Jump to content

150 km/h ile Giderken Durma Mesafeniz Ne Kadardır ?

mehmete
 Paylaş

150 km/h ile giderken ne kadar mesafede durabilirsiniz ?  

11 oy

1. 1. 150 km/h ile giderken ne kadar mesafede durabilirsiniz ?

• Yarı futbol sahası
      3
    • Karşı kale çizgisi
      1
    • Karşı penaltı noktası
      0
    • Kale arkası tribün
      1
    • Stadın dışındaki kokoreç tezgahı.
      6

Tavsiye Edilen Mesajlar

Bir futbol sahasının başındaki kale çizgisindesiniz. Hızınız 150 km/saat. Tam bu çizgi üzerinde bir anda ileride bir engel gördünüz ve aniden frene bastınız. Panik fren yapıyorsunuz. Acaba futbol sahasının neresinde durursunuz.

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

Reaksyon süresini hesabın dışında tutarsak d= 0,01 x v2 den 225 metre sonra dururuz ki buda kokoreççinin tezgahının tam önüne denk gelir. Eğer reaksyon süresi olarak 1 saniye alırsak bu kez 266 metre eder ki kokoreççi sizlere ömür :)

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

1 saat önce, Arabalar :

Reaksyon süresini hesabın dışında tutarsak d= 0,01 x v2 den 225 metre sonra dururuz ki buda kokoreççinin tezgahının tam önüne denk gelir. Eğer reaksyon süresi olarak 1 saniye alırsak bu kez 266 metre eder ki kokoreççi sizlere ömür :)

kokoreç tezgahını da nereden çıkardı Mete bey diyordum bende !!! meğerse sorunun şıkları arasında en sonda varmış :) 

eeee okumazsan soruyu adam akıllı olacağı bu...

Bu arada kokoreçi çeyrek ekmek içine yarım malzeme tercih ederim. Sorunun cevabını ise mühendis arkadaşlara bırakıyorum ( ki formül şeklinde vermişler cevabı zaten ) ^-^

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

150 km/h = 41.7 m/s :) Varın gerisini siz hesaplayın :) Daha frene ayağınız dokunduğunda muhtemelen orta sahaya yaklaşmışsınızdır, frene basıp durana kadar Ultraslan ekibini ezip kokoreççinin tezgahına girer adamın da tüm ekmek teknesini dağıtırsınız.

• Beğen 1
Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

biraz da araca bağlı. sanırım bu hususta en iyilerden bir porsche 911.  abi freni koyar ve orta sahadan kokoreçciye seslenir. yarım kokoreç lütfen, ekmegin içini alın ama!!"

• Haha 2
Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

Aslında bir çok etmen var. Araç ve sürücünün tepki süresi en önemlileri bence.

RX8 için 100-0 35,9 m , 160-0 97,5 m , 200-0 140,3 m

Yani 100-120 mt arası uzunluktaki bir futbol sahasını düşünürsek tepki süresi ile beraber seyirciler biraz üzülür, ama kokoreç yenir gibi. O kokoreç her türlü yenecek aga :D 

bu arada bir belgeselde izlemiştim BMW M4 ün ve yeni M serilerinin fren diskleri karbon-seramik malzemeden üretildi, temperli cam kırılmış gibi bir yüzeyi var. Onun değerlerini buldum. 100-0 33m , 140-0 71m . Seyircilere de kokoreç ısmarlayabilir :D 

911 tubo S e baktım da 100-0 30m , 140-0 66 m , 200-0 122 m . Bu adam futbolculara bile ısmarlar :D 

• Haha 1
Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

Paylaş

• Yeni Oluştur...