Jump to content

Volkswagen Arteon İncelemesi

Anilcanatan
 Paylaş

Tavsiye Edilen Mesajlar

Bugün Arteon Elegance 2,0 TDI 150 PS DSG versiyonunu detaylıca inceleme fırsatı buldum. (İki araç inceledim  sunroof ve napa deri koltuklu modeli ve diğeri )

Öncelikle aracın dış görüntüsü gerçekten çok çekici özellikle arka kısmı çok güzel duruyor.

19 '' jantlar artık bu segmentlerde biraz zaruri gibi VW de modaya uymuş ve tabi ki büyük jant estetik gösteriyor.

Kapılarda üst çıta olmaması hem sportif hem de zengin gözükmesini sağlıyor ve CC de olduğu gibi müthiş gözüküyor.( Bu arada VW CC artık üretilmiyor )

Sinyallerin kayarak yanması Audi ve VW yeni modellerinde var ve çok hoş gözüküyor Arteon sinyalleri de daha uzun olduğu için daha da hoş olmuş.

Genel olarak araç dıştan sportif, zengin ve hakikaten çok şık duruyor.

Açıkçası kapıyı açıp içeri oturduğumda biraz dudak büktüm. Buna dış görünüşünün yükselttiği beklenti de sebep olmuş olabilir ama çok net olarak Passatın içi daha güzel.

İçine ilk girdiğimde ortadaki ekran dikkatimi çekti baya şık ve büyük bir ekranı var ama VW eskiden teyp olan yerdeki ekranı ne kadar büyütse de sanki sonradan takılan navigasyonlu ekran imajı yaratıyor yani ayrı bir ekran koysa daha güzel olabilir.

Göğüste analog saat olması her zaman araca premium bir hava katar ve ben de çok beğenirim bu araçta da var.

Göğüste passattaki ahşap, CC deki fırçalanmış alüminyum yerine farklı bir malzeme kullanmışlar güzel de olmuş.

Direksiyonun ortası çok yuvarlak olmuş daha sert havası olan bir tasarım olabilirdi.

Krom pedallar çok kaliteli ve hoş gözüküyor.

Hayalet göstergeyi hiçbir modelinde sevemedim önceki göstergeler bence daha güzel çok yapay duruyor.

İki detaydaki kalitesizlik gerçekten çok şaşırttı birkaç defa inceledim yanılmamak için birisi ortadaki sürgülü gözün sürgüsü çok ucuz ve kötü bir plastik ikincisi de alcantara-deri koltukların deri kısmının kalitesizliği. 

VW in 300.000 TL' lik bu araçta iki noktada da olsa yıllardır bilinen malzeme kalitesi sekteye uğramış diyebilirim.

Fakat asıl hayal kırıklığını donanımlarını öğrendiğimde yaşadım. Uzun uzun şu var şu yok demeyeyim Passat Highline daki standart donanım ne ise bu araçta da elektrikli bagaj kapağı hariç bire bir aynı donanım var. Liste fiyatı 300.000 TL olup donanım olarak bu kadar fakir olması cidden olumsuz bir durum.

Motor, şanzıman zaten hepimizin bildiği şeyler ki bu arada ben vw i bu konuda başarılı buluyorum.

Son olarak ellerinde olan iki araç için alacak gibi pazarlık yaptık birisi için son fiyat 267.000 TL diğeri için 297.000 TL verdiler. (Listeleri var isteyen fotosunu koymadım bende mevcut ilgilenen olursa gönderebilirim)

Bu incelemeye tam 11 tane vw (polo, golf, passat, cc) kullanmış ve vw' den başka araca binmem diyen bir arkadaşımı kendi aracımla alıp öyle gittim (bu arada benim arabama da ilk defa binip detaylıca inceledi). İşimiz bittiğinde söylediği şey şu oldu : 300.000 TL' ye değil ben bu arabayı 200.000 TL' ye de almam senin arabadan bir tane daha varsa hemen gidip alalım. 

Sonuç olarak ben kendi aracımın ne kadar kıymetli olduğunu anladım:)

NOT: Fanatik değilim mazda ile ilgili gördüğüm bütün olumsuzlukları da yazarım bunları dikkate alarak okuyunuz:)

• Beğen 5
Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

Arteon u ilk duyduğumda bu araçta diğer vw lerden farklı 300.000 TL  edecek ne olduğu sorusuydu. Çok aydınlatıcı oldu teşekkürler. 

• Beğen 1
Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

Paylaş

• Yeni Oluştur...