Jump to content

Honda Civic Hatchback Sport 1.5 T 182 BG İnceleme

vethekim
 Paylaş

Tavsiye Edilen Mesajlar

2 saat önce, sleepingawake :

Teşekkürler. Bunları uygularsak hissedilecek bir fark oluyor mu?

Motor kapağının ne gibi faydası var?

Serviste kapıyı söyleyeceğim. Ama bunu harici o kadar eleştirilen ne anlamadım. Araç gayet sessiz.

• Beğen 1
Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

11.10.2019 at 19:00, vethekim :

rs sedan kasada kaput altı plastikler standartta yok diye biliyorum. motor kaputunun altında oluşan hava tirbülasının bir kısmı kapılara yöneliyor. bir miktar çamurluktan kapılara gelen hava akımını kesersin. b stunundaki kapı fitili bir miktar rüzgar keser ve kapı eşiklikleri çok daha az kirlenir.

makyajda çamurluklar, arka bagaj havuzu ve motor kısmında izolasyonu artırdılar ancak bizdeki makyajlı sedan kasalarda iyileşme yok. yıllardır avrupada sundukları honda sensing güvenlik paketini getirmek akıllarına geldi nasıl olduysa. hb ile sedan arasında çok fark var. 

rüzgar sesi daha çok yan camlar, dikiz ayna kısmından geliyor. çift cam neden getirmediler anlamadım. tipik maliyet azaltma stratejisi. gerçi hatcback kasa bu anlamda sedanlardan daha iyi. aynalar baya büyük olduğu için ciddi rüzgar sesi geliyor. vortex generator ile veya böyle bir parçayla https://m.n11.com/honda-civic-fc5-yarasa-ayna-kapagi-batman-pianoblack-parlak-siyah-P380041631?gclsrc=aw.ds&&gclid=Cj0KCQjw0IDtBRC6ARIsAIA5gWuQ2Rvma8o2Fq_IqcxJ4f2jg3VtXLDfaB6or3dQO5ZdvzFMhzGhEZcaAgIyEALw_wcB biraz iyileşme elde edebilirsin .

kapı fitillerini güçlendirebilirsin. ancak rüzgar sesini tamamen sıfırlamak mümkün değil. sonuçta sınıfı belli aracın premium sekment sessizliği beklemek biraz hayal olur. nokta atışı müdehale yapmanız yeterli olur. zira araç bu sınıfına kıyasla gayet iyi, en iyisi değil. 235 taban lastikler ile ciddi lastik sesi alıyorum. yeni megane yol ve lastik sesi yalıtımında daha iyi. japonya üretimi araçlar ile arasında dağlar var. makyajlı honda hatchback gelince bir test edin ne demek istediğimi anlarsınız. hondanın global yeniden yapılanması nedeni ile yakın gelecekte civiclerde japonyadan gelecek. o zaman böyle problemler olacağını zannetmiyorum şahsen. 

aracımdan gerçekten çok mennunum. sadece iç dış yalıtım yapınca rüzgar sesini daha çok duyar oldum. en ufak trim tıkırtısı duyuluyor artık. çift yan camı bugün çıkartsalar hemen değiştiririm.

ilk önce kapı ayarlarınıza bir baktırmanızı tavsiye ederim. servis, sanayi fark etmez. düzgün iş yapan, işinin eğli bir usta olsunda. servis genelde böyle işleri sallar. 

Rs'te en sert Bridgestone lastik olduğu için kötü asfaltta biraz ses alıyor, ama benzer yollarda tüm araçlar ses alıyor, bmw 5 bile. Bu lastik bitince Nokian ya da Good Year'a geçebilirim.

Aynaya batman kanadı alınabilir fiyat da makul. Aerodinamiye etkisi nasıl acaba yakıt ve drag olarak.

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

• 1 ay sonra ...
29.11.2019 at 00:51, Mutlu Tekir :

Şu aralar nedense 1.5 turbo civic ler ilgimi çekti Hakan abi. Döndüm dolaştım senin konuya geldim yine. :D

Toyota sarmadı galiba :)

• Haha 1
Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

2 bucuk senedir Crv idtec  kullaniyoruz. Bugün farkettim Kapi camlari en az 4 mm temperli cam Cok kalin Şok oldum hic dikkat etmemistim 

• Beğen 2
Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

4 saat önce, tansu87 :

Toyota sarmadı galiba :)

Toyota sarıyor da bi turbo değil tabiki. Bu 1.5 lara lpg de takılıyormuş. Para olsa tam benlik. :D

• Beğen 1
Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

35 dakika önce, Mutlu Tekir :

Toyota sarıyor da bi turbo değil tabiki. Bu 1.5 lara lpg de takılıyormuş. Para olsa tam benlik. :D

Sen seviyosun sıkıştırmayı. Şöyle 1700 devirden başlayan ivmelenme çok tatlı olurdu ama o turbo sana ne kadar dayanır acaba :) 

• Beğen 1
Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

3 saat önce, tansu87 :

Sen seviyosun sıkıştırmayı. Şöyle 1700 devirden başlayan ivmelenme çok tatlı olurdu ama o turbo sana ne kadar dayanır acaba :) 

Turbo bana iyi dayanır. Atmosferik araçta bile başlatma durdurma prosedürüne dikkat ederim, 15-30 sn beklerim illaki. Motor ısınasıya kadar asla zorlamam. 

Bir de ayağının altında güç olunca, fazla basma ihtiyacı da hissetmiyorsun. 

Mazda'dan Corolla'ya geçtiğimden beri 4000 devir üstüne çok nadir çıkmışımdır. Mazda'da 4000 devir altı nadirdi ama. :D Çünkü araba gitmiyordu tork konvertör sağolsun.

• Haha 2
Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

Paylaş

• Yeni Oluştur...