Jump to content

2. Nesil Dizel Mazda 3 Triger seti

Mazda41
 Paylaş

Tavsiye Edilen Mesajlar

18 saat önce, Mersinden_Ersin :

Yetkili servis fiyatı mı?

Ben 40k da önlere trw taktım, yarısı duruyor hala ama arkalar orjinal, komple ebc yapıp geçeceğim. Rem oto sağolsun hava yaptırmış frenlere, 2-3 kere gittim hava aldı vs. en sonunda abi mükemmel oldu balatayı beğenmedin sen falan yaptı, ustayı bıraktım :) Sonra başka yerde hidroliği makinayla değiştirttim falan baya iyileşti de hala bi içime sinmiş değil, 3-4 bin km havalı fren kullanınca olması gerekeni nasıldı onu unuttum, psikolojik olabilir. Detaylı inceletip gaza gelirsem de çelik hortuma falan geçebilirim. 

Balatalar bana daha 40K daha gider en az... Ön balataları 80K kullanıyorum ortalama, arka takım değişmeden genelde araç satılıyor :) Bunda aldığım gibi komple takım değiştirmiştim. 

Ate Dot 4+ hidrolik sipişimi bekliyorum. Atölyede kaldırıp fren vedebriyajdaki eski hidroliği değiştireceğim ben de inşallah. Frenleri beklersem 2 sene daha beklerim... 
2 Sene önce serviste baskı balata değişirken eksileni tamamlamışlardı sadece. Önceki aracımda 7 senelik hidroliği değiştiğimde debriyaj ve fren pedal hissi çok fark etmişti. Bakalım bunda ne kadar değişiklik hissedilecek.

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

18 saat önce, Mersinden_Ersin :

Yetkili servis fiyatı mı?

Ben 40k da önlere trw taktım, yarısı duruyor hala ama arkalar orjinal, komple ebc yapıp geçeceğim. Rem oto sağolsun hava yaptırmış frenlere, 2-3 kere gittim hava aldı vs. en sonunda abi mükemmel oldu balatayı beğenmedin sen falan yaptı, ustayı bıraktım :) Sonra başka yerde hidroliği makinayla değiştirttim falan baya iyileşti de hala bi içime sinmiş değil, 3-4 bin km havalı fren kullanınca olması gerekeni nasıldı onu unuttum, psikolojik olabilir. Detaylı inceletip gaza gelirsem de çelik hortuma falan geçebilirim. 

evet abi yetkili servis fiyatı Mazda Haldız Mazda'nın M sinden anlamayan Haldız güya Yetkili servisi 

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

Dün akşam fren ve debriyaj hidroliğini kanallardakiler dahil değiştirdim.  Uğraştırıyor biraz her tekeri tek tek sök, bas bırak fln ama değdi... 
Arka frenlerde az bir miktar köpüklenme çıktı. (Küçük hava kabarcıkları)
Eski yağı kaptan şırınga ile çekemiyorsunuz. Üstünde yabancı cisim girmemesi için yapılmış kapak buna engel oluyor.
O nedenle eski yağı sağ arka akstan yağ gelmesi kesilene kadar boşalttım. Önceki aracımdaki gibi yağ seviyesi belirli bir miktarın altına inince abs, veya farklı bir uyarı ışığı yanar diye düşünüyordum ama ışık yanmıyor. Bilginiz olsun. Fren pedalı tamamen boşalacak kadar haznede yağ kalmasa dahi yolda bunu bir uyarı olarak göremeyeceğiz.  Eski yağ kapta kalmayıncaya kadar boşalttıktan sonra Ate Dot4 Type 200 yağı koyup; hattan yeni yağ gelene kadar ve herhangi bir köpük-hava kalmadığından emin olana kadar tahliye ettim tek tek bütün tekerlekleri.
Sonra hava filtre kazanını söküp, debriyaj için aynı işlemi yaptım.  Yaklaşık 800 ml civarında yağ kullanıldı. İşlem sonrası debriyajdaki yumuşama ve frendeki hissiyat çok güzel. Bariz derecede fark var. Ki aracı normalde kullanmayan sadece değişim sırasında yardım ederken pedallara bas bırak yapan arkadaşım bile fark etti.  Benimkileri ne zaman değişiyorsun diye başladı hemen :) 

• Beğen 1
Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

Hidrolik sıvısı seviyesi dolayısı ile Fren lambası yanıyor,  aracın çalışıyor veya hareket ediyor olması lazım. 

El freni ışığı yanar. 

• Teşekkürler 1
Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

6 dakika önce, Zealot :

Hidrolik sıvısı seviyesi dolayısı ile Fren lambası yanıyor,  aracın çalışıyor veya hareket ediyor olması lazım. 

El freni ışığı yanar. 

Bak onu düşünmedim :)

Araç çalışıyor halde yaptım işlemi ama el freni çekiliydi. Yani o lamba zaten yanıyordu :)

Honda da abs ışığı yanıyordu. Bunda yanmayıp, bilgi ekranında da uyarı çıkmayınca... 

Neyse en azından bir uyarı veriyormuş. 

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

Bizim arkadaşta 626 var da, frenleri patlak,  ara ara boşaltıyor hidrolik i,  el freni ışığı yanio, 2 günde 1 tecrübe ediyorum =)  çok heyecanlı 

• Haha 2
Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

• 3 hafta sonra ...

ebc gibi güzel bir ürün takılırsa, yakması da lazım ustanın. rodaj derken?

14.03.2018 at 23:25, Mersinden_Ersin :

Pist dışı gündelik performanslı kullanım için genelde sarıyı övmüşler forumlarda, bir iki de lafına güveneceğim arkadaş önerdi, daha sipariş vermedim de sipariş zamanı detayını araştırırım. Rodajını kendim yaparım. 

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

4/2/2018 at 20:45, Çağlar Bayur :

ebc gibi güzel bir ürün takılırsa, yakması da lazım ustanın. rodaj derken?

Yakmak işte, bedding mevzuu :)

• Beğen 1
Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

• 2 hafta sonra ...

Herkese selam, 2012 dizel Mazda 3 aracım 100 bini devirince bende ne olur olmaz triger kayışını değiştirmeye karar verdim. Ankara da yetkili iki Mazda servisi var biri zaten aynı zamanda tek satıcı olan SK GRUP diğeri de HERTER. Bilen bilir Herter artık suzuki bayisi ve Mazda'ya sadece servis hizmeti veriyor. Bende bu iki servisten fiyat alayım dedim. İşte olay burda başlıyor, SK yı aradım ve fiyat istedim, özellikle devirdaim pompası değişmeli ve değişmesiz iki fiyat istedim ve 1 saat sonra arayıp teklif aldım. Bana devirdaim dahil 3000,  devirdaim hariç 2700 fiyat verdiler. Sonra Herter aynı iş için 1350 ye 1650 fiyat verdi. Bende Herter e yaptırdım 1657 tl tuttu. Şimdi soruyorum size, Ankara'da Mazda satan tek yer, elini taşın altına koymuş bi firmaya sempati duyup fiyat alıyorum bana 1350 tl fazla fiyat veriyor. Suzuki bayisi bana bu işi 1657 tl ye yapıyo. Bu düpedüz adam kazıklamaya teşebbüs olarak atlatılmış bi olay olarak geçti gitti. Ancak bir daha SK mazda nın kapısından içeri de girmem bir daha. Son olarak faturayı da paylaşayım. Neyse ortalığı çok karışıtırmayayım daha önce bu servis fiyatları yüzünden hararetli bi tartışma çıkmış hakaretler havada uçuşmuştu. Sadece merak ettiğim bu işi iki tarafta karını koyarak fiyatlandırdı, benden alınmaya çalışılan ve sadece teşebbüs olarak kalan fazladan 1350 tl ne içindi onu düşünüyorum hala.

_20180422_010528.JPG

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

Paylaş

• Yeni Oluştur...