniz ama araciniza uygun ne gibi seçenekler var, bunu ögrenirsiniz.  Bunlarin tümü ülkemize ithal edilmeyebilir ama bu da sorun degil.  Önemli olan insanin lastik ufkunu genisletmesidir.  Ben böyle düsünürüm.  Bol sanslar dilerim.

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

ille de 225 taban kullanılacaksa yanak kalınlığı 40 degil de 45 tercih edilmelidir bence. ben de kışlık olarak 225 45 18 dunlup kullanıyorum. 

40 yanak ile değişim eksi %2.11 iken 45 yanakla artı %1.3 oluyor. bu açıdan konfor da bir miktar olsun artar.

buradan hesaplayabilirsiniz.

https://kolayoto.com/lastik-uzmani/lastik-olcusu-hesaplama.html

bu arada alt markalar içerisinde  sava iyi lastik evet. mazda 2'de uzun sure kullandım. 

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

• 5 ay sonra ...

SELAMLAR

2010 MAZDA 6 SEDAN ARACIN

ORJİNALİ 215 50 17 OLAN LASTİKLERİ ; YERDEN YÜKSELTMEK VE KONFORU ARTTIRMAK ADINA 

215 55 17 YAPMAK İSTİYORUM.BİR OLUMSUZLUK YAŞANIRMI ?  TEŞEKKÜRLER.

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

6 saat önce, erel :

SELAMLAR

2010 MAZDA 6 SEDAN ARACIN

ORJİNALİ 215 50 17 OLAN LASTİKLERİ ; YERDEN YÜKSELTMEK VE KONFORU ARTTIRMAK ADINA 

215 55 17 YAPMAK İSTİYORUM.BİR OLUMSUZLUK YAŞANIRMI ?  TEŞEKKÜRLER.

%3.2'lik bir değişime tekabül ediyor. sanırım %3'lük bir değişim tolerans aralığında. bir sorun yaşayacağınızı zannetmiyorum.

buradan kendiniz de hesaplayabilirsiniz.

https://kolayoto.com/lastik-uzmani/lastik-olcusu-hesaplama.html

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

• 2 ay sonra ...

Sayın arkadaşlar herkese merhabalar, keyifli forumlar dilerim.

Arkadaşlar yazlık lastik alacağım, konu hakkında fikir ve önerileriniz olursa memnun olurum;

Orijinal Lastik ebatlarım : 195/55 R15. 4,5 yıldır kullandığım (aracı aldığımda bir ay önce sıfır takılmıştı) Debica 195/60 R15 (Aradaki değişim yüzdesi %3,17  fark olmasına rağmen neredeyse hiç sıkıntı yaşamadım diyebilirim bu ebatlarla). Yakıt/ıslak zemin/fiyat gibi faktörlerden dolayı lastik ebatlarında oynamak istedim ve orijinal ebadı 185/60 R15'e düşürdüğümde değişim yüzdesi % 1,17  oluyor, fakat yere basma daralırken yanak yine yükselmiş oluyor. Şimdi tüm faktörleri birleştirdiğimde bir kaç marka/model ve ebat arasında gidip geliyorum, öneri, tavsiye ve  fikirlerinize açığım...

Lastikkk.JPG.b9d222191ad5a36a56fad14c284424f5.JPG

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

Bir saat önce, Meriç :

Sayın arkadaşlar herkese merhabalar, keyifli forumlar dilerim.

Arkadaşlar yazlık lastik alacağım, konu hakkında fikir ve önerileriniz olursa memnun olurum;

Orijinal Lastik ebatlarım : 195/55 R15. 4,5 yıldır kullandığım (aracı aldığımda bir ay önce sıfır takılmıştı) Debica 195/60 R15 (Aradaki değişim yüzdesi %3,17  fark olmasına rağmen neredeyse hiç sıkıntı yaşamadım diyebilirim bu ebatlarla). Yakıt/ıslak zemin/fiyat gibi faktörlerden dolayı lastik ebatlarında oynamak istedim ve orijinal ebadı 185/60 R15'e düşürdüğümde değişim yüzdesi % 1,17  oluyor, fakat yere basma daralırken yanak yine yükselmiş oluyor. Şimdi tüm faktörleri birleştirdiğimde bir kaç marka/model ve ebat arasında gidip geliyorum, öneri, tavsiye ve  fikirlerinize açığım...

Lastikkk.JPG.b9d222191ad5a36a56fad14c284424f5.JPG

Debica ile devam edin bence.

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

11 dakika önce, Lupara :

Debica ile devam edin bence.

Bu listede yer almayan Continental, mishelin, vb. diğer tüm markalar debica da dahil fiyat ve teknik değerler bakımından uygun değil, debicalar çok yıprandı, diş derinliği iyi fakat lastikler bozuldu... Yani aslında çok uzun ömürlü değil çünkü en az beş ay kışlıkları kullandım bu sürede...

• Beğen 1
Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

• 3 yıl sonra ...

Ben Ingilizce'de "low profile tire" olarak bilinen düşük profil lastikleri aslında sevmem.  Bunun iki nedeni var.  Birincisi, lastik bir aracın süspansiyonunda çok önemli bir işlev görür çünkü lastik gerçekte darbeleri yumuşatıcı ideal bir malzemedir.  Düşük profil lastik kullandığınızda bu süspansiyondan önemli ölçüde feragat etmiş gibi oluyorsunuz.  Ikinci neden, düşük profil lastikler bariz nedenlerle yoldaki tümsek veya çukurlarda jantların hasar görmesine yol açabilir.  Zaten bu lastiklerle jant yola çok yakın gidersiniz.

Ancak, geçen gün bir Bridgestone Potenza Sport lastik içeren o kadar seksi bir fotoğraf gördüm ki onu paylaşmak istedim.  🙂

Bridgestone Potenza Sport.jpg

• Beğen 1
Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

Eskiden hoş oluyordu düşük profilli lastikler ve büyük jantlar, çünkü büyük dediğin 80/14 ebattan, 55/16'ya geçmek, en baba 17 janta geçmekti. Konfordan makul kayıplarla direksiyon tepkilerinde dinamiklerde iyileşme de olabiliyordu. 

Şuanda gülle gibi 19-20 jantlar sadece konforu değil, cam gibi dümdüz olmayan zeminler harici yol tutuşu ve güven hissini de bozacak noktada. Lastik ağırlığını ve yuvarlanma direncini bari düşürelim diye 205/55R19 gibi absürd ölçülerle gelmeye başladı bazı araçlar.

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

aşırı düşük profilli ince yanak lastikler, Türkiyenin  özellikle Anadolu yolları için intihar etme aracıdır benim için. 

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

mazda 3 power ve power sense'de gelen 18 inç jantlar da keşke 17 olsaydı. hatta bence 16 daha güzel olurdu. orijinalinde kalmak istemesem 16 inçle degistirmek isterdim. hatta kisliklar için 16 orijinal jant almak istedim çünkü 16 inç jant+lastik o zamanlar 18 inc tek lastikten daha ucuza geliyordu. ankara'da  sk mazda'ya siparişleri de verdim ama.megerse adamlr aylar incesinden batmış ve jant dahi getirecek kredileri kalmamış. beni aylarca oyaladıktan sonra bir gece pılı pırtı toplayıp servisi kapatmışlardı. kış bastırdığı için  mecburen gidip 18 inç kışlıklar almıştım. tabi herter'den haberim yoktu, haberim olsa şimdi bir de 16 inç kışlık jant+lastiklerim olacaktı. şimdi fiyatlar uçmuştur muhtemelen.

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

Paylaş

• Yeni Oluştur...