Jump to content

Mazda 5 kullanıcıları

Fırat Erdoğan
 Paylaş

Tavsiye Edilen Mesajlar

Merhaba  arkadaşlar  mazda  beş kullananlara bikaç  sorum olucak.yakın zamanda  aracı  araştırmaya başladım yalnız piyasada  araç bulmak  çok zor.acaba  bayide halaa sıfır mazda  5  varmıdır?yoksa  ikinci  elde  temiz  hasarsız  az kilometreli bulma  şansım  nedir?forumdan arkadaşlarda  varsa  satmak isteyen  görüşmek isterim teşekkürler

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

Mazda, Mazda5 üretimini durdurdu. Onun yerine CX-3 ve CX-5 üretmeye başladı ki zaten piyasada Mazda5 tarzı araçlara pek rağbet kalmadı. Zor bulunur, bulup alırsan da zor satılır.

• Beğen 3
Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

Şimdi, Fırat Erdoğan :

Teşekkürler burak bey bende babama almayı düşünüyorum  satmak gibi bi niyetimiz yok  geniş olsun yeter:)

Türkiye'ye çok az getirildi, az satıldı. Bu sebeple bulmak kolay olmayabilir.

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

sahibindende 2 tane var.km ve boya durumlarıda uygun ancak şuan nakitim yok 2 ay sonra anca  alabilirim.bu arada  forumda arkadaşlık kurup sorayım dedim bende .hayırlısı olmadı cmax alıcam

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

Forumdaki tek Mazda 5 kullanıcısı @SeymeN67 abimiz vardı. Oda aracını sattı yaklaşık 7-8 ay önce. 

Mazda 5'in ikinci elini bulabilmek şans kısmet işi. Çok az sayıda satıldı zaten ülkemizde. 

Size iyi şanslar diliyorum.

• Beğen 1
Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

Bu arada topu topu iki ilan vardı. Birisi şu an sanırım el sıkışılmış, ilana opsiyonlanmıştır diye not düşmüş.

Mazda 5 tamam güzel hoş araç, ama rakiplerine göre iki büyük eksikliği var.

1 - Otomatik vites seçeneği yok.

2 - Sunroof veya panoramik cam tavan seçeneği yok. Sunroof bir başka Mazda modeli olsa belki çok üzerinde durmam. Ama araç MPV olmasından iç hacmi oldukça büyük. Tavan baş mesafesi yüksek, yığınla eşya koyma gözü, sehpası, cepler vs bir sürü alan var. Kokpit, kapılar ve koltuklar dahil her yer siyah koyu renkte. Hal böyle olunca, sunroof olmadığından aracı içi çok koyu boğucu kalıyor. En kötü içeride bej rengi kullanılmış olsaydı, nispeten daha ferah gözükebilirdi.

Ama Mazda derki malzeme bu...beğenirsen.. :fiuw:

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

Evet  ilhan bey  bende gördüm o ilanları şuan ağustos gibi alabilirim aracı o yüzden kaçabilir o araçlar.beyaz olan  hoşuma gitti sahibiyle görüştüm satılmaz ise  talibim diyen dördüncü kişisin dedi :) bende cam tavan seviyorum ancak  annem için arkasının geniş olması lazım  bu konuda en  iyi mazda 5  yoksa  cmax düşünüyodum açıkçası.birde  ikinci eli düşündürüyo açıkçası

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

2 dakika önce, Fırat Erdoğan :

Evet  ilhan bey  bende gördüm o ilanları şuan ağustos gibi alabilirim aracı o yüzden kaçabilir o araçlar.beyaz olan  hoşuma gitti sahibiyle görüştüm satılmaz ise  talibim diyen dördüncü kişisin dedi :) bende cam tavan seviyorum ancak  annem için arkasının geniş olması lazım  bu konuda en  iyi mazda 5  yoksa  cmax düşünüyodum açıkçası.birde  ikinci eli düşündürüyo açıkçası

Mazda 5'i alayım 6 ay sonra 1 yıl sonra satayım derseniz, hayatınızın hatasını yaparsınız.

Bu araca niyetlenirseniz, Allah kaza bela veya ekstra bir durum çıkmadığı sürece uzun vadeli kullanmak için almalısınız. Aksi taktirde sizi hayal kırıklığına uğratabilecek bir model. 

Malum artık Suv-Crossoverler çıktı çıkalı, MPV modellerin papucu dama atıldı.

Bu arada sizin için öncelik 7 kişilik olması mı ? yoksa büyük bagaj hacmi mi ?

Arka son sıra yani 7.kişinin oturacağı koltuklar ayaktayken bagaj hacmi 150-160 litre arası bir şey...Son sıra koltuklar yatırılıdığında bagaj hacmi çok işlevsel hale geliyor.

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

Benim tercih sebebim ikinci sıra koltuklardaki diz  mesafesinin genişliği açıkçası.annem yaşlı normal  araçlara inip binemiyo.transporter tarzı araçlarda tahat ediyo.ancak onlarda  ticari.mazda 5  ikinci sıra koltuklarda  en rahatı  başka  seçenekte  bulamadım açıkçası

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

Şimdi, Fırat Erdoğan :

Benim tercih sebebim ikinci sıra koltuklardaki diz  mesafesinin genişliği açıkçası.annem yaşlı normal  araçlara inip binemiyo.transporter tarzı araçlarda tahat ediyo.ancak onlarda  ticari.mazda 5  ikinci sıra koltuklarda  en rahatı  başka  seçenekte  bulamadım açıkçası

Arkadaşımda Vito var, hususi binek otomobil diye geçiyor. 2 yılda bir muyayene girdiği gibi, İstanbul'da yol-köprü vs ayrımı olmuyor.

Bu tip araçları arama yaptırırken filtre seçeneği mevcut..(satılık ilan sitelerinde)

Bu tarz Hangi modeller var Transporter, Carevella, Vito, Viano..Hyundai H1 ilk aklıma gelenlerden..Amaç ikinci sıra koltuk olup, içeride rahat yollculuk ise, bu tarz araçların daha kullanışlı oluğunu düşünüyorum.

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

Yüksek sürüş pozisyonu tercihim değil  ilhan bey.mazda 5 olmazsa  cmax  tercihim olur  annem  biraz zorlanıcak ama yapacak bişey yok :) 

Fırat Erdoğan tarafından düzenlendi
Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

5 dakika önce, Fırat Erdoğan :

Yüksek sürüş pozisyonu tercihim değil  ilhan bey.mazda 5 olmazsa  cmax  tercihim olur  annem  biraz zorlanıcak ama yapacak bişey yok :) 

Bu konuda bende ön yargılıydım..Taki Vito kullanıncaya kadar..Kullandıktan sonra bir çok ön yargımı kırmış bulunmaktayım.

Tabiki asla ve asla binek bir otomobilin yerini tutması mümkün değil. Lakin piyasadaki bir çok binek otomobilden daha keyifli ve konforlu bir yol tutuşu var diyebilirim.

Yüksek sürüş pozisyonu derseniz elbetteki bu bir tercihtir. 

Yolcu kısmına arka tarafa geçtiğimizde MPV tarzı araçlarda, en arka 7.kişi sıra koltuğuna binmek, inmek bayağı bir efor sarf ettirir adama. Hele ki söz konusu çocuk veya yaşlı olursa bu iş daha zor ve zahmetli olur. Ama Transporter-Vito vs tarzı araçlarda tüm sıra koltuklara ulaşıp binmek inmek kolaydır. Burada ki aksiyon araca ilk binme ve inme  anındaki hafif yükseklik durumu söz konusu. Ama buradaki avantajda tavan yüksekliği..Bu sayede çok eğilip bükülmeden istenilen koltuğu rahatça ulaşma imkanı sunuyor..

İllaki Mpv olacaksa, Ford C-Max Mazda 5'e göre daha mantıklı bir seçim olacaktır. En azından kısa süreli satma durumu söz konusu olursa, sizi üzmeyecektir.

Ama bir gün Vito kullanın derim. :tey:

Sizin için hayırlısı neyse o olsun diyelim..

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

Vitoya  bindim ancak kullanmadım.c max  bir ay kadar kullandım  transporter  maalesef motor hacmi nedeniyle oyun dışı bizim için :)  vito 1.6 bulabilirsem  düşünücem  teşekkürler ilhan bey

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

@İlhan herşeyi cevaplamış. Uzun vade de olsa tavsiye ederdim. Ben bu sınıf araçların aşağı yukarı hepsini araştırıp, bir kısmını test ettikten sonra zaten gönül bağım olan Mazda dan yana tercihimi kullanmıştım. Eğer sıfırını bulabilseydim tekrar alırdım. Fakat sıfır 5 in olmaması CX5' inde bütçeme uygun olmaması yüzünden mecburen başka markaya yönelmek zorunda kaldım. Ama mazdayı aramıyor değilim. Annenizi düşünerek bu araca bakmanız çok yerinde bir karar. Benim anneminde dizlerinde problemi var ve 5 i almamdaki sebeplerden biride oydu. Temiz bir 5 bulabilirseniz almanızı tavsiye ederim. En büyük handikapı bana göre cam tavan, otomatik vites olmaması beni pek etkilememişti.

• Beğen 2
Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

Teşekkürler seymen bey   Tavsiyeleriniz için. Bende bir japoncu olarak bolca sert pilastik seven bi insanım mazda ve honda markalarını seviyorum. Benim için önemli olan fonksiyonellik. Cam tavan konusunda haklısınız. Manuel vites benim için daha iyi otomatikle aram yok cvt dışımda ülkemizde risk maaleseg.hayırlısı bir buçuk ay içinde Almayı düşünüyorum  hangisi kısmet olursa artık.   :) 

• Beğen 2
Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

Paylaş

• Yeni Oluştur...