Jump to content

İstanbul'daki Küçük Doğal Afet Sonrası Araçlarımızın Durumu

İlhan
 Paylaş

Tavsiye Edilen Mesajlar

Auto King kendiniz karşılarsanız 1500+KDV eğer kasko dan yaparasanız muhtemelen 3000 TL civarında hasar kaydı çıkar dedi. Sanırım ben kızımı çok sevdiğinden durumunu kötü sandım, ama kime gösterdiysem şu ortalık durulsun 1-2 ay bekle diyor. Auto King de zaten en erken 1-2 ay a süre veriyor. Tanıdığım başka bir usta en erken 22 Ocak dedi [emoji3], diğer bir usta 100 araba var elimde 2-3 ay sonra dedi.

Bu ara istanbuldan araba almasak iyi olur galiba :)
  • Beğen 1
Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

‎30‎.‎07‎.‎2017 at 00:27, Fotifoti :

Bu ara istanbuldan araba almasak iyi olur galiba :)

Valla bu tür sorunlar aslında herhangi bir sıkıntıya sebep olmuyor. @Revivo73 nun gönderdiği video daki çılgın alman gibi işin ustası yaparsa yeni gibi oluyor. Ben biraz video ları izledikten sonra acaba denesem mi diye düşündüm, 1-2 sn geçtikten sonra 500 araba yapmış ustayla benim el işçiliğim arasında bariz farklar olacağı geldi aklıma, sonra elimdeki kaporta düzeltme kalemini yavaşça yere bıraktım :D 

• Beğen 2
Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

Videoyu ben de @Katil Balina gönderdi . Ancak sonradan başka birkaç videoya daha baktım, almanlar dolu göçüğü düzeltme konusunda uzmanlaşmışlar cunku onlarda da çok pis dolu yağışları oluyor. Şurada 10-20 farklı video var: https://www.youtube.com/results?search_query=hagel+delle

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

video ları inceledikçe yine coşuyorum, yapasım geliyor @Revivo73 şöyle sağda solda pert bi rx8 bulursam deniycem :D 

gerçi benim araba seramik kaplandığından bu silikonlar tutmaz, her türlü içerden ittirmem lazım.

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

Dolu göçüğü düzeltmesi kolay. Gerçek kaportacılık işi bile sayılmaz bence aracın düz yüzeylerinde boyaya zarar vermeyen hafif bombeler.  2 ay sonraya randevu ile 300TL'ye yaptıracağıma gerekli ekipmanları alıp kendim yapardım. Şu videoda oldukça net gösteriyor. 

Hagel Delle Ausbeulen m. Dellenlifter und FIxierlampe Ausbeulwerkzeug.

Türkçesi: Dolu göçüğünü göçük kaldırıcı (bisiklet pompası gibi olan alet) ve bombe gösterici lamba takımı ile düzleştir.

Ausbeulwerkzeug -- Düzleştirme takımı. Ebay'de €1,5'tan €109'a (ilk videoda kaputun altından sacı ittiren kaldırac düzeneği) ve bombe gösterici lamba €100 civarından satılıyor: https://www.ebay.de/sch/items/?_nkw=ausbeulwerkzeug&_sacat=&_ex_kw=&_mPrRngCbx=1&_udlo=&_udhi=&_sop=12&clk_rvr_id=1271764522151&rmvSB=true

• Beğen 1
Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

28.07.2017 at 08:21, İlhan :

Merhaba Arkadaşlar,

Öncelikli olarak hepimize çok geçmiş olsun. Biz İstanbul'da yaşayanlar bayağı bir ciddi bir şey atlattık dün gece. Umarım bir yaralanma vs durumu olmayıp, herkesin sağlığı yerindedir. Ben mesaide olduğum için, Gebze'de fabrikada yakalandım bu hava koşullarına. Aracı fabrikadaki sundurmanın altına almamla havanın kopması aynı anda oldu resmen.

İstanbul'da bayağı bir çatılar uçmuş, ağaçları köklerinden sökmüş.. Yağan dolu bir çok araca hasar vermiş durumda. Bizlerden de aracı hasar gören arkadaşlar var. Bel bu başlık altından birbirimize bu konuda yardımcı olabiliriz paylaşımlarımızla.

Tekrardan çok geçmiş olsun hepimize. Sevgiler saygılar arkadaşlar.

İlhan hocam merhaba;

Hepimize geçmiş olsun diyelim.Dolu'ya dışarı çıktıktan 5 dakika sonra yakalandım.Devrilen ağaçların ve uçuşan ondülin parçalarının arasında slalom yaparak kapalı otoparka attım kendimi ama tavan ve kaporta da küçük küçük göçükler oldu malesef.Camların kırılmaması tek tesellim oldu.Umarım çok masraflı olmaz bu iş.

Bu arada benim fabrika da gebze de yoksa komşumuyuz?:)

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

1 dakika önce, Bora Yetkin :

İlhan hocam merhaba;

Hepimize geçmiş olsun diyelim.Dolu'ya dışarı çıktıktan 5 dakika sonra yakalandım.Devrilen ağaçların ve uçuşan ondülin parçalarının arasında slalom yaparak kapalı otoparka attım kendimi ama tavan ve kaporta da küçük küçük göçükler oldu malesef.Camların kırılmaması tek tesellim oldu.Umarım çok masraflı olmaz bu iş.

Bu arada benim fabrika da gebze de yoksa komşumuyuz?:)

Merhaba Bora Hocam.

Çok geçmişler olsun, Allah beterinden korusun hepimizi.

Ben GOSB'a ve Plastikçiler Sanayiye çok yakınım, Pelitli Köyü Yolu Üzerindeyim.

Aracını yaptırmak için çok acele etme..Ortalık bir durulsun sonra bu işe girişirsin. Şu an yetkili servis/özel servis/sanayi her yer çok karışık. Vurgun yapabilmek için fahiş fiyatlar dönebiliyor.

• Beğen 1
Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

1 dakika önce, İlhan :

Merhaba Bora Hocam.

Çok geçmişler olsun, Allah beterinden korusun hepimizi.

Ben GOSB'a ve Plastikçiler Sanayiye çok yakınım, Pelitli Köyü Yolu Üzerindeyim.

Aracını yaptırmak için çok acele etme..Ortalık bir durulsun sonra bu işe girişirsin. Şu an yetkili servis/özel servis/sanayi her yer çok karışık. Vurgun yapabilmek için fahiş fiyatlar dönebiliyor.

GOSB içindeyim bende yakınız.

Şu aralar aç kurt gibidir hepsi zaten,beklemek en iyi dediğiniz gibi.Acaba göçük düzeltme kitleriyle denesek mi çok bi para değil internette gördüğüm kadarıyla.?

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

1 dakika önce, Burak :

Gördüğüm kadarıyla onun için bir göçük düzeltme ışığı almak lazım 

@Zealot açsaydın şu servisi şimdi parayı kırmıştın :D

Burak hocam;

Koca bakım atölyesi elimin altında,lamba da var,silikon tabancası da var ne istersen var yani.Yeter ki iş yapsın aletler.

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

Gördüğüm kadarıyla onun için bir göçük düzeltme ışığı almak lazım 
[mention=8218]Zealot[/mention] açsaydın şu servisi şimdi parayı kırmıştın [emoji3]

Zealot parti kur oy verelim, Gürün güzelim benim [emoji1]
Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

Burak hocam;

Koca bakım atölyesi elimin altında,lamba da var,silikon tabancası da var ne istersen var yani.Yeter ki iş yapsın aletler.

O zaman bir deneme yapmaktan zarar gelmez. Hatta varsa şirket aracı falan önce onda dene baktın oluyor devam. Sonrasında da bakarsın millet sıraya girer :D

• Beğen 1
Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

2 dakika önce, Bora Yetkin :

Burak hocam;

Senin Atölyeye üst kurabiliriz bunu söylemeyecektin. :D Bizim tek ve en büyük sıkıntımız kapalı bir Alan-Atölye. Böyle bir yer bulsak ne uygulamalar yapacağız deneyeceğizde.. :fiuw:

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

1 dakika önce, Burak :

O zaman bir deneme yapmaktan zarar gelmez. Hatta varsa şirket aracı falan önce onda dene baktın oluyor devam. Sonrasında da bakarsın millet sıraya girer :D

Aynen şirket aracına yumruğu patlatıp denemek lazım:)

Tek merak ettiğim silikon'un bir özelliği var mı yoksa sıradan sıcak silikonla mı yapılıyor?

Bunu araştıralım önce.

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

Aynen şirket aracına yumruğu patlatıp denemek lazım:)

Tek merak ettiğim silikon'un bir özelliği var mı yoksa sıradan sıcak silikonla mı yapılıyor?

Bunu araştıralım önce.

Bu arada Gosb burnumun ucu gerçekten.. @Servet abide yakın bize. Bir öğlen bir araya geliriz inşallah..

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

1 dakika önce, İlhan :

Senin Atölyeye üst kurabiliriz bunu söylemeyecektin. :D Bizim tek ve en büyük sıkıntımız kapalı bir Alan-Atölye. Böyle bir yer bulsak ne uygulamalar yapacağız deneyeceğizde.. :fiuw:

Hocam uçak bakım atölyesi değil burası araba sığmaz:)zaten kapalı olmasına gerek yok bu işlemler için.Şu silikon işine bi bakayım önce.Kaportaya tutyor mu,sonra kolay çıkıyor mu zarar veriyor mu vs.

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

1 dakika önce, İlhan :

Bu arada Gosb burnumun ucu gerçekten.. @Servet abide yakın bize. Bir öğlen bir araya geliriz inşallah..

Siz 3 kişi bir araya gelin arabayı bile baştan yaparsınız :D 

@Bora Yetkin silikon işin neresinde ? Ben bir çekme vakumu gördüm bir de kalem gibi bir cisim ile ufak düzeltme yapıldığını.

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

1 dakika önce, İlhan :

Olur hocam bi yemek yeriz.

1 dakika önce, Burak :

Siz 3 kişi bir araya gelin arabayı bile baştan yaparsınız :D 

@Bora Yetkin silikon işin neresinde ? Ben bir çekme vakumu gördüm bir de kalem gibi bir cisim ile ufak düzeltme yapıldığını.

Göçük olan yere plastik bir aparatı yapıştırmak için kullanıyorlar.İzlediğim bir videoda macun gibi birşey di sıktığı.Dur bi deniyeyim atölyede:)

• Beğen 1
Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

2 dakika önce, Bora Yetkin :

Hocam uçak bakım atölyesi değil burası araba sığmaz:)zaten kapalı olmasına gerek yok bu işlemler için.Şu silikon işine bi bakayım önce.Kaportaya tutyor mu,sonra kolay çıkıyor mu zarar veriyor mu vs.

Yok zaten esprisine takıldım..

Ama kapalı alan şart diye düşünüyorum.. Işıktan kaynaklı yanılgının önüne geçebilmek için. Standart sabit bir ışıklar daha randımanlı çalışma oluyor.Yok güneş tepeden, yandan vurdu, yok bulut geçti vs..aldatabiliyor yoksa..

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

Paylaş

• Yeni Oluştur...