Jump to content

Otomatik Vites Araç'ta Frene Basınca Titreme

Ömer626
 Paylaş

Tavsiye Edilen Mesajlar

Öncelikle herkese selam ;

aracım 2000 model otomatik vites (CVT) primera
çalışmasında herhangi bir sıkıntı yok,arabayı çalıştırıp d'ye aldığımda titreme yapıyor direksiyon da titriyor boşa aldığımda kesiliyor.Bazen frene biraz daha kuvvetli bastığımda titremeyi kesiyor,bazen kesmiyor.
yüksek hızlarda problem yok.

Şimdi kafamı kurcalayan problemler var,

1- baskı ile alakalı kavrama da mı sıkıntısı var

2- Akis kafalarında mı sorun var

3- Çok düşük ihtimal motor kulaklarında mı problem var.

Düşük dememin nedeni motoru daha yeni yaptırdık,tüm kulaklar değişti.

Benzer bir konu var ise taşınabilir.

Yardımlarınızı,yorumlarınızı bekliyorum.

Yüksek hızlarda (120 ve üzeri) frene basınca da titriyor.Arka disklerim tornalanmıştı, Ön diskleri de mi tornalatsam acaba? 

Benim bu sorunumla alakası olabilir mi disklerin?

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

Frene basınca titreme , disk aynalarındaki yüzeylerin eksen kaçıklığından. Önleri de tornalatmak yada  gerekiyorsa  değiştirmek lazım.

Otomatik şanziman devreye girdiğinde titrettiğine göre ya kendi içindeki kavramalarda sorun var yada diğer bağlantı noktalarında

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

Şanzımanın çalışmasına başka bir anormallik yoksa şanzıman kulağı da olabilir. Bazı Cvt'lerde yağ değişimi sinyallerinden biridir titreme.

Yüksek hızda fren titremesi çok büyük ihtmial disklerden yine. Öncelik ön disklerde ama kesin önlerdir demek zor, arkalar tornalansa bile çok hassas yapılmadıysa titreme yapabilir. Kesin çözüm değiştirmek malesef.

• Beğen 1
Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

Aracım şuan da Side'de.

Geldiğinde frenci ye gidecez. Disklerin tanesi 240 küsür.

Nıssan atsanları aradım,sorunun diskleri değiştirince ya da tornalatınca geçer dedi.

Motor yeni yapıldığında şanzuman yağı değişmişti..Kulaklarına da baktırtacam.

Değerli yorumlarınız için teşekkür ederim.

Ayrıca CVT ler için özel bir şanzıman yağı kullanılıyor mu,yoksa normal otomatik vites araçların yağı koyulsa da oluyor mu?

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

Cvt yagi ayri diye aklimda kalmis. Baska markadan ziyade ureticinin kendi sanzuman yagini kullanin. Yagin spesifikasyonlarini biliyor yada servisten ogrenirseniz denki baska bir markadan kullanabilirsiniz. Ben orjinal yag taraftariyim. Cunku bir seferde sanzuman yaginin hepsini degistirmeniz imkansiz.

• Beğen 1
Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

• 1 yıl sonra ...

Arkadaşlar, 2010 ov Mazda 6 arabamı 1 ay önce aldım. Bende de bu titreme sorunu var. Araştırdım internette farklı markalarda da benzeri sorunlar var. Kimisi kelebek diyor kimisi şanzıman yağı... Biri ben sorunu çözdüm demiş, bobinleri değiştirerek çözdüğünü söylüyor. Kimisi de bu normal demiş. Bu konuda deneyimlerinizi paylaşırsanız sevinirim. Selamlar.

Bir de servise götürdüm ve durumu anlattım. Bilgisayara bağladı, bir sorun bulamadı. Birkaç gün kalması lazım dedi. Ben tabi bırakmadım işlerim gereği. Ayrıca arbamın rolantisi 5 lerde bunu da sordum ve hatta yükseltilmesini istedim. Cevap vermedi sanki gerek yok gibi anladım ya da kendi ayarlar onu biz yapamayız der gibi oldu pek anlamadım...

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

çok profesyonel usta tornalama yapmadıysa tornalatmakta titreme yapar, önceki yıllardaki aracımdan biliyorum. tornalattım titreme arttı, sonunda değiştirdim diskleri, ön disklerinde yapısı bozulduysa dört disk birden değişmesi gerekebilir.

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

Paylaş

• Yeni Oluştur...