Jump to content

Periyodik Bakım Süresi Kargaşası

bekirerdem
 Paylaş

Tavsiye Edilen Mesajlar

Mazda3 2015 aracim icin atastirdim arac 0-10bin bakimi 6. Ayda, Diger bakimlar 12 ayda bir (km olarak 10binde bir).   Araci almadan once her yerde 6 ayda bakimmi olur yazilarini cok gordum. Bu konuda detayli bilgi sahibi olan varmi arkadaslar.

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

36 dakika önce, bekirerdem :

Mazda3 2015 aracim icin atastirdim arac 0-10bin bakimi 6. Ayda, Diger bakimlar 12 ayda bir (km olarak 10binde bir).   Araci almadan once her yerde 6 ayda bakimmi olur yazilarini cok gordum. Bu konuda detayli bilgi sahibi olan varmi arkadaslar.

sizin aracınız 20.000 km bir bakıma uygundur. mazda yeni motirlarini ve onlara uygun yağ değişimini 20 bin km ye dayanıkli hale getirmiştir

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

5 dakika önce, Arabalar :

10.000 km. yada 6 ay. Hangisi önce dolarsa.

Aynen boyle ezbere yaziliyor kargasa oluyor. Arac model ve yasina gore sanirim degisiyor. Bulent beyin yazdigi gibi. 

• Beğen 1
Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

Bir saat önce, bekirerdem :

Aynen boyle ezbere yaziliyor kargasa oluyor. Arac model ve yasina gore sanirim degisiyor. Bulent beyin yazdigi gibi. 

2014 Modeller için böyle. Ezbere değilde eksik yazılmış diyelim.

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

Kısacası 2014 de çıkan yeni kasa mazda3 ve 2013 de çıkan yeni kasa mazda 6 lar 20.000 km de bir bakımı uygundur öncesi gerekmez.kullanılan yağ ve motor teknoloji buna göre uygun hazırlanmıştır.sercislerin 6 ay veya 1 yıl söylemelerine bakmayın

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

2015 model için ankara'da sk mazda, 42.000'de bakıma giren aracıma sonraki bakim için 52.000 km yazmış. 

benden önceki ilk sahibi 30.000'de girmiş. sehir dışında olduğumdan biraz geç gittim ve bir sorun çıkarmadılar. sanırım 10.000 km'de bir bakıma fit gibi görünüyor yetkili servisler. 

yoksa 6 ayda bir bakım işi hikaye. bunda ısrar ederlerse kendileri kaybeder.

• Beğen 1
Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

8 saat önce, 67Bulent1976 :

sizin aracınız 20.000 km bir bakıma uygundur. mazda yeni motirlarini ve onlara uygun yağ değişimini 20 bin km ye dayanıkli hale getirmiştir

Mazda Türkiye yetkilisi misiniz yoksa yetkili servis mi ?

Bu tavsiyeyi verdiniz, arkadaş da uydu, sonra bir arızada yetkili servis dedi ki gelmeniz gereken zamanda gelmemişsiniz garanti dışında kalmış, bu durumda masrafı  cebinizden ödeyecek misiniz?

Garanti maddeleri açıkça yazıyor kılavuzlarda

6 ay veya 10.000 km de bir. Hangisi erken gelirse. Bunu son zamanlarda servisler yazılı olmasa da 1 yıl veya 10.000 km olarak kabul eder görünmeye başladılar ama bu biraz da servis ile olan iyi niyet ilişkisine bağlı.  

Bunları bilin de risk almak isteyip istemediğinize sız karat verin.

• Beğen 1
Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

Konu basligini nekadarda isabetli yazmisim. Karmasa devam ediyor. Benim aracimin servis kartinda 10bin yada 12 ay yaziyor suanda 40bin olunca yada senesi dolunca servisteyim (yasarsak). Aracida yeni aldik bi enayilikmi var icimden geciyor!!!

Degerli arkadaslar konuyla ilgili mazda dan toplanti talep edelim derim. Bukadar net olmayan servis olayi ilk defa gordum. Gerci bu club nekadar organize bunu bilmiyorum ama... Yoneticiler konuya tam hakimmi onuda anlayamadim net cevaplar cikmadi.

• Beğen 1
Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

Bir saat önce, Burak :

Mazda Türkiye yetkilisi misiniz yoksa yetkili servis mi ?

Bu tavsiyeyi verdiniz, arkadaş da uydu, sonra bir arızada yetkili servis dedi ki gelmeniz gereken zamanda gelmemişsiniz garanti dışında kalmış, bu durumda masrafı  cebinizden ödeyecek misiniz?

Garanti maddeleri açıkça yazıyor kılavuzlarda

6 ay veya 10.000 km de bir. Hangisi erken gelirse. Bunu son zamanlarda servisler yazılı olmasa da 1 yıl veya 10.000 km olarak kabul eder görünmeye başladılar ama bu biraz da servis ile olan iyi niyet ilişkisine bağlı.  

Bunları bilin de risk almak isteyip istemediğinize sız karat verin.

garanti süresi bittikden sonra periyodik bakımı 20.000 km de bir uygundur demek istedim.genel konuşdum.sıfır mazda alinca servis 6 ay geleceksiniz derse yapacak bişey yok.not: ben sıfır mazda alınca bayiyle konuşmuşdum 6 ayda bir gitmemek için onlarla tamam demişlerdi garantiyi bozmayiz diye.bayinin insiyatifine ve diyaloğunuza da bağlı bu

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

28 dakika önce, bekirerdem :

Konu basligini nekadarda isabetli yazmisim. Karmasa devam ediyor. Benim aracimin servis kartinda 10bin yada 12 ay yaziyor suanda 40bin olunca yada senesi dolunca servisteyim (yasarsak). Aracida yeni aldik bi enayilikmi var icimden geciyor!!!

Servis kartı değil de servis kitapçığında ne yazdığı önemli. Onu kontrol etmenizde fayda var ama şu anda uygulama genel olarak kartta yazdığı gibi.

Konu Mazda Türkiye'nin zaten yıllardır bilgisi dahilinde. Net bir açıklama yapmıyorlar onlar da.

20 dakika önce, 67Bulent1976 :

garanti süresi bittikden sonra periyodik bakımı 20.000 km de bir uygundur demek istedim

Bu da doğru değil, ben senede 7.000 km ya yapıyorum ya yapmıyorum. SKYACTIV alsam 3 senede bir mi gideceğim servise ? Yağın viskozitesi ne olacak ?

Kişisel olarak ben yol yapsam da yapmasam da 12 ayda bir yağını ve filtresini değiştirmeyi tercih ediyorum. İçim de kafam da rahat oluyor

• Beğen 1
Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

27 dakika önce, Burak :

Servis kartı değil de servis kitapçığında ne yazdığı önemli. Onu kontrol etmenizde fayda var ama şu anda uygulama genel olarak kartta yazdığı gibi.

Konu Mazda Türkiye'nin zaten yıllardır bilgisi dahilinde. Net bir açıklama yapmıyorlar onlar da.

Bu da doğru değil, ben senede 7.000 km ya yapıyorum ya yapmıyorum. SKYACTIV alsam 3 senede bir mi gideceğim servise ? Yağın viskozitesi ne olacak ?

Kişisel olarak ben yol yapsam da yapmasam da 12 ayda bir yağını ve filtresini değiştirmeyi tercih ediyorum. İçim de kafam da rahat oluyor

o zaman 20.000 km/ 1 yıl servise gitme zamanı veya kilometresi

Kurucu @Burak Bey servis süresini netleştirdik sanırım :)

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

56 dakika önce, bekirerdem :

Gerci bu club nekadar organize bunu bilmiyorum ama... Yoneticiler konuya tam hakimmi onuda anlayamadim net cevaplar cikmadi.

Net yanıtı aracınızı aldığınız bayinin servis müdürü ile konuşarak öğrenin.

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

18 dakika önce, 67Bulent1976 :

o zaman 20.000 km/ 1 yıl servise gitme zamanı veya kilometresi

Kurucu @Burak Bey servis süresini netleştirdik sanırım :)

Ben bu konuda bir yorum yapamam. Yetkili değilim , servis değilim. Ben yılda bir götürüyorum ama 10.000 km yi geçsem o zaman yıl da beklemem, şehir içinde aracın yağı çamur gibi oluyor.

Bir saat önce, bekirerdem :

Yoneticiler konuya tam hakimmi onuda anlayamadim net cevaplar cikmadi.

Biz konuya hakimiz de Mazda'nın kafası karışık önce onun düzeltilmesi gerekiyor.

• Haha 1
Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

Bir saat önce, Burak :

Ben bu konuda bir yorum yapamam. Yetkili değilim , servis değilim. Ben yılda bir götürüyorum ama 10.000 km yi geçsem o zaman yıl da beklemem, şehir içinde aracın yağı çamur gibi oluyor.

Biz konuya hakimiz de Mazda'nın kafası karışık önce onun düzeltilmesi gerekiyor.

evet değerli mazdacılar,

konu kendi açımdan şu yönüyle anlaşıldı deyip sadece okuyucu olarak devam edeceğim.

tamamen kendi düşüncelerimi paylaşıyorum: bu 6 ayda bir bakım konusu memleketteki sevislerin işi belli. mazda da buna ses çıkartmıyor çünki zaten servis sayısı az, servisler nasiplensinde sayısı azalmasın gibi görülüyor. 

halbuki boyle bir belirsizlik mazdaya güven açısından eksi olarak yazılıyor. net ol arkadas bu araba kabaktan değil namın yayılmış. 15.000 yada senede bir  deyip alıcıların kullanıcıların güveni sana bir kat daha artsın diye  tavsiye ederim .

Saygılar.

• Beğen 1
Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

sahsen yilda minimum 15.000 km yapan biri olarak "kendimce" yanlışları ve doğrularıyla sorumluluğu da bana ait olmak üzere belirlediğim şu;

10.000 km'de servise girmek. bu km 4 ayda mı dolar 14 ayda mı beni ilgilendirmez. 

sorun olursa davası mavasıyla da uğraşırım. hem emsal olur karmaşa sona erer arkadaşlar:)

demem o ki yanlış ama doğru kimse beni 6 ayda bir servise gotüremez kusura bakmasınlar.

hepi topu verdiği sıska 120 beygir, yaptığı tafraya bak! sanırsın lambo kullanıyoruz.

ögrenciliğimdeki ilk arabamdan şimdiye neredeyse tüm otomobilleri mazda olmuş, mazda'dan haberleri bile yokken iki arkadaşına mazda aldırmış, yakin gelecekte ablasına mazda alacak olan, bundan sonra da mazda 6 almayı planlayan birisi olarak sırf bu ay meselesi dolayısıyla garanti dışı bırakıldığım gün satılığa çıkarırım arabayı bi daha da dönüp bakmam markaya.

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

Paylaş

• Yeni Oluştur...