Jump to content

El freni, sol arka tekeri tutmuyor.

jamesjay
 Paylaş

Tavsiye Edilen Mesajlar

Arkadaşlar selamlar, aracımın el freni çok yukarıda tutuyordu. Çoğu zaman yokuşta park halinde kaçırıyordu. Bugün sabah bir el atayım dedim; el freni konsolunu söktüm, aracın arka iki lastiğini de birer birer kriko ile kaldırıp deneyerek fren ayarını yaptım. Bu arada fark ettim ki el freni sol arka tekeri tutmuyor. Aynı zamanda rulmandan da uğultu geliyor. Belli ki bilyeler sorunlu. Rulmanın sesini çok daha öncesinden fark etmiştim ancak o zamanlar bu kadar kötü değildi.  El freni ile bu rulmanların ilgisi olamaz değil mi? Nedir el freninin tutmama sebebi?

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

Bir saat önce, Mutlu Tekir :

Arka balatanız bitik olduğu için tutmuyor, keşke ayar yapmasaydınız.

İlgisi olmaz.

Bu dönemler bitebileceklerini düşünüyordum ancak sol ve sağ arasında bu kadar yıpranma farkı olacağını düşünmemiştim.

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

26 dakika önce, jamesjay :

Bu dönemler bitebileceklerini düşünüyordum ancak sol ve sağ arasında bu kadar yıpranma farkı olacağını düşünmemiştim.

Fren hidroliğini de komple değiştirtin. Değiştirmezlerse kendiniz de değiştirebilirsiniz. youtube dan "how to replace brake fluid yourself" diye aratarak videoları bulabilirsiniz.

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

2 saat önce, Mutlu Tekir :

Fren hidroliğini de komple değiştirtin. Değiştirmezlerse kendiniz de değiştirebilirsiniz. youtube dan "how to replace brake fluid yourself" diye aratarak videoları bulabilirsiniz.

Tesekkurler ilginize, gecikmeden soruni halletmekte fayda var. Fren hidroliginin degisim asamalarini incelemistim daha evvel. Yaparim.

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

Paylaş

• Yeni Oluştur...