Jump to content

İstanbul'daki Küçük Doğal Afet Sonrası Araçlarımızın Durumu

İlhan
 Paylaş

Tavsiye Edilen Mesajlar

En başlarda her işin ustası önemli demiştim ama bu tür dolu göçüğü düzeltmelerde elişi iyi olan birisi alttan ittirme veya üstten çektirmeyle çok rahat yapabilir diye düşünmeye başladım. Tek sıkıntı göçük altına girerken döşemelerin sökülmesi. Bir de direklerde olan göçükler zor düzeltiliyormuş. Ama bu aletle hepsi yapılır gibi görünüyor. Fiyatı da 10.000 TL civarında görünüyor. Sadece bu dolu zamanı bile en az 4-5 katı kar getirir.

Kaçan usta sorunsalı yurdumda hep var, benim bir arkadaşım da dönerci ustalarından şikayetçiydi. Maalesef anlaşma yaptıktan sonra iş ahlakı olmayan insanlar sınır tanımıyor.

Bu arada cumartesi auto king e gidip kaskodan yaptırmak için sıraya girmiştim ve hafta içi aranıp sıra verileceği söylenmişti. Halen arayan yok, varın siz düşünün hasarın boyutunu

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

:D zaten 1 ay sonra deseler işim var demeyi düşünüyorum. İlk göçükleri hızlı hızlı yaparlar, en iyisi 2 ay sonraya falan gitmek. Hem yeni öğrenenler de ustalaşmış olur. Eminim onların da yeterli elemanı yoktur ;) 

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

7 dakika önce, SweepeR :

:D zaten 1 ay sonra deseler işim var demeyi düşünüyorum. İlk göçükleri hızlı hızlı yaparlar, en iyisi 2 ay sonraya falan gitmek. Hem yeni öğrenenler de ustalaşmış olur. Eminim onların da yeterli elemanı yoktur ;) 

Valla kötü komşu ev sahibi yaptırır misali şu an bu makineyi alasım var ne yalan söyliyeyim.

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

8 dakika önce, Mazda_Ozan :

Valla kötü komşu ev sahibi yaptırır misali şu an bu makineyi alasım var ne yalan söyliyeyim.

Aslında galeri çevresi ile de anlaşıp uygun bir fiyata çözüm sunsanız dediğim gibi çok kısa sürede ürün maliyetini katlar. Ben bile gelirim aracımı yaptırmaya :)

Öte yandan benim araç için alüminyum başlığı almak lazım sanırım, belki de komple cihaz değişiyor.

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

43 dakika önce, SweepeR :

Bu arada cumartesi auto king e gidip kaskodan yaptırmak için sıraya girmiştim ve hafta içi aranıp sıra verileceği söylenmişti. Halen arayan yok, varın siz düşünün hasarın boyutunu

Bazı sigortalar mini onarımı direk reddetmeye başlamış.

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

T-Hotbox aluminyum  $2695, küçük bir servet ve sadece ufak göcükleri düzeltiyor. Bence pahalı bir oyuncak. Daha önce kullanmamış birinin eline versen aracı düzeltmek yerine zarar dahi verebilir.

@SweepeR ın yerinde olsaydım, tavan, vs döşemeleri söktürüp içerden yaptırırdım. Bu arada Bursa'da dolu* yağmadığı için kaportacılarda yoğunluk yok, İstanbul'da olsam Bursa'dan bir kaportacıya dahi bırakmayı düşünebilirdim.

*Aslında dolu yağdı fakat kaportaya zarar verebilecek büyüklüğe erişmedi.

• Beğen 1
Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

Bu holtbox denilen aleti merak edip kaç para olduğuna baktım ben arkadaşlar,Piyasa da 10.500 tl ama baktığım sitede 7.976,01 tl imiş.

Meraklanıp da bakmayın :)

Aslında para toplayıp alsak olur :):D 

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

9 dakika önce, Revivo73 :

T-Hotbox aluminyum  $2695, küçük bir servet ve sadece ufak göcükleri düzeltiyor. Bence pahalı bir oyuncak. Daha önce kullanmamış birinin eline versen aracı düzeltmek yerine zarar dahi verebilir.

@SweepeR ın yerinde olsaydım, tavan, vs döşemeleri söktürüp içerden yaptırırdım. Bu arada Bursa'da dolu* yağmadığı için kaportacılarda yoğunluk yok, İstanbul'da olsam Bursa'dan bir kaportacıya dahi bırakmayı düşünebilirdim.

50 tane araba yapma ihtimalim olsaydı alabilirdim. Tabi öncesinde hurda bir araç bulup üzerinde 2-3 saat çalışmak şart, yoksa boya yanığıydı falan uğraşmak sıkıntı olur.

@Revivo73 hocam ben zaten auto king de söktürüp yaptıracağım, o yüzden bir sıkıntı yok. sadece süre belli değil :) dolu perşembe yağdı ben cumartesi sabah gittim, adamlar kontrol edip sıra vermek için kayıt ettiler. Yani ne zamana çağıracakları bile belli değil, gerçekten çok kişinin canı yandı.

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

Bir saat önce, Revivo73 :

Valla iyi fikir. Bugün onu konuşmuştuk aramızda... İki sene önce Bursa'da galericiler sitesinde bir usta gözümün önünde Clio'nun bozuk kapılarını yarım saatte cam gibi yapmıştı. Oradan aklımda kaldı. Acaba gidip yaptırsak mı şehir dışında diye konuşuyorduk.

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

Bugün arabanın parçalarını mıknatısla kontrol ettim. Sadece kaput ve arka kapılar alüminyummuş. Bu durumda bugün gidemediğim şu elektrikli aletle düzeltme yapan yere yarın gitmeyi planlıyorum. En azından tavanı falan söktürmeden yapma ihtimalimin ortaya çıkması iyi oldu.

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

8/4/2017 at 12:21, Mazda_Ozan :

Valla iyi fikir. Bugün onu konuşmuştuk aramızda... İki sene önce Bursa'da galericiler sitesinde bir usta gözümün önünde Clio'nun bozuk kapılarını yarım saatte cam gibi yapmıştı. Oradan aklımda kaldı. Acaba gidip yaptırsak mı şehir dışında diye konuşuyorduk.

Bursa'da Kent Meydanının altındaki tamirciler bölgesinde bazen köfte yemeye gidiyorum dışarda sandalyede oturup köfte yerken dört bir yanım kaportacı bu dolu olayından önce tesadüfen gördüm, 2005 Opel Corsa gibi bir arabanın ön kaputa birşey düşmüştü herhalde göçüğü düzeltiyorlardı, aklıma o geldi şimdi.

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

• 2 hafta sonra ...

Arkadaşlar yarın (22 Ağustos 2017) için de dolu ihtimalinden bahsediliyor. Dikkatli olmamızda fayda var. Hatta bir arkadaşım paylaştı ;

"budget ve allianz gibi firmalar sms'le uyarı geçmeye başladı. anormal hava geliyor kendinizi sağlama alın mihvalinde. Istanbul'lular dikkat!"

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

3 dakika önce, SweepeR :

ben arabayı dun geceden AVM ye bıraktım :) bir doluyu daha bünyem zor kaldırır.

Bundan sonra her yağmurda böyle korku ile mi yaşayacağız acaba ? :(  İnsanoğlu ne kadar aciz...

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

10 saat önce, Burak :

Bundan sonra her yağmurda böyle korku ile mi yaşayacağız acaba ? :(  İnsanoğlu ne kadar aciz...

Aslında fırtına veya yağmur deseler pek umursamazdım ama geçen seferki gibi dolu uyarısı yaptılar. Aslında insanoğlu bir çok konuda aciz ama bu konuda uyarılara göz yummak, kapalı garajın olmaması gibi sebeplerden bence hazırlıksız yakalanmak demek daha doğru olur.

Bir saat önce, Burak :

Oooo fenaymış, allah dışarda yakalananın yardımcısı olsun. Sadece mal anlamında değil, o kadar büyük dolu kütleleri yağıp nasıl insanlara bir şey olmadı anlayamadım zaten.

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

Paylaş

• Yeni Oluştur...