Jump to content

Beyaz Eşya Elektronik Kart-Beyin Tamiri Yapan Yer Tavsiyesi

İlhan
 Paylaş

Tavsiye Edilen Mesajlar

Arkadaşlar merhaba,

Şu sıralar evde beyaz eşyalar sıraya girmiş vaziyette. İlkin bir kombi arıza çıkardı, onu kısa sürede hallettim.

Aradan 2 gün geçmedi Boschh Bulaşık makinası bozuldu. Yetkili servisi çağıdık, teşhis olarak Boğaz Contası - Keçe Grubu ve Contalarının değişmesi gerektiği söylendi. Tüm bu işlemler içinde 380.-Lira fiyat biçildi.

Cihaz 13 yıllık bir makine.. Çok ama çok memnun olduğumuz için yaptırma kararı aldık ve onay verdik. Ertesi gün makineyi alıp atölyeye götürdüler. 

Benim içime kurt düştüğü için servisi-atölyeyi arayıp. Tarafıma fatura kesilmesini, fatura da değişen parçaların satır satır stok kodları ize yazılmasını. Ve son olarak değişen çıkan eski parçaları istediğimi söyledim. Neyse tamam efendim yardımcı olacağız size deyip kapattık. 4-5 dakika sonra bir telefon, efendim size 380 lira söylenmiş ama, çıkan masraf 500.-Lira aslında.

Bu nasıl oluyor bana burada söylenilen rakam bu değildi..

Evet görüyorum fişinizde rakam yazıyor. Ama sizin kart-beyin değişmesi gerekiyor !

Peki arkadaşınızın değişmesi gerekiyor dediği tüm parçalar yanlış mı ?

Evet teşhis yanlışmış. Sizin makinenin elektronik kartının değişmesi gerekiyor.

Neyse merkezi arayıp şikayet oluşturdum. Tüm işlemleri durdurdum. Zaten bu makinenin 2014 yılında kartı değişmişti. Kaldı ki değiştiğini sanmıyorum, revize edilmiş kart takılmış olsa gerek.

İşin özü sizlere bulaşık / çamaşır makinesi / kombi vs beyaz eşya elektronik kartı-beyni tamir eden bir tanıdığınız, duyduğunuz bildiğiniz bir yer var mıdır ?

Mevcut makinemizden çok memnun olduğumuz için yaptırma peşindeyiz. Evdeki bir fırın, çamaşır mak.filan hiç düşünmez gider yeni makine alırız taksitle ve garantili şekilde. Ama makinemizin muadili makineler şu an minimum 2200-2500 liradan kapı açıyorlar. 

Tavsiyelerinizi önerilerinizi bekliyorum..

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

@Servet bir demlik çaya bu işi halledebilir :D İş uzun sürerse en fazla 2 demlik. Ha işin başında duralım dersen topluca oraya gideriz bir yemeğe bu iş kökten hallolur ;) 

Ek olarak benim de eski buzdolabım bir elektrik dalgalanmasında dalgalandı ve sonsuza kadar duruldu. Kart tamiri yapan yer aradım ama özel teknik servisler dışında kimseden ses çıkmadı. Onların kendi adamları oluyor. 1-2 deneme yapmıştık ama cihazın kendi için kısa devre oluştuğu için sonuçsuz kaldı ve buzdolabına veda etmiştik.  Özel servisleri neden düşünmüyorsun İlhan ?

• Haha 1
Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

16 dakika önce, Burak :

@Servet bir demlik çaya bu işi halledebilir :D İş uzun sürerse en fazla 2 demlik. Ha işin başında duralım dersen topluca oraya gideriz bir yemeğe bu iş kökten hallolur ;) 

Ek olarak benim de eski buzdolabım bir elektrik dalgalanmasında dalgalandı ve sonsuza kadar duruldu. Kart tamiri yapan yer aradım ama özel teknik servisler dışında kimseden ses çıkmadı. Onların kendi adamları oluyor. 1-2 deneme yapmıştık ama cihazın kendi için kısa devre oluştuğu için sonuçsuz kaldı ve buzdolabına veda etmiştik.  Özel servisleri neden düşünmüyorsun İlhan ?

Vallahi Servet abiye, odun ateşinde bakır semaverde bile çay yaparım bir çay tiryakisi olarak.

Abi özel servis aslında olmasına olurda.. Daha önce zaten bir özel servis maceramız olmuştu. Daha önce eşim yetkili servis diye bir bosch servisi çağırıyor. Adamlar yetkili servis çalışanı gibi..verdikleri servis fişi bildiğin matbu Bosch firmasının servis fişi.. Neyse aldılar götürdüler cihazı.. 2-3 gün sonra teslim olur dediler.. 2-3-5 gün ses yok..arıyoruz. test devam ediyor....sonra arıyoruz parça bekliyoruz... 15 günden fazla bizi oyaladılar.. Adamlar çakma korsan Bosch Yetkili servis kılığına girmiş birileri..

Vermiş oldukları kağıtta hiç bir adres yazmıyor..bunu sonra fark ettik..sadece 444'lü bir numara almışlar..yeri yurdu belli değil..

Sonra yine aradık..yahu getirin şu makineyi..adamlar kartı arızalı biz bunu yapamıyoruz dediler.. :D

Makineyi teslim alan çocuğun adı soyadından sosyal medya hesabına..sonra telefonuna ulaştım..Ara tehtit filan..makine ertesi gün geldi eve..

Yani yine aynı şeyi yaşar mıyız ?

Tereddüt büyük. :)

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

37 dakika önce, Burak :

Telefondan değil de yeri yurdu belli olan bir özel servisi çağırabilirsin. Önce gidip yerini görüp bulup orada konuşursun daha garantili olabilir ;) 

Abi zaten oda nasıl oldu.

Google arama motoruna yazıyorsun ümraniye bosch yetkili servi diye..

Direk olarak adamların sayfası geliyor ilk mesaj olarak..

Bire bir bosch'un web sayfasını taklit etmişler..

web sayfasıda bosch diye başlayıp devamını tam hatırlamakla birlikte yetkili servis vs diye bir şekildeydi sanırım..

Hanımda çok fazla içli dışlı değil internetle filan..

Bu gün yarın benim oralarda şöyle bir gezip bakacağım özel servis..

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

Geçmiş olsun @İlhan bizim ülkemizde yetkili / yetkisiz fark etmez serviscilik konusunda genelde çok kötüyüz ve bunuda denetleyecek veya ceza / yaptırım uygulayacak bir sağlıklı kurumumuz yok :(

@Servet birader :) nasılsın yaaa çay duyunca kulaklar dikeldi hemen galiba

• Teşekkürler 1
  • Haha 1
Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

Beyler, bu entegre lazım. Benim yedek parça çevremde yok. 1 nolu triac 12 volt gerilim altında bile sızıntı yapıyor.

IMAG0548.jpg

08/23/2017 at 09:05, Oziyal :

Geçmiş olsun @İlhan bizim ülkemizde yetkili / yetkisiz fark etmez serviscilik konusunda genelde çok kötüyüz ve bunuda denetleyecek veya ceza / yaptırım uygulayacak bir sağlıklı kurumumuz yok :(

@Servet birader :) nasılsın yaaa çay duyunca kulaklar dikeldi hemen galiba

Çay önemli aga

IMAG0547.jpg

• Beğen 1
Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

Servet bey @Servet, O hassas elektronik kartların, devrelerin, mikroçiplerin arasında yer alan çekiç ve şarjlı matkabın bağlantısını çözemedim :) 

Dış ses ; şöyle olabilir mi acaba ? Devre üzerinde çalışılır, çalışılır ve çalışılırrr ancak sonuç alınamaz. Bunun üzerine matkap ve çekiç ile girişilir ve bünye rahatlatılır. Bu rahatlamanın üzerine bir bardak çay da pek güzel yakışır O0

• Beğen 1
Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

Bosch bulaşık makinası bizde vardı 2004 modeldi geçen sene ısıtma rezistansı bozuldu ben değiştiririm diye düşündüm fakat  servis manuelinde rezistansa ulaşabilmek için makinayı yanlardan alttan üstten her taraftan sökmek, bir yığın parçayı, ses yalıtımları çıkarmak gerekiyordu, Bu tür işleri yapmayı sevdiğim halde o kadarını göze alamadım. Rezistans'ı içerden ulaşılabilecek şekilde yapabilirlerdi. Bosch yapmamış. Fazla düşünmeden direkt çöpe gönderip Arçelik aldık 1+ senedir gayet iyi çalışıyor. Dışardan görüntüsü de fena değil.

Bulaşık makinasında kart arızası cok duyulan birşey deil. Ve öyle bi arıza varsa bile onu yerinde anlamaları gerekirdi, yerlerine götürdükten sonra anlamışlar. Onlara 500TL verseydin bile yapacakları işten hayır gelmezdi.

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

2 saat önce, Arman-1999 :

Servet bey @Servet, O hassas elektronik kartların, devrelerin, mikroçiplerin arasında yer alan çekiç ve şarjlı matkabın bağlantısını çözemedim :) 

Dış ses ; şöyle olabilir mi acaba ? Devre üzerinde çalışılır, çalışılır ve çalışılırrr ancak sonuç alınamaz. Bunun üzerine matkap ve çekiç ile girişilir ve bünye rahatlatılır. Bu rahatlamanın üzerine bir bardak çay da pek güzel yakışır O0

Süperötesi hassas componentler bazen olmamak için yokuş yapıyorlar, bende göz dağı veriyorum üçünden birini seçin diye :)

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

14 saat önce, Servet :

Beyler, bu entegre lazım. Benim yedek parça çevremde yok. 1 nolu triac 12 volt gerilim altında bile sızıntı yapıyor.

hımm.. tükiye'de bulmak imkansız. yer varsa 3 triac uzay montaj yapılıp, kullanılabilir :)

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

Mehmet, Karaköy elekronik stoğunda görünüyor. Pazartesi soracağım. Zaten bulamaz isem, üç tane triac ve üç opamp ile çözüm yoluna gideceğim .

Devre yollarını kalın yaparım >:D

• Beğen 2
Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

• 3 hafta sonra ...

@Servet abi sayesinde bulaşık makinemiz çalışır hale geldi. Bir öncekinde de sanırım değişti denilen kartımız aslında değişmemiş- revize edilmiş. Servet abinin gözlemi bu yöndeydi...

Tekrar çok teşekkürler abicim ellerine emeklerine sağlık..

Robert Bosch'un kemikleri sızlıyor olsa gerek.. İnsanların güvenini kaybetmektense, para kaybetmeyi tercih ederim ilkesinden çok ama çok uzak bir yol çiziyor Bosch Türkiye.. Olup biten her şeyi anlattığım halde, en ufak bir gelişme gösteremedi Bosch Merkezi..

• Beğen 1
Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

Ne demek efenim :)

Ön kapağı kapatabildiğin gün işlem tamamdır :D

Bosch sadece adı ile iş yapıyor zaten. Bende sloganına güvenip beyaz eşyalarını almış, üç sene içinde ikinci el eşya satana birine bilabedel vermiştim.

• Şaşkın 1
Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

Paylaş

• Yeni Oluştur...