Jump to content

Ön Tampon Minik Hasar (Nasıl Yapılır?)

emrduman
 Paylaş

Tavsiye Edilen Mesajlar

Arkadaşlar herkese merhaba. Aracımla geçen gün hafifçe kaldırıma dokundum. Daha önce de mini onarımdan tam orası boyanmıştı. Yine aynısı oldu ancak bu sefer mini onarımla uğraşamayacağım. Fotoğrafını da ekledim. Gördüğünüz gibi 3-4 cm'lik boya kalktı ve etrafında da çatlaklar oluştu. Sinirime dokunuyor.

İnternette rötuş işlemiyle ilgili epey bir araştırma yaptım. Aracımın boya kodunu da arabanın sağına soluna bakarken buldum. Netten sprey boya ve vernik sipariş ettim. Açıkçası daha önce yaptığım bir iş değil. Henüz araca dokunmadım. Sizce ne yapmalıyım. Yardımlarınızı ve önerilerinizi rica ediyorum. Teşekkürler.

20170718.jpg

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

Boya kodunuzu alıyor boyacıya gidip sprey boya bastırıyorsunuz. Sonra orayı güzelce zımparalıyorsunuz. Önce 800-1000 sonraki son kat için 1500-2000 zımpara öneririm. Sonra boya sıçrayacak tozacak yerleri bir güzel maskeliyorsunuz. İnce katmanlar şeklinde arada en az 20 dk olacak şekilde 4-5 kat boyuyorsunuz. Beyaz olduğu için ayrıca astara gerek yok. Sonra 24 saat kuruduktan sonra 2000 zımpara ile sulu zımpara pasta yapıyorsunuz. Bu kadar. Boyacının boyadığı gibi mükemmel olmayabilir ama el emeği göz nuru olur. 2K sprey vernik bulursanız Boyayı 3 kat attıktan sonra 1-2 kat sprey vernik geçerseniz boyacının boyadığı gibi olur. Ben 2K sprey vernik görmedim. Yenilerde çıkmış diye duydum ama görmedim henüz. 

Kolay gelsin. 

• Beğen 4
Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

Ilginiz icin cok tesekkur ederim. Gerekli malzemeyi temin ettikten sonra bu sekilde yapmaya çalışacağım. Güzel olursa paylaşırım. 8)

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

• 1 yıl sonra ...

Sağolsun köpek benım tamponu yemiş, rütüş yaptık bugün  Tamir sart gibi:-

Hayvan acıkmış canı MAzda çekmiş Ama takdır edıyorum o kadar araç ıcınden MAzdayı secmıs ağzının tadını bılıyor hayvan buldum keratayı mama verdım bı kapta :egy::tey:

fotoğraf 1.JPG

fotoğraf 2.JPG

• Haha 3
Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

18.07.2017 at 20:16, zoptrik :

Boya kodunuzu alıyor boyacıya gidip sprey boya bastırıyorsunuz...

O araç sedef beyaz değil mi? Sedef işi nasıl olacak acaba?

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

Geçici olarak beyaz oje ile kapatın. Her gördüğünüzde sinirlenmezsiniz. Rötüş zamanı çıkartırsınız. 

geçmiş olsun çok. 

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

Paylaş

• Yeni Oluştur...