Jump to content

Hoşça kal Mazda, Merhaba Toyota

Belash
 Paylaş

Tavsiye Edilen Mesajlar

Çok şaşırtıcı bir tutum. Doğru olanı yapmışsınız. Bize kıymet vermeyene kıymet vermemek lazım Bu her alanda geçerli. Yeni arabanız hayırlı olsun. Kazasız güzel günlerde kullanmanızı dilerim.

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

Size hak vermekle beraber bayilere de hak vermedim değil. Aracınız 2.2 motor, vergisi yüksek (8 bayiye gitmeyip telefonla görüştüğünüzü varsayıyorum) , görmedikleri aracı kabul etmemiş olabilirler. Diyarbakır da size uymamış biraz da kısmet bu işler.

Mazda'ya kızıyoruz ama eğer Doguş gibi bir firma distribütörlüğünü alırsa Mazda hepimize hayal olur. Suan fiyatlar gayet uygun

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

3 saat önce, Fotifoti :

Mazda'ya kızıyoruz ama eğer Doguş gibi bir firma distribütörlüğünü alırsa Mazda hepimize hayal olur. Suan fiyatlar gayet uygun

Öyle bir duyum mu var, yoksa olabilir tahminlerimi?

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

Belash'a hak vermekle vermemek arasında kaldım. Mazda MPS gibi az rastlanan spor bir aracın takas olarak kabul edilmemesi gayet normal. Mazda Türkiye distribütörünün alması yakışıklı olurdu. Ancak aracın ilk sahibi deil, 2. (veya daha sonraki) sahibi Mazda Türkiye'ye takas olarak öneriyor, bu durumda Mazda Türkiye'nin reddetmesi haklı cunku sıfır sattığım bir aracın sonraki sahibi takas istiyor, Mazda'yı burada haksız bulmak demek, satıcıya cok uzun dönemli yükümlülük yüklemek demek. Ancak buna rağmen 2. sahibinden ise, araç temiz ve vukuatsız ise, düşük bir bedel önererek o aracı takas alabilirlerdi. Yani ben o şartlarda ben olsam takas alabilrdim. Ancak ülke şartları da ortada, her kişi ve kuruluş için şartlar zor. En iyi niyetli kişi ve kuruluşlar dahi doğru hareket edemeyebilir.

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

misal ankara'da in eden sıkışık trafikte 2-3 km şehir içi araç kullanırsanız ortalama 8-10 arası beyaz corolla'ya rastlıyorsunuz (iki arkadaşım iki gün arayla beyaz corolla aldıklarında saymıştım evet:).

ama şahsen henüz canlı bi mps görmüş değilim..

peki biz üçüncü kişilerin bu durumu mps kullanıcısı için fiilen bir anlam ifade eder mi? elbette hayır. kimse başkasının göz zevki için belli arabalara binmek zorunda değil. elinde tutup tutmaması da zerre sorgulanamaz.  kendisi türkiye koşullarında belli ki dışı seni içi beni yakar türünden kadersiz talihsiz bir otomobil.

sadece bi an için kendimi mps 3'ten inip corolla'ya binerken düşündüm, tuhaf geldi. 

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

40bin deseniz ben de alırdım abi arabayı. Biz istanbulda rx8 bakarken bi tane kırmızı mps satılıktı. Az daha gidip girişecektik. Önden çekiş bizi vazgeçirmişti o zaman. 

Hayırlısı olsun siz bana bakmayın. Mal gidince arkasından para veren çok olur. En iyisini yapmışsınız. En azından 250+bir araca bu dünyada binmenin keyfini çıkardınız bu bile kâr. 

• Beğen 1
Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

Gittiği ilk bayiye aracını satmak veya ilan verdiğinin ertesi günü paraya cevirmek isteyen Beyaz VW Polo, Renault falan kullanır, Mazda ile işi olmaz. Ben Mazda'yı alalı 4,5 sene oldu, hiç satmaya calıştım mı? Spor Yamaha motosikletimi satmaya çalışırken başıma gelenler de aklımda, bana Mazda RX-8'i satan arkadaşın anlattıkları da.

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

Yeni araciniz hayirli olsun. Kazasiz belasiz binin.toyota da guzel arac. Cok yakin bir tarihte anlattigiz olayin cok benzerini bende tecrube ettim. Sizi gayet iyi anliyorum. Aracin ilk sahibi olmama ve hicbir ciddi kazasi olmadigi halde hurda parasi teklif eden ve hatta acikca meramimi anlatmama rahmen teklif bile vermeyen kisiler gordum. Tamir ederken abi tampon bu degisse ne olur degismese deyipte is takasa gelince abi boyasizlarini bile 28 aliyoruz hadi sen titiz adamsin sanada o fiyati verelim diyenleri gordu bu gozler. 3 e yakin galeri 36 bin fiyat verdi.Aracimi 39 bine sattim. Ticaret mutlaka kar odakli yapilirda bu kadar olu soyguncusu olmaya gerek yok.Belki aracimi satiliga cikardigimda en azindan kotude olsa takasa sayan olsaydi bugun bende bir mazda3 sahibi olabilirdim. Her iste mutlaka bir hayir vardir.

• Beğen 1
Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

Öncelikli olarak yeni aracın hayırlı uğurlu olsun @Belash Kerem. Kazasız belasız kullanman dileği ile.

Bu arada Mps'inin ben satıldığını düşünüyordum. 2013'te bir satma girişimin oldu sonra vazgeçmiştin. Ardından 2014 yılında yine bir satma girişim olmuştu, ama sonra yine vazgeçmiştin sanırım.

Sen aracını hiç Mazda Ozan'a getirip bıraktın mı ? Eğer öyleyse @zoptrik sizin niyetlendiğiniz Mps aynı Mps. :fiuw:

Bu arada bu Mps'te Ankara'dan Serkan (Balkan) beyin aracıydı sanırım. Kendisi MazdaClubTR tarihine 7 Mazda'lı adam diye geçmişti.

• Beğen 1
Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

Mazdanın ender bulunan araçlarından mps yi satıp heryerde olan bir aracı almanıza üzülmekle beraber bunun şartların gerektirdiği bir durum olduğunu düşünüyorum. 8 tane bayinin fiyat vermemesi hiçbir şekilde izah edilemez bu konuda çok haklısınız. Size düşük olacağını belirtip yine de bir fiyat vermeleri lazımdı.

• Beğen 2
Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

Hayırlı olsun öncelikle. MPS belki özel bir araç şeklinde takasta kullanmamayı mazur görenleri anlamamakla beraber, benim  2012 mazda impresive'in de başına zamanında bazı mazda bayilerinde aynısının geldiğini hatırladım.

e normal dedim.

• Beğen 1
Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

Öyle bir duyum mu var, yoksa olabilir tahminlerimi?

Tahmin :) şuan fiyatlar piyasanın altında. Bende 2010 Mazda 3'te kör nokta uyarı sistemi vardı ama millet vosvosla öğrendi :) Doguş iyi cila yapar
Çünkü . Bir gözünüzün önüne getirin, boshvosu bu kadar cilalayan Doguş Mazda'ya ne yapar [emoji1] Mazda'yı bir distribütör alırsa bu günleri mumla ararız gibime geliyor :)
Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

10 saat önce, Revivo73 :

Belash'a hak vermekle vermemek arasında kaldım. Mazda MPS gibi az rastlanan spor bir aracın takas olarak kabul edilmemesi gayet normal. Mazda Türkiye distribütörünün alması yakışıklı olurdu. Ancak aracın ilk sahibi deil, 2. (veya daha sonraki) sahibi Mazda Türkiye'ye takas olarak öneriyor, bu durumda Mazda Türkiye'nin reddetmesi haklı cunku sıfır sattığım bir aracın sonraki sahibi takas istiyor, Mazda'yı burada haksız bulmak demek, satıcıya cok uzun dönemli yükümlülük yüklemek demek. Ancak buna rağmen 2. sahibinden ise, araç temiz ve vukuatsız ise, düşük bir bedel önererek o aracı takas alabilirlerdi. Yani ben o şartlarda ben olsam takas alabilrdim. Ancak ülke şartları da ortada, her kişi ve kuruluş için şartlar zor. En iyi niyetli kişi ve kuruluşlar dahi doğru hareket edemeyebilir.

Burada anlaşılmadığımı düşünüyorum :)

Benim sorunum aracı takasta ederinden almamaları değil, hiç almamaları? Hiç alamıyoruz, bu araba çöp, bunu alamayız, bunu hurdaya çıkarın, makine kimya hurda müdürlüğüne götürüp presletin diyorlar adeta :) 

Yoksa öyle aracı satarken kar edeyim havasında olmadım hiç bir zaman. Ticarette para alışta kazanılır, satışta değil asla. 

Toyota ederinden mi aldı, hayır asla. VW' de ha keza öyle.

Ama Mazda bayileri; rakip markaların Megane RS-Octavia Rs-Subaru İmpreza-Lancer Evo gibi araçlarını takasta kabul ederken Mazda MPS'i kabul etmemeleri kanıma dokundu. Ne demek kendi markanın aracını takasta almamak. 20 lira de, 30 lira de ama yine de takas teklifini geri çevirme, maalesef sattığımız aracı 2. elde alamıyoruz deme.

O zaman da kimse eleştirmesin; koskoca Mazda' dan ekmek yiyen adamlar marka algısını bu derece düşürmüşken, son tüketici de Mazda' ya dönüp bakmaz bile. Ondan sonra da biz çok yazarız; Mazda iyi marka ama insanımız bilinçli değil. Aha da okumuş etmiş halimle Mazda' dan soğudum sudan sebepler yüzünden. Bu saatten sonra da alır mıyım/tavsiye eder miyim; hiç sanmıyorum.

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

Paylaş

• Yeni Oluştur...