Jump to content

İstanbul'daki Küçük Doğal Afet Sonrası Araçlarımızın Durumu

İlhan
 Paylaş

Tavsiye Edilen Mesajlar

1 dakika önce, Burak :

Üzücü bir durum. Anlaşılan tam ortasında kalmış dolunun. 2017 Mazda 3 mü araç ?

aynen tam ortasında kalmış.kaçacak  yer bulamamış.

araç 2014 model ikinci el aldı.1 nesil 3 yerine 

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

1 dakika önce, Seriatsu :

aynen tam ortasında kalmış.kaçacak  yer bulamamış.

Tek teselli camın kırılmamış olması sanırım. Trafikte o kadar çok camsız dolaşan araç var ki neredeyse naylon veya streç film standart donanım haline geldi..

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

manyetik göçük düzeltme varmış, günlerdir ben bunu nasıl görmemişim. Gün içinde irtibata geçip bilgi vereceğim.

@Servet hocam, sizden böyle bir makine bekliyoruz. Her bir adam saatinizin karşılığı bir demlik kaçak çay ile ödüllendirilebilir :P 

edit: Manyetik göçük düzeltme çok küçük göçüklerde yapılabiliyormuş. Sonra düşündüm dedim ki onur senin arabanın kaputu bagajı alüminyum, neyin peşindesin oğlum.

• Haha 2
Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

19 saat önce, SweepeR :

@Bora Yetkin yetkin in videolarını denemeler1 ve denemeler2 olarak ekledim.

Denemeler1 videosundaki silikon çubuğun kurtulamamasından kaynaklı olarak sacı fazla çekme ihtimali var, denemeler2 ise bana daha uygulanabilir geldi. araya koyulacak plastik parça sayesinde silikondan ayrılma kolaylaşıyor.

Benim deneme başarısız oldu,tahminim boya koruma yüzünden oldu silikon güçlü tutmadı.Mat renk aracı ve boya koruması olmayanlar deneyebilir.

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

Manyetik kaporta düzelme.... Hımm mantuklu.. İşin ucunda yoğun dem aromalı çay verileceği taahhüt ediliyor.. Az işim var beyler

23 saat önce, Burak :

Hakikaten Perşembe çay içelim mi ? :) Özledik seni

Parşembeye kadar sistemi yetiştirirsem varya üfff :D

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

9 saat önce, Servet :

Manyetik kaporta düzelme.... Hımm mantuklu.. İşin ucunda yoğun dem aromalı çay verileceği taahhüt ediliyor.. Az işim var beyler

Parşembeye kadar sistemi yetiştirirsem varya üfff :D

:D yalnız bu sistemde benim tam anlayamadığım bir konu var. Elektro mıknatıs etkisi ile mi düzeltme oluyor yoksa ısınma sebebiyle mi? Çünkü işlem sonunda soğumaya bırakılıyor. Aluminyum un elektro manyetik olarak etkilenmeyeceğini biliyoruz, ama sebebi ısı ise beni arabada da işe yarayabilir. Öte yandan ısının oluşmasının sebebi tuttukları 2 kutuplu kalem ile aracın sacının etkileşimi ise yine benim arabada işe yaramaz oluyor.

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

Konuyla ilgili son dakika gelmişmesi :

27 Temmuz'da yaşanan dolu ve şiddetli yağmur mağduru otomobil sahiplerine zararın tanzimi konusunda Devlet yardım elini uzattı.

Devlet, Kaskosuz Araç Sahiplerine Müjdeyi Verdi

Geçtiğimiz Perşembe günü yaşanan ''Doğal afet'' ev, araç ve yollarda yüz milyonlarca liralık zarara yol açtı. Şiddetli yağmur, rüzgar ve dolu sebebiyle çatılar uçtu, ceviz büyüklüğündeki dolu parçaları araçların camlarını, farlarını kırdı; kaportalarında onlarca hasara yol açtı. Verilen hasar o kadar geniş çaplı ve yüksek ki mağdurlar zararlarını tazmin edebilmek için tutanak yaptırmaya çabaladı ama sigorta acentelerinde günler sonrasına randevu verilmeye başladı. Gerek kaskolu gerek kaskosuz araçları kabul eden servisler de, araç koyacak yer kalmayınca randevu verip vatandaşları geri göndermeye başladı. Servislerde özellikle cam, far ve aynada karaborsa oluştu.

Devlet, araçları ve evi sigortasız olanlar için yardım elini uzattı. İl ve ilçe itfaiyeleri ile belediyelerde afet masaları tahsis edildi. Başvuran ve evi ya da aracı hasar gören vatandaşlar zarar tespiti yaptırmaya başladı. Tespit yaptıranların, devletin yapacağı açıklama sonrasında zararları karşılayabilecekler.

Doludan zarar görenlerin yapması gerekenler:

Sigortası olmayan daire için ikametin bulunduğu itfaiye müdürlüğünden zabıt tutmasını isteyebilirsiniz. Zapta dilekçe ve daire fotoğraflarını ekleyerek, yine bağlı bulunduğunuz kaymakamlığın Afet Bürosuna başvurunuz

Kaskosu olmayan araçlar için önce itfaiye, sonra kaymakamlık afet bürosuna müracaat edilmelidir.

Kaskosunu bozmak istemeyen araç sahipleri boyada yaşanan sorun için sigorta şirketinden talepde bulunabilirler.

Bazı sigorta şirketleri zararın oluştuğu 5 gün içinde başvuru yapılmasını şart koşuyor.

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

3 saat önce, Mümin :

Konuyla ilgili son dakika gelmişmesi :

27 Temmuz'da yaşanan dolu ve şiddetli yağmur mağduru otomobil sahiplerine zararın tanzimi konusunda Devlet yardım elini uzattı.

Devlet, Kaskosuz Araç Sahiplerine Müjdeyi Verdi

Geçtiğimiz Perşembe günü yaşanan ''Doğal afet'' ev, araç ve yollarda yüz milyonlarca liralık zarara yol açtı. Şiddetli yağmur, rüzgar ve dolu sebebiyle çatılar uçtu, ceviz büyüklüğündeki dolu parçaları araçların camlarını, farlarını kırdı; kaportalarında onlarca hasara yol açtı. Verilen hasar o kadar geniş çaplı ve yüksek ki mağdurlar zararlarını tazmin edebilmek için tutanak yaptırmaya çabaladı ama sigorta acentelerinde günler sonrasına randevu verilmeye başladı. Gerek kaskolu gerek kaskosuz araçları kabul eden servisler de, araç koyacak yer kalmayınca randevu verip vatandaşları geri göndermeye başladı. Servislerde özellikle cam, far ve aynada karaborsa oluştu.

Devlet, araçları ve evi sigortasız olanlar için yardım elini uzattı. İl ve ilçe itfaiyeleri ile belediyelerde afet masaları tahsis edildi. Başvuran ve evi ya da aracı hasar gören vatandaşlar zarar tespiti yaptırmaya başladı. Tespit yaptıranların, devletin yapacağı açıklama sonrasında zararları karşılayabilecekler.

Doludan zarar görenlerin yapması gerekenler:

Sigortası olmayan daire için ikametin bulunduğu itfaiye müdürlüğünden zabıt tutmasını isteyebilirsiniz. Zapta dilekçe ve daire fotoğraflarını ekleyerek, yine bağlı bulunduğunuz kaymakamlığın Afet Bürosuna başvurunuz

Kaskosu olmayan araçlar için önce itfaiye, sonra kaymakamlık afet bürosuna müracaat edilmelidir.

Kaskosunu bozmak istemeyen araç sahipleri boyada yaşanan sorun için sigorta şirketinden talepde bulunabilirler.

Bazı sigorta şirketleri zararın oluştuğu 5 gün içinde başvuru yapılmasını şart koşuyor.

merhaba

Haberin kaynağı nedir acaba?

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

8 saat önce, SweepeR :

:D yalnız bu sistemde benim tam anlayamadığım bir konu var. Elektro mıknatıs etkisi ile mi düzeltme oluyor yoksa ısınma sebebiyle mi? Çünkü işlem sonunda soğumaya bırakılıyor. Aluminyum un elektro manyetik olarak etkilenmeyeceğini biliyoruz, ama sebebi ısı ise beni arabada da işe yarayabilir. Öte yandan ısının oluşmasının sebebi tuttukları 2 kutuplu kalem ile aracın sacının etkileşimi ise yine benim arabada işe yaramaz oluyor.

İndüksiyon ısıtma ile işlem yapılıyor ancak ısıyı dikkatli şekilde muhafaza etmek lazım yoksa saniyeler içinde nar gibi kızarır o bölge

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

1 dakika önce, Servet :

İndüksiyon ısıtma ile işlem yapılıyor ancak ısıyı dikkatli şekilde muhafaza etmek lazım yoksa saniyeler içinde nar gibi kızarır o bölge

Bu durumda alüminyum olmasının bir sıkıntısı olmayacak. Tabi ısıya karşı vereceği tepki önemli, normal sacdan daha mı düşük yoksa tüksek bilemiyorum. O cihazda kalem kısmının ucunda bir tetik var, başparmak ile kontrol edilen. Muhtemelen revolver tabancalardaki gibi basılı tutsanız bile tek atım yapıyor ve belli bir alan işleme maruz bırakılacaksa bir kaç kez tetiğe basılması gerekiyor. Cumartesi bu işi yapanlara gidip bir görüşeyim.

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

@SweepeR Isıl işlem boyayı etkileyebilir. Senin araçta seramik kaplama/nano koruma yüzünden silikonla cekme olmuyorsa, ya kaplama/korumayı komple kaldırtacaksın ya da kaporta altından işlem yapacaksın bunun için de tavan döşemelerini falan sökmek gerekecek.

seramik/nano gibi şeyler bence gereksiz cunku RX-8'in fabrikasyon boyası zaten cok iyi.

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

5 dakika önce, Revivo73 :

@SweepeR Isıl işlem boyayı etkileyebilir. Senin araçta seramik kaplama/nano koruma yüzünden silikonla cekme olmuyorsa, ya kaplama/korumayı komple kaldırtacaksın ya da kaporta altından işlem yapacaksın bunun için de tavan döşemelerini falan sökmek gerekecek.

seramik/nano gibi şeyler bence gereksiz cunku RX-8'in fabrikasyon boyası zaten cok iyi.

video da her türlü araca sorunsuz uyguluyorlardı, ürünü zaten bu iş için ürettiklerinden boyayı etkilemez diye düşünüyorum.

öte yandan ben zaten alttan ittirme ile yaptıracağım, ama autoking araba 1 hafta kalacak diyince de canım sıkılıyor.

seramik/nano zaten boyayı değiştirmiyor, sadece kuş pislikleri ve güneş yanıklarına karşı koruma sağlıyor. Bizim bahçe için çok gerekli. İlk aldığımda da nano yaptırmıştım baya bir süre idare etti. Şimdiki seramik çok iyi ama parlaklığına doyamadan dolu yağdı :D 

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

tavan iç kaplama sökme takma işlemlerinden dolayı 1 hafta süre vermişlerdir  sözkonusu parça ceiling / roof cover veya headliner olarak geçiyor. Mazda 3 için videosu var RX-8 için yok.

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

5 saat önce, SweepeR :

Bu durumda alüminyum olmasının bir sıkıntısı olmayacak. Tabi ısıya karşı vereceği tepki önemli, normal sacdan daha mı düşük yoksa tüksek bilemiyorum. O cihazda kalem kısmının ucunda bir tetik var, başparmak ile kontrol edilen. Muhtemelen revolver tabancalardaki gibi basılı tutsanız bile tek atım yapıyor ve belli bir alan işleme maruz bırakılacaksa bir kaç kez tetiğe basılması gerekiyor. Cumartesi bu işi yapanlara gidip bir görüşeyim.

İndüksiyon ısıtma alüminyum için geçerli değil. Lazer gibi sistemler ile ısıtma olabilir ama odaklama veya yansıma olayı riskli. Veya ucu yüksek manyetik güce sahip kalem gibi sistem yapılabilir. Ve yine alüminyum yüzeyde işe yaramaz. Bu durumda mevcut cihazın lazer türevi olduğunu düşünüyorum.

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

12 saat önce, Revivo73 :

tavan iç kaplama sökme takma işlemlerinden dolayı 1 hafta süre vermişlerdir  sözkonusu parça ceiling / roof cover veya headliner olarak geçiyor. Mazda 3 için videosu var RX-8 için yok.

O ihtimal de pek mümkün değil, çünkü tavsie üzerine gittiğim ama 3 aylık sıra olan usta 1 günde hallederiz dedi. Tavan sökülmyecek mi dediğimde, onlar problem değil abi dedi. Ben gittiğimde bir Bentley cabrio ile uğraşmıyor olsa kıllanıcaktım ama bu da baya sağlam bi usta :)

9 saat önce, Servet :

İndüksiyon ısıtma alüminyum için geçerli değil. Lazer gibi sistemler ile ısıtma olabilir ama odaklama veya yansıma olayı riskli. Veya ucu yüksek manyetik güce sahip kalem gibi sistem yapılabilir. Ve yine alüminyum yüzeyde işe yaramaz. Bu durumda mevcut cihazın lazer türevi olduğunu düşünüyorum.

cihazın açıklaması burada. Aşağıda almanca bir klavuz buldum ve alüminyum da kullanımı tavsiye edilmez demiş terbiyesizler.

Yalnız bu cihaza sahip olan gerçekten 1-2 saatte orta halli sorunlu bir aracı onarır.

Derken alüminyum için yapılmış olan versiyonunu buldum :) Hotbox for aluminium  diğerinden biraz daha babacan bir alet olmuş. Kalem kısmı diğerinin 3 katı büyüklükte.

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

14 saat önce, Servet :

Bu kadar basitse neden araç başı 3000 - 6000 ödüyoruz ? Teknolojinin gözünü seveyim o zaman. Şuanda tüm kaportacıların eli dolu. Meslek sahibi insan dünyanın hiçbir yerinde aç kalmaz, onu öğrendik de az da ahlaklı olacak be kardeşim. Şehirdışında arkadaşımın tanıdığı göçük düzeltme işiyle uğraşan kaportacı ustayı İstanbul'a çağırdı. Galerisini gece yatması için ona tahsis etti, arabaları tadilat etsin diye garaj kiraladı ilk 6 aracı yaptıktan sonra işi yarıda bırakıp gitmiş ve 500 araç için başka bir tamirhaneyle anlaşmış. Yorumu size bırakıyorum. 

Hal böyle olunca Libadiye'de yine motorlu taşıt satan bir arkadaşımız makinesini almış kendi düzeltmeye başlamış kendi araçlarını. Belki de bu makinedir.

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

Paylaş

• Yeni Oluştur...