Jump to content

3.Nesil Mazda 3 Araç İçi Yol Çekim Kamerası Montajı

Tarahumara
 Paylaş

Tavsiye Edilen Mesajlar

• 2 hafta sonra ...

Bu kamera kapasitörlü mü acaba? Kapasitörlü değil pilli kameraların bir süre sonra pilinde şişme başladığı, voltaj tutamadığı ve kapanma sorunları yaşandığını okudum. Bende sıcak havalarda kamerayı sık kullanıyorum araç yazın uzun süre bodrumda izmirde oluyor, her defasında kamerayı sök çıkar falan hiç uğraşamam o işlerle. İçeriyi-arkayı gösteren kamera da istemiyorum, park kaydı vs olmasın, ekrana gerek yok @Tarahumaranın kamerası gibi küçük, kontağı açınca elektrik verip açılan, döngü olarak kayıt alıp kontağı kapatınca kapanan sade bir ürün tercihim. 32gb hafıza kartı yeterli gelir mi, yüksek bitrateli 2-4k çekim yapmam 1080p bana yeterli. 

https://tr.gearbest.com/car-dvr/pp_009344135394.html?wid=1349303

https://www.amazon.com/Blueskysea-B1W-Recorder-Rotatable-Recording/dp/B0773FXVKL#customerReviews

Bu kapasitörlü imiş, çok fazla kullanan var. 22 euro üstü olacağı için gümrük vergisi ödenmeyecek mi?

Nasıl bir kamera önerirsiniz?

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

Süper kapasitör veya bataryanın tek amacı kontak kapalıyken çekim yapabilmesi mi? 

Süper kapasitörler yavaş yavaş düşük güçlerde şarjlı bataryaların yerlerini almaya başlıyorlar ama yüksek akım gerektiren işlerde hâlâ verimsizler. 

22 euro üstü olsa da 1 adet alacağınız için ticari faaliyete girmiyor. genelde %20 gümrük vergisi ödüyorsunuz ve ürünü beyanname ve gümrük müşavirine gerek kalmadan alıyorsunuz 

• Beğen 1
Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

Bu kameranın içinde pil yok. Elektrik geldiğinde açılıyor. Gittiğinde kapanıyor. 2 seneye yaklaştı. Herhangi bir sorunla karşılaşmadım ısınma gibi. Cihazın elektriğini kontaktan değil de direk aküden alırsanız, kontak kapandıktan bir süre sonra güç tasarrufu modu gibi bir şeye geçiyor. 1 dakika bir 1 foto çekiyor ve herhangi bir araç sarsıntısında kayıt yapmaya başlıyor. Ben aracı her gün kullanmadığım için bu yöntemi seçmedim ne olur ne olmaz diye.

• Beğen 1
Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

@TarahumaraSizdeki model de kapasitörlüymüş ve yorumlar gayet iyi bende bundan alırım sanırım ama yeni bir versiyonu daha var, ddpai mini3

https://www.amazon.com/Camera-Storage-Aperture-G-Sensor-Parking/dp/B07414XNVW/ref=sr_1_1?s=car&ie=UTF8&qid=1550143966&sr=1-1&keywords=ddpai+mini+3

gömülü 32gb emmc bellek ve dizayn dışında bir fark yok gibi, 1600p çözünürlüğe çıkması pek dert değil.

https://www.amazon.com/Supercapacitor-G-Sensor-Snapshot-Recording-Parking/dp/B071YB6VBW/ref=sr_1_2?s=car&ie=UTF8&qid=1550143966&sr=1-2&keywords=ddpai+mini+3

Bunu alırsam %30 gümrük vergisi eklenecek mi?

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

Gümrük vergisi %20. Kameralarda var mı bilmiyorum ama müzik seti, radyo, navigasyon, double din gibi ürünlerde bir de TRT payı almaya başlamışlar. 

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

Kolay gelsin.Tarahumara bey elinize sağlık güzel bir çalışma olmuş.Bende daha önceden alınan üzerinde ön görüş kamerası olan bir dikiz aynası var.(Daha önce geri görüş kamerası konumunda konuyu açmıştım 26 .sayfada)Gücünü çakmaktan alıyor.Ancak kablosu biraz kısa ve  bazı yerlerde kablo gözüküyor.Hoş durmadı.Sizin yaptığınız gibi direk orjinal aynanın arkasından gücü alabilirmiyim

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

48 dakika önce, lvntsny :

Kolay gelsin.Tarahumara bey elinize sağlık güzel bir çalışma olmuş.Bende daha önceden alınan üzerinde ön görüş kamerası olan bir dikiz aynası var.(Daha önce geri görüş kamerası konumunda konuyu açmıştım 26 .sayfada)Gücünü çakmaktan alıyor.Ancak kablosu biraz kısa ve  bazı yerlerde kablo gözüküyor.Hoş durmadı.Sizin yaptığınız gibi direk orjinal aynanın arkasından gücü alabilirmiyim

2.nesilde de dikiz karartma var. Hem kamera için elektrik alınabiliyor hem de geri görüş kamerasını çalıştırmak için geri vites kablosundan bağlantı alıp sistemi çalıştırabiliyorsun. Geriye sadece kameranın kablosu kalıyor. 

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

1 saat önce, tansu87 :

2.nesilde de dikiz karartma var. Hem kamera için elektrik alınabiliyor hem de geri görüş kamerasını çalıştırmak için geri vites kablosundan bağlantı alıp sistemi çalıştırabiliyorsun. Geriye sadece kameranın kablosu kalıyor. 

ilginize teşekkür ederim.Benim aracım 2014 mazda 3 sedan. Sormam daki amacım dikiz aynası üzerindeki jak girişine uyan yeni bir jak alıp   kısa bir kablo yaparak  (mevcut güç kablosunu bozmak istemiyorum) denemek istiyorum.Böyle bir kısa kablo yapmak istersem jak ucuna nasıl bir kablo kullanmalı ve dikiz aynasına giren kısımda uçları hangi soketin ilgili yerlerine yerleştirmeliyim. Geri görüş kamerası montajındaki gibi resim veya şema varsa çok işime yarayabilir.

Bu arada elimdeki dikiz aynasına bağlanan geri  görüş kamerası nı mevcut sisteme uydurmak istedim.Olmadı.Dikiz aynası üzerinden kullanıyorum.Ancak çok randımanlı olmuyor.İndirim olursa aliexpress üzerinden sinosmart kamera ve bağlantı kablosunu alıp kullanacağım.

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

• 2 yıl sonra ...
 Paylaş

• Yeni Oluştur...