Jump to content

3. Nesil Mazda 3 Otomatik Şanzıman Arızası

bozkurt358
 Paylaş

Tavsiye Edilen Mesajlar

Şanzuman yağını değiştirirken ufak bir enstantane; 

59f065d6a9528_WhatsAppImage2017-10-25at13_15_06.thumb.jpeg.f7d723746164974435e314eaf5f5c802.jpeg

Saat gece 02:00 İstanbul da bir pazar yeri. Polisler geliyor sabır çekip gidiyor :D @Zealot söyleniyor "evde hanım bekliyor ..." vs. 

Üstümüz başımız yağ çamur otelci alır mı oteline falan soru işaretleriyle gidiyoruz. Gece dinleniyoruz. Ertesi gün şanzuman yağı bağdat caddesinin ortasında boşalıyor geceyi arabanın içinde geçiriyoruz sonra sabahına 3. kez şanzuman yağı almaya giderken araba çekiliyor. yediemin otoparkında tekrar yağ koyuyoruz yardıma 640ci ile Nevzat geliyor yedieminciler "ne ayak" çekiyor vs vs. Tecrübe yenilen kazıkların bileşkesidir. Çocuklarımıza anlatacağımız çok hikaye var. 

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

aynen  10 sn sonra  yağın boşaldığı ve saçları balata spreyi ile yıkadığımız süreç başlıyor 

buradan çıkardığımız en büyük ders

arkadaşlar saç dökülmesi genetiktir..   ne balata spreyi  ne 15 yıllık ATF    bi zarar vermedi saçlara..   

gözlerde bulanıklık, ağır işitme, topallama, öksürme, geçici hafıza kaybı ve yerli yersiz gülme falan her şey oldu da,   saçlar hala scotch bright  gibi yerinde duruyor..  

yani öle ilaçlara, şampuanlara  falan boşa para vermeyin..  

• Haha 7
Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

Ayda yılda bir İstanbula gidiyoruz, kadıköy de bağdat caddesinde caka satıp gezmek varken şanzuman yağı bırakıyoruz. Bi ton iş geliyor başımıza şaka gibi. En son gittiğimde Sierra ile pistte ölüyorduk son turda pite girdik. Sonra İstanbulPark ın bahçesinde sol arka kampanayı dağıttık topladık falan. Buna forumdan şahit olanlar da var. Kaderimiz bu @Zealot ile bir araya gelince 3. misafir @Murphy oluyor genelde :D 

Pistte Ufuğun haykırması çok komikti.

-Araba salladı sanırım.

-Sallıyor sanki

-LAAAAN NOLUYOR .....-küfür kıyamet- 

Sonrasında hızımız 30 en sağdan pite girene kadar yüreğimiz atarken alttan koltuğa değiyor. Yılmak yok pist arabası düzeceğiz. 

• Haha 4
Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

25.10.2017 at 00:40, okkko :

Bak güzel kardeşim. Bana sürekli muhalefet ediyorsun. Ben kullanıcılar için burada faydalı bilgiler paylaşabilmek için bulunuyorum. Mazdayı temsil etmiyorum. Bildiğim herşeyi de yazamıyorum. Çoğu bilgi malesef mazda teknik departman telifli ve paylaşımı yasak. Ama buyur gel misafirim ol, kutsal mazda bilgi bankasında istediğin kadar vakit geçir. Malesrf 3 kere elekten geçiriyorum da yazıyorum. Çünkü burası teknik adam forumu değil, kullanıcı forumu. Mazda bilgisi konusunda mütevazi olamayacağım. Sadece Mazda3 BM/BN 1.5 benzinli araçta 6 çeşit skyactiv otomatik şanzıman var. Siz neden bahsediyorsunuz daha?... Diğer model ve motorları saymıyorum bile.

Burada arkadaşların yazdıkları bazı şeyler gerçekten doğru, bazıları eksik, bazıları tamamen yanlış. Olabilir. Herbirini tek tek onaylayamam veya tek tek düzeltemem tabiki. Elimdeki kaynakların ve imkanların 10da biri bile hiç bir kullanıcıda yok. Olmasını da beklemiyorum, ancak yazdıklarımın bir tanesinin yanlış olduğunu ispatladığınız anda 1 kelime daha yazmam. Ama şunu söyleyeyim. Sen sen ol yağı bir problem yaşamadıkça değiştirme. Diğer kullanıcıları da yağlarını değiştirme konusunda teşvik etme. Yağın doğru şekilde seviyesini ölçmeyi bilen bile malesef yok denecek kadar az. Kontrol ettirmek bile yağı zaman içinde bozar. O kadarını söyleyim.Mazda dan gelen bilgileri sorgulamayın. Sağlam ve düzgün şanzımanlarınızı bozmayın. 185bin km de 2012 model cx5 dizel gibi azami torklarda çalışan bir aracın şanzıman yağı bile bugün cam gibi berrak. Öte yandan sadece gözle görünen değil, teknik açıdan da yağ özelliklerinden birşey kaybetmemiş durumda tabiki. Yaşamadan yazmam. Güven bana...

Olumlu ve deneyimini paylaştığın mesajın için teşekkürler Okan abi. Atf yağını da 6 ayda 1 değiş o zaman yerine şu deneyimleri en başta yazsaydın ne güzel olurdu. Mazda Türkiye'nin ilgisizliği karşısında bir çok Mazdacının sorunlarına çare olan zaten 2 bayi var, biri siz ve diğeri de Herter. Mazda camiasına katkılarınız zaten yadsınamaz. Öte yandan hepimiz doğrulara ulaşmak, bilgi paylaşmak, bilgi almak için bu forumlardayız. Arabayı sadece kullanmak için gelen son kullanıcı da var, sanayide deneyimle bir çok şeyi öğrenmiş kişiler de var, nadir de olsa senin gibi Mazda'nın içinden gelen de var, teorik bilgilerle gelen de var. Konu hakkında bilgisi olmayan da katılmıyor izliyor zaten. Forumlarda sadece son kullanıcıya yönelik bilgiler konuşulur diye bir durum yoktur. O zaman @quiteguide hocam supercharger projesini paylaşmasın. :D mesela. 

Ben yapım gereği herşeyi sorgulayan, sebebini öğreninceye kadar rahat edemeyen bir kişiyim. O nedenle üretici şunu demiş (standart gereksinimleri harici), ustanın yok o yağ yanlış olur demelerini dikkate almam, Çünkü otomotiv sektörünün çok hızlı değiştiği, cep telefonu değiştirme hızına doğru yavaşça gittiği, gelişmiş ülkelerde aracın ömrünün 10 yıl olarak görüldüğü bir zamandayız. Ve bana göre endüstri kendi kârı için daha çok aracını satabilmesi için, aracın emisyonlarını düşürebilme pahasına aracın parçalarının ömrünü düşürmeyi göze almaktadır. Japonya, Almanya, ABD'de 10 yaş üstü araçlara hurdayla bakmalarının sebebi de bunlardan biridir. Fakat bizde ise tam tersi, hala 90 model araçlara binen vatandaşımız çoğunluktayken örneğin üreticinin ne pahasına olursa olsun 0-20 motor yağı kullanmayı sakın bırakmayın demesini dikkate alacak biri değilim. 

Burada söylediklerim benim şahsi düşüncelerimdir, kimseyi bağlamaz. Söylediklerimin herhangi birini bağlayacak bir pozisyonda da değilim. Gördüklerimi, araştırdıklarımı, deneyimlerimi paylaşıyorum.

Benim skyactiv aracım olsun 100bin km. ya da 5 sene sonunda yağını değiştiririm. Aynı MEG hocamın bmw sine yaptığı gibi. İçim rahat etmezdi. Çünkü ben hala ömür boyu gidecek bir yağ olduğuna inanmıyorum. Ha eğer bu şanzıman 5-10 sene sonunda debriyaj balataları bitecek, illaki açılması gerekecek, o nedenle yağ değişimine gerek kalmıyor, yağın ömrü bitse de o kalan 2-3 senede de çok bir performans farkı ya da şanzımana ek zarar getirmiyor, amenna derim. Eğer açıklayabileceğin bilgiler varsa merakla bekliyor olacağım. Yoksa mecburen yurtdışındaki tartışmalardan, mekanikçilerden copy-paste yapmak durumunda kalacağım, malum elimizde kaynak yok, yerli tork konvertörlü şanzıman üreticisi de yok. :)

---------------------------------------------------

Dönelim bu yağlar ömürlük müdür değil midir sorununa. Şu yoğunluğumda bile biraz da olsa gözatabilme imkanım oldu. Bulduğum iki konuyu paylaşıyorum. 

BMW'nin zf den aldığı şanzımanlar için ömürlüktür, yağ değişimi gerekmez dediğini biliyoruz. ZF nin kendi sitesine bakarsak önerileri şöyle.

https://www.zf.com/corporate/en_de/aftermarket/technical_information/useful_tips/transmission/how_to_change_oil/oelwechselvorgang_1.html

Automatic ZF transmissions are filled with the specially developed ZF-LIFEGUARDFLUID transmission oil. At very high operating temperatures, the oil ages faster than under normal conditions. Depending on the driving style (e.g. many drives at high speeds or sporty driving), ZF therefore recommends a transmission oil change every 100,000 km or after 8 years at the latest.

Özel bir yağ kullanılıyor. tamam. Fakat yüksek çalışma sıcaklıklarında yağ daha çabuk yıpranmaktadır denmekte. Çok yüksek hızlarda ve spor sürüşler yapılıyorsa ZF 8 yıl ya da 100bin km. sonrasında yağ değişimi öneriyormuş.

https://www.zf.com/corporate/en_de/aftermarket/technical_information/useful_tips/transmission/oil_change_cv/transmissions_oil_change_cv.html

Buradaki bilgi her ne kadar hafif ticari araçlar olsa da, süreleri göz önünde bulundurabilir 240bin km ve 4 sene denmiş.

Bu ZF'nin kendi sitesindeki bilgiler değiştirilmesi görüşünü destekleyen bilgilerden birkaçı. Bir jaguar forumunda ise şöyle denmiş. ZF şanzıman kullanılıyor ve ömürlük deniyor bu arada.

https://www.jaguarforums.com/forum/xj-xj6-xj8-xjr-x350-x358-28/must-read-response-zf-regarding-6hp26-maintenance-more-55546/page2/

Alıntı
Only way to realy know the condition of your oil is to do an oil analysis. Have done this on my MB box a while back, and it was needed after about 70Kmiles. Mercedes also came back on their filled for life policy, and advices now 40K intervals even. Not implying these boxes are the same, but also ZF recommends to change the oil between 50K and 70K milespendign on usage.

ZF 5-, 6- and 8-speed as well as the ZF 4HP20 automatic transmissions are filled maintenance-free with specially developed partially synthetic ATF oils. Maintenance-free fills are intended for normal operating conditions. Especially driving at very high operating temperatures can result in accelerated aging or increased wear of ATF oils. It is recommended, in the event of severe operating conditions, such as:
- frequent highway driving in top speed range,
- offensive, sporty driving style,
- frequent trailer operation,
being above average, oil purification (oil change) on automatic transmissions is recommended between 80,000 km and 120,000 km, or 8 years, depending on the load. In each case, only released ATF oil may be used for oil changes. And oil changes must be performed in accordance with the relevant specifications.

Bu arkadaş Mercedes'inin ömürlük yağ dediği aracında 70bin mil sonra şanzıman yağını analiz ettirmiş ve yağın kötü durumda olduğu ortaya çıkmış. ve değişmiş. ZF nin ise 8 sene veya 80bin-120bin km. arasında değiştirilmesini önerdiğini yazmış.

Alıntı
Just had the transmission serviced for the first time at 88k (just took ownership not too long ago) using the liquid gold zf Lifegaurd 6.

The small clunk noise that sounded like drivetrain lash when starting from a dead stop is gone. It also seems to shift a bit quicker, with less effort. Obviously this is qualitative data, but I'm confident there is an improvement. I will likely do a drain and fill (no pan) in another 20k miles to get more fresh fluid in there, then go back to every 60k as scheduled.

IOW, even if you didn't do it when ZF recommends, do it!

Değiştirme denilen yağı değiştiren kişinin yorumları. Yaşadığı küçük sıkıntılar yağ değişimi sonrası kalmamış.

Diğer yandan başka bir görüş de var.

Alıntı

I'll stick with the 'Filled for Life', mostly because, as you have yourself noted, the ZF fluid is an extremely high quality fluid. Today's fluids just do not break down and oxidize as fluids in the past.

Second, and I have mentioned this before elsewhere, a ZF technical fellow once made a case that I have yet to find a way to dispute. Transmissions operate with clutch packs that are stacks of alternating steel and friction disks or plates. Hydraulic pressure presses them together to hold various gears, and allows minor slippage during gear changes. Obviously friction plates wear over time, and this shed material goes into the fluid. His contention is that this material, suspended in the fluid continually circulates with the fluid and keeps coming back the the party and plays a roll in the friction packs. These are fully adaptable transmissions that adapt to the friction properties [or the changes in friction properties] over time. By flushing and exchanging the fluid, you in essence flush out a good bit of 'friction modifier', his words, right out in one fell swoop. This causes and immediate change in friction property within the transmission. He said,"Ever heard of a trans inexplicably acting strange after a fluid change?" Made me ponder......I've lived by that ever since.

To the point of the dealer's 'change of heart'? I'm thinkin' a vendor has come through and sold them on a new revenue source. [I hope my boss doesn't see this] More than likely that vendor also wants to supply that "compatible" fluid. 

Günümüz otomatik şanzıman yağlarının yalıtılmış bir halde şanzıman içinde olduğunu ve dış ortamla temas etmediğini haliyle de bozulmadığını söylüyor. Öte yandan bu debriyaj balataları aşındıkça bu yağ içinde yine bu kitlenme aşamasındaki sürtünmeye faydası olacak, eğer yağı değiştirirseniz bu ufak sürtünmeye fayda sağlayan tanecikler gidecek ve kitlenme performansı düşecek gibi birşeyler diyor. 

Bazı yerlerde Volvo'nun yaptığı gibi şanzıman yağının kalitesine göre şanzıman kendi kendine gücü sınırladığını ve bunu hafızaya aldığını, yağ değişimi sonrası bu hafızanın silinmesi gerektiği fakat servislerin becerememesi nedeniyle yağa ömürlük dendiği gibi bir teori de var ortada.

Başka forumlarda şanzıman yağı değiştirmeyip sorun yaşamayıp, değiştirdikten sonra sorun yaşayanlar da var. Ama ben bu durumu manuel şanzımanın ömürlük yağla dolu denmesine benzetiyorum. Dişlilerdeki ilk aşınmalar sonrasında yağ değişmeyip bu çapak ve metal parçacıkların yağın viskozitesini artırıp dişliler arasında görev görmesi sonucu sorun yaşamayıp ama yağ değişimi sonrası dişli ötmesi sorunuyla karşılaşanlar gibi. Halbuki bu kadar ilerlemeden değiştirilseydi sıkıntılar oluşmayacaktı. 

Mazda'nın şanzımanı ise boşaltma tapasına sahip, kontrol çubuğuna sahip. Madem ömürlük olduğu iddia ediliyor, niye kontrol çubuğuyla, boşaltma tapasıyla üretiliyor. İddialar bunlar. Teknik kaynaklara erişimimiz olmadan ancak copy paste ile bu kadar sorgulayabiliyoruz. BMW'nin ömürlük dediği şanzıman yağının, üreticisi ZF'nin değiştirilmesi gerektiğini yazması en büyük kanıttır bence.

• Teşekkürler 1
Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

• 4 hafta sonra ...
25.10.2017 at 13:34, zoptrik :

Şanzuman yağını değiştirirken ufak bir enstantane; 

59f065d6a9528_WhatsAppImage2017-10-25at13_15_06.thumb.jpeg.f7d723746164974435e314eaf5f5c802.jpeg

Saat gece 02:00 İstanbul da bir pazar yeri. Polisler geliyor sabır çekip gidiyor :D @Zealot söyleniyor "evde hanım bekliyor ..." vs. 

Üstümüz başımız yağ çamur otelci alır mı oteline falan soru işaretleriyle gidiyoruz. Gece dinleniyoruz. Ertesi gün şanzuman yağı bağdat caddesinin ortasında boşalıyor geceyi arabanın içinde geçiriyoruz sonra sabahına 3. kez şanzuman yağı almaya giderken araba çekiliyor. yediemin otoparkında tekrar yağ koyuyoruz yardıma 640ci ile Nevzat geliyor yedieminciler "ne ayak" çekiyor vs vs. Tecrübe yenilen kazıkların bileşkesidir. Çocuklarımıza anlatacağımız çok hikaye var. 

koptum ya :D

25.10.2017 at 13:45, Zealot :

buradan çıkardığımız en büyük ders

arkadaşlar saç dökülmesi genetiktir..   ne balata spreyi  ne 15 yıllık ATF    bi zarar vermedi saçlara..   

gözlerde bulanıklık, ağır işitme, topallama, öksürme, geçici hafıza kaybı ve yerli yersiz gülme falan her şey oldu da,   saçlar hala scotch bright  gibi yerinde duruyor..  

yani öle ilaçlara, şampuanlara  falan boşa para vermeyin..  

Öğrendiğim iyi oldu :D

26.10.2017 at 00:48, Mutlu Tekir :

Mazda'nın şanzımanı ise boşaltma tapasına sahip, kontrol çubuğuna sahip. Madem ömürlük olduğu iddia ediliyor, niye kontrol çubuğuyla, boşaltma tapasıyla üretiliyor. İddialar bunlar. Teknik kaynaklara erişimimiz olmadan ancak copy paste ile bu kadar sorgulayabiliyoruz. BMW'nin ömürlük dediği şanzıman yağının, üreticisi ZF'nin değiştirilmesi gerektiğini yazması en büyük kanıttır bence.

şöyle bir fark var yalnız. Mazda şanzımanı da kendisi üretiyor, haliyle garantisini de kendisi veriyor. Yani sorun olacak olsa, kendisine zararı olacakken neden ömürlük desin ki? Bence yağın hava almaması değişimden daha önemli gelmiş ki Mazda böyle karar vermiş.

Kontrol çubuğu olmazsa şanzımana tekrar yağ koyulduğunda nasıl ölçecek servis? Olması gayet normal

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

• 3 yıl sonra ...

2017 model ve üstü Mazda 3 otomatik şanzıman larda sorun yaşayan var mı?

2017 model itibaren şanzıman da değişikliğe gidildi belki bu sorun çözülmüştür diye umuyorum. Yoksa yanılıyor muyum?

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

7 saat önce, speed :

2017 model ve üstü Mazda 3 otomatik şanzıman larda sorun yaşayan var mı?

2017 model itibaren şanzıman da değişikliğe gidildi belki bu sorun çözülmüştür diye umuyorum. Yoksa yanılıyor muyum?

Bunu anlayabilmek için yeteri kadar 2017 ve üstü araç yok piyasada. Ortada örneklem yok yani, bu yüzden kimsenin sorun yaşamaması, sorunsuz olduğu anlamına gelmeyecektir.

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

Yurt dışı kaynaklarda 2014 sonrası mazda 3'lerde genel bildirlen sorun sayısı (kategori olarak) 50 küsürlerde. Bir önceki kasanın 3'te 1'i deniliyor. Yine 2010 sonrası mazda 3'lerde kullanılan 4 ileri otomatik ile ilgili vitese geçmeme sorunu (kimisi bu başlıktaki gibi olabiliyor fakat yabancı yorumlarda genellikle 3. ve/veya 4. vitese geçiş problemliymiş) yaşandığı belirtiliyor fakat 2014-2017 sonrası için bir veri yok.

Konudan sapmak istemem fakat aklımda bir soru var. Bizim araçta 2010 mazda 3'ün kullandığı 4 ileri otomatiğin 5 ileri olan versiyonu var (FS5A-EL). Geçen sene şanzıman yağ filtresi aldım hala bagajda duruyor. Araç 150 binde ve yağda kısmi kararma vardı. Katran gibi siyah değil yani. Şanzımanda bir problem yok. Yağı değişsem mi, değişmesem mi diye kararsızım. Değişecek olsam bir daha işi bilen birisini bulmam gerekecek.

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

10 saat önce, Leanback :

Bunu anlayabilmek için yeteri kadar 2017 ve üstü araç yok piyasada. Ortada örneklem yok yani, bu yüzden kimsenin sorun yaşamaması, sorunsuz olduğu anlamına gelmeyecektir.

En iyisi, garantisi mazda 6, şanzıman arızası en azından ben hiç duymadım.

İleriki zamanlarda Cruze yi satıp mazda 3 2017 mt veya at veya  mazda 6 2015 -2017 arası veya mercedes a200 1.6 156 ps 2015-2017 arası bir şeçim yapmak zorunda kalacağım...

Tüketim değerleri fabrika verileri

Chevrolet Cruze 124 ps  0-100: 10.9  tüketim 6.5 manuel 2 yıldır şuan kullanıyorum memnunum

Almak istediğim araç ise bunlardan birisi olacak inşallah...

Mazda 3 2017 0tomatik 0-100: 11.8 sn tüketim 5.2

Mazda 3 2014 manuel 0-100: 10.3 sn tüketim 5.0

Mazda 6 2015-2017  0-100: 10.1 sn tüketim 5.9

Mercedes A200 1.6 156ps turbo 2015-2017  0-100: 7.8 sn tüketim 5.1

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

11 saat önce, paarthurnax :

Yurt dışı kaynaklarda 2014 sonrası mazda 3'lerde genel bildirlen sorun sayısı (kategori olarak) 50 küsürlerde. Bir önceki kasanın 3'te 1'i deniliyor. Yine 2010 sonrası mazda 3'lerde kullanılan 4 ileri otomatik ile ilgili vitese geçmeme sorunu (kimisi bu başlıktaki gibi olabiliyor fakat yabancı yorumlarda genellikle 3. ve/veya 4. vitese geçiş problemliymiş) yaşandığı belirtiliyor fakat 2014-2017 sonrası için bir veri yok.

Konudan sapmak istemem fakat aklımda bir soru var. Bizim araçta 2010 mazda 3'ün kullandığı 4 ileri otomatiğin 5 ileri olan versiyonu var (FS5A-EL). Geçen sene şanzıman yağ filtresi aldım hala bagajda duruyor. Araç 150 binde ve yağda kısmi kararma vardı. Katran gibi siyah değil yani. Şanzımanda bir problem yok. Yağı değişsem mi, değişmesem mi diye kararsızım. Değişecek olsam bir daha işi bilen birisini bulmam gerekecek.

2. nesilde kozmetik, işçilik malzeme sorunları bir ara epey fazla idi, bu yüzden sorun ortalaması yüksek olabilir. Genel mekanik elektronik problem anlamında başarılıdır zaten klasik ıspatlanmış teknolojileri kullanan bir model, pek bir esprisi yok.

150binde şanzıman yağı değişimi kısmen rizikodur. Eğer lifetime fluid ise (değişmeyen yağ ise) yağ çok yıpranmamışsa ciddi faydası da olabilir uzun vadede ama değiştikten sonra birden artan vizikozite ve yağın artacak temizleme özelliğinden dolayı şanzımanın boşluksuz çalışmasını sağlayan mikro partiküller yok olup, yüzeye tutunmuş olanlar da temizlenmeye başlayacağı için bazı çalışma sorunları da olabilir. 

Bir yerde bir makale okudum şimdi bulamadım bulursam eklerim, yağı değişmeyen aisin şanzımanlarda üretici o yağın ileri km'lerde leş gibi olmasını öngörüyormuş zaten ve bunu istiyormuş da. Bu duruma hazır olacak biçimde geliştirilmiş yağın bu hale özellikle gelmesi yüksek km'lerde şanzımanın sıkıntısız çalışmasını sağlıyormuş. Yani zift gibi çıktı yağ dediğimiz o eski şanzıman yağı, özellikle o hale gelsin diye planlanmış olabilir.

Ben eğer aracımı sürekli sıkışık trafikte kullanmamışsam, çeşitli ekstrem koşullara maruz bırakmamışsam (düzenli piste çıkmak, romörk çekmek vb), üretici ne öneriyorsa onu yapardım. Değişme diyorsa değişmezdim. Ancak durum aksi ise periyodik yağ değişimi faydalı olabilir.

48 dakika önce, speed :

En iyisi, garantisi mazda 6, şanzıman arızası en azından ben hiç duymadım.

İleriki zamanlarda Cruze yi satıp mazda 3 2017 mt veya at veya  mazda 6 2015 -2017 arası veya mercedes a200 1.6 156 ps 2015-2017 arası bir şeçim yapmak zorunda kalacağım...

Tüketim değerleri fabrika verileri

Chevrolet Cruze 124 ps  0-100: 10.9  tüketim 6.5 manuel 2 yıldır şuan kullanıyorum memnunum

Almak istediğim araç ise bunlardan birisi olacak inşallah...

Mazda 3 2017 0tomatik 0-100: 11.8 sn tüketim 5.2

Mazda 3 2014 manuel 0-100: 10.3 sn tüketim 5.0

Mazda 6 2015-2017  0-100: 10.1 sn tüketim 5.9

Mercedes A200 1.6 156ps turbo 2015-2017  0-100: 7.8 sn tüketim 5.1

A200'ün fabrika verisi tüketimine bir fabrika verisi kadar daha koyun, 10.2 şehir içi doğru olabilir. Bu katalog verilerinin tüketiciyi yanıltmaktan gayrı hiçbir anlamı yok, zaten eski NEDC verileri bunlar terkedildi yanılttığı için. Çok vakit geçirmişliğim var CLA200'le az yakan bir araç değil, hele basarsan falan hiç amanı affı yok. 1.4 Tsı'lar gibi değildir.

Mazda 6'da 5.9lt ile ilgisi yok ama yine de motor daha verimli o kasaya rağmen. Mazda 3 1.5 manuel en optimum seçim, hem ciddi az yakar, hemde performansı tatmin edecektir, manuel şanzımanı da harika zevkli Mazda 3'ün.

• Beğen 1
Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

1 saat önce, Leanback :

A200'ün fabrika verisi tüketimine bir fabrika verisi kadar daha koyun, 10.2 şehir içi doğru olabilir. Bu katalog verilerinin tüketiciyi yanıltmaktan gayrı hiçbir anlamı yok, zaten eski NEDC verileri bunlar terkedildi yanılttığı için. Çok vakit geçirmişliğim var CLA200'le az yakan bir araç değil, hele basarsan falan hiç amanı affı yok. 1.4 Tsı'lar gibi değildir.

Mazda 6'da 5.9lt ile ilgisi yok ama yine de motor daha verimli o kasaya rağmen. Mazda 3 1.5 manuel en optimum seçim, hem ciddi az yakar, hemde performansı tatmin edecektir, manuel şanzımanı da harika zevkli Mazda 3'ün.

A200 lerin fabrika teknik verilerin Mazda gibi tutacağını zaten sanmıyordum çünkü turbo motorlu araç fabrika verisi 5.1 denmiş sen 5.9 olarak farz et, A200, Mazda 6 kadar yakacaktır eminim.

Bu arada size bir kaç sorum olacak

Nedenat tercih ettiniz?

Şanzıman la ilgili bir sorun yaşadınız mı?

Aracınız kaç km de?

Satılan Mazda 3 lerin yüzde 90 ı otomatik ve dezavantajları olarak performans, yakıt tüketimi, şanzıman arıza riski denilebilir 

Manuel vitesin, 1.5 sn performans farkı var yakıt farkı var sorunsuz mt şanzıman var 💪

Şu an da bekar adamın yaşım 32 ye dayanmış, otomatiğin rahatlığı bir de evlenince eşimde rahat kullanabilmesi için at diyebilirim lakin mt de mazda 3 ü temiz bulabilirsem hayır diyemem lakin 2014-2015 yıllılarında sedan mt 0-100: 10.3 sn iken 2016 da 10.1 sn 2017 de 11.0 sn ye çıktı 0-100 değerleri son hızı ise değişiklik göstermedi 195 kmh deler. 

Euro 7 çok can yakacak maalesef bütün markalar benzinli motorun yanına elektrik motoru desteği getirecek Euro 7 den dolayı 2035 de ise içten yanmalı motorlara elveda diyebiliriz 😞

2019 4.cu nesil Mazda 3 elektrik motor destekli ayrıyeten ek masraf bakım demektir. 😔

3.cü Nesil Mazda 3 sahipleri aracınıza çok iyi bakın, yeni sahiplerine temiz ulaşsın ☺️😋

Allah Celle Celalühü nasip ederse 2035 de elektrikli bir otomobile geçiş yaparım Mazda önceliğim hep olacaktır.

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

1 saat önce, speed :

A200 lerin fabrika teknik verilerin Mazda gibi tutacağını zaten sanmıyordum çünkü turbo motorlu araç fabrika verisi 5.1 denmiş sen 5.9 olarak farz et, A200, Mazda 6 kadar yakacaktır eminim.

Bu arada size bir kaç sorum olacak

Nedenat tercih ettiniz?

Şanzıman la ilgili bir sorun yaşadınız mı?

Aracınız kaç km de?

Satılan Mazda 3 lerin yüzde 90 ı otomatik ve dezavantajları olarak performans, yakıt tüketimi, şanzıman arıza riski denilebilir 

Manuel vitesin, 1.5 sn performans farkı var yakıt farkı var sorunsuz mt şanzıman var 💪

Şu an da bekar adamın yaşım 32 ye dayanmış, otomatiğin rahatlığı bir de evlenince eşimde rahat kullanabilmesi için at diyebilirim lakin mt de mazda 3 ü temiz bulabilirsem hayır diyemem lakin 2014-2015 yıllılarında sedan mt 0-100: 10.3 sn iken 2016 da 10.1 sn 2017 de 11.0 sn ye çıktı 0-100 değerleri son hızı ise değişiklik göstermedi 195 kmh deler. 

Euro 7 çok can yakacak maalesef bütün markalar benzinli motorun yanına elektrik motoru desteği getirecek Euro 7 den dolayı 2035 de ise içten yanmalı motorlara elveda diyebiliriz 😞

2019 4.cu nesil Mazda 3 elektrik motor destekli ayrıyeten ek masraf bakım demektir. 😔

3.cü Nesil Mazda 3 sahipleri aracınıza çok iyi bakın, yeni sahiplerine temiz ulaşsın ☺️😋

Allah Celle Celalühü nasip ederse 2035 de elektrikli bir otomobile geçiş yaparım Mazda önceliğim hep olacaktır.

Otomatik tercih ettim çünkü power donanımın manueli yoktu. Power altı donanımlar arabayı çok eksik bırakıyor. Otomatiği de kullanıp beğenmiştim, beğenmeseydim almazdım kesinlikle.

Şanzıman sadece viraja yaklaşırken koldan vites düşürmede 2'ye düşerken çok nadir de olsa vuruntu yapıyor. 10 düşüşün birinde diyelim. Bunun dışında kusursuz. Çok direkt, yumuşak geçişli, tatminkar hızda ve komut dinleyen bir şanzıman. Araç 44binde.

0-100kmh'de 1.5 saniye farkın temel sebebi manuelde debriyajı bırakınca fırayıp kalkması, 0'dan 40kmh'ye kadar oluşuyor o fark. Bir kere yürüdükten sonra ciddi fark yok. Manueli düz vitesi kullanmayı seviyorsanız alın, hızlı diye değil. Zaten otomatiği de reelde 11 saniye civarında çıkıyor.

Manuelin bir olayı yakıt tüketimi. Bunların yurtdışındaki 2.0 120hp manuel modelleri hakikatten dizel gibi, 1.5 120 manuel de ekonomi olarak pek farklı değil, çok başarılı. Kataloğa bakarsan otomatik-manuel arası çok fark yok görünüyor ama reelde var.

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

2 saat önce, Leanback :

Otomatik tercih ettim çünkü power donanımın manueli yoktu. Power altı donanımlar arabayı çok eksik bırakıyor. Otomatiği de kullanıp beğenmiştim, beğenmeseydim almazdım kesinlikle.

Şanzıman sadece viraja yaklaşırken koldan vites düşürmede 2'ye düşerken çok nadir de olsa vuruntu yapıyor. 10 düşüşün birinde diyelim. Bunun dışında kusursuz. Çok direkt, yumuşak geçişli, tatminkar hızda ve komut dinleyen bir şanzıman. Araç 44binde.

0-100kmh'de 1.5 saniye farkın temel sebebi manuelde debriyajı bırakınca fırayıp kalkması, 0'dan 40kmh'ye kadar oluşuyor o fark. Bir kere yürüdükten sonra ciddi fark yok. Manueli düz vitesi kullanmayı seviyorsanız alın, hızlı diye değil. Zaten otomatiği de reelde 11 saniye civarında çıkıyor.

Manuelin bir olayı yakıt tüketimi. Bunların yurtdışındaki 2.0 120hp manuel modelleri hakikatten dizel gibi, 1.5 120 manuel de ekonomi olarak pek farklı değil, çok başarılı. Kataloğa bakarsan otomatik-manuel arası çok fark yok görünüyor ama reelde var.

Donanım farkı ciddi can sıkıcı

Gösterge,ses sistemi, jant, koltuk ısıtma ciddi çok fark var donanım olarak

Forumda otomatik şanzıman dan sorun yaşıyanları görünce endişe duymamak mümkün değil

Bu arada otomatik lerde ilk 3 tork konvaktorlu 4-5-6 çift kavrama diyenler var doğru mu?

Sizin aracınız 2015 model 5.5 tüketim 2017 ve üstü ise 5.2 tüketim, hissedilen yakıt tüketim farkı 2017 lerde manuel e göre yüzde 5 iken sizin aracdaki 2015 modelindeki manuel e göre fark yüzde 10

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

5 saat önce, speed :

Donanım farkı ciddi can sıkıcı

Gösterge,ses sistemi, jant, koltuk ısıtma ciddi çok fark var donanım olarak

Forumda otomatik şanzıman dan sorun yaşıyanları görünce endişe duymamak mümkün değil

Bu arada otomatik lerde ilk 3 tork konvaktorlu 4-5-6 çift kavrama diyenler var doğru mu?

Sizin aracınız 2015 model 5.5 tüketim 2017 ve üstü ise 5.2 tüketim, hissedilen yakıt tüketim farkı 2017 lerde manuel e göre yüzde 5 iken sizin aracdaki 2015 modelindeki manuel e göre fark yüzde 10

Muhtemelen döneminde birisi çıkıp 3. vitesin üstü "çift kavrama gibi" hızlı dedi, oradan ilk 3 vites normal, 4-5-6. vitesler çift kavrama diye bir garip tanım çıktı. Böyle bişey yok elbette, çift kavrama şanzıman ayrı bir sistem. İlk 3 viteste kitleme sistemi daha az devreye giriyor, tork konvertörü hafif kaçırabiliyor sarsıntısız sürüş için ancak üst viteslerde manuel gibi, sadece debriyajlarla vites büyültüp yükseltip kitliyor hemen, tam olarak manuel gibi yani. Böylece eski otomatik şanzımanlarda görülen gevşeklik, kaçırma hissi, kayboluyor, sürtünme kayıpları azalıyor. Günümüzdeki modern tüm otomatik şanzımanlar bu şekilde üretiliyor.

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

Paylaş

• Yeni Oluştur...