Jump to content

Tercih Ettiğiniz İnternet Alışveriş Siteleri

İlhan
 Paylaş

Tercih Ettiğiniz İnternet Alışveriş Siteleri  

90 oy

1. 1. Tercih Ettiğiniz İnternet Alışveriş Siteleri

• Hepsiburada
      61
    • Gittigidiyor
      37
    • N11
      36
    • Hızlıal
      2
    • Ereyon
      0
    • Epttavm
      0
    • Sanalpazar
      1
    • Diğer
      4

Tavsiye Edilen Mesajlar

Neden bilmiyorum, Hepsiburada'ya hiç üye olasım gelmedi. Bir kere bir şey almak istedim onu da başkası üstünden aldım, sonra n11 çıkınca zaten ihtiyacım da kalmadı.

Sanal ticaretin ilk web adreslerinden birisi Migros Sanal Market idi. O zamanlar Migros çalışanı olarak bir çok şeyi oradan alırdık. Sonra pek de ihtiyaç kalmadı gibi. Mağaza sayısı arttı. Benim bulunduğum caddede 2 Şok 1 Migros 1 Bim var :) Olan bakkallara oldu sanırım arada..

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

34 dakika önce, Burak :

Neden bilmiyorum, Hepsiburada'ya hiç üye olasım gelmedi. Bir kere bir şey almak istedim onu da başkası üstünden aldım, sonra n11 çıkınca zaten ihtiyacım da kalmadı.

Sanal ticaretin ilk web adreslerinden birisi Migros Sanal Market idi. O zamanlar Migros çalışanı olarak bir çok şeyi oradan alırdık. Sonra pek de ihtiyaç kalmadı gibi. Mağaza sayısı arttı. Benim bulunduğum caddede 2 Şok 1 Migros 1 Bim var :) Olan bakkallara oldu sanırım arada..

Acil durumlarda Migros Sanal Market candır.. Karı koca çalışınca bazen market alışverişine zaman bulmakta güçlük çekiyoruz.Ama şirketten fırsat bulduğumda, ama öğlen arasında, ama yolda servisteyken mobil uygulamasından alışverişi kullanıyorum. Migros diğer marketlere nazaran birazcık pahalıdır. Ama indirimli - promosyonlu ürünler denk gelip üzerine birde money/hopi kampanyası denk gelirse, çok ciddi avantajlı alışveriş sağlanabiliyor. Buna ilave olarak birde Bonus kart kampanyasını yada BKM Express kampanyasını denk getirirseniz dadından yenmez bir hal alıyor alışveriş..

Ürün değişiminde iadesinde hiç bir sıkıntı yaşamadım. Karpuz alıp kelek çıkıp 2 gün sonra iadesini bile yaptım. :D 

Ama mobil uygulamasında bir türlü adam akıllı bir iyileştirme yapamadılar. 

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

35 dakika önce, İlhan :

. Karpuz alıp kelek çıkıp 2 gün sonra iadesini bile yaptım. :D 

Canlı alışverişin kendine has mizahi yanları da oluyor.

Yazlıkta sokaktan traktörle karpuzcu geçiyor. Hanım balkondan seslenip iyi bir karpuz istiyor. ( Kelekleri kim isterki ) Karpuzcu kapıya kadar gelip karpuzu verip parasını alıyor. Hanım soruyor ; hep aynı saatlerdemi geçiyorsun. Kapuzcu düzenli bir müşteri bulmanın sevinci ile yanıtlıyor. Evet abla. bizim hanım karpuzcunun hevesini kursağında bırakıyor ; iyi o zaman, kelek çıkarsa yarın geri veririm. :)

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

5 dakika önce, Arabalar :

Canlı alışverişin kendine has mizahi yanları da oluyor.

Yazlıkta sokaktan traktörle karpuzcu geçiyor. Hanım balkondan seslenip iyi bir karpuz istiyor. ( Kelekleri kim isterki ) Karpuzcu kapıya kadar gelip karpuzu verip parasını alıyor. Hanım soruyor ; hep aynı saatlerdemi geçiyorsun. Kapuzcu düzenli bir müşteri bulmanın sevinci ile yanıtlıyor. Evet abla. bizim hanım karpuzcunun hevesini kursağında bırakıyor ; iyi o zaman, kelek çıkarsa yarın geri veririm. :)

Adana'ya ilk geldiğimde arkadaşlara hava atardım

" artık karpuz' un sadece göbeğini yiyeceğim geri kalanını  atacağım" diye ( Türkiye' de ilk hasat Adana/ Karataş/ Tuzla da dır.)

heyhat !!! burada bile kelek çıkıyor ( çabuk büyüsün ve iri olsun diye kabak aşısı yapıyorlar)

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

5 dakika önce, Arman-1999 :

heyhat !!! burada bile kelek çıkıyor ( çabuk büyüsün ve iri olsun diye kabak aşısı yapıyorlar)

Kabak aşısını da ilk kez sizden duydum @Arman-1999 Kamil bey. Saça başa da yapılırmı acaba :)

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

1 dakika önce, Arabalar :

Kabak aşısını da ilk kez sizden duydum @Arman-1999 Kamil bey. Saça başa da yapılırmı acaba :)

Ciddi misiniz?

Eğer ciddi iseniz tarım sektöründe neler var neler !!!

Saç kısmına gelirsek eğer, İki kabak bir arada hoş olmaz :) 

• Beğen 1
Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

• 3 hafta sonra ...

GittiGidiyor.Com'da bir sene içinde Bin lira üzeri alışverişlerdeydi sanırım, Gittigidiyor Kazananlar Klübüne üye oluyorsunuz otomatik olarak.

Bu klübün şöyle avantajları oluyor.

Bir takım size özel fiyatlar sunuluyor.

2-3 Saat aralığı verilerek %5-10 arası indirim hakkı tanınıyor.

Bu tip bir indirimi üzerine birde kredi kartı kampanyası ile denk getirdiğinizde çok avantajlı olabiliyor.

Örneğin geçtiğimiz 2-3 ay önce kurutma makinası aldım Gittigidiyor'dan. Aldığım makina piyasası 1150-1500 arası seyrederken, günün fırsatı altında 1000 liraya düşmüştü. Birde kazananlar klübüne özel %5 indirim oldu, 950 liraya düştü.. Ykb karta da 100.-lira wolrd puan kazandım bu alışverişten. (ufak tek şeyler ekleyip, rakamı bin lira üzerine çıkarmıştım) Cihaz 850 lira gibi bir rakama mal olmuştu bana..

Şu sıralar bayağı bir sms-e-mail geliyor gittigidiyor.com'dan. Bilmiyorum bir rekabette ortalığı kızıştırma durumları mı vardır ama..Yakın zamanda bir şey alacaksanız bakmanızı öneririm..

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

arkadaşlar aliexpres'ten aldığım üç ürünün ikisi bir hafta dolmadan geldi ama en son kapı eşikleri için durum aşağıdaki gibi. 15 günden fazladır bir güncelleme yok. bilgisi olan var mı? tam olarak nedir durum?

IMG-20170818-WA0004.jpg

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

• 2 hafta sonra ...

Hepsiburada ve gittigidiyor...Bu iki market haricinde internetten birsey almadım...İkisi arasında hepsiburadayı daha çok kullanıyorum...çünkü alternatif ürün daha fazla...

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

• 2 hafta sonra ...

N11'de yine şu sıralar Okulların açılması kampanyası var. Dün 75 liralık bir alışveriş yaptım 11 ve 22 liralık hediye çeki kazandırdı.

11 Liralık hediye çekini 75 lira üzeri

22 lira hediye çekini 150 lir üzerine kullandırtıyor.

Not: Sadece bir çeki kullanabiliyorsunuz. :D 

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

• 2 hafta sonra ...
20.07.2017 at 17:59, Burak :

Daha uygun fiyatları n11.com da buluyorum ama bir çok satıcı her ikisinde de oluyor bazen güncellenmemiş , unutulmuş fiyat sebebi ile aynı satıcıdan aynı ürünü birinden daha ucuza alabiliyorsun. Adam göndermiyorum da diyemiyor doğal olarak.

Son günlerde artan enflasyonun sebebi ben olabilirim :D

Ne zaman bir ürün alsam satıcı ya ürünü satıştan kaldırıyor ya da ürünü anında zamlandırıyor.

Bundan 3 ay kadar önce evdeki spotları LED ile değiştirme kararı aldım ve aşağıdaki ürünü denemek amaçlı satın aldım. Ürün aldığımda 6.5 TL idi şimdi 11 :D

https://urun.gittigidiyor.com/ev-bahce/5-watt-cob-led-beyaz-kasa-beyaz-ve-gun-isigi-secenekli-304138279

Bir miktar daha ihtiyacım oldu yine araştırmaya başladım ve yine 6.5 TL ye aşağıdaki ürünü buldum.

https://urun.gittigidiyor.com/ev-bahce/5w-cob-led-beyaz-kasa-beyaz-isik-306347800

Ürün çok benzer ve fiyat muadillerine göre oldukça uygun idi ama satıcı çok az satış yapmış ve en son yorumu Haziran ayında almıştı. Riske girdim ve şansımı deneyerek sipariş verdim.

Satıcı aynı gün kargoya verdi ve ertesi gün ürün elime ulaştı. Hem sevindim hem şaşırdım hem de takdir ettim ama yine aynı şey oldu, hemen fiyat arttı :)

Kısacası iyi araştırmak lazım bazen aynı satıcı aynı ürün farklı fiyatlar denk gelebiliyor.

(Örneğin yukarıdaki satıcının aynı ürünü hem 10.25 hem de 12.00 TL ye listelediğini görebilirsiniz )

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

Abi dolar falan mı sattın tırmanışa geçti dolar? Gözüm üzerinde neye çökmeye karar verdiysen atacam kenara 100-200 tane. Maaşallah altından fazla değeri artmış led spotların :D 

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

• 1 yıl sonra ...
  • 1 ay sonra ...

Ben Internet'ten çok alisveris yaparim ama süpermarket alisverisimi online degil kendim yapiyorum.  Bu aksam Migros Sanal Market nasil çalisiyor diye merak edip üye oldum.  Sonra da sitedeki SSS bölümünü okuyunca Migros Sanal Marketi hiç kullanmamaya karar verdim.  Neden mi?  Iste size siteden bir alinti:

Siparişimin teslimatı için teslimat/nakliye ücreti alıyor musunuz? 

Migros Sanal Market'te minimum sipariş tutarı 60 TL'dir. Siparişleriniz için alınacak hizmet bedeli aşağıdaki gibidir :

• 60 TL – 149.99 TL arası 5,90 TL (KDV Dahil)
  • 150 TL – 249.99 TL arası 3,90 TL (KDV Dahil)
  • 250 TL ve üzeri ücretsiz

Benim yorumum, öncelikle minimum siparis 60 TL çok yüksektir.  Ben bir süpermarketten genelde bu meblagin altinda ürün aliyorum.  Kendimi 60 TL ödemek için zorlayamam.  Eger Migros 60 TL minimum koyuyorsa, neden diger online alisveris siteleri de bu tarz minimum koymuyor?  Çünkü minimum koyarlarsa çok müsteri kaybederler de ondan.

Ikinci olarak, dev Migros hizmet bedeli (!) olarak 5.90 TL aliyor.  Ben bu bedeli Migros'a ödemek istemem ve de ödemem.  Onun yerine kendim gider güzelce alisverisimi yaparim.  Örnegin, YemekSepeti'nden yemek siparis ederken neden "hizmet bedeli" alinmiyor da dev Migros bu bedeli aliyor?  Çünkü alirlarsa çok müsteri kaybederler de ondan.

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

• 8 ay sonra ...
  • 1 yıl sonra ...

Öncelikle, benim bu mesajim orijinal Amerikan Amazon.com sitesi ile ilgili, Türk versiyonu olan amazon.com.tr degil.

Ben Aralik 2019'da Amazon.com'dan karma ürün siparis etmistim (kitap ve ufak tefek ürünler). UPS ile Türkiye'ye gelen bu paket gümrükte takildi ve tüm çabama ragmen gümrükten çikamadan Amazon'a geri gönderildi. Bereket Amazon kargo dahil ödedigim tüm parayi iade etti. O tarihten bu yana agzim yandigi için Amazon'dan bir siparis veremedim. Halbuki bu olaya dek ben senelerdir Amazon.com'dan siparis veririm ve hiçbir sorun olmazdi.

Simdi almak istedigim bazi seyler var. Yine sorun çikar mi diyerek tereddüt içindeyim. Son bir sene içinde Amazon.com'dan herhangi bir siparis veren oldu mu? Olduysa akibeti ne oldu? Bu konudaki fikriniz nedir?  Paylasabilirseniz çok sevinirim.

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

• 1 yıl sonra ...

9 Nisan 2022 tarihinde Idefix firmasından 6 adet CD sipariş ettim.  Idefix 10 Nisan 2022 Pazar günü siparişimin tamamını KARGOMsende firmasına verdi.  KARGOMsende 11 Nisan Pazartesi saat 2:30'da paketi kapıma getirdi.

Başka bir sorunuz?  🙂

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

Paylaş

• Yeni Oluştur...