Jump to content

2.Nesil Mazda Otomatik Far Problemi

Greeneyes
 Paylaş

Tavsiye Edilen Mesajlar

Merhaba arkadaslar aracim 2011 1.6d touring modeli. Far sensörü gündüz gerekli durumlarda devreye giriyor fakat kendiliginden sönmüyor. Araci stop ettiğim zaman kapaniyor. Manuel olarak kapatip yeniden auto ya getirdigimde farlar yine açık kaliyor. Acaba mazdalarda sistem bu şekilde mi. Yoksa benimkinde problemmi var? 

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

Benim aracımda da aynen dediğiniz gibi otomatik far modunda farlar hiç sönmüyor taki kontağı kapatıncaya kadar.Otomatik far modunda ön ve arka sis farları çalışmıyor .Diğer far modunda manuelde çalışıyor !!

Mazdaya has bir durum

• Beğen 1
Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

22 dakika önce, 67bulent1976 :

Benim aracımda da aynen dediğiniz gibi otomatik far modunda farlar hiç sönmüyor taki kontağı kapatıncaya kadar.Otomatik far modunda ön ve arka sis farları çalışmıyor .Diğer far modunda manuelde çalışıyor !!

Mazdaya has bir durum

Bülent bey çok teşekkürler 2012model benzinli üst paket kullanan arkadasim farin söndüğünü söylemişti. O kafami karistirdi. Ama daha once kullandigim Opel astrada sönüyordu. Normal olanda sönmesi heralde. 

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

Normal olan sönmesi de, Japonlardan böyle incelikler beklememek gerek. 

Sadece otomatik moddayken kontağı kapatınca sönüyor. Normal manuel modda da olsa sönmesi gerekiyor aslında, Almanlarda ve Korelilerde böyle çünkü.

• Beğen 1
Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

Merhaba arkadaslar aracim 2011 1.6d touring modeli. Far sensörü gündüz gerekli durumlarda devreye giriyor fakat kendiliginden sönmüyor. Araci stop ettiğim zaman kapaniyor. Manuel olarak kapatip yeniden auto ya getirdigimde farlar yine açık kaliyor. Acaba mazdalarda sistem bu şekilde mi. Yoksa benimkinde problemmi var? 

Hocam bence problem aracınızda. Diğer arkadaşda yanlış yönlendirmiş sizi sanırım. Benim 2012 imp. Guzunun her zaman otomatikte durur far anahtarı. Gündüzleri tünelden geçtiğimde otomatik yanıyor. Tünelden tekrar aydınlıga cıkınca sönüyor. Otomatik far sensörünün amacı çalışma şekli her zaman böyledir. Şöyle düşünün yagmur sensörü de otomatikde bekliyor. Yagmur başlayınca devreye giriyor yagmur bitince hala çalışıyor olması ne kadar sacma ise far sensörü içinde aynı şey gecerli.

Tapatalk kullanarak iPhone aracılığıyla gönderildi
  • Beğen 4
Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

3 saat önce, Mutlu Tekir :

Normal olan sönmesi de, Japonlardan böyle incelikler beklememek gerek. 

Sadece otomatik moddayken kontağı kapatınca sönüyor. Normal manuel modda da olsa sönmesi gerekiyor aslında, Almanlarda ve Korelilerde böyle çünkü.

Aynen hocam almanlar en ince ayrintiya kadar düşünüyorlar japonlar cok farkli. Honda ile mazda bir cok yönden ayni diyebilirim. Kapilarin hareket halinde kitlenmemesi, camlarin tek tusla acilip kapanmamasi v. S gibi basit ama önemli detaylar :) astrada bluetooth ile görüşme yaparken fan yüksek ayarda ise o bile otomatikmen kisiliyorduki ses rahatsiz etmesin :)

18 dakika önce, rubin :

Hocam bence problem aracınızda. Diğer arkadaşda yanlış yönlendirmiş sizi sanırım. Benim 2012 imp. Guzunun her zaman otomatikte durur far anahtarı. Gündüzleri tünelden geçtiğimde otomatik yanıyor. Tünelden tekrar aydınlıga cıkınca sönüyor. Otomatik far sensörünün amacı çalışma şekli her zaman böyledir. Şöyle düşünün yagmur sensörü de otomatikde bekliyor. Yagmur başlayınca devreye giriyor yagmur bitince hala çalışıyor olması ne kadar sacma ise far sensörü içinde aynı şey gecerli.

Ya işte emin olup ondan sonra ustasına gitmek istiyorum. Normalde çalışma sistemi sizin dediginiz gibi olmali. Ama arkadaslarin araclarinda da benim ki gibiyse ya onlarinkinde de sorun var yada çalışma şekli öyle... 

• Beğen 1
Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

Abi senin sistemde sikinti var otomatik far adi ustunde zaten disardan müdahale olmadan karanlik oldugunda yanip aydinlik oldugunda sönmesi lazim sen baktir bence araca bu arada kac binde kaca aldin acaba?

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

Ya işte emin olup ondan sonra ustasına gitmek istiyorum. Normalde çalışma sistemi sizin dediginiz gibi olmali. Ama arkadaslarin araclarinda da benim ki gibiyse ya onlarinkinde de sorun var yada çalışma şekli öyle... 

Normali calışma şekli bu anlattığım şekilde. Aksi durumu varsa ki var sizin arabada bence bi gösterin ustasına

• Beğen 1
Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

Merhaba Volkan, seninle aynı araca sahibim.

@rubin arkadaşımızın da dediği gibi "Auto" konumundayken kapalı garaj / tünel vs durumlarında açıp kapatıyor kendini far. 

Senin araçta bildiğin gündüz farı modunda çalışmaya başlamış. Hiç çalışmamasındansa bu şekilde çalışması daha güzel diyebilirim. :) 

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

19 dakika önce, İlhan :

Merhaba Volkan, seninle aynı araca sahibim.

@rubin arkadaşımızın da dediği gibi "Auto" konumundayken kapalı garaj / tünel vs durumlarında açıp kapatıyor kendini far. 

Senin araçta bildiğin gündüz farı modunda çalışmaya başlamış. Hiç çalışmamasındansa bu şekilde çalışması daha güzel diyebilirim. :) 

İlhan hocam çok doğru soylediniz. Tam bir gündüz fari gibi çalışıyor. Sıkıntı ettigim bir durum değildi aslinda. Sadece ariza mi degil mi onu ogrenmek istemistim. Teşekkür ettim :)

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

4 dakika önce, Greeneyes :

İlhan hocam çok doğru soylediniz. Tam bir gündüz fari gibi çalışıyor. Sıkıntı ettigim bir durum değildi aslinda. Sadece ariza mi degil mi onu ogrenmek istemistim. Teşekkür ettim :)

Bu arada aklıma gelen soru şu, far sensörü nerede ?

Aklıma ilk gelen yer, yağmur sensörünün olduğu yer olan dikiz aynanın arkasındaki yerde olma ihtimali.

Bu bölümü kontrol etmekte fayda var. Bu sensörde ışığı kesen/azaltan bir şey olabilir mi diye..

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

13 saat önce, İlhan :

Bu arada aklıma gelen soru şu, far sensörü nerede ?

Aklıma ilk gelen yer, yağmur sensörünün olduğu yer olan dikiz aynanın arkasındaki yerde olma ihtimali.

Bu bölümü kontrol etmekte fayda var. Bu sensörde ışığı kesen/azaltan bir şey olabilir mi diye..

Bugün kontrol ettim fakat herhangi olumsuz bir durum goremedim. Hatta bugun tekrardan deneme firsatim oldu otobanda tünele girdim far sensörü devreye girdi viktiktan sonrada ynmaya devam etti. Baya bir sute gittikten sonra kendiliginden kapandi. Anladigim kadariyla sensorde bir problem var ama varsin öyle kalsin. Hic kurcalatmayayim diyorum. 

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

Bence, aracı serviste bilgisayara bağlayıp hata kodlarına baktirin. Ya da imkaan varsa forscan ile siz baglanin. Bu durumda illaki bir hata kodu veriyordur ama sıradan elm327 cihazlarıyla görülebilecek bir şey değildir. Orasını burasını kurcalatmadan nokta atışı yapmış olursunuz. 

• Beğen 1
Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

Araci alirken serviste expertiz yaptirdim. Bilgisayara baglamislardi herhangi bir problem yok demislerdi. Artik yolum düşerse özellikle buna baktiracagim. Teşekkür ettim yorumunuz için... 

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

• 7 ay sonra ...

Merhaba Mazda Club ailesi. Bu konuyu forumda biraz araştırdım fakat bulamadım göremediysemde kusura bakmayın. Benim sıkıntım başlıktada belirttiğim gibi otomatik far sensörü. Sensör karanlığı algılayıp farları yaktıktan sonra bir daha ışığıda algılasa kapatmıyor taki motoru stop edip çalıştırana kadar. Bu sorunu İzmir de baktırabileceğim usta tavsiyesi olan var mı? Ya da bu sorunu çözmeme yardımcı olacak bir dostumız var mı? Şimdiden teşekkürler.

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

52 dakika önce, Gultekin35 :

Merhaba Mazda Club ailesi. Bu konuyu forumda biraz araştırdım fakat bulamadım göremediysemde kusura bakmayın. Benim sıkıntım başlıktada belirttiğim gibi otomatik far sensörü. Sensör karanlığı algılayıp farları yaktıktan sonra bir daha ışığıda algılasa kapatmıyor taki motoru stop edip çalıştırana kadar. Bu sorunu İzmir de baktırabileceğim usta tavsiyesi olan var mı? Ya da bu sorunu çözmeme yardımcı olacak bir dostumız var mı? Şimdiden teşekkürler.

Forumda mevcut ortak konu başlığı altında birleştirilmiş olup buradan devam edebiliriz.

Yukarıdaki mesajlara bir göz atın isterseniz, belki biraz fikir sahibi yapabilir sizi..

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

Paylaş

• Yeni Oluştur...