Jump to content

3. Nesil Mazda 3 Bose Patlak Hoparlör

mcagris
 Paylaş

Tavsiye Edilen Mesajlar

Bir kaç aydır seste boğukluk ve cızırtı çok fazlaydı. Sağ önde sorun olduğunu anladım. Çünkü sesi komple sola alınca gayet güzel ses geliyor.

Aracı bakıma götürdüm şikayetimi söyledim. En çok garibime giden bekleme salonuna usta geldi. Sorun ne dedi sesle ilgili. Müzik dinlerken boğukluk ve cızırtı var dedim. Radyodan mı dinliyorsunuz dedi. Hayır spofity deyince hmm dedi gitti. Sonra garantiye yazdık hoparlör gelecek dediler.

Merak ettiklerim bu ses sistemine açıp bakması gerekmiyor mu servisin patlak mı değil mi? Birde garantiden değişiyor mu hoparlör?

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

Normalde bakarlar ancak radyodan dinlemiyorum demişsiniz ve bose hoparlörlerdeki sıkıntıyı mazdada biliyor demek ki hiç ikiletmeden garantiden değişim istemişler. Umarım değişen hoparlörlerde de aynı sıkıntı peydah etmez.

Aklıma gelmişken sorayım değişim yapan arkadaşlar hoparlörler eskileri ile aynı mı? 

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

1 dakika önce, vethekim :

Normalde bakarlar ancak radyodan dinlemiyorum demişsiniz ve bose hoparlörlerdeki sıkıntıyı mazdada biliyor demek ki hiç ikiletmeden garantiden değişim istemişler. Umarım değişen hoparlörlerde de aynı sıkıntı peydah etmez.

Aklıma gelmişken sorayım değişim yapan arkadaşlar hoparlörler eskileri ile aynı mı? 

Bakımdan genel olarak şikayetçiyim bu sefer. Fiyat çok yüksek 680 tl. Hadi onu geçtim bugün servis ışığım yandı. Bakımı yapmışlar km yi ayarlamamışlar.

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

06.04.2018 at 22:53, emc6767 :

Birde garantiden değişiyor mu hoparlör?

evet garanti sürüyorsa garantiden değişiliyor

Bir saat önce, vethekim :

hoparlörler eskileri ile aynı mı

evet hocam.

• Beğen 1
Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

3 saat önce, emc6767 :

Hadi onu geçtim bugün servis ışığım yandı. Bakımı yapmışlar km yi ayarlamamışlar.

Geçen bakım sonrası bana da oldu. 10bin kilometre yerine 1000 falan ayarlamış herhalde çocuk. Öyle düşündüm artık, düzelttim kendim.

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

06.04.2018 at 19:34, Katil Balina :

bugün patlak olan hoparlörler değişti. aslında sadece  sağ hoparlör bozuktu ama sağolsun @dr_azoom hocam sana bir sürprizimiz var diyerek  her ikisini de değistirdi. diyeceğim şu ki bu güe kadar meğer ses sisteminin tadını alamamışım... bu arada daha önce gelmişti hoparlör ama ben yurtdışında olduğum için bugün değiştirebildik. asalet beye alaman çikolatası borcum olsun:)

bunlar patlak olan ve teniler

Mazda konusunda Herter gibi servis var mı bilmiyorum umarım vardır. Yıllardır çizgilerini hiç değiştirmediler. Cidden seviyorum bunları. @dr_azoom zaten bir şey yaptımı sürprizli yapıyor. Telefon açıyor bir sürprizim var diyor :) 

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

Benim sol ön kapıdaki hoparlor de gecen cuma Gören'de garanti kapsamında degisti. Umarım tekrarlamaz cunku garanti bitti, tanesi 800 tl'ymiş :(

• Beğen 1
Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

Bir saat önce, Anilcanatan :

@Katil Balina heyırlı olsun. Yeni gelen hoparlörlerin eskisinden farklı olarak kenarında sudan korunması için bir aparat var mı ?

Kenar aparat hoparlörden bağımsız.

Türkiye'ye gelen araçlarda fabrika çıkışı bu parça var diyorlar.

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

17 dakika önce, Burak :

Kenar aparat hoparlörden bağımsız.

Türkiye'ye gelen araçlarda fabrika çıkışı bu parça var diyorlar.

Bu hoparlör patlamalarının sebebinin bu parçanın olmamasından kaynaklı su alması diye biliyordum.

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

18 saat önce, Holydao :

Benim sol ön kapıdaki hoparlor de gecen cuma Gören'de garanti kapsamında degisti. Umarım tekrarlamaz cunku garanti bitti, tanesi 800 tl'ymiş :(

işallah tekrar etmez. yoksa oem hoparlörün tanesine 800tl ben vermem. ne kadar güzel olsada çok pahalı hocam

• Beğen 1
Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

1 saat önce, Anilcanatan :

@Katil Balina heyırlı olsun. Yeni gelen hoparlörlerin eskisinden farklı olarak kenarında sudan korunması için bir aparat var mı ?

sağol hocam.

gelen hoparlör şu şekilde

20180406_154133.jpg

• Beğen 1
Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

49 dakika önce, Anilcanatan :

Bu hoparlör patlamalarının sebebinin bu parçanın olmamasından kaynaklı su alması diye biliyordum.

Değil. Benim her iki hoparlörüm de patladı ama bu parça vardı. Hoparlör bir şekilde nem alıyor ve yukarıda söylenen yerden ayrılıyor.  Yapısal bir problem olduğu kesin ( ki garantiden değişiyor ) ama gönderilen yeni hoparlör ile de yaşama ihtimalimiz yok değil.

• Beğen 1
Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

6 saat önce, vethekim :

işallah tekrar etmez. yoksa oem hoparlörün tanesine 800tl ben vermem. ne kadar güzel olsada çok pahalı hocam

İnsallah etmez. Bir defalık olsa yine verilir diyecegim ama tekrar etme ihtimali olması göz korkutuyor...

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

anladığım kadarıyla bunlar sistemin en güçlü hoparlörleri ve fazla yük altındalar. basslar için de aynı zamanda subwoofer görevi görüyorlar mı acaba? benimki cızırdayana kadar patlak olduğunu anlamamışım. basslar fena geliyor şimdi

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

26 dakika önce, Katil Balina :

anladığım kadarıyla bunlar sistemin en güçlü hoparlörleri ve fazla yük altındalar. basslar için de aynı zamanda subwoofer görevi görüyorlar mı acaba? benimki cızırdayana kadar patlak olduğunu anlamamışım. basslar fena geliyor şimdi

Evet ön kapılardaki hoparlörler aynı zamanda subwoofer görevi görüyor. Bu görsele göre arka kapılardakilere de woofer diyor ama ben arkadan pek bass geldiğine şahit olmadım.

JQg3Zq.jpg

• Beğen 2
Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

Benim Aracın sol arka kapıdaki hoparlör patladı, servise gittim tek bir hoparlör için 460 TL istediler. Ben de 70€ bir çift mid takımı taktım ses daha kaliteli ve net oldu. Orjinal hoparlör 13 cmlik onun yerine 16 cmlik hoparlör taktım bas ve tiz sesi daha net oldu ...

• Beğen 2
Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

• 2 ay sonra ...

Aynı sorunu ben de 2011 CX-5'de iki defa yaşadım. İlk seferinde garanti içinde olduğu için 10. ay 2015'de değiştirmişlerdi.  Geçen ay tekrarlayınca garanti süresi 1 yıl olduğu için sorunu araştırdım.  Aşağıdaki videoyu buldum, ingilizce ama zaten izleyince de anlaşılıyor.  Burada da bahsedildiği gibi nemden kaynaklanan paslanma ve yerinden ayrılan parçanın yapıştırılması ile sorun çözülüyor gözüküyor.  Bu arada forumlarda gördüğüm koruyucu "Front Dr Speaker Mount Bracket - Mazda (KD45-66-A61)" kullananlardan geri bildirim alabilir miyiz?  Beklenen koruma sağlanıyor mu?  Şimdi Merser'e sordum, stok olduğunu sanmam, getirdip, tamiri yaparak, koruyucuları kullanmak mantıklı olur sanırım.   Herkese sorunsuz sürüşler dilerim.

• Beğen 3
Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

• 1 ay sonra ...
09.07.2018 at 20:09, Oscaryasa :

Aynı sorunu ben de 2011 CX-5'de iki defa yaşadım. İlk seferinde garanti içinde olduğu için 10. ay 2015'de değiştirmişlerdi.  Geçen ay tekrarlayınca garanti süresi 1 yıl olduğu için sorunu araştırdım.  Aşağıdaki videoyu buldum, ingilizce ama zaten izleyince de anlaşılıyor.  Burada da bahsedildiği gibi nemden kaynaklanan paslanma ve yerinden ayrılan parçanın yapıştırılması ile sorun çözülüyor gözüküyor.  Bu arada forumlarda gördüğüm koruyucu "Front Dr Speaker Mount Bracket - Mazda (KD45-66-A61)" kullananlardan geri bildirim alabilir miyiz?  Beklenen koruma sağlanıyor mu?  Şimdi Merser'e sordum, stok olduğunu sanmam, getirdip, tamiri yaparak, koruyucuları kullanmak mantıklı olur sanırım.   Herkese sorunsuz sürüşler dilerim.

Hortlatayım, şu an benim Cx-5'te de var, kapı döşemesi sökülüp, hoparlördeki paslar temizlendikten sonra tekrar yapıştıracağım, tekrar etmemesi için de dıştan da silikon benzeri bir malzeme ile kaplayacağım.

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

Paylaş

• Yeni Oluştur...