Jump to content

İstanbul'daki Küçük Doğal Afet Sonrası Araçlarımızın Durumu

İlhan
 Paylaş

Tavsiye Edilen Mesajlar

31 dakika önce, SweepeR :

Oooo fenaymış, allah dışarda yakalananın yardımcısı olsun. Sadece mal anlamında değil, o kadar büyük dolu kütleleri yağıp nasıl insanlara bir şey olmadı anlayamadım zaten.

Yaklaşan bulut kütlesinden dolu çıkar mı bilemem, ama inşallah değildir. Olmama ihtimali de var çünkü geçen sefer olan acayip bir şeydi. Hem bulut çok kalın hem de çok soğuktu. Bu sefer daha çok yağmur şeklinde geliyor gibi.

Bu da bir başka görünüş ;

https://www.mgm.gov.tr/sondurum/uydu.aspx?uB=tr&uT=e&uG=p

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

• 3 hafta sonra ...
  • 3 hafta sonra ...
07.09.2017 at 09:29, Bora Yetkin :

Mini hasar kullanarak göçük tamir ettiren oldu mu?Ortalama fiyat ne tutuyor?

Tamir ettireni daha görmedim duymadım. 

Ama @ASencer kardeşim tamir ettirme girişiminde bulundu. 4-5 bin lira gibi bir maliyet çıktı karşısına.  Dolayısı ile mini hasar onarımına girmiyormuş. 

Kaldıki şu an tüm göçük onarım merkezleri tıklım tıklım dolu, randevu veremiyorlar. Veren yerler deseniz uçuk rakamlar biçiyorlar. 

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

Bir saat önce, İlhan :

Tamir ettireni daha görmedim duymadım. 

Ama @ASencer kardeşim tamir ettirme girişiminde bulundu. 4-5 bin lira gibi bir maliyet çıktı karşısına.  Dolayısı ile mini hasar onarımına girmiyormuş. 

Kaldıki şu an tüm göçük onarım merkezleri tıklım tıklım dolu, randevu veremiyorlar. Veren yerler deseniz uçuk rakamlar biçiyorlar. 

Mini hasar dan yaptırıyorum.Bir gün eksper için bıraktım tamir için ay sonuna randevu aldım.

Mini hasarınız varsa bilgi paylaşabilirim.

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

48 dakika önce, Bora Yetkin :

Mini hasar dan yaptırıyorum.Bir gün eksper için bıraktım tamir için ay sonuna randevu aldım.

Mini hasarınız varsa bilgi paylaşabilirim.

Hangi sigorta şirketi sizin ? 

Tam eve geldim yukarı çıktım dolu başladı, hemen koşarak aşağı indim girişte halı malı ne bulduysam attım üzerine. Yukarıda bina resmi paylaşılmıştı dolu yan yağdığı için ve benim bıraktığım kenardan diğer tarafa yağdığı için ben de bir sorun oluşmadı çok şükür. Olan herkese de geçmiş olsun diliyorum. 
Autoking firması da yazılmış ama ben çalışmalarından hiç memnun kalmadım. Maslak şubesine bir kere ön tampon alt tarafı için götürmüştüm boyayı fazla atmışlar akmış, araç içi direksiyonda bile nokta şeklinde beyaz boya izleri vardı ki benim aracım siyah. Sol ön camda vernik gibi bir şey ile kaplanmış zamanla geçti vs vs. 

İyi araştırıp yaptırmak lazım. 

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

21 saat önce, S.Halilduru :

Hangi sigorta şirketi sizin ? 

Tam eve geldim yukarı çıktım dolu başladı, hemen koşarak aşağı indim girişte halı malı ne bulduysam attım üzerine. Yukarıda bina resmi paylaşılmıştı dolu yan yağdığı için ve benim bıraktığım kenardan diğer tarafa yağdığı için ben de bir sorun oluşmadı çok şükür. Olan herkese de geçmiş olsun diliyorum. 
Autoking firması da yazılmış ama ben çalışmalarından hiç memnun kalmadım. Maslak şubesine bir kere ön tampon alt tarafı için götürmüştüm boyayı fazla atmışlar akmış, araç içi direksiyonda bile nokta şeklinde beyaz boya izleri vardı ki benim aracım siyah. Sol ön camda vernik gibi bir şey ile kaplanmış zamanla geçti vs vs. 

İyi araştırıp yaptırmak lazım. 

Merhaba;

İstanbul kozyatağı aktif iriyıl otomotiv.

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

Arkadaşlar Akşehir de bu işi yapan biri var geçen biraz tecrübe ettim. Güzel işler yapıyor. İstanbul dan uygun olur diye düşünüyorum. Zaten kendisi bu işi İstanbul'da öğrenmiş oradan bir bayilik almış. bu elektronik çektirme, silikonlu çektirme, çubuk masaj her imkan dükkanda mevcut. İsteyene iletişim kurabilirim. Keşke daha önce tanısaydım ama kendisiyle yeni tanıştık, yaptığı işlere yeni yeni şahit oluyorum. 

Geçmiş olsun. 

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

• 4 hafta sonra ...

Merhabalar.

27 Ağustos 2017 tarihinde İstanbul'da ciddi bir dolu yağışı oldu ve park halindeki 2014 model Mazda 3 Sedan aracım ciddi hasar gördü. Tamiri için ancak 17 Ekim günü sıra geldi ve aracı bugün teslim aldım. 6.163,75 tl. tamir masrafı kasko tarafından ödendi. Araç tam bir rezalet durumda. Göçükler doğru dürüst düzeltilmemiş, düzeltilmeye çalışılan yerlerde boyalarda kabarma, hatta görebildiğim bir yerde boya tamamen kalkmış ve paslanma başlamış. Kozyatağı Damla'da tamir gördü. Birkaç sorum olacak. İlgilenenlere şimdiden teşekkürler.

1- Servisin dediğine göre boyasız göçük tamiri böyledir, tamamen düzelme olmaz. Doğru mu? Göçük hasarı gözle fark edilmeyecek şekilde düzeltilemez mi?

2- Eksperin göçükleri belirlerken yuvarlak içine almak için kullandığı lacivert kalemin izlerinin yarısından çoğu duruyor ve çıkartılması imkansızmış. Tinerle bile denemişler. Hata kimde ve ne yapılabilir?

3- Aracın siyah olması sebebiyle, muhtemelen denenen tiner sonrası boyası iyice matlaşmış. Aracı komple boyatmanın maliyeti nedir? Boyatırsam satarken sorun olur mu? Boyayı kasko karşılar mı bu sebeplerden? Boyatmak mantıklı mı?

4- Kumanda pilini geçen ay değiştirmeme rağmen (Duracell) pil zayıf diyerek 32.59 tl, pil masrafı eklemeleri ne kadar etik? 70 lira da yapılamayan korna sırf açıldı diye eklenmiş. (Mazda iyi de, çevresi kötü)

5-İstanbul Anadolu Yakası'ndaki Mazda sahipleri tamir ve bakım için araçlarını nerelere götürüyor? Yetkili servis olmak zorunda değil, yeter ki iyi olsun.

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

2- aseton ile ufak dokunuşla bir deneyin. asetonlu pamuğu ilgili bölgeye fazla bastırmadan hafifçe uygulayın hemen ardından kuru pamuk ile silin.

1- Geçmişte dolu göçüğü için değil ama diğer göçükler için yaptırmıştım. eğer köşelere denk gelmiyorsa mükemmele yakın onarım sağlanabiliyordu

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

Benim araçtada dolu sonucu oluşan kaporta hasarı vardı, merser serviste yaptırdım ve çok memnunum, hiçbir göçük vs... kalmadı. 

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

1- Dolu hasarları çok başarılı şekilde düzeltilebiliyor. Bizzat 1-2 araçta öncesi sonrasını inceleme şansım oldu. Dolu izlerini bulamadım. 

3- Boyatmak kesinlikle mantıklı değil. Matlaşan boya pasta-cila yada çeşitli bakım ürünleri ile kendine getirilebilir.

4- Pilin değişmesini istemiyorsanız keşke iade etseydiniz. Neticesinde sizden onaysız birşey yapılamaz. 

• Beğen 1
Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

Madem beceremeyeceklerdi yazık günah o kadar paraya. Bir de yetkili servise güvenilerek veriliyor bu araçlar.

Ne diyeyim, itirazınızı yapın nereye yapacaksanız. Servisin kapısından çıkmayın, gerekirse Mazda Türkiyeye ulaşın.

Sakın boyatmayın aracı, polisaj cilalamayla ilk günkü haline döner.

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

3 saat önce, alper34 :

1- Servisin dediğine göre boyasız göçük tamiri böyledir, tamamen düzelme olmaz. Doğru mu? Göçük hasarı gözle fark edilmeyecek şekilde düzeltilemez mi?  

*100lerce dolu hasarı almış ve 2 camı patlamış, tanınmayacak haldeki sıfır km aracın, tekrar sıfır km olduğuna şahit oldum. gördüğüm en ağır hasarlı araç idi ve gazetelere çıkacak haldeydi.  dolu hasarlarında çözüm oranı %99,9

2- Eksperin göçükleri belirlerken yuvarlak içine almak için kullandığı lacivert kalemin izlerinin yarısından çoğu duruyor ve çıkartılması imkansızmış. Tinerle bile denemişler. Hata kimde ve ne yapılabilir?

*Marker kalemler alkol bazlıdır.  1 damla kolonya ile bile çıkabilir.  tinerle silmek  otomotiv ve boya sektöründe cinayettir.. yanlış anlamayın ama bunu yapan da  sizi karşısına alıp söyleyen de meslek ile alakası olmayan insanlardır.. 

3- Aracın siyah olması sebebiyle, muhtemelen denenen tiner sonrası boyası iyice matlaşmış. Aracı komple boyatmanın maliyeti nedir? Boyatırsam satarken sorun olur mu? Boyayı kasko karşılar mı bu sebeplerden? Boyatmak mantıklı mı?

bence kaskonuzun experi ile de görüşün..  hukuki yollara başvurun 

4- Kumanda pilini geçen ay değiştirmeme rağmen (Duracell) pil zayıf diyerek 32.59 tl, pil masrafı eklemeleri ne kadar etik? 70 lira da yapılamayan korna sırf açıldı diye eklenmiş. (Mazda iyi de, çevresi kötü)

korna etik olmamış

5-İstanbul Anadolu Yakası'ndaki Mazda sahipleri tamir ve bakım için araçlarını nerelere götürüyor? Yetkili servis olmak zorunda değil, yeter ki iyi olsun.

yetkili servis  merser  tecrübelidir.. 

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

• 4 hafta sonra ...
  • 7 ay sonra ...

Arkaşlar,  yarın için de haberler benzer bir olasılıktan bahsediyor, dikkatli olmakta fayda var.

Beklenen Meteorolojik Hadise

Yurdumuzun Kuzeybatı Kesimlerindeki Kuvvetli Gök Gürültülü Sağanaklara Dikkat!

Başlama-Bitiş Zamanı

25.06.2018 09:00 - 27.06.2018 18:00

Genel Durum

Yurdumuzun kuzeybatı kesimlerinin yarın (26.06.2018 Salı) Orta Akdeniz ve Balkanlar üzerinden gelecek yeni bir yağışlı sistemin etkisine girmesi bekleniyor.

Yağışların yarın (26.06.2018 Salı) Trakya’da, Çarşamba (27.06.2018) günü İstanbul başta olmak üzere Marmara’nın batısı ve Kıyı Ege’de kuvvetli ve yer yer çok kuvvetli olacağı tahmin ediliyor. Yağışlı sistemin hafta sonuna kadar ülkemizin kuzeybatı kesimlerinde (Trakya, Marmara, Kıyı Ege ve Batı Karadeniz) etkili olmaya devam etmesi bekleniyor.

Kuvvetli sağanak ve gök gürültülü sağanak yağışların ani sel, su baskını, yıldırım düşmesi, dolu yağışı ve yağış anında kuvvetli rüzgar gibi olumsuzluklara sebep olacağı tahmin edildiğinden, yetkililerin ve vatandaşlarımızın dikkatli ve tedbirli olmaları gerekmektedir.

Hava sıcaklıkların bu hafta boyunca iç ve doğu bölgelerimizde hissedilir derecede artacağı ve mevsim normallerinin 4-7 derece üzerinde seyredeceği, batı bölgelerimizde ise yağışa rağmen önemli bir değişiklik olmayacağı ve mevsim normalleri civarında seyretmeye devam edeceği tahmin ediliyor.

METEOROLOJİ GENEL MÜDÜRLÜĞÜ

Oluşması Muhtemel Riskler

Ani Sel - Su Baskını - Yıldırım

https://mgm.gov.tr/tahmin/uyari-goster.aspx?sN=18020490e

Bu da son hava bükücünün uyarısı

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

Paylaş

• Yeni Oluştur...