Jump to content

İstanbul'daki Küçük Doğal Afet Sonrası Araçlarımızın Durumu

İlhan
 Paylaş

Tavsiye Edilen Mesajlar

1 dakika önce, İlhan :

Yok zaten esprisine takıldım..

Ama kapalı alan şart diye düşünüyorum.. Işıktan kaynaklı yanılgının önüne geçebilmek için. Standart sabit bir ışıklar daha randımanlı çalışma oluyor.Yok güneş tepeden, yandan vurdu, yok bulut geçti vs..aldatabiliyor yoksa..

Dur hocam bi atölye ye gidip gelicem,hatta çektirme aparatını bile yaparım burada ben:)

yazarım neticeyi gelince.

• Beğen 1
Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

@Bora Yetkin eğer arabada seramik kaplama veya nano kaplama gibi bir uygulama varsa silikon tutmuyor diyorlar. Aslında en ideali arkadan ittirme yöntemi. Benim tavan hariç diğer panelleri sökmek kolay ama hatalı bir iş yaparsam daha çok masraf çıkar diye çekiniyorum.

Bu arada ben de civardayım TAYSAD :) 

• Beğen 1
Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

16 dakika önce, SweepeR :

@Bora Yetkin eğer arabada seramik kaplama veya nano kaplama gibi bir uygulama varsa silikon tutmuyor diyorlar. Aslında en ideali arkadan ittirme yöntemi. Benim tavan hariç diğer panelleri sökmek kolay ama hatalı bir iş yaparsam daha çok masraf çıkar diye çekiniyorum.

Bu arada ben de civardayım TAYSAD :) 

Boya koruma var bende:(

25 dakika önce, Bora Yetkin :

Dur hocam bi atölye ye gidip gelicem,hatta çektirme aparatını bile yaparım burada ben:)

yazarım neticeyi gelince.

Hocam;

Normal sıcak silikon kaportaya tutttu sökerken de boyaya zarar vermedi:)

• Beğen 2
Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

12 dakika önce, Bora Yetkin :

Boya koruma var bende:(

Hocam;

Normal sıcak silikon kaportaya tutttu sökerken de boyaya zarar vermedi:)

Eğer tuttuysa süper, acaba benim seramikte de tutam mı diye düşünmeye başladım :) 

uygun fiyatlı olan bu ürün çok işe yarar gibi görünüyor. bir de yanına kalemli silikon tabancası seti bunu alırsak olur bu iş gibi. Yalnız feci gaza gelmeye müsaitim haberiniz olsun :D 

Bu arada en önemli şeylerden biri içinde siyah şeritler olan bir ışık, gözle anlaşılamayan bozuklukların çok rahat anlaşılmasını sağlıyor ve düzeltme işlemini tam olarak yapabiliyorsunuz.

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

1 dakika önce, SweepeR :

Eğer tuttuysa süper, acaba benim seramikte de tutam mı diye düşünmeye başladım :) 

uygun fiyatlı olan bu ürün çok işe yarar gibi görünüyor. bir de yanına kalemli silikon tabancası seti bunu alırsak olur bu iş gibi. Yalnız feci gaza gelmeye müsaitim haberiniz olsun :D 

Göçüklerin genişliği önemli,kaportaya yapıştırılan ve çekmeye yarayan zımbırtılar biraz fazla büyük gibi geldi bana.Seti kalabalık olanlarında fiyatı tuzlu.

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

51 dakika önce, Bora Yetkin :

Tek merak ettiğim silikon'un bir özelliği var mı yoksa sıradan sıcak silikonla mı yapılıyor?

Ben babamın aracına yaptığım uygulama esnasında normal silikon yaptım.Tuttu ama çekmeye başladığında tak diye attı.

O silikon internette silikon mumu diye satılıyor.Özel birşey yani..

Normal silikon şeffaf renkte oluyor ama o mum mavimsi bir renk alıyor..

Bilginize...

• Beğen 1
Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

1 dakika önce, Ömer626 :

Ben babamın aracına yaptığım uygulama esnasında normal silikon yaptım.Tuttu ama çekmeye başladığında tak diye attı.

O silikon internette silikon mumu diye satılıyor.Özel birşey yani..

Normal silikon beyaz renkte oluyor ama o mum mavimsi bir renk alıyor..

Bilginize...

Hmm önemli bilgiydi bu teşekkürler.

5 dakika önce, Bora Yetkin :

Hmm önemli bilgiydi bu teşekkürler.

PDR silikonu adı.

• Beğen 1
Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

Babamın aracında göçükler büyük çaptaydı,silikonlu çektirme aparatı ile düzelttik.Ancak sizin durumunuz malum,dolu göçüğü.

Mum ile yapıştıracağınız vidalı plastik parça göçük çapına tam oturur mu yoksa büyük mü gelir buna bakmak lazım.

birde küçük çaplardaki göçüğü düzeltmek için daha kuvvetli bir asılma gücü gerekebilir.Silikon mumu o kadar kuvveti asılabilecek mi bunu da düşünmek lazım.

Benim bahsettiğim ürün şudur ;

201372134317_kaporta1.jpg.9b66de260fab349f5030694ebaa24a9e.jpg

• Beğen 1
Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

3 dakika önce, Ömer626 :

Babamın aracında göçükler büyük çaptaydı,silikonlu çektirme aparatı ile düzelttik.Ancak sizin durumunuz malum,dolu göçüğü.

Mum ile yapıştıracağınız vidalı plastik parça göçük çapına tam oturur mu yoksa büyük mü gelir buna bakmak lazım.

birde küçük çaplardaki göçüğü düzeltmek için daha kuvvetli bir asılma gücü gerekebilir.Silikon mumu o kadar kuvveti asılabilecek mi bunu da düşünmek lazım.

Benim bahsettiğim ürün şudur ;

201372134317_kaporta1.jpg.9b66de260fab349f5030694ebaa24a9e.jpg

Bende aynı endişedeyim zaten olmadı kasko dan yaptırırm.

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

Ben autoking de kasko sırasına girdim, yani baya bi sıra var bu hafta arayıp kaç ay sonra olacağını haber verecekler.

Aslında bir ısı tabancası ve uygun metal aparatlarla bu video daki gibi girişmek istiyorum. Bu şekilde yapmanın en önemli avantajı eğer boya orijinal değilse ve altında macun varsa atma olmuyor. Diğer çektirme aparatlarında ise macunlu yüzeyi affetmiyor ve boya çıkıyor.

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

Benim araçta sürücü kapısındaki tekme göçüğünü bu yöntemle kendim giderebilirim diye düşünmeye başladım. kapı iç döşemesini ve cam otomatiğini söküp orjinalliği bozmamak için ve Bursa'da bu işi kaporta üstünden yapabilecek eleman bulamadığımdan yaptırmamıştım, ancak kaporta üstü yöntemleri bilmediğim için kendim yapabilirim diye de hiç düşünmemiştim.  Boya fabrikasyon ve seramik, nano koruma falan yok, o silikon tam yapışır  bayağı düzeltebilirim gibi geliyor. 

ayrıca arka bagaj kapağında ya yumruk ya da başka birşeyden birkaç bombe var, başlamışken onları da düzeltirim belki.

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

2 saat önce, SweepeR :

Ben autoking de kasko sırasına girdim, yani baya bi sıra var bu hafta arayıp kaç ay sonra olacağını haber verecekler.

Aslında bir ısı tabancası ve uygun metal aparatlarla bu video daki gibi girişmek istiyorum. Bu şekilde yapmanın en önemli avantajı eğer boya orijinal değilse ve altında macun varsa atma olmuyor. Diğer çektirme aparatlarında ise macunlu yüzeyi affetmiyor ve boya çıkıyor.

Beyler aparatsız ilginç bir yöntem buldum isteyene watsapptan video gönderebilirim.Oldu bu iş bence:)

5322880938

• Beğen 1
Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

7 dakika önce, Bora Yetkin :

Beyler aparatsız ilginç bir yöntem buldum isteyene watsapptan video gönderebilirim.Oldu bu iş bence:)

5322880938

Youtube / vimeo vs bir video kanalına yüklemen mümkün değil mi ? Daha çok kişiye ulaşırdık...

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

@Bora Yetkin yetkin in videolarını denemeler1 ve denemeler2 olarak ekledim.

Denemeler1 videosundaki silikon çubuğun kurtulamamasından kaynaklı olarak sacı fazla çekme ihtimali var, denemeler2 ise bana daha uygulanabilir geldi. araya koyulacak plastik parça sayesinde silikondan ayrılma kolaylaşıyor.

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

İş merkezinde bir arkadaşın aracı. Gözle sayabildiğim 43 irili ufaklı göçük ayrıca ön camda 5 nokta çatlak

Aracı alalı 3 hafta oldu. :(

20170801_172446.jpg

20170801_172540_HDR.jpg

20170801_172505.jpg

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

4 dakika önce, Seriatsu :

İş merkezinde bir arkadaşın aracı. Gözle sayabildiğim 43 irili ufaklı göçük ayrıca ön camda 5 nokta çatlak

Aracı alalı 3 hafta oldu. :(

Üzücü bir durum. Anlaşılan tam ortasında kalmış dolunun. 2017 Mazda 3 mü araç ?

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

Paylaş

• Yeni Oluştur...