Jump to content

Freelander I Araç Altı Kamera

Servet
 Paylaş

Tavsiye Edilen Mesajlar

Malum sadece asfalta mahkum değiliz diyip önce hava atayım sonra konuya dönelim :)

İlk kez 2009 yılında Honda crv aracımda kullandım. O yıllar ön panjur içinde, park lambaları ile sanki uzun farlar yanıyor gibi manyakça gezebiliyordum karanlık ve tenha yollarda. Sonrasında başka suv araçlarım oldu ama montajı yapmak şimdiki aracına nasipmiş.

Aracı dağa taşa vurunca en büyük sıkıntı aracın altı ne alemde, nereye çarpacak, aha karteri şimdi bıraktık gibi korkulardı. Bende projemi bu araçta gerçekleştirdim.

Kullandığım kamera suya toza darbeye dayanıklı, kızılötesi ışık kaynağı ihtiyacı olmadan gece görüşü sağlayan yüksek irtifa forklift kamerası. Aracın kendi multimedia sistemi üzerinde video input girişinden bağlantıyı yapıp, kontak ile teybe enerji gelmesi ile çalışacak şekilde elektriksel montajı yaptım. Kamera yoğun ışık altında 2 amper çektiği için teybin remote ucu ile aktif hale getirme imkanım olmadı. Video ve enerji hattını vites kolu altında olan ve kauçuk tapa ile kapalı olan yerden aşağı, fren boruları taşıyıcı klemensleri üzerinde boşta olan kanaldan arka defransiyel taşıyıcı zamazingoya kadar çektim. Sonrasında en önemli olan görüntü konumu için 4.5 inch monitör ve akülü vidalama pili ile aracın altında kamerayı doğru pozisyon için ayarlayıp sabitleme işlemini yaptım. Kamera aracın yakıt deposunun hemen dibinde, olası darbe ile depoyu ezip hasar vermeyecek şekilde durmakta. Kalibrasyon bitip tüm montaj hattı kontrolünü tamamlayıp sistemi çalışır hale getirdim. Yüklediğim fotoğraflar içinde en sonda olan gece 22 civarı tamamen karanlık yerde park lambaları ile çekildi. İleriki aşama, aracın altına 1 watt ır Led bağlayıp tüm aracın altını gündüz gibi aydınlatmak.

071a169e2740016e40356b15301effb2.jpga1673308558ca8fe3c8a40f446be2335.jpg9fb5a54596a87b3944f67a4b4a2f6088.jpg34a2b7e169887eace1dc0dc451daf693.jpg2cb6ad93fa1ddd73440b5860d2ac7cb0.jpg7bee1d5af38df272621ecaba0e8c4176.jpg16a8654676c7b121fa64dfd475c8cf1c.jpgba258b4bde9df87e027ded4d476837f8.jpgeb163158a32a5d8d86ca986f9d6e89bc.jpg

Arazi bulup video çekeceğim

• Beğen 5
Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

Yol, iz bilmeden dağ bayır dolanmak çok ayrı bir zevk. Zamanında çok geziyorduk, boşanma sebebi olacaktı :D Bi kaç foto atayımm Servet abime, lastik değişme kitini denerken :) 

IMG_7479.JPG

IMG_7480.JPG

image.jpg

• Beğen 2
Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

Mustafanın akciğerleri büyüktür şimdi. Orada yaşamak kolay değil malum. Arabası bile gitmiyor. Nefesine kuvvet.

@Servet abi, bayıldım sistem güzelmiş. Çok keyifli olur. Ben alt takımları izlemek için düşünmüştüm böyle bir şey. Sınırlarda alt takımdaki parçaların tepkilerini görmek için. 

• Beğen 2
Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

6 saat önce, Burak :

İlginç işlerin adamı :) Ellerine sağlık . Videoları da bekliyoruz heyecan ile :) 

Hafra sonu araziye uyum sağlayacağız nasipse. Bol bol video gelir :)

5 saat önce, Fotifoti :

Harika olmuş servet abi :) dağ bayır dolanırsın "kamerayı test edeyim" ayağına emoji1.png

Tabikisi

4 saat önce, M.E.G :

Yol, iz bilmeden dağ bayır dolanmak çok ayrı bir zevk. Zamanında çok geziyorduk, boşanma sebebi olacaktı :D Bi kaç foto atayımm Servet abime, lastik değişme kitini denerken :) 

IMG_7479.JPG

IMG_7480.JPG

image.jpg

Vaayyy. Bu yastığın değiştiği vardı bende. Abd li rescue ekibi 99 depreminde vermişti enkazdan komşuları çıkarırken. Çok yaman bişey

58 dakika önce, zoptrik :

Mustafanın akciğerleri büyüktür şimdi. Orada yaşamak kolay değil malum. Arabası bile gitmiyor. Nefesine kuvvet.

@Servet abi, bayıldım sistem güzelmiş. Çok keyifli olur. Ben alt takımları izlemek için düşünmüştüm böyle bir şey. Sınırlarda alt takımdaki parçaların tepkilerini görmek için. 

Virajda kasiste vs aşağıda acayip işler dönüyor :)

• Beğen 1
Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

Paylaş

• Yeni Oluştur...