Jump to content

3.Nesil Mazda 3 Sol Marşpiyel Plastiği

Katil Balina
 Paylaş

Tavsiye Edilen Mesajlar

doğru mu tanımladım bilmiyorum ama sol tarafta marşpiyel civarlarındaki plastik şey araçta eksik. sağ tarafta mevcut olan plastik  sol tarafta yok. bir iki güne bakıma girecek arabaya bundan da almak gerekecek, öyle görünüyor.  aracı alırken sol alt tarafta hani kaldırımı hesaplamamaktan oluşan cinsten  küçük bir göçük vardı. muhtemelen o zaman düşmüş ya da zarar görmüş. satıcı arkadaş  sağolsun muhtemelen bildiği halde birşey demedi ama artık yapacak birşey yok. 

mevcut parçanın aerodinamiğe etkisi olduğunu da düşünüyorum. 

bu hususta bilgisi olan var mı?

20170731_135203.jpg

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

• 2 yıl sonra ...
1 saat önce, ÜmitMazda :

Bende de aynı durum mevcut. Satıcı arkadaş söylemedi biz de sonradan fark ettik .Siz temin ettiniz mi parçadan.?

ben konuyu açtıktan sonra siparişi verip almıştım servisten. fiyat sormayın çünkü hiç hatırlamıyorum, ama ucuz değildi bi tek onu hatırlıyorum:) 

bende şu işaretlediğim yerde yüksek kaldırımı dönerken oluşmuş bir hasar var. bilerek aldım, muhtemelen o zaman düşmüş. plastiğini neden tekrar takmamış bilmiyorum. gerçi sağolsun aldığım arkadaş tahtaları çok sağlam ve tam  bir arkadaş değildi kim bilir ne düşündü de ne yaptı. 

IMG_20200614_220557.jpg

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

1 saat önce, Burak :

Böyle konular paylaşılınca inip arabaya bakma ihtiyacı hisseden bir tek ben miyim ? 🤔 😀

bence bi bakın hocam:)  ben aldıktan 3 ay sonra fark etmiştim. daha da fark etmezdim de bodrum'da çok dik bir yokuşta park halindeyken çöpü dökmüş dönüyordum, arabanın neredeyse altı görünüyordu, alttaki delikleri ancak öyle fark etmiştim.  

• Beğen 1
Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

Geçen yaz servise sormuştum yanlış hatırlamıyorsam 600 civarı demişti montaj hariç. Dedim belki çıkma bulurum ama Ankara da vakit ayırmam lazım bulmam için. Montajını siz mi yapmıştınız yoksa servis mi

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

Estetik dışında hiçbir faydası yok aslında oradaki lastiğin. Tasarımı da biraz dandik yapıldığından sürekli içe doğru kıvrılıyor o lastik. Ben de söksem mi diye düşünmüyor değilim ara sıra. Bu fotoda bile kıvrık duruyor.

50005786278_ecedc041fc_k.jpg

50006312226_1426948a91_k.jpg

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

10 saat önce, ÜmitMazda :

Geçen yaz servise sormuştum yanlış hatırlamıyorsam 600 civarı demişti montaj hariç. Dedim belki çıkma bulurum ama Ankara da vakit ayırmam lazım bulmam için. Montajını siz mi yapmıştınız yoksa servis mi

parca gelince servis halletti her seyi

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

Teşekkürler cevap için. İzin dönüşü Ankarada vakit ayırabilirsem çıkma bakmayı düşünüyorum. İnternette satış yapan bir yer bulamadım

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

4 saat önce, ÜmitMazda :

Teşekkürler cevap için. İzin dönüşü Ankarada vakit ayırabilirsem çıkma bakmayı düşünüyorum. İnternette satış yapan bir yer bulamadım

çıkmacılara dikkat edin, bazen servisten yüksek fiyat çekebiliyor dengesizler. hele ki mazda ile giderseniz iyice yolunacak kaz diye bakıyorlar. kaç yıl önce mazda 2 orjinal vites topuzu serviste 175 lira falandı tesadüfen görüp sorduğumda adam 250 tl istemişti. orjinali 175 dediğimde de bu daha orjinal, fabrika çıkışlı demişti:))) o yüzden sıfır fiyatı hakkında bilgi edinip öyle bakın bence.

• Beğen 1
Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

• 1 yıl sonra ...

Merhaba,

Konu başlığını görünce çok sevindim çünkü bunu nasıl anlatacağımı düşünüyordum günlerdir :)  Geçen gün aynı şekilde arabanın sol alt bölümünde bu parçanın olmadığını farkettim, dikkat ettiyseniz sol arka lastiğin önündeki çamur sıçramasını engelleyen parçada buna bağlı ve oda yok. Aracın altını bir yere sürtmedim,vurmadım çok eminim nasıl düşer anlamadım. Acaba seyir halindeyken bir taş vs vurdu o mu düşürdü bilmiyorum. Bayiiye sordum çok önemli birşey olmadığını söyledi.(baya yoğundular salladılar beni)😂

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

• 3 hafta sonra ...
  • 1 ay sonra ...

uzuuunnnn  yıllar sonra merhaba, herkese selamlar 

kısmet bu konuya yazmakmış ne mutlu bana. forumdan ayrı düşsek de mazda' dan vazgeçemedik .   

avatarda gördüğünüz kuzu yerine 2018 power mevcut.  fotoyu değişmek istemedim ayrı bir yeri var eski kuzunun da.  

konuya gelecek olursam ne zamandır yıkama esnasında fark ediyorum benimde sağ ve sol marşpiyel altı lastiğinde @Tarahumara dostumun dediği gibi ezik ve içe yamulmalar var.  elleyince elime siyah boyası da geliyor , deforme gibi . herhangi vuruğum darbem yok tabii ki . araçta çoğunlukla kapalı garajda . henüz 20 bin km ' de .  yıkama bakımını da kendim yaparım ph nortr şampuanla vs dikkatlice. 

araçta iyi niyet garantim devam etmekte ve kısa bir süre sonra bakıma götüreceğim . burada kullanıcı hatası olmaksızın garantiden değişim yapılması gerekmiyor mu sizce de ? yerli yabancı forumlarda okuduğum kadarıyla anladığım malzeme kalitesiz, genel bir sorun. tek tarafta olsa neyse ama 2 tarafta bu şekilde. çok önemli bir parça değil ve göze gelmese de hoş durmuyor benim gibi takıntılı bi adama : )  

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

Paylaş

• Yeni Oluştur...